Dodaj do ulubionych

Bułgaria, Złote Piaski:)

22.05.12, 22:13

Witam serdecznie:))

chciałabym prosić o info na temat odcinka trasy między Sofią a Złotymi Piaskami (kierunek Varna).
Tym odcinkiem jeszcze nie jechałam. Wjeżdzając do Sofii jest skrzyżowanie: wprost na Sofię (centr), w prawo na Kulate i dalej na Plovdiv, a w lewo... no właśnie, pomóżcie? Wydaje mi się, że jest na Constance i Rumunię ale z naciskiem na wydaje mi się.
Jak dalej ta trasa na Varnę wygląda. Jest w miarę prosta czy trzeba gdzieś uważać?
czy tu również są idiotyczne ograniczenia w stylu 50km i policja za znakiem?

czy jakieś objazdy albo nowości na granicach? (Sk, Hu, Sr, Bg?)
z góry dzięki za info i dużo słońca:))
Obserwuj wątek
    • bluemar Re: Bułgaria, Złote Piaski:) 23.05.12, 10:20
      Z Sofii początkowo masz kierunek Bukareszt -potem odbijasz w prawo na Veliko-Tarnowo,Szumen,Varna.
      Droga ogólnie jest średnia,dobra przed Warną-ograniczenia są bo prawie nie ma obwodnic.
    • urlichvontreter Re: Bułgaria, Złote Piaski:) 29.05.12, 23:14
      a nie praościej i wg mnie szybciej jest przez Rumunię na Złote piaski- od wjazdu do Bułgarii lecisz autostradą Rumunię robisz nocą i jest to znacznie prostsze i wg mnie szybsze - od lat robię zawsze dwa - trzy wahadła do bułgarii (to dla opalenizny) i zawsze lecę na Oradeę, Kluż, Sibiu, Bukareszt, Varna.
      • gabriielle Re: Bułgaria, Złote Piaski:) 09.06.12, 18:24
        dziękuję za info:)
        to nie było wahadło a trasa narzucona programem.
        Rumunii się nie boję nawet za dnia, bo myślę, że się znamy:)
        z nowości: objazd w Belgradzie dla tranzytu, granice w normie, przed Szumen objazd, pas autostrady od Varny (nie od samej Varny tylko z kierunku Varna) zamknięty z powodu remontu (?) wiaduktu:)

szerokiej drogi a dla kolegi Urlicha: drum bum:)

• woj91 Re: Bułgaria, Złote Piaski:) 10.06.12, 22:33
          Podbijam pytanie, ponieważ pierwszy raz będę jechał przez granicę Republiki Serbskiej:). Jakieś przydatne informacje? Ponad to chciałem się Was zapytać o to jaką najlepiej trasę wybrać? Przez Budapeszt?
          • gabriielle Re: Bułgaria, Złote Piaski:) 01.07.12, 18:58
            Hej,

trasę powinien podać Ci organizator:)
            i lepiej zapytaj jego:
            nie wiem z jakiej części POlski będziesz jechał, ale od Węgier kieruj się na Budapeszt, dalej na Szeged, Belgrad, Nic, Sofię i dalej
            rozjazd na Złote Piaski lub Słoneczny Brzeg masz w Sofi:)
            na granicy Serbskiej musisz zapłacić cło;) wazne, to sobie trzymaj bo bedzie CI potrzebne na wyjezdzie do okazania i otrzymania pieczatki (20euro) no i autostrade na bramkach:)
            wazne (jak na kazdej granicy poza strefa UE) bys mial wypisana ksiazke Interbusa ze wszystkimi nazwiskami i bez bledow.
            powodzenia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka