IP: *.koba.pl 03.12.06, 11:56
Wreszcie udało mi sie uzbierac troche grosza. Bardzo chciałabym z mezem i
corka wyjechac gdzies na wakacje zagraniczne.Nie wiem co jest lepsze - czy
wyjazd zorganizowany czy tez wlasnym samochodem ? Nigdy nie bylismy na takiej
wyprawie i jezeli ktos mogłby polecic cos godnego uwagi a zarazem w
przystepnej cenie bede bardzo wdzieczna. Prosze o wszelkie wskazowki i porady.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • catty_m Re: lato 2007 03.12.06, 14:11
      na poludnie Europy - w lipcu (w sierpniu Wlosi maja wakacje), wtedy lepiej jechac na wlasna reke. ja rok temu bylam w Chorwacji razem z Gandalf Travel - porazka (nie Chorwacja, tylko to biuro). Kolega mi polecal Czarnogore - byl ze Skarpa, dostal apartament jak marzenie i mopwil ze ceny 3x mniejsze niz w Chorwacji.
    • Gość: kwk Re: lato 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:15
      Ciężko radzić.Ja preferuję objazdy z biurem.Leżenie owszem ale tylko na podhalu
      bo ogromnie to lubię.Na leżenie za granicą po prostu mi szkoda kasy a wycieczka
      to zawsze coś nowego,grupa tempo.To uwielbiam.Przed wyjazdem staram się poznać
      biuro,ale nie przez internet a przez znajomych.W internecie dużo oszołomów i
      pracowników biur.Samochodem za granice nie lubię od czasu poważnej awarii auta
      i dużych kłopotów z tym związanych.Pozdrawiam.Prywatnie polecam Chorwację ale
      po wnikliwej analizie czego oczekujesz.Byłem w tym roku na dość długim
      objeżdzie i wiem że nad wczasami pobytowymi warto dobrze pomyśleć-plaże.
      • linka34 Re: lato 2007 03.12.06, 19:30
        Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)
        • voyager747 Re: lato 2007 03.12.06, 20:49
          A może lepiej wybrać jakąś Grecję albo Turcję, Hiszpanię i polecieć tam
          samolotem z biura podróży jakiegoś przyzwoitego? Można poszukać czegoś
          niedrogiego albo drogiego, nie wiem jaki macie budżet. Jest mnóstwo ofert i
          wiele ciekawych miejsc do zobaczenia. Ja osobiście na swoich pierwszych
          wakacjach za granicą byłem na Majorce i było fajnie.
    • Gość: JJ Re: lato 2007 IP: *.streamcn.pl 04.12.06, 16:36
      Napisz ile corka ma lat i z jakiego miejsc a wyjazd oraz jaki dlugi pobyt
      planujecie czy rowniez zwiedzanie wtedy podziele sie moimi doswiadczeniami.
    • Gość: misty Re: lato 2007 IP: *.koba.pl 04.12.06, 21:26
      Corka ma 12 lat, mieszkamy w Białymstoku, myslimy o pobycie 7-10-cio dniowym.
      • Gość: imane Re: lato 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:44
        Córka duża, więc nie będzie raczej kłopotów. Ale żeby się nie nudziła, to jednak
        lepiej wybrać objazdówkę z biurem. Do kraju, o którym się uczyła i ją fascynuje.
        Może Egipt? Wierz mi, nie ma nic gorszego, niż znudzona nastolatka :)
        • Gość: JJ Re: lato 2007 IP: *.streamcn.pl 05.12.06, 14:07
          Jesli pobyt to np Tunezja bo samolotem przy relatywnie niskiej cenie a maja
          hotele gdzie animatorzy zapewnia corce zagospodarowanie czasu a to jest
          problem . A moze cos posredniego pobyt i troche zwiedzania. Kocham Chorwacje c
          i tam sama jezdze i mysle ze juz pozostane wierna temu miejscu ale juz inne
          mam poza soba. Na pierwszy raz smialo mozna polecic np Wlochy lub inne
          kierunki. Mysle ze trudy podrozy dzielnie zniesiecie bo rodzice mlodzi a
          dziecko to juz panienka. Zainteresujcie sie propozycja biura fun clb z
          Poznania. Maja takie propozycje z wyjazdem z Warszawy i sa niedrodzy. jezdzilam
          z nimi i planuje w tym roku rowniez Orebicz w Chorwacji ale ja pobytowo.
          Przyjaciele korzysrali z propozycji 6+4 do Chorwacji a inni do Wloch i sobie
          bardzo chwaqlili. Ja korzystam z wyjazdu we wrzesniu wiec pelny sezon wg mnie
          jest gorszy ale nie ma mozliwosci przy uczacym sie dziecku. Podam namiar na
          biuro i zwracam uwage ze przuy rezerwacji w styczniu byla 20 % taniej apotem
          do marca sukcesywnie promocja nizsza. www.funclub.pl
      • Gość: Bogdan Re: lato 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:25
        misty napisał(a):
        > Corka ma 12 lat, mieszkamy w Białymstoku, myslimy o pobycie 7-10-cio dniowym.
        W tym roku na wakacjach byłem z rodzinką (dwóch synów 1,5 roku i 5 lat) na
        Litwie w Połądze. Od was to niedaleko może wyskoczycie tam w maju a jak się
        spodoba to póżniej jeszcze raz może dalej na Łotwę.
    • Gość: misty Re: lato 2007 IP: *.koba.pl 05.12.06, 20:39
      Dziekuje slicznie za wszystkie podpowiedzi i porady. Pozdrawiam :)
      • voyager747 Re: lato 2007 05.12.06, 20:59
        Turcja jest dość tania i fajna, jest wiele miejsc do zwiedzania. Popatrz sobie
        na zdjęcia i poczytaj.Wybierz jakieś dobre biuro,żeby nie było wtopy na
        pierwszym wyjeździe.
      • Gość: mark Re: lato 2007 IP: *.asta-net.com.pl 23.12.06, 14:22
        Jeśli nie podjeliscie jeszcze wiązącej decyzji to skontaktuj się z nami. W tym
        roku mielismy dokładnie taki sam dylemat - też planowalismy pierwszy raz
        zagranicę (nie mając kompletnie doswiadczenia) też z 12 letnią córką, też do
        Włoch i też niedrogo (jedyna różnica, że my z ... wielkopolski). No
        i ...pojechaliśmy. Było rewelacyjnie. Mogę wam wiele doradzić (juz z własnego
        doświadczenia ...hehe). Pozdrówcie Kononowicza - jest The Best.
        • ela15 Re: lato 2007 23.12.06, 17:41
          Polecam Grecje w kazdej odslonie tzn.Kreta ,Rodos,inna wyspa ktorych jest
          troche,Peloponez,Grecja kontynentalna,Kocham Grecje.Pozdrawiam
    • Gość: Tomek Re: lato 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 16:50
      Trudno doradzać. Ja po raz pierwszy wybrałem się za granicę pięć lat temu i był to przypadek, że akurat poleciałem na Kretę. Zadecydowała cena i to, że wylot był z Poznania. Spędziłem dwa cudowne tygodnie w Hersonissos w Hotelu Evelyne (prowadziła go grecka rodzina, bardzo kameralny - niestety żadne biuro go nie proponuje od kilku lat). Jest bardzo dużo do zwiedzania, nawet na własną rękę.Byłem z biurem Scan Holiday. Bardzo solidne biuro, przystepne ceny i kompetentni rezydenci. Byłem z nimi w następnych latach w Bułgarii, Tunezji, na Rodos i w Turcji. Zawsze wszystko było zgodne z ofertą, nigdy nie zdarzały się żadne wpadki.
      • Gość: jacek Re: lato 2007 IP: *.olsztyn.mm.pl 02.01.07, 22:53
        Macie trochę mało czasu , aby jechać np. do pięknej Chorwacji. Musisz poświęcić
        2 dni na jazdę w jedną stronę z noclegiem w Czechach np Mikulov przy granicy z
        Austrią. Mieszkający na południu Polski potrzebują jedynie 10-12 godz. aby
        moczyć nogi w Adriatyku. Jeśli wygospodarujesz kilka dni więcej i zdecydujesz
        się na jazdę samochodem, to polecam chorwackie biuro www.adriatic.hr ze Splitu.
        B.dobre oferty. Jeżdziłem już kilkakrotnie. Obsługa także w języku polskim.
        Jeśli pozostają 7-10 dni, to zdecydowanie podróże samolotem
        • Gość: Kasha Re: lato 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:44
          Ja bym się bała wyjeżdżać z dzieckiem sama, bo jednak dużo rzeczy może się
          zdarzyć po drodze i sporo z tym chrzanienia się. My zawsze wykupujemy wycieczkę
          w biurze, w zeszłym roku do Egiptu. Znajdujemy hotel przyjazny dzieciom, biuro
          mamy sprawdzone, oni wszystko załatwiają i tylko wpłacić kasę i jechać :D
    • Gość: Krysia Garda - jezioro we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:13
      Blisko (no, może z północnej Polski troche mniej), pięknie połozone w Alpach,
      Mozna przez internet zamówić domek campingowy nad samym jeziorem i dojechac
      własnym samochodem. A w okolicy - mnóstwo atrakcji! Co parę kilometrów jakiś
      zamek, nad jeziorem Gardaland (minidisney), zoosafari, mnóstwo zabytków w
      bliskiej odległości. Melomanom polecam spektakle operowe w pobliskiej Weronie
      (w Arena di Verona pod gołym niebem), fantastyczne przeżycie! Jezdziliśmy tam
      co roku kiedy dziecko było małe, nawet na spektakle operowe (zaczynał ogladać z
      wózeczka-parasolki). Jezioro jest bardzo czyste, można nauczyć się
      windserfingu (wypozyczalnia, instruktor. I pogoda murowana. Udanych wakacji!
      • rafi1015 Re: Garda - jezioro we Włoszech 03.01.07, 19:22
        ja w tamtym roku także po raz pierwszy zrezygnowałem z wakacji nad Bałtykiem.
        Zawsze w dobrym Pensjonacie w miarę możliwości z dobrym wyżywieniem i warunkami
        bytowymi. Postanowiliśmy spróbować wakcji zagranicznych i nie żałujemy. Było
        prześlicznie, Kreta jest wspaniała. W tym roku nie było mowy o Bałtyku, lecz
        Turcja i Incekum. Już wiem, że będzie super. Tobie także poleacam wakacje
        zagraniczne, na pewno będzie świetnie. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka