Dodaj do ulubionych

Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper

25.10.10, 16:01
Pytanie: co wiecie na temat inwestycji i co o niej sądzicie?
Moim zdaniem zagadką są windy (budynek posiada 3 piętra), no i oczywiście winda towarowa w garażu (garaż dwupoziomowy). Jak dla mnie to dość kosztowne dodatki a ceny m2 są na poziomie umiarkowanym jak na wrocławski rynek. Czy ktoś wiec coś na temat dewelopera (wykonawcy), bo dotarłem tylko do informacji, iż budowali wcześniej TBSy i stacje paliw. Będę wdzięczny za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: era222 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.e-wro.net.pl 27.10.10, 19:33
      Także zainteresowałam się tą inwestycją. Jednak księga wieczysta gruntu pod budowę nie została jeszcze zaktualizowana i nadal widnieje w niej poprzedni właściciel. W banku uznali to za problem. Z tego co widać na stronie dewelopera część mieszkań już się sprzedała.
      Pytanie do osób które podpisały umowę i zamierzają korzystać z kredytu : Czy sprawa tej księgi wieczystej nie stanowiła problemu?
      • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.chello.pl 27.10.10, 22:12
        Dzisiaj byłem w banku dowiadywać się o kredyt na zakup mieszkania w tej inwestycji.
        Księga to spory problem nie tylko dla banku ale także dla samych kupujących. Sam akt to tylko papierek stwierdzający że właścicielem jest ARKOP jednak księgi wieczystej na nowo wydzielone działki które powstały po podzieleniu działki 23/8 nie ma :/ (od 28.04.2010 trwa postępowanie sądowe tak wynika ze strej księgi) natomiast firma ARKOP w umowach wszędzie podaje stary numer księgi a nie wiadomo co będzie wpisane w IV czesci nowej księgi wieczystej oby nie było jakiejś hipoteki bądź służebnośći :) ale to troche kupowanie kota w worku dopóki nie jest sprawa wyjaśniona. Dodatkowo mało który bank chce teraz udzielać 100% kredytu na dziure w ziemi gdyż jako instytucja finansowa też lubi się zabezpieczyć chyba że jest to certyfikowany developer jakim ARKOP nie jest. Więc firma ARKOP proponuje spłate w transzach dokładając indeksacje CO JEST KOMPLETNIE NIE ZGODNE Z PRAWEM nie ma innej możliwośći dla tej inwestycji jak spłaty tylko w transzach (ponieważ powstanie dopiero za rok) a to jest sztuczne podnoszenie ceny według ich wymysłu i to wam powie każdy prawnik. Więc nie widze żadnych podstaw do nakładania indekcacji bo budynek poprostu nie stoi.
        A tak poza szczegółami to bardzo ciekawa inwestycja jeśli chodzi o położenie i sam rozkład mieszkań mocno się interesuje zakupem dlatego jak ktoś ma świeższe informacje o tej inwestycji to proszę piszcie :)
        • Gość: ... Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: 217.153.64.* 28.10.10, 07:44
          dokładnie , Arkop nie jest deweloperem z krwi i kości poza tym sprawa KW
        • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.chello.pl 02.11.10, 19:06
          Postanowiłem zasięgnąć informacji troche dalej i udałem się do IV Wydziału Ksiąg Wieczystych dla Wrocław-Krzyki, podałem dane znajdujące się w umowie żeby zobaczyć jak się sprawy mają i usłyszałem że 'Ten konkretny wniosek jeszcze nie jest zrobiony'. Ale ma być w najbliższym czasie więc należy się uzbroić w cierpliwość czekać i być dobrej myśli :).
          Swoją drogą prędkość w Sądzie maja zawrotną :)
          • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.chello.pl 11.11.10, 13:49
            Księga Wieczysta już nowa powstała do tej działki więc można ruszać dalej do boju :)

Patrząc po forum w porównaniu do innych inwestycji budowanych we Wrocławiu tą inwestycją mało osób się coś o dziwo interesuje na forum. No cóż może potrzebują więcej czasu :)
            Pozdrawiam zainteresowanych
            • Gość: Magda Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 20:25
              Ja również jestem zainteresowana tą inwestycją, ale czekam aż się wyjaśni sprawa księgi wieczystej, bo nie chcę kupować kota w worku, jak ktoś będzie miał najświeższe informacje to proszę piszcie, pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tą inwestycją
              • Gość: sanczyk Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 10:50
                Firma Arkop ma duże problemy finansowe. Odradzam inwestycję z tym deweloperem. (wiadomość od pracownika tej firmy - działa na skraju bankructwa - info od osoby pracującej w tej firmie). Firma stosuje skrajnie niebezpieczne dla przyszłych kupujących postanowienia umowne.
                • Gość: gerard Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.18.199.109.static.rdi.pl 03.04.13, 21:34
                  Ja od pracowników firmy mam zupełnie inne informacje. W umowie mam zagwarantowaną możliwość sprawdzenia dokumentõw finansowych. Byłem u księgowej oglądałem bilans. Wynik na plusie za poprzednie lata. Nikt nie marudził, że byłem taki dociekliwy. Niczego nie ukrywają. Na inwestycje biorą kredyty w bankach. Banki im tych kredytów udzielają a przecież wiadomo jakie teraz są ostrożne. Niewypłacalność Arkopu to jakaś ściema. Umowę dałem do przeczytania zaufanemu prawnikowi i nie bardzo było się czego przyczepić.
                • Gość: Arkop Deweloper Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.internetunion.pl 04.04.13, 14:50
                  Szanowny Panie i Szanowni Państwo,

W nawiązaniu do zamieszczonego wpisu na temat problemów finansowych Arkop Deweloper, chcielibyśmy zdementować przedstawione informacje, które nie są prawdziwe. Informujemy, że firma znajduje się w dobrej kondycji finansowej. Realizowane inwestycje są finansowane z kredytów bankowych. Uzyskanie takiego finansowania z banku wiąże się z bardzo dokładną i szczegółową weryfikacją kondycji finansowej dewelopera i każda inwestycja pozostaje pod ścisłym nadzorem instytucji kredytującej. Ponadto zgodnie z postanowieniami ustawy dewelopeskiej, istnieje możliwość zapoznania się ze sprawozdaniem finansowym i z pozostałymi dokumentami.
                  Z wyrazami szacunku,
                  Zespół Arkop Deweloper
                  • Gość: rajmund Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.13, 20:41
                    Bzdura
            • Gość: Anka Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 20:32
              Witam, też jestem zainteresowana tą inwestycją, jakby ktoś miał najnowsze wieści nt. sytuacji ksiąg wieczystych to proszę piszcie, razem na pewno zdziałamy więcej, pozdrawiam wszystkich na forum.
              • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.chello.pl 11.11.10, 22:16
                Wcześniej pisałem że powstałą Księga Wieczysta tu macie na nią namiar
                WR1K / 00277641 / 7 :)
                • zg-32 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 12.11.10, 12:51
                  Potwierdzam, nowa księga juz jest. Ponieważ podpisałam już umowę z terminem płatnosci na koniec listopada obawiałam się, jak sie zachowają. I tu mnie zaskoczyli - powiedzieli, że nie będą naliczać odsetek i że będziemy aneksować harmonogram jeśli bank sobie zażyczy.Pzdr
                  • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.e-wro.net.pl 12.11.10, 17:20
                    Czy przy podpisywaniu umowy udało Ci się wynegocjować jakiś rabat np.
                    niższą cene za metr lub komorke gratis??
                    • zg-32 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 26.11.10, 16:59
                      Nawet nie negocjowalam bo i tak poszli mi na reke i moglam jeszcze po cenach targowych podpisać umowę a juz obowiazywał nowy cennik(dlugo zwlekałam z decyzją).
                      Bank wydal decyzje kredytowa pod warunkiem ze dostarczy deweloper nowa KW(wr1k/00277641) i wniosek o ujawnienie podzialu. KW juz mają a dzis dzwonil deweloper, ze moge odebrac wniosek. Narazie wszystko jest ok....
                  • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.chello.pl 14.11.10, 20:53
                    Hej,
                    zg-32 można wiedzieć w którym banku załatwiasz kredyt bo ciekaw jestem czy da się kredytować mieszkanie i garaż w jednym kredycie hipotecznym gdyż nie widzi mi się wykładać gotówki za garaz
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Belcia Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: 89.228.174.* 14.11.10, 21:24
                      utkniesz tam w korkach a sąsiedzi beda ci zaglądac do okien. Muchobór to mrowisko.
                      • Gość: Gosc Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.bethere.co.uk 18.11.10, 15:26
                        Ja probowalam negocjowac cene przy zaplacie nawet 80% od razu to dano mi 2% ale jak potem zobaczylam ta cale indeksacje i wyliczenia to stwierdzilam, ze to zlodziejstwo jak nic bo cena zwieksza sie o ok. 10 tys moze przy wiekszych kwotach jeszcze wiecej a to juz przegiecie bo i tak cena metra nie jest niska, sprzedaja stanowiska naziemne a niedlugo to i balkony zaczna sprzedawac, to jakies wariactwo.
                        • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.chello.pl 18.11.10, 19:19
                          Analizując dokumenty szedłem jak po łancuszku jeden po drugim żeby zobaczyć czy trzyma się to kupy i tu zonk. Powstała nowa księga wieczysta do działki 23/8 i co z tego jak nie ma tam zgłoszonego wniosku o podział działek na 23/31 i 23/32 ehhh:/ dokładnie chodzi o to:
                          "6. W oparciu o w/w decyzję, do Sądu Rejonowego dla Wrocławia-Krzyków Wydział Ksiąg Wieczystych w dniu 06.08.2010r został złożony wniosek – nr DZKW 33816/10 – o ujawnienie podziału działki gruntu nr 23/8 na działki gruntu nr 23/31 AM 11 i 23/32 AM 11 a następnie odłączenie z księgi wieczystej, która zostanie urządzona dla działki gruntu nr 23/8 – działki gruntu nr 23/32 AM 11"

Wszystko by było super gdyby nie to że wniosek został zgłoszony do starej księgi wieczystej Wr1K/00203505/3 a nie nowo urzadzonej dla działki 23/8 WR1K / 00277641 / 7 i znowu nie wiadomo czy się decydować skoro jak narazie w nowo powstałej Ksiedze nie ujawnili działki 23/31 na której ma stać nasz budynek tym samym jak potem nas wpiszą do hipoteki
                          Mam nadzieje że się sprawa szybko wyjaśni bo Bank się zapatruje słabo na takie coś
                          • krzemieniecka_arkop Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 04.12.10, 17:18
                            Witam,
                            długo zastanawiałem się na zakupem mieszkania na Krzemienieckiej, gdyż niepokoił mnie stan księgi wieczystej. Zdecydowałem się jednak w połowie listopada i podpisałe umowę. Nowa księga została urządzona dla działki 23/8 w dniu 9-11-2010. Podział tej dzialki nastapił i jest na to ostateczna decyzja geodezji i katastru miejskiego. Ujawnienie podziału w KW to tak naprawdę kwestia wtórna najwazniejsze, że jest decyzja. Wniosek o ujawnienie wpisu został złozony do starej księgi, gdyż to ona obejmowała działkę 23/8 i nie mogło byc inaczej.
                            Wniosek ten jednak został wycofany z KW 00203505, aby przyśpieszyć założenie nowej księgi. W dniu 26-11-2010 w dziale I KW - Opis nieruchomosci pojawiły się nowe wnioski - domyłsam się, ze dotyczą własnie ujawnienia podziału. Późniejsze decyzje i pozwolenia na budowę również uwzględniają ten podział. Potwierdza go wypis z rejestru gruntów, który stanowi podstawę do wpisów w KW. Rozumiem obawy, bo sam długo męczyłem się z decyzją i czekałem, myślę , że sie opłaciło bo od strony formalenj wszystko wydaje się OK. Bardziej martwi mnie ta zima, bo wstrzymuje prace budowalane ............. Jeżeli ktoś ma inne lub aktualniejsze dane porsze o info.
                            • Gość: Magda Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 11:35
                              Mam pytanie do wszystkich, którzy już kupili mieszkanie w tej inwestycji, czy udało Wam się wynegocjować cenę z deweloperem? Czekam na info
                              Pozdrawiam:-)
                              • Gość: Bela Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: 89.228.174.* 12.12.10, 11:57
                                w jakim sensie to będzie Zacisze:))? w sensie korków i natłoku budynków wokoło? jak tam dojechać? jak wyjechać?
    • matrass Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 13.12.10, 00:18
      Witam wszystkich zainteresowanych tą inwestycją :)
      Właśnie się zdecydowałam i wstępnie zarezerwowałam mieszkanie na Zaciszu Krzemienieckim.
      Budynek już nabiera kształtów, jedno skrzydło ma już 2 kondygnacje, kolejne 1... czyli nie kupujemy tutaj "dziury w ziemi".
      Martwi mnie trochę słabe zainteresowanie ta ofertą, cena jak na Wrocław korzystna (nie porównuję oczywiście ze Stabłowicami czy Zakrzowem...) a nie widać za wiele reklam/banerów... Wiecie może kiedy ruszyła sprzedaż tych mieszkań?
      Czy ktoś już podpisał umowę przedwstępną? Ja jeszcze jestem przed rozmową o dokładnych kosztach - transzach itp... Przeraziło mnie póki co hasło "indeksacja...", z tego co mówił pan z biura sprzedaży, w związku z tym cena łączna będzie o ok 2-3% wyższa... Jak to się odnosi do ilości transz? Ktoś ma już w tym zakresie jakieś doświadczenia?
      Interesują mnie dodatkowo jeszcze dwie rzeczy o które zapomniałam zapytać:
      - komórka lokatorska jest pewnie dodatkowo płatna skoro nie jest wymieniana w folderach (ile? ktoś wie?)
      - plac zabaw? na stronie internetowej o tej inwestycji wspominany, ale w folderach o standardzie wykończenia nic o nim nie ma...
      Pozdrawiam serdecznie być może przyszłych sąsiadów :)
      • krzemieniecka_arkop Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 13.12.10, 06:32
        Witam,
        mam podpisaną umowę.
        1. Moim zdaniem ceny przeciętne jak na Wroclaw, choc na pewno nie sa one wygorowane ani przesadzone.
        2. Sprzedaz ruszyla w sierpniu lub we wrzesniu.
        3. Indeksacja to takie odsetki ktore developer nalicza od kwoty ktora pozostala jeszcze do wplacenia przez klienta. Okreslona jest w formie oprocentowania. Poniewaz bank raczej nie sfinansuje inwestycji w realizacji w 100 proc. od razu, do developera wlacane sa transze a kwota, ktora pozosaje jeszcze do wplaty jest oprocentowana. Moja indeksacja to okolo 3 proc. od calosci tj. od ceny mieszkania, komorki i miejsca postojowego.
        4. Za metr kwadratowy komorki zaplacilem 2000 PLN.
        5. Plac zabaw ma byc, ale nie interesowalem sie gdzy mnie to nie dotyczy.
        pozdr
        • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 22:15
          Witam,

Czy ktoś może wie lub dowiadywał się co oznacza dla mieszkańców ten wpis w umowie ???
          § 1.
          9. Kupująca oświadcza, że wyraża zgodę na planowane wydzielenie z nieruchomości gruntowej oznaczonej jako działka nr 23/31 odrębnej nieruchomości, pod warunkiem że nie będzie ona większa niż 500 m2 i przyłączenie jej do działki 23/5.

Pozdrawiam
          • krzemieniecka_arkop Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 14.12.10, 06:25
            Witam,
            z tego co mi powiedziano, to developer rzekomo kupił/kupi działkę obok i stawiając tam budynek będzie potrzebował pasa terenu dla oddzielenia tej nieruchomości. Woleli zpisać to teraz w umowie niż później "bawić" sie w aneksy i zmiany.
            • Gość: Magda Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.10, 14:34
              Mnie natomiast nurtuje zapis "przyrzeczona umowa sprzedaży lokalu mieszkalnego wraz z pomieszczeniami przynależnymi na odrębną własność - zostanie zawarta w formie aktu notarialnego w terminie: do 12 m -cy od daty uzyskania: decyzji o ostateczności pozwolenia na użytkowanie oraz zaświadczenia Urzędu Miejskiego, że przedmiotowe lokale są samodzielnymi lokalami w myśl ustawy o własności lokali, nie później jednak niż do dnia 30 czerwca 2013r." to chyba za długo, co o tym sądzicie?
              • yeetii Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 14.12.10, 16:44
                długo. licząc od ostatecznosci dla pozwolenia na uzytkowanie, wystarczy 3 miesiące na akty. jak ktoś jest zapobiegliwy to może dać sobie 6 miesięcy, ale to absolutny max. Dłuższy termin świadczy o braku doświadczenia albo związany jest z jakimiś obawami inwestora. Możemy tylko gdybać.
                Sprawny deweloper zalatwia tego typu temat ok. 6-9 miesięcy od zakończenia prac budowlanych, czyli w tym czasie musi uzyskać pozwolenie na użytkowanie, samodzielność lokali i zorganizować wszystko u notariusza.
                • arkopdeweloper Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 15.12.10, 08:36
                  Zapisany w umowie roczny termin na podpisanie umowy notarialnej nie wynika z braku doświadczenia. Wychodzimy z założenia, że sprzedaż nieruchomości powinna odbywać się łącznie ze wszystkimi jej elementami, czyli też garażem podziemnym. Garaż z miejscami postojowymi stanowi odrębny lokal (ma odrębną księgę wieczystą). Czas oczekiwania na założenie księgi wieczystej dla nieruchomości we Wrocławiu to kilka miesięcy. Dla bezpieczeństwa należy założyć 9 miesięcy. Powyżej na forum są informacje, jak to w praktyce wygląda. Na zakupiony grunt w miesiącu kwietniu uzyskaliśmy księgę z wpisem w listopadzie. Zatem jeśli przedmiotem umowy jest lokal mieszkalny wraz z udziałem w garażu (aby ten udział sprzedać musi być wyodrębniona dla niego KW) termin roczny na podpisanie umowy przenoszącej nie jest wcale przesadzony. Wygląda to tak: mamy pozwolenie na użytkowanie, ale musi być ono ostateczne więc już co najmniej trzy tygodnie - liczmy miesiąc, kolejny miesiąc - jak dobrze pójdzie- to uzyskanie samodzielności dla lokali w tym garażowego, wtedy podpisujemy pierwszy akt notarialny ustanawiający samodzielność garażu i wnioskujemy do Sądu Wieczystoksięgowego o założenie dla niego KW na co czekamy do około 9 miesięcy. Dopiero po postanowieniu sądu i założeniu KW dla garaży możemy przystąpić do sprzedaży przedmiotu umowy. Łącznie jest to 130 mieszkań. W optymalnym układzie, kiedy wszyscy lokatorzy stawiają się zgodnie z oczekiwaniami dewelopera i podpisywanie umów odbywa się w jednej kancelarii to jest to kolejny miesiąc. Takie warunki jednak nie występują z praktyki wiemy, że przy takiej ilości umów trzeba realnie przyjąć dwa miesiące. Łącznie daje nam to okres 13 miesięcy. Oczywiście jest to wariant pesymistyczny. Ale jak pokazuje doświadczenie prowadzenie spraw przy udziale urzędów wymaga trochę cierpliwości. Jeśli nawet podpiszemy niezależnie umowę na garaż i mieszkanie to rzeczywiście na mieszkanie (gdzie nie trzeba wcześniej wydzielać KW) może to być po trzech miesiącach od odbioru. Tylko, że na sprzedaż garażu i tak trzeba swoje odczekać. Taka procedura obowiązuje wszystkich deweloperów. W tej procedurze są wyjątki, np. jeśli garaż jest pomieszczeniem przynależnym do mieszkania. Aby takim jednak był musi spełniać szczególne wymogi itd. Nie dotyczy to naszej inwestycji.
                  Pozdrawiam wszystkich "forumowiczów".
                  • krzemieniecka_arkop Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 17.12.10, 21:04
                    Czy to oznacza, że kupując mieszkanie z miejscem postojowym, a nie z garażem podziemnym nie trzeba tyle czekać i można podpisać akt szybciej?
                  • yeetii Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 20.12.10, 12:59
                    dzięuję za rzeczową odpowiedź. pozwolę sobie jednak:
                    1. zakwestionować 9 miesięczny okres oczekiwania na KW, jakis czas temu bylo to ok. 6 miesiecy, ale dzisiaj jest to max 3 miesiace, co potwierdzaja notariusze, nawet jak przyjmiemy wariant skrajnie pesymistyczny to mozemy przyjac, ze jest to 6 miesiecy.
                    2. skoro garaz to oddzielny lokal, to prosze rozwazyc w pierwszej kolejnosci przeniesienie wlasnosci mieszkan, a dopiero w pozniejszym okresie miejsc postojowych jako udzialu w garazu. w ocenie wielu klientow bedzie to zapewne lepsze rozwiazanie, bo 90% srodkow przeznaczaja na mieszkanie a jedynie 10% na mp, wiec lepiej nie ryzykowac oczekujac zbedne 9 miesiecy, zwlaszcza, ze wszystko bedzie juz gotowe.
                    3. Jak sami Panstwo powiedzieli, w tych samych warunkach dzialaja wszyscy deweloperzy, a jednak w znanych wroclawskich firmach umowa mowi o przeniesieniu wlasnosci w termine 3, 6 lub max 9 miesiecy (w zaleznosci od tego co bylo punktem wyjscia). Czyli jednak dajecie sobie wiecej czasu na te same czynnosci co inni. Dla mnie to efekt braku doświadczenia lub jak państwo wolą szczególnej zapobiegliwości, która niestety odbija się na klientach. proszę jednak nie traktować tego jako ujmy, bo każdy kiedyś zaczynał i normalnym jest, że potrzeba aby nabrac doswiadczenia, a dla Arkop to jest chyba pierwsza samodzielna inwestycja deweloperska.
                    Oczywiscie zycze wszystkiego najlepszego i dalszych udanych inwestycji (w tym na grabiszynku).
                    • Gość: stasz Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 23:51
                      no bo jak deweloper nie ma doświadczenia to do konstruowania umów zatrudnia kucharki które nie kumają w czym rzecz : ) pewnie stąd te terminy wydłużone, kobity od patelni oderwane, nie znają się

• Gość: wiki079 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:43
      jak tam jest naprwadę ?
      • Gość: ... Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: 217.153.64.* 30.12.10, 07:13
        naprawdę to dojazd masakra w godzinach szczytu
        ogólnie jednak da sie wytrzymać
        arkop to nie prawdziwy deweloper tutaj bym uważał
        • krzemieniecka_arkop Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 30.12.10, 21:00
          Proponowałbym jednak nie siać paniki. Z całym szacunkiem do kucharek nie sadzę, żeby poradziły sobie z taką umową. Jeżeli ktoś nie jest zainteresowany kupnem tych mieszkań lepiej niech poprostu się nie wypowiada bez podawania konkretów i przestanie ustuteczniać "kuchenne" dywagacje. Nikt nikogo nie zmusza do decyzji i każdy może sobie zweryfikowac różne dane. Inwestycja buduję się niemal codziennie, KW jest w porzadku, po co takie gadki o kucharkach. Dojazd to nie jest już taka maskara od kiedy otworzyli Strzegomską (wiem mieszkam na Mińskiej), autobusy mają odrębny pas itd. kiedy otworza obwodnicę Mińska powinna się rozluźnić. Dojazd nie jest większa masakrą niż w innych częściach miasta. Oczywiście jak kogoś stać może sobie kupić mieszkanie bliżej centrum za 7000, 8000 PLN za metr. Ja podpisałem umowę i poprostu czekam, uważam że nie dzieje się nic co wzbudzałoby mój niepokój. Ryzyko jakies zawsze jest, bo nieruchomość dopiero powsataje, ale dlaczego od razu ma być tragedia? To jest moje zdanie, nikt nie musi się oczywiscie z nim zgadzać. Pozdrawiam
    • Gość: spienta@o2.pl Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.11, 14:05
      O inwestycji na Krzemienieckiej wiem tylko tyle, że buduje ją ARKOP, a o tej firmie coś więcej już mogę powiedzieć - niestety mieszkam w bloku przez nich wybudowanym i od prawie 3 lat ekipa remontowa naprawiająca usterki praktycznie nie wychodzi z mojego mieszkania. Odradzam wybierać mieszkanie na ostatnim piętrze lub pod tarasem - oględnie to ujmując firma ma problem z prawidłowym uszczelnieniem dachów i tarasów, pełnym zadaszeniem balkonów, a co najdziwniejsze unika montowania rynien! Bo czy ktoś widział deszcz w naszej szerokości geograficznej...
    • dzejsondonovan Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 08.01.11, 16:37
      Wypowiem się w sprawie dojazdu. Dojazd z tej lokalizacji to jest masakra, korki mogą być w każdą stronę i o każdej porze ( od rana do wieczora ). Wiem, bo mieszkam tam.
      • krzemieniecka_arkop Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 08.01.11, 18:46
        A gdzie we Wrocławiu nie ma korków?
        Chyba tylko tam, gdzie nie jeżdżą samochody, bo jest zakaz ruchu :)
        A tak poważnie to ja też tu mieszkam, no i coż nie jest różowo, ale nie przesadzałbym, w końcu nie mozna miec też wszystkiego i to najlepiej jeszcze za pół ceny :)
        • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.e-wro.net.pl 09.01.11, 00:03
          Zgodze się z przedmówcą obecnie mieszkam w okolicach psiego pola i też nie jest za kolorowo z dojazdem no chyba że jest sobota, niedziela bądź dzień powszedni po 21.00 :) wtedy śigam do rynku bardzo szybko.
          Korki były, są i będą a w tym nawet nam nie pomoże obwodnica Wrocławia bo i tak będzie płatna :/
          Pozdrawiam wszystkich czekających na upragnione M ;)
          • bitif Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 21.01.11, 22:12
            Witam wszystkich zainteresowanych zakupem mieszkanka na Krzemienieckiej oraz tych ktorzy zakupu juz dokonali:) udalo mi sie zakupic mieszkanko i mam nadzieje, ze bedzie nas coraz wiecej. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze uda mi sie tu poznac jakichs sasiadów:) A jesli chodzi o korki to musze powiedziec, iz nie do konca zgadzam sie opinia przedmowcow. Korki sa takie same jak wszedzie. Nowy Dwor poszerzony i jedzie sie szybciutko. Na Ostrowskiego i Grabiszynskiej tez coraz lepiej. Jechalam o roznych godzinach dnia i nocy i nigdy nie stalam w korku dluzej niz gdzie indziej. A jesli chodzi o wieczor i noc to ruch jest minimalny.
            • Gość: Podwykonawca Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: 82.113.106.* 26.04.12, 22:31
              Osobiscie nie pracowałen na ul Krzemienieckiej ale zrobiłem kilka inwestycjj z Arkopem. Jedno wiem napewno' bród, smród i ubustwo' nic nie robia tak jak w specyfikacji wszystko jest zrobione na sztuke wiekszosc materialow jest zmieniona na najtansze z dostepnych na rynku jest takie stare budowlane powiedzenie 'LEJ WODE SYP PIACH !NIE ŻAŁÓJ MATERIAŁU' dokladnie tak robi Arkop Pianowski ma jakis uklad z miastem pewnie ŁAPÓWY oni wygrywaja przetarg a miasto nie robi problemow przy odbioze któregos dnia cos sie zawali, swoja droga dlaczego jeszcze nik tego nie zauwazyl
              • Gość: oburzony Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.bluel.net 23.06.12, 09:47
                Pzrepraszam ale do jakiego wątku to nawiązuje. "Brud, smród i ubóstwo"? O czym ty chłopie mówisz? Jeśli nie robiłeś na Krzemienieckiej to nie zabieraj głosu. To jest własna inwstycja Arkopu i sam właściciel pilnuje aby jakość i standardy były na jak najwyższym pozimie. PODWYKONAWCO! Może nie jestem taki spostrzegawczy, ale widzę zupełnie coś innego.
    • Gość: paweł Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 07:49
      co sądzicie na temat inwestycji
      • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 19:27
        Jest i forum naszego osiedla :)

wroclaw-zacisze-krzemienieckie.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=2766&sid=e34277283ab6011bdb186fac813d4905
        • Gość: era222 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.e-wro.net.pl 03.02.11, 20:21
          Jak widać na stronie arkopu budowa idzie do przodu :)
          www.arkop-deweloper.pl/inwestycje/zacisze-krzemienieckie/postep-prac
        • Gość: Magda Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.11, 13:23
          No to chyba musimy się zalogować, sąsiedzi:-)
          • Gość: T242 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.internetia.net.pl 27.02.11, 21:39
            Witam!
            A jak z najbliższą okolicą, bo od strony Trawowej straszą jakieś warsztaty i szklarnie, a zdrugiej strony jakaś hurtownia mleczarska. Coś tam ma się zmienić?
        • Gość: Jarek Zacisze parking IP: *.internetia.net.pl 26.03.11, 07:05
          Orientuję się ktoś może jak będzie z miejscami parkingowymi naziemnymi? Jaka będzie cena takiego miejsca?
          • Gość: bonarko Re: Zacisze parking IP: *.netline.pl 30.03.11, 16:07
            z tego co sie orientuję to miejsc naziemnych juz dawno nie ma, wcześniej było ich tylko kilka
    • me-design.pl aranzacja wnętrza 07.02.11, 20:32
      Zapraszam do współpracy przy aranżacji wnętrz. Warto pomyśleć o profesjonalnej usłudze aby rozsądnie zaplanować wydatki na wykończenie wnętrza. Oferuję kompleksową usługę aranżacji wnętrz z wizualizacjami oraz rysunkami technicznymi. Zapraszam do przesłania rzutu mieszkania i wyceny projektu. Konkurencyjne ceny.
      me-design.pl@gazeta.pl
    • Gość: era222 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.e-wro.net.pl 05.03.11, 11:38
      No i są kolejne zdjęcia postępu prac na stronie dewelopera :)

• Gość: Mala Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.internetia.net.pl 22.03.11, 08:47
        Witam a co myślicie o tych mieszkankach położonych w samych rogach ?
        Czy faktycznie tam będzie ciemo ?
        • Gość: Koniu Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: 91.90.161.* 22.03.11, 12:07
          ciemno to mało powiedziane.
          • Gość: bonarko Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.netline.pl 22.03.11, 13:33
            wydaje mi się że nie będzie tam tak źle , ostatnie pietra będą jasne:)
    • Gość: anakin Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.11, 20:49
      Wiadomo jak dużo mieszkań juz sprzedali w tej inwestycji i jakim zainteresowaniem się cieszy? bo forum coś zamarło
      • krzemieniecka_arkop Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 07.04.11, 20:09
        Witam,
        jak u Was ze zmianami lokatorskimi w aranżacji wnętrza (przesunięcie ścianek , grzejników itp.) czy też wlecze się to niemiłosiernie długo? Może i jest jeszcze dużo czasu, ale każdy chciałby już wiedzieć na czym stoi i jaka jest ostateczna cena mieszkania tym bardziej, że zmiany w niektórych przypdkach zgłaszane były do 15 grudnia.
        Pozdr.
        • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.e-wro.net.pl 09.04.11, 13:38
          Hej,

Zmiany typu przesunięcie ścianek i wod-kan odbyły się u nas bez kłopotów, jeśli chodzi o czas to zajęło im to około 2 miesiące natomiast koszta były związane jedynie z przesunięciami instalacji wodno-kanalizacyjnymi, za zmiany położenia ścianek działowych nie ponieśliśmy żadnych dodatkowych kosztów
          • Gość: krzemieniecka_arko Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.dynamic.mm.pl 09.04.11, 14:41
            Hej,
            dzięki za info.
            U mnie wyszło pareset złotych do zwrotu bo ścianki głównie usuwalem, ale teraz musze czekać na wycenę inny zmian i już mnie to zaczyna irytować (4 miesiąc). Jeżeli mozesz napisac - czy zawierałeś umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego?

pozdr
            • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.e-wro.net.pl 09.04.11, 15:42
              Jak na razie nie podpisywałem umowy w formie aktu, w przyszłym tygodniu podpisuje aneks do umowy związany z tymi zmianami lokatorskimi. Nad aktem notarialnym wciąż się zastanawiam, ze względu na jego dość duże koszta i jednocześnie jego mała przydatność (przy umowie przedwstępnej).
              • Gość: anakin Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.11, 18:50
                Podpisanie umowy przedwstępnej jako akt notarialny nie powinien wygenerować dodatkowych kosztów gdyż i tak trzeba to zrobić podczas podpisywania umowy przyrzeczonej a koszt jest taki sam gdyż większość notariusz pobiera 50% kwoty podczas podpisywania umowy przedwstępnej i 50% podczas przyrzeczonej. Natomiast podpisywanie tylko umowy przyrzeczonej w formie aktu notarialnego i tak wymaga 100% kwoty.

Pozdrawiam
                • krzemieniecka_arkop Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 09.04.11, 19:23
                  Dzięki za pojaśnienie - nie wiedziałem, że koszty można rozdzielić w czasie tj. część przy umowie przedwstępnej i częśc przy przyrzczonej.
                  pozdr.
                  • Gość: pwl27 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.e-wro.net.pl 09.04.11, 19:55
                    Z tego co się już orientowałem to wygląda to mniej więcej tak
                    Koszty podpisania umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego dla wartości lokalu około 400.000,-zł to

- taksa netto 1.000,-zł
                    - VAT 230,-zł
                    - opłata sądowa za wpis roszczenia 150,-zł
                    - wypisy ok. 7,50zł od jednej strony

To tyle jeśli chodzi o umowę przedwstępną.
                    Księga wieczysta i wpis ewentualnych hipotek to dopiero przy umowie przyrzeczonej.

Z tego co rozumiem cytując ANAKINA to tylko taksa się dzieli na pół tak ??
                    • Gość: krzemieniecka_arko Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.dynamic.mm.pl 10.04.11, 11:26
                      Hej,
                      ja też to tak rozumiem, ale nadal mam wątpliwości , gdyż są to dla mnie dwa odrębne akty notarialne: jeden umowa przedwstępna i drugi umowa sprzedaży (przyrzeczona) i nie wiem dlaczego notariusz miałby rezygnować tak naprawdę z cześci wynagrodzenia.
                      A co by było gdybym chciał zapłacić taksę dopiero przy umowie przyrzeczonej?
                      Bedę musiał się na ten temat dowiedziec, choć i tak od poczatku zakłądałem "normalne" koszty przy dwóch aktach notarialnych.
                      Pozdr
                      • Gość: patryk Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.ip.netia.com.pl 24.05.11, 16:15
                        1 umowa jest tania jak zupa a 2 droga jak drugie danie :)
                        • Gość: era222 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.e-wro.net.pl 25.08.11, 19:05
                          Są już aktualne foto na stronie arkopu. Elewacja bardzo mi się podoba :)

• Gość: rajmund Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.13, 20:39
                          :(
    • Gość: gość Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 07:57
      a czy słyszał ktoś o inwestycji na blacharskiej?
      na stronie www.arkop-deweloper.pl nie ma żadnego info na ten temat..
      • Gość: Arkop Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 07:29
        Uprzejmie informuję, że informację na temat planowanej inwestycji przy ulicy Blacharskiej można uzyskać w dziale sprzedaży tel. 793 76 55. Inwstycja na chwilę obecną jest w procesie przygotowania do realizacji. Pozdrawiam Arkop
        • Gość: mieszkaniec Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.10.11, 22:01
          Dajcie znać w sprawie rabatów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: plus777 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.internetunion.pl 13.02.12, 20:52
      Mam pytanie do szanownych sąsiadów jak u nich wygląda pomiar powykonawczy? Czy komuś się zdarzyła mniejsza powierzchnia niż w projekcie, czyli czy ktoś otrzyma zwrot?
      Bedę wdzięczny za info.
      • Gość: kasia Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper IP: *.pf.com.pl 21.03.12, 14:05
        Niestety mieszkanie okazało się większe i trzeba było dopłacić prawie 5 tys. ;( Więc i oni powinni oddać.
    • anula5550 Re: Zacisze Krzemieniecki - Arkop Deweloper 17.02.12, 15:38
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
    • klima24hpl Zacisze Krzemienieckie Montaż Serwis klimatyzacji 05.04.12, 09:52
      Witam

Chciałbym zaproponować nowym mieszkańcom usługi związane z montażem i serwisem klimatyzacji - niedrogo i profesjonalnie przed wykończeniem lokalu można zamontować wentylacje / klimatyzacje w przyszłości odświeżać i oczyszczać powietrze z kurzu, rodników i pyłków roślin, a w upały cieszyć się komfortowym chłodem.

Zainteresowanych proszę o kontakt :

www.klima24h.pl
      kom. 666-666-442

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka