Dodaj do ulubionych

ITAKA- to dobre biuro

29.09.08, 11:07
Właśnie wróciłem z Egiptu,Sharm El Sheik, hotel Grand Plaza (*****) -
wszystko było OK. Sądze, ich wpadki o których piszecie głównie
wynikają z niesolidnych i słabych hoteli (szczególnie w Grecji i
Włoszech) - nie kupujecie 3 i 4* Hoteli - to nie będzie rozczarowań.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaszczur Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.toya.net.pl 29.09.08, 12:30
      Z tego co piszesz wynika , że zadowolony jesteś z hotelu , a nie z biura Itaka
      -jak w tytule .
      • desi.desi Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 14:20
        Z tego co pisze wynika, ze zadowolony jest zarowno z hotelu, jak i z
        biura. Widze, ze niektorzy maja problem ze zrozumieniem tekstu
        pisanego...

Pozdrawiam,
        klientka Itaki
      • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 16:52
        Gość portalu: jaszczur napisał(a):

> Z tego co piszesz wynika , że zadowolony jesteś z hotelu , a nie z
        biura Itaka
        > -jak w tytule .

Czyżby podpadła ci ITAKA - podziel sie jak
    • Gość: ELKA Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 13:55
      NIGDY NIE BYŁAM JESZCZE Z ITAKA NA WYCIECZCE, ZAWSZE JEŻDZE Z ALFASTAR ALBO
      TRADA I WRACAM ZADOWOLONA. WYCIECZKI ICH SA ZORGANIZOWANE NA WYSOKIM POZIOMIE.
      • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 20:33
        Gość portalu: ELKA napisał(a):

> NIGDY NIE BYŁAM JESZCZE Z ITAKA NA WYCIECZCE, ZAWSZE JEŻDZE Z
        ALFASTAR ALBO
        > TRADA I WRACAM ZADOWOLONA. WYCIECZKI ICH SA ZORGANIZOWANE NA
        WYSOKIM POZIOMIE.

Droga Elu, polecam przeczytać ostatniego posta o AlfaStar pod
        adresem :www.bozo.pl/Turystyka/Biura-podrozy/Alfa-Star/
        Jestem ciekaw Twojego komentarza.
    • Gość: ania Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.09.08, 17:14
      W biurach martwy sezon. Uaktywnili się na forum pracownicy biur. Nie najlepszych
      zresztą.
      • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 20:28
        Gość portalu: ania napisał(a):

> W biurach martwy sezon. Uaktywnili się na forum pracownicy biur.
        Nie najlepszyc
        > h
        > zresztą.
        Droga Aniu - całkiem nie trafiłaś, nie jestem pracownikiem Itaki, a
        może miałem farta akurat w tym terminie ??!!
      • annie2003 Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 20:39
        Gość portalu: ania napisał(a):

> W biurach martwy sezon. Uaktywnili się na forum pracownicy biur.
        Nie najlepszyc
        > h
        > zresztą.

od kiedy wrzesień jest martwym sezonem???
      • Gość: Ola Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.tktelekom.pl 04.10.08, 14:38
        Ha ha ha martwy sezon pani powiada ?
        A na wyjazdy egzotyczne to sie same orgazizuja, sprzedaja,
        reklamuja, pilotuja itp
        Sezon jeszcze bardziej pracowity bo regiony bardziej oddalone i
        trudniejsze w obsludze droga Pani.
    • Gość: jaszczur Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.toya.net.pl 29.09.08, 20:05
      Nie pracuję w turystyce , a z Itaką byłem dwa razy na wczasach i dwa razy
      wróciłem zadowolony . Stwierdzam tylko fakt , że Wojtek chwali biuro podróży
      tylko dla tego , że trafił na dobry hotel.
      Myślę , że zmienił by zdanie o biurze , gdyby po przylocie do Egiptu okazało się
      , iż nie ma go na liście gości i zaczyna się walka z rezydentem o hotel . Źle
      zaczęte wakacje wspomina się nie najlepiej , a i nawet najlepszy hotel nie
      zrekompensował by zgrzytu na dzień dobry . Czy wtedy też panie Wojtku napisał by
      pan , że Itaka to dobre biuro ? Przecież miał pan dobry hotel !
      Piszę oczywiście czysto hipotetycznie , i ani panu , ani nikomu innemu nie życzę
      podobnych lub innych zawirowań . Pozdrawiam i samych udanych podróży życzę .
      • desi.desi Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 20:38
        I znow na forum pojawiaja sie pretensje o to, ze ktos jest
        zadowolony ze swojego wyjazdu... wpadki sie zdarzaja nawet
        najlepszym, ale to nie znaczy, ze zawsze tak musi byc... czasem ktos
        wraca zadowolony z hotelu, z BP i chce sie poprostu podzielic swoja
        ocena z innymi, czy tak trudno w to uwierzyc?

Pozdrawiam,
        klientka Itaki
        • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 21:10
          Hej "Desi"
          chyba mamy podobne odczucia, że na forach tylko psy wieszają na tych
          BP. Na ale na 200 000 klientów jakie Itaka juz w rym roku obsłużyła -
          1% niezadowolonych musi być - to tylko 2000 - może stąd taki ruch .
          Pozdrawiam , Wojtek
          • desi.desi Re: ITAKA- to dobre biuro 30.09.08, 20:41
            Wojtku, zgadzam sie calkowicie. Na tym forum, to chyba tylko te
            2000 ;)

Pozdrawiam,
            klientka Itaki
            • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 01.10.08, 20:47
              Hej "desi"
              kochana jesteś...
              a króre forum polecasz
              Pozdr
              Wojtek
      • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 21:03
        Gość portalu: jaszczur napisał(a):

> Nie pracuję w turystyce , a z Itaką byłem dwa razy na wczasach i
        dwa razy
        > wróciłem zadowolony . Stwierdzam tylko fakt , że Wojtek chwali
        biuro podróży
        > tylko dla tego , że trafił na dobry hotel.
        > Myślę , że zmienił by zdanie o biurze , gdyby po przylocie do
        Egiptu okazało si
        > ę
        > , iż nie ma go na liście gości i zaczyna się walka z rezydentem o
        hotel . Źle
        > zaczęte wakacje wspomina się nie najlepiej , a i nawet najlepszy
        hotel nie
        > zrekompensował by zgrzytu na dzień dobry . Czy wtedy też panie
        Wojtku napisał b
        > y
        > pan , że Itaka to dobre biuro ? Przecież miał pan dobry hotel !
        > Piszę oczywiście czysto hipotetycznie , i ani panu , ani nikomu
        innemu nie życz
        > ę
        > podobnych lub innych zawirowań . Pozdrawiam i samych udanych
        podróży życzę .

Drogi Gościu (bo jaszczur mi nie leży), poświeciłem parę wieczorów
        przed decyzją gdzie i w jakim biurze kupić tygodniowy urlop z żoną ,
        a miał być prezent na jej okrągłe urodziny, więc nie mogłem sobie
        pozwolic na wpadę. Jak już padło na Egipt i Sharm (bo Hurgade
        znajomi odradzali), zacząłem wybierać hotel (jest ich tam dziesiątki)
        Nie dużo trzeba, aby z pozoru porównywalne ze zdjęć hotele 5*
        różniły się np plażą (100 m od pokoju albo 1500 m przez ulicę). Na
        koniec sprawdziłem jake linie nas tam zabiorą , bo rok temu egipski
        FlashAir zatopił 130 francuzów w Morzu Czerwonym kilka chwil po
        starcie z lotniska w Sharm. Na szczęście już te linie nie obsługują
        Egiptu, a lecieliśmy egipskimi liniami AirCairo Airbusem A320
        sprawdzoną niemiecka maszyną - tylko 4 katastrofy na 3500 szt ,
        które latają (porównaj Boeniga). Na lotniskach bez opóźnień,
        transfery bez problemów a nawet przesada - 3 egipskich opiekunów z
        logo Itaka dbało żeby cała kikudziesięcioosobowa grupa z Itaki
        odliczyla sie w autobusach.
        No, ale nie popadajmy w euforię, w recepcji mały zgrzyt bo
        zapłaciłem za pokój z widokiem na morze, a tu nie było w rezerwacji -
        po kilu minutach jak ich nacisnąłem to się jednak znalazł.
        Poza tym wiadamo jak wyglądają plaże z rafą - to nie Kuba czy
        Dominikana, ale za ta nurkowanie na klifie z mola - super.
        Widomo też, że "zemsta Faraona" (biegunka) wszystkich dopada jak sie
        pije drinki z lodem - ale to tylko drobiazgi , zawsze są .
        Pozdrawiam , Wojtek
        • neuro99 Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 21:13
          Czy "dobre biuro" to takie,które wywiązuje się z zawartej umowy? Czy to wystarczy?
          Moim zdaniem - nie.
          Dobre biuro, to takie, które w razie wystąpienia problemów radzi sobie z nimi,
          rezydenci i piloci są kompetentni , życzliwi i uprzejmi a jakość i rzetelność
          informacji n/t imprezy jest bez zarzutu.
          Oczywiście każdy może napisać własną listę określającą "dobre biuro" , niemniej
          jednak samo tylko wywiązanie się biura z umowy to zdecydowanie za mało........
          • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 21:30
            Hej "Neuro",
            trochę rozwinąłem swoją opinię w ostatniej odpowiedzi
            dla "jaszczura" - czytałeś ???
            Pozdrawiam,Wojtek
          • Gość: Karol Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 21:34
            a jak się wywiązujesz ze swojej umowy o pracę, podobnie to widzisz?
            • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 21:36
              dobre, Karol, dobre !
              • Gość: jaszczur Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.toya.net.pl 29.09.08, 22:41
                Wojtku , czy jak Twoja żona nie będzie miała okrągłej rocznicy urodzin to
                zabierzesz ją do hotelu 2* w Bułgarii , a w podróż wyślesz ją polonezem . Każdy
                z nas niezależnie od tego czy ma 40 czy 69 urodziny chciałby odpocząć w
                przyzwoitych warunkach . Chyba ,że wraz ze swoją drugą połową podróżujesz co 10
                lat , ale wtedy nie wypisuj głupot bo nie masz o tym zielonego pojęcia .
                • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 29.09.08, 23:36
                  Mam nadzieje , że mnie nie chciałeś obrazić , tylko chyba nadajemy
                  na innych falach "jaszczur".
                  Jak byliśmy młodzi i piekni to wielka frajdę sprawiało nam
                  podróżowanie po Europie , w tym "maluchem" do Grecji z namiotem pod
                  Olimp - a więc hotel 0*, ważniesze było zwiedzanie Akropolu.
                  Teraz z powodu wielu obowiązków mogę wykroić tydzień rocznie i
                  dlatego staram się pomyśleć o wielu kwestiach nawet za Biuro,
                  którego nie znam , nie oszczędzać 300-500 zł na * hotelowych , bo
                  mie stać, a jeśli urodzinowy wyjazd udał się bez wpadek to chyba
                  dobrze - prawda ??
                  • Gość: jaszczur Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.toya.net.pl 30.09.08, 00:26
                    Nikogo nie chcę obrazić . Jak Ty jeździłeś swoim 126p do Grecji , ja mogłem
                    pomarzyć o wczasach za granicą . Powody były różne , ale mniejsza o to . Dziś
                    wyjeżdżam 3-4 razy w roku . Raz intensywne zwiedzanie , drugim razem odpoczynek
                    , a jeszcze następnym połączenie obydwu . Podróżuje z różnymi biurami i na
                    własną rękę . Każdy wyjazd próbuje doprowadzić do perfekcji i nie ważne czy
                    zorganizowany był z powodu 10-tej rocznicy ślubu czy dorocznego lenistwa na
                    plaży . Jedno jest pewne zawsze gdy wracam (nawet po udanym wyjeździe) mówię ,
                    że coś mogło być lepiej zorganizowane , czegoś mogło być więcej lub mniej .
                    Masz jeszcze rację z tym , że nadajemy na innych falach , pewnie spowodowane
                    jest to różnicą wieku lub poglądów , albo choroba wie czym .
                    • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 30.09.08, 00:47
                      A może choroba bo leżę w łóżku z katarem i kaszlem, stąd pewnie to
                      rozdrażnienie.
                      Gratulacje - 2/3 razy w roku wycieczka - pozazdrościć.
                      Pozdrawiam i dobranoc
                      Wojtek (l.49)
                    • desi.desi Re: ITAKA- to dobre biuro 30.09.08, 20:39
                      Wiesz co jaszczur? Co z tego, ze jezdzisz 3-4 razy w roku i nawet
                      wracasz zadowolony, skoro i tak szukasz dziury w calym?
                      Ja zdecydowanie wole wypoczac na urlopie i jesli jestem zadowolona,
                      to poprostu jestem zadowolona, a na drobiazgi przymykam oko.

Pozdrawiam,
                      klientka Itaki
                      • Gość: jaszczur Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.toya.net.pl 30.09.08, 22:54
                        Jak wracam zadowolony to taki jestem , natomiast po "X" czasie dochodzę do
                        wniosku , że np. coś mogłem lepiej zorganizować . Chodzi o szczegóły , które
                        nie wpływają na ogół wycieczki .
                        • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 01.10.08, 21:02
                          No hej "jaszczur",
                          już myślałem, że się wyłączyłeś, a ja Cię nawet rozumiem i lubię.
                          Też jak Ty cenię profesjonalizm, a nieudolność i marnotę staram się
                          tępić na codzień (wdożyłem ISO-9001). Taki już ze mnie inżynier
                          automatyk średniej daty, króry wszystko by lepiej zrobił (zawodowe
                          skrzywienie), niemniej moja żona humanistka uważa , że za innego by
                          nie wyszła. No i mamy 3-kę dzieci i już roczną wnuczkę.
                          Pozdr, Wojtek
            • neuro99 Re: ITAKA- to dobre biuro 01.10.08, 00:06
              Sprecyzuj..Karol...
              • Gość: nika_ja Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.gprs.plus.pl 01.10.08, 19:35
                Dwa dni temu wróciłam z Sharm el Sheikh.Byłam tam właśnie z Itaką.Wspaniałe
                wakacje...nie mam im nic do zarzucenia.Piękny hotel,sprawnie zorganizowane
                wycieczki,kompetentna rezydentka Pani Barbara.Możne miałam szczęście,nie wiem
                ale urlop naprawdę miałam udany.
                • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 01.10.08, 20:52
                  Hej "nika"
                  a w którym hotelu byłaś - jeśli można ?
                  I jakie wycieczki zliczyłaś ?
                  Fajnie tak pogadać w wolnej chwili - jeśli chcesz.
                  Pozdr., Wojtek
                  • Gość: asia Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.08, 21:24
                    jak widać opinie są różne.. a co ze stosowanymi przez Itakę w warunkach
                    uczestnictwa klauzulach, które są niedozwolone i Itaka ma ich stosowanie
                    zakazane wyrokiem od 2006 roku. A ja je otrzymałam w tym roku? Sprawdziłam
                    zapisy na stronie UOKiK.
                    W Biurze ignorują całą sprawę odpowiadając, że to "detale". Hmm, czy uważacie,
                    że to takie fajne biuro?
                    Fakt, że nie miałam żadnych nieprzyjemnych przygód podczas wyjazdu, ale pole do
                    popisu dla biura było duże.. ;)
                    • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 01.10.08, 21:44
                      Witaj Asiu,
                      o co chodzi z tym wyrokiem i kto go wydał. A może dotyczył firmy
                      Itaka, a mamy Nowa Itaka ???
                      Pozdr, Wojtek
                      • Gość: nika_ja Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.gprs.plus.pl 01.10.08, 22:08
                        Witam Cię Wojtku.Byłam w Conrad Resort.Cudowna plaża i przepiekna rafa:)Pozdrawiam:)
                      • Gość: asia Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.08, 22:41
                        Witaj Wojtku,
                        szczegóły na stronie
                        www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/niedozwolone_klauzule/rejestr_klauzul_niedozwolonych/
                        w pliku pdf można sprawdzić wszystkie zapisy, których nie wolno biurom stosować,
                        nazwę sądu, datę wydania wyroku, sygnaturę akt, kto pozwał i kogo. Jest wyraźnie
                        napisane, że to Nowa Itaka sp. z o.o z Opola. Następnie masz podany zakazany
                        wyrokiem zapis. Ten, który wzbudził moje podejrzenia kiedy czytałam warunki
                        uczestnictwa został zakazany w sierpniu 2006 roku, a ja je otrzymałam w tym roku!
                        Polecam więc wyszukanie zapisów (znalazłam 7), żeby być świadomym.
                        Najważniejsze jest, że tym samym Biuro nie ma prawa ich stosować, ani na nie
                        powoływać.
                        mam nadzieję taka inf pomoże komuś uniknąć niemiłych niespodzianek..
                        pozdrawiam,
                        • desi.desi Re: ITAKA- to dobre biuro 02.10.08, 16:50
                          Droga Asiu,
                          Przeczytalam wszystkie zapisy z pdf i warunki uczestnictwa w
                          imprezach turystycznych w katalogu Itaki Zima 2008/2009 i nie ma tu
                          miejsca nic takiego, o czym piszesz...
                          Nawet jesli Itaka miala wpisy uznane za niedozwolone, to w obecnej
                          formie warynkow uczestnictwa ich nie ma.
                          Nie siej zametu...

Pozdrawiam,
                          klientka Itaki
                          • Gość: asia Re: ITAKA- to dobre biuro IP: *.subscribers.sferia.net 02.10.08, 17:09
                            droga Klientko,

odpowiedź w załączonym linku.
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=85123313&a=85442186
                            p.s.nie uważam, że sieję zanmęt jak piszesz..ale jednocześnie podziwiam jak
                            zawzięcie bronisz biura..niczym wierny pracownik ;)
                            pozdrawiam,
                            • voyager747 Re: ITAKA- to dobre biuro 02.10.08, 18:34
                              Właśnie wróciłem z wycieczki z Itaką do Turcji i wszystko było zgodne z ofertą,
                              hotel, lot itp. Mnóstwo razy już pisałem na forum o Itace i w sumie to nic się
                              nie zmieniło. Lecieliśmy Sun Expressem, w tamtą stronę lot opóźniony o 30 min, z
                              powrotem punktualnie. Hotel taki jak w opisach, wszystko się zgadzało. Rezydenci
                              byli na dyżurach i na pierwszym spotkaniu, tak jak zawsze. Transfer normalny i w
                              miarę sprawny, nie ma się za bardzo od czego doczepić.
                              To był mój 5ty wyjazd z Itaką i nie jestem ich pracownikiem :))
                            • desi.desi Re: ITAKA- to dobre biuro 02.10.08, 20:23
                              Prostuje niescislosci, jesli takowe zauwaze, bez wzgledu na to, czy
                              dotycza biura, rezydenta, pilota...
                              w koncu jestesmy na forum turystyka zorganizowana ;)
                              A z tym pracownikiem, to trafilas jak kula w plot.

Pozdrawiam,
                              klientka Itaki
                              • wojtek37k Re: ITAKA- to dobre biuro 02.10.08, 20:59
                                Drogi imienniku , a kto Ci mój drogi powiedział , że picie drinków z
                                lodem powoduje zemstę ? Sam to wymyśliłeś , czy gdzieś
                                przeczytałeś ? Ja byłem w egiptowie , no powiedzmy , że więcej niż
                                raz i nie mam takich doświadczeń , a pijam drinki tylko z lodem .
                                Prawdę ktoś napisał , że dobre biuro poznaje sie po tym , jak
                                postępuje w sytuacjach kryzysowych , a nie wtedy gdy wszystko sie
                                układa . Jak kupisz sweter , czy buty bez wad - to chyba nie piejesz
                                na cały internet jaki to producent tych dóbr konsumpcyjnych
                                wspaniały , to jego powinność sprzedać towar zgodnie z jego
                                przeznaczeniem , wolny od wad . Dobre biuro podróży to takie , które
                                jest w stanie zadowolić klenta wtedy , kiedy dzieje się coś
                                nieoczekiwanego , czego klient nie mógł się spodziewać , podpisując
                                z biurem umowę o świadczenie usług .

Przyjmując twoj tok rozumowania , powinno sie chwalić wszystko co
                                nie jest wadliwe - to sie nazywa normalność i temu pomników stawiać
                                sie nie powinno .

Masz inne zdanie ?

Pozdrawiam Wojtek
                                • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 02.10.08, 21:39
                                  Hej, wojtek37k
                                  nie do końca sie z Tobą zgadzam , ale podoba mi sie Twój tok
                                  rozumowania (jak w tym kawale o Jasiu i nauczycielce - jak nie znasz
                                  to Ci wyślę).
                                  Otóż, czytając wiele opini o różnych BP odniosłem wrażenie, że
                                  najwięcej batów dostaje Itaka i AlfaStar - może chciałem poniekąd
                                  poprawić ich reputację i podnieść w rankingach (przyzanję bez
                                  bicia), ale bez przesady z tym "pianiem w necie". Cóż, z tyb biurem
                                  byłem 1-szy raz i może miałem farta , że nie miała miejsca sytuacja
                                  kryzysowa, może następnym razem coś się wydarzy - będzie ciekawiej,
                                  bo ja tam niczego się nie boję i niewiele już może mnie zaskoczyć
                                  (poza nurkowaniem 18km od brzegu w Morzu Czerwonym -jak francuzi rok
                                  temu w samolocie z FlashAir'em).
                                  Natomiast wracając do "zemsty" - to co wg Ciebie jest tego
                                  przyczyną, bo miejscowy cyrulik wciskał kit że to od egipskiego
                                  słońca ?
                                  Na koniec, w pełni się z Tobą zgadzam, że nie winno stawiać się
                                  pomników "normalności", ale marnotę tepić trzeba.
                                  Pozdr.
                                  Wojtek
                                  • wojtek37k Re: ITAKA- to dobre biuro 03.10.08, 06:49
                                    Zemsta to najprościej tłumacząc (nie jestem lekarzem) - reakcja
                                    alergiczna naszego organizmu na inną florę bakteryjną , dlatego
                                    łagodzi jej objawy zarzywanie profilaktyczne np. trillacu , na
                                    tydzień , dwa przed wyjazdem . ﷯﷯
                                    Co do biur podróży , ja Ci z autopsji nie napisze nic o tych
                                    biurach , bo z zasady nie jeżdże z biurami , które zmieniają
                                    klientowi hotel i nie interesują mnie żadne zapisy w umowie . Ja
                                    wyjeżdżając na urlop , wybieram konkretny hotel i nie widzę
                                    możliwości , aby ktoś mi powiedział po wylądowaniu "...pan to razem
                                    z rodziną zakwaterowany będzie gdzie indziej..." , co innego gdyby
                                    zrobił to jeszcze w Polsce , dając możliwość wyboru lub rezygnacji .
                                    Te biura tego jednak nie robią i dlatego są pietnowane , i bardzo
                                    słusznie . To tak jak byś zapłacił na VW Golfa , dostał Forda Focusa
                                    (lub na odwrót), a sprzedawca Ci tłumaczy , że to samochody podobnej
                                    klasy , więc się PAN zamknij i jedź .
                                    Wy chwalacy powyższe biura cieszycie , że było w porządku i
                                    próbujecie dyskredytować opinię tych , którzy nie mieli w porządku .
                                    Obok Ciebie ktos założył wątek o Itace , komu zmieniono hotel , Ty
                                    zadałeś pytanie ,"...ile zapłacił za wyjazd..." , ja Ciebie zapytam -
                                    jakie ma to znaczenia ? Tych co kupują VW i Fordy można oszukiwać ,
                                    a tych od Merców i BMW nie . Czy takie jest twoje rozumowanie ?
                                    • squirrel9 Re: ITAKA- to dobre biuro 03.10.08, 10:57
                                      No i jak przeczytał,ze 4100 PLN za tydzień na 2 osoby w 3,5* HB to
                                      już mu argumenty opadły. A tak by sie podyskutowało zannymi i
                                      wyświechtanymi na tym forum (przez pracowników biur) teoryjkami...
                                      • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 03.10.08, 19:38
                                        A znasz podobne przypadki za 5800,- i 5* ???
                                        • wojtek37k Re: ITAKA- to dobre biuro 03.10.08, 20:43
                                          No pewnie , że są znane , co Ty czytasz to forum od miesiąca ?
                                          Fajnie było napisać ile wydałeś ? To jakiś przejaw ekshibicjonizmu ?

Pozdrawiam Wojtek
                                        • squirrel9 Re: ITAKA- to dobre biuro 03.10.08, 23:32
                                          Czegoś chyba nie rozumiem... dlaczego niby miałabym kupować za 5800
                                          na tydzień i 5* jeśli w niemieckim biurze kupię pewne na 1000% i za
                                          niższą cenę. Do tego 5* w Itace to często 4* w Nackermannie lub TUI
                                          więc chyba musiałabym na głowę upaść !!!
                                          • desi.desi Re: ITAKA- to dobre biuro 04.10.08, 21:38
                                            squirrel9: to moze najpierw sprawdz ceny, a pozniej pisz o tych
                                            swoich 1000%... TUI i Itaka na kilku kierunkach maja te same hotele,
                                            roznica nie polega tu jednak na ilosci gwiazdek (w obu katalogach
                                            jest tyle samo), a wlasnie na cenie (w TUI jest poprostu drozej)...
                                            Jesli nie latasz z Itaka i nie masz rozeznania w ich ofercie, to nie
                                            powinnas sie wypowiadac.

Pozdrawiam,
                                            klientka Itaki
                                            • squirrel9 Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 01:24
                                              Sprawdzam, najpierw wchodzę na stronę Itaki, sprawdzam te 5* hotele
                                              które na stronie Holidycheck zawsze jakoś mają mniej gwiazdek. Więc
                                              nie mam co porównywać 5* w Itace do 5* w TUI bo ma się tak jak pięść
                                              do nosa. Jak już wezmę 4* w Neckermannie czy TUI )pewnme!!) nawet z
                                              wylotem z Niemiec to i tak zwykle cena mi się opłaci a pewność
                                              100%!!!!!!!!!
                                              Znalazłam np. ofertę na Bali w hotelu który naprawde jest 5* i jest
                                              super bo w nim byłam (Melia Bali) i ... w TUI kosztuje 5900 a w
                                              Itace 8290 !!!! za 2 tygodnie ze śniadaniem obydie oferty.
                                              Może zacznij w drugą stronę sprawdzać.
                                              • annie2003 Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 10:57
                                                z tym 100 czy 1000% pewności to bym nie ryzykowała, bo nigdy nigdzie
                                                takiej pewności mieć nie możesz...inna sprawa, że klasę biura
                                                poznaje się po tym, jak się zachowuje w momencie pojawienia się
                                                problemu...
                                                ponadto, zaczyna mnie nużyć to reklamowanie biur niemieckich z
                                                wylotami z Niemiec...to dobre dla tych, co do granicy mają rzut
                                                beretem, a umówmy się - wiele takich osób nie ma...więc dla mnie
                                                oferty przez Ciebie wymieniane są poza zasięgiem, korzystam z
                                                polskich biur i póki co jest i taniej i w porządku...
                                                a tak swoją drogą - ciekawi mnie, skąd nagle taka świtna znaojomość
                                                standardu hoteli wśród wycieczkowiczów...czyżby wszystcy znali
                                                przepisy obowiązujące w danym kraju przy kategoryzacji obiektu?
                                                jakąś wątpię...każde biuro powinno podać rzeczywisty standard
                                                hotelu, a nie wg widzi mi się...zarówno zaniżanie jak i zawyżanie
                                                ilości gwiazdek jest nieuczciwe i mąci w głowach...jakiś hotel ma
                                                oficjalnie 4*, ale jest fajny itd. wg TUI ma 5*...wiadomo potem skąd
                                                się biorą narzekania na inne hotele, że "nie zasługują, bo jakże
                                                to"...jedynym wiarygodnym źródłem są papiery hotelu, które zresztą
                                                powinien okazać na żądanie...ale to taka mała dygresja :))))
                                                • squirrel9 Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 13:52
                                                  annie2003 napisała:

> z tym 100 czy 1000% pewności to bym nie ryzykowała, bo nigdy
                                                  nigdzie
                                                  > takiej pewności mieć nie możesz...inna sprawa, że klasę biura
                                                  > poznaje się po tym, jak się zachowuje w momencie pojawienia się
                                                  > problemu...
                                                  > ponadto, zaczyna mnie nużyć to reklamowanie biur niemieckich z
                                                  > wylotami z Niemiec...to dobre dla tych, co do granicy mają rzut
                                                  > beretem, a umówmy się - wiele takich osób nie ma...więc dla mnie
                                                  > oferty przez Ciebie wymieniane są poza zasięgiem, korzystam z
                                                  > polskich biur i póki co jest i taniej i w porządku...

Odpisałąm wojtkowi_pi który sugerował mi 58 otele z Itaki. 5* hotele
                                                  z Itaki albo nie są 58 albo jak są to są droższe od tych z TUI !!!!!

> a tak swoją drogą - ciekawi mnie, skąd nagle taka świtna
                                                  znaojomość
                                                  > standardu hoteli wśród wycieczkowiczów...czyżby wszystcy znali
                                                  > przepisy obowiązujące w danym kraju przy kategoryzacji obiektu?

Jeśli jestem w hotelu z Neckermann lub TUI i płacę za 3* a w
                                                  polskich biurach ma on 4 albo 4,5* to nie muszę się znać na
                                                  gwiazdkach.

> jakąś wątpię...każde biuro powinno podać rzeczywisty standard
                                                  > hotelu, a nie wg widzi mi się...zarówno zaniżanie jak i zawyżanie
                                                  > ilości gwiazdek jest nieuczciwe i mąci w głowach...jakiś hotel ma
                                                  > oficjalnie 4*, ale jest fajny itd. wg TUI ma 5*...wiadomo potem
                                                  > się biorą narzekania na inne hotele, że "nie zasługują, bo jakże
                                                  > to"...jedynym wiarygodnym źródłem są papiery hotelu, które zresztą
                                                  > powinien okazać na żądanie...ale to taka mała dygresja :))))

Dokładnie robi to Itaka a nie TUI!!! Hotele któe wg holidaycheck
                                                  mają 3* w Itace mają 4*. Jak jest dziadostwo w Grecji to mówią "taki
                                                  standard" a jak w ZEA 3* to trochę lepiej to sprzedają za 4* !!!! To
                                                  włąsnie jest standar w Itace!!!! Każdy hotel oferowany w polskich
                                                  biurach sprzawdzam włąśnie w ten sposób !~!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • annie2003 Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 20:24
                                                    jak dla mnie to holidaycheck i jej podobne strony nie jest
                                                    wyrocznią, bo tworzą ją też sami turyści i "turyści", więc opinie
                                                    zawsze będą subiektywne...
                                                    TUI dla mnie święte nie jest...oczywiście, że gorszą opcją
                                                    zakłamania standardu jest jego podrasowywanie, ale również
                                                    nieuczciwe jest jego zaniżanie, a wiem, że i takie praktyki mają
                                                    miejsce, właśnie w przypadku niemieckich lub niemiecko-pochodnych
                                                    biurach...nie pamiętam teraz dokładnie sytuacji, bo było to kilka
                                                    lat temu, ale i taki kwiatek znalazłam...może i fajna sytuacja dla
                                                    tych, co kupili rzekome 4*, a na miejscu okazało się, że hotel ma
                                                    naprawdę 5*, ale w dalszym ciągu jest to nieuczciwa
                                                    praktyka...przede wszystkim dla hotelu (który może z tego wyciągnąć
                                                    konsekwencje wobec biura) i dla samych turytów, którym mąci w
                                                    głowach, po prostu rozpieszcza i których część potem robi burdy w
                                                    innych miejscach świata...i tyle...
                                                  • Gość: Lena Re: ITAKA- to dobre biuro IP: 83.136.224.* 05.10.08, 20:53
                                                    Wg mnie trochę ... bredzisz. Co to jest "zaniżanie" kategorii? Dla
                                                    ucziwego biura jest to ocenianie rzeczywistego standardu. To,że
                                                    hotel w Egipcie ma 5* (powien miec i księżyc) nie oznacza,że wart
                                                    jest nawet egipskich 4* (taki widziałam bodajże Hostmark) a
                                                    niemieckie biuro da mu 3*. Solidne biuro ocenia hotele (standard,
                                                    obsługę i położenie)wg międzynarodowych standardów od 0 do 5* i
                                                    trzyma się tych kryteriów bez względu na kraj. Tak własnie robią
                                                    solidne biura niemieckie.
                                                    Byłam w takim 3,5* hotelu z sieci RIU (Lupita) na Playa del Carmen
                                                    (wyjazd z TUI) który na miejscu miał 5* jak i inne w tej sieci, ale
                                                    ponieważ różnił się (np. odległoscią od plaży) to dla TUI wart jest
                                                    3,5*. Mimo tego,że bezpłatny bus dowoził do plaży, na plaży też było
                                                    full wypas all dla TUI ma on 3,5* i ... duzo nizsze ceny. 5* hotele
                                                    RIU nie leżące przy plaży mają najwyżej 4*. Ponieważ byłam też w
                                                    innym hotelu 5*z sieci RIU w Playa dle Carmen (rónież z TUI)to
                                                    doskonale wiem dlaczego buro tak ocenia. Dla polskich biur ten 3,5*
                                                    hotel na pewno miałby super 5*. Dlatego ja róznież dopisuję się do
                                                    tych którzy wolą z niemieckich biur ale maja 100-procentową pewniość.

Holidaycheck rozróżnia własna ocenę i ocenę klientów.
                                                  • annie2003 Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 21:30
                                                    i tu drobne nieporozumienie...każdy kraj ma własne przepisy
                                                    kategoryzacyjne...teoretycznie nie powinny się one różnić między
                                                    sobą, ale w praktyce wiemy, że w różnych krajach różnie to
                                                    wygląda...z punktu widzenia turysty to oczywiście niewygodne, ale
                                                    póki co - musi się z tym pogodzić...
                                                    i żeby mojego czepiania się było tu full wypas :))) kryteria oceny
                                                    wg TUI często nie pokrywają się z moimi kryteriami, więc też aż tak
                                                    bardzo nie biorę ich do serca...
                                                    gwiazdki przyznaje komisja tym się zajmująca, a nie biura
                                                    podróży...solidne biuro oceniając hotel wg własnych kryteriów
                                                    powinno zamieścić w takim razie informację, iż jest to ICH własna
                                                    ocena, oczywiście dla dobra klienta...(tak samo jak w katalogach
                                                    porządnych biur podróży przy zdjęciach pokoi powinien być dopisek,
                                                    że są to zdjęcia przykładowe, by uniknąć nieporozumień na miejscu,
                                                    gdy w katalogu był apartament, a gość dostał "tylko"
                                                    standard)...natomiast taka postawa jest niesolidna i nieuczciwa w
                                                    stosunku do hoteli, które biuro sprzedaje, bo gwiazdki nie są
                                                    przyznawane jedynie za odległość od plaży czy widok z okna :))) o
                                                    ile w ogóle :))) dla w 100% solidne biuro nie przekłamuje w żadną
                                                    stronę, towar dobrej jakości sam z siebie obroni swe dobre imię :)))
                                                    no, ale ja się przecież muszę czegoś doczepić :)))
                                                  • Gość: Lena Re: ITAKA- to dobre biuro IP: 83.136.224.* 05.10.08, 21:51
                                                    Tak wiec chciałabym by takie info zamieszczała Itaka i inne polskie
                                                    biura. O niemieckie jakoś się nie martwię. Ty wręcz przeciwnie,
                                                    martwisz się o ty by buro które zwykło dodawać gwaiazdki tam gdzie
                                                    standart jest troche lepszy niż grecki ale absolutnie nie odjemowało
                                                    jeśli nie spełnia europejskich kryteriów (no niesamowite, kupił ktoś
                                                    jako 4* a na miejscu było 5*) nie poczuło się "oszukane". Taki masz
                                                    punklt widzenia, moim zdaniem - zawodowy.
                                                    Twojej "logiki" nie trzyma się postepowanie Itaki. W ZEA (tak się
                                                    zdarzyło moim znajomym),że do 3* lokalnych lekko dodali 1. Tego nie
                                                    zrobi żadne normalne buro i tak Itaka straciła nastepnych turystów
                                                    bo znajomi juz z nimi nie pojadą.
                                                    W przyznawaniu gwiazdek w rejonach namorskich odległość od morza
                                                    jest jednym z kryteriów oceny i ceny.
                                                  • annie2003 Re: ITAKA- to dobre biuro 06.10.08, 08:22
                                                    Gość portalu: Lena napisał(a):

> Tak wiec chciałabym by takie info zamieszczała Itaka i inne
                                                    polskie
                                                    > biura. O niemieckie jakoś się nie martwię. Ty wręcz przeciwnie,
                                                    > martwisz się o ty by buro które zwykło dodawać gwaiazdki tam gdzie
                                                    > standart jest troche lepszy niż grecki ale absolutnie nie
                                                    odjemowało
                                                    > jeśli nie spełnia europejskich kryteriów (no niesamowite, kupił
                                                    ktoś
                                                    > jako 4* a na miejscu było 5*) nie poczuło się "oszukane". Taki
                                                    masz
                                                    > punklt widzenia, moim zdaniem - zawodowy.
                                                    > Twojej "logiki" nie trzyma się postepowanie Itaki. W ZEA (tak się
                                                    > zdarzyło moim znajomym),że do 3* lokalnych lekko dodali 1. Tego
                                                    nie
                                                    > zrobi żadne normalne buro i tak Itaka straciła nastepnych
                                                    turystów
                                                    > bo znajomi juz z nimi nie pojadą.
                                                    > W przyznawaniu gwiazdek w rejonach namorskich odległość od morza
                                                    > jest jednym z kryteriów oceny i ceny.

cóż Lenko, mimo Twojej fachowej wypowiedzi muszę Cię zmartwić - to
                                                    był owszem mój zawodowy punkt widzenia, tylko że ja nie pracuję w
                                                    biurze podróży, tylko w hotelu; ponadto, jakoś nie martwię się przed
                                                    wyjazdem, czy biuro mi dodało czy odjęło gwiazdkę, nigdy z tym
                                                    problemu nie miałam, bo opis usług jakoś zawsze się zgadzał ze
                                                    stanem rzeczywistym...
                                                    i wbrew Twoim podejrzeniom, nie jest moją intencją bronić Itaki, bo
                                                    nie miałam okazji ich przetestować i nie mam w tym żadnego interesu,
                                                    bronię tylko swego zdania i obiektywizmu w stosunku do KAŻDEGO
                                                    biura...wiadomo, że są lepsze i gorsze, ale nie ma idealnego, to
                                                    wszystko...
                                                  • voyager747 Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 21:52
                                                    No i porządne biuro TUI tak właśnie ma: piszą ile hotel ma gwiazdek lokalnych i
                                                    dają ileś tam swoich. Tak dokładnie jest porządnie i uczciwie. W opisach hoteli
                                                    w Itace nie znalazłem informacji ile prawdziwych gwiazdek ma hotel. Piszą o np.
                                                    Armonii- obiekt pięciogwiazdkowy...
                                                    Albo Flamingo Beach w ZEA, wszędzie było, że ma 4 *, a na miejscu 3*.
                                                    Reasumując: w TUI masz podane ile lokalnych i ile tujowych, a w Itace masz tylko
                                                    ile itakowaych. Co jest uczciwsze ?
                                                  • Gość: Lena Re: ITAKA- to dobre biuro IP: 83.136.224.* 05.10.08, 22:14
                                                    Tu nie ma gradacji uczciwości :) Itaka po prostu jest nieuczciwa.
                                                    To,że pracownik biura aż kipi z oburzenia,że można "zaniżać" ilośc
                                                    gwiazdek wzbudza zażenowanie. Bo przecież wiadomo, że mozna tylko
                                                    zawyżać, że klient to frajer który nic nie wie i którego trzeba
                                                    wykiwać i wmawiac mu jeszcze,ze tak jest "uczciwie". Wmawiać mu -
                                                    jak tu ci wszyscy Itkowi i Triadowi pracownicy,że za granicą jest
                                                    koszmarnie drogo. Irytuje mnie traktownie ludzi jak stada baranów.
                                                  • wojciech_pi Re: ITAKA- to dobre biuro 06.10.08, 00:57
                                                    No.. niesamowite, takim niewinnym hasłem "ITAKA-to dobre biuro"
                                                    (bez ??? i bez !!!) rozpętałem taką dysputę. Miło mi , bo 66 postów
                                                    daje nam 2-gie miejsce na FORUM.
                                                    Ale do rzeczy, dajcie spokój tej walce na gwiazdki hotelowe, bo tak
                                                    na prawdę wszyscy wiemy,że problem jest w "kasie". Jak kogoś stać to
                                                    kupuje 5* (aby zminimalizować niespodzianki), a jak kogoś stać na
                                                    mniej to wybiera 3* lub 4*, licząc się z potencjalnymi
                                                    niedogodnościami. Tylko zapytam, czy "gwiazdki" to nie aby ludzie ,
                                                    których spotykamy na miejscu ???.. Masz 5* i chłopak w recepcji w
                                                    trakcie wymeldowania każe Ci przynieść ręczniki kąpielowe z pokoju,
                                                    a masz 3* "no problem" ???.. itp
                                                    Pozdr.,
                                                    Wojtek

• squirrel9 Re: ITAKA- to dobre biuro 06.10.08, 09:32
                                                    Obawiam się,ze zbytnio cieszysz się "drugim miejscem na forum".
                                                    Chyba,ze w dniu dzisiejszym" :)))))
                                                    Problem z gwiazdkami w kasie jest w arabskich i chyba
                                                    greckich "hotelach". Pewnie tam za wywieszanie 5* można zapłacić i
                                                    się ma. Problem polskich biur jest właśnie to co sztandarowo robi
                                                    Itaka, bierze miejscowe 5* (to kupione) kórych żaden inny kraj tych
                                                    by nie dał i wmawia turyście,ze przecież jest 5!!!!! Gwiazdki to nie
                                                    tylko ludzie, to cała obsługa, wyposażenie, położenie i standard.
                                                    Chłopak z recepcji moze i każe w hotelu 5* przynieść ręczniki pod
                                                    warunkiem,ze to 5* sprzedała Itaka !!!!!!!!!! TUI dałoby 3* !!!!!!!
                                                    Tak, problem jest w "kasie", tylko,ze pracownicy biur dokładnie na
                                                    tym forum wmawiają turyście,że dobry standard to kupią za ogrominie
                                                    duże pieniądze w zagranicznych biurach (np. niemieckich) a to
                                                    kłamstwo. Kupując w polskich biurach prawdziwe 5* przepłaciłąbym, bo
                                                    za to samo w niemieckim zapłacę dużo mniej, kupując fikcyjne
                                                    ("miejscowe") gwiazdki płacę tyle co za prawdziwe niemieckie.
                                                    Nie chodzi o prześciganie się w "gwiazdowaniu". Chodzi o uczciwość
                                                    polskich biur, o solidnośc polskich biur... a tu cały czas mam
                                                    wrażenie,ze mam do czynienia z cwaniakami którzy chcą wmawiać
                                                    Polakowi,że to co solidne jest dla niego niedostepne. A to jest
                                                    nieprawda. Polscy turyści powinni z tym walczyć!!!!!
                                                  • monia1377 Re: ITAKA- to dobre biuro 06.10.08, 17:00
                                                    Podzial na gwiazdki itakowskie i gwiazdki rzeczywiste chyba
                                                    funkcjonuje: przy nazwie hotelu itakowskie, w opisie kategoria
                                                    lokalna.
                                                    Przyklad: Vila Gale Santa Cruz - Madera, przy nazwie 4,5, w opisie
                                                    4.
                                                    www.itaka.pl/wczasy/madera/hotel_vila_gale_santa_cruz_1032.php
                                                    Tylko malo kto to zauwazy raczej...
                                                  • voyager747 Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 21:26
                                                    Te gwiazdki, które przyznają biura to są ich subiektywne oceny. Jeśli hotel ma 5
                                                    * np. w Turcji, a TUI daje mu swoich 4 *, to znaczy, że według TUI ten hotel nie
                                                    zasługuje na 5* i taka jest ocena w katalogu. To jest subiektywna ocena biura.
                                                    Itaka robi odwrotnie, hotelowi 4 * daje 5 * swoich itakowych.
                                                    Szukałem ostatnio hoteli w okolicach Bodrum i żaden z nich nie odstał od TUI 5
                                                    *, najwyżej 4* a wszystkie były 5 * według lokalnych standardów. Za to Itaka np.
                                                    hotelowi Armonia daje 5 * a on ma chyba z 4*.
                                                    Uczciwie jest, jeśli pisze się, że hotel ma lokalnie 5* a biuro daje mu swoich
                                                    np. 4*.
                                                    Nieuczciwie jest jeśli pisze się, że hotel jest 5cio * a nie podaje się ile na
                                                    prawdę on tych gwiazdek ma.
                                                    Dodam tylko, że TUI właśnie tak ma opisane te hotele, a Itaka już niestety nie.
                                              • desi.desi Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 13:20
                                                Tak, tylko w first minute Itaka na ten hotel miala 32% znizki. Jak
                                                to przeliczysz, to zobaczysz, ze wychodzi tyle co w Twoim niemieckim
                                                TUI, a odpada koszt dodatkowego przelotu do Niemiec i przede
                                                wszystkim czas...
                                                I skoro 5* w Itace i 5* w TUI ma sie jak piesc do nosa, to dziwie
                                                sie, ze w obu tych BP wspomniany przez Ciebie hotel ma tyle samo *
                                                To jest poprostu niezwykle ;)

Pozdrawiam,
                                                klientka Itaki
                                                • squirrel9 Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 13:55
                                                  W Itace jeszcze dopłacisz dopłatę lotniskową i zapłacisz im
                                                  dokładnie tyle samo co w normalnej ofercie.
                                                  A ja sobie kupię w TUI w last miunute i nie zapłącę nawet 5000 PLN.

Trudno zrozumieć,że jeśli cos w Itace ma naprawdę tyle samo gwiazdek
                                                  ile ma to cenę ma dużo wyższą niż w niemieckich biurach????? To jest
                                                  własnie NIEZWYKŁE !!!!!!!!!!!!!!
                                                  • desi.desi Re: ITAKA- to dobre biuro 06.10.08, 15:17
                                                    Nie doplace, bo nie ma doplat przy first minute, a jesli poczekam na
                                                    lasta, to rowniez moge nie wydac nawet 5000zl (czekanie to
                                                    loteria;))... jak widzisz ceny sa porownywalne, a ja ze wzgledow,
                                                    ktore opisywalam wczesniej, z niemieckimi biurami latac nie bede...
                                                    wiec o jakiej wyzszej cenie mowa?...

Pozdrawiam,
                                                    klientka Itaki
                                                  • squirrel9 hehehe ... 06.10.08, 21:52
                                                    O ile tak ci tego wyjazdu nie odwoła, bo jej się nie będzie
                                                    opłacało :))))))))))))) Co jest w Itace dość normalne :)))))))))))
                                                    Jak będę chciała mieć loterię to od grudnia do lipca zagram w lotto,
                                                    to pewniejsze :))))))))))))))))))))
                                                  • desi.desi Re: hehehe ... 07.10.08, 17:09
                                                    A skad Ty mozesz wiedziec co jest normalne w Itace, a co nie, skoro
                                                    nie korzystasz z ich uslug? Wyobraz sobie, ze w zeszlym roku, jak
                                                    upadi Prima Charter, to wysylali wwszystkich rejsowkami - jakos im
                                                    sie oplacalo...
                                                    Zycze powodzenia w lotto - dzis 9 mln :)
                                                  • squirrel9 Re: hehehe ... 07.10.08, 19:03
                                                    Znam takich którzy korzystali i zdecydowali,że nigdy więcej.
                                                    Do tego irytują mnie tacy jak ty pracownicy ochoczo udzielający się
                                                    na tym forum i udający "zadowolonych klientów' ... bo oni byli ty;ko
                                                    raz ale doskonale znają wszelkie promoce z grudnia zeszłego roku,
                                                    doskonale śledzą poczyniania Itaki (pamiętają nieliczne dobre!!!) a
                                                    na naciągactwo Itaki odpowiadają,"że wszystkie biura mają wpadki".

W lotto nie grywam :) Byłaby to alternatywa dla wyjazdu w first
                                                    minute z Triadą :))))))
                                                  • desi.desi Re: hehehe ... 07.10.08, 19:27
                                                    Widze, ze na tym forum dyskusji prowadzic sie nie da. Bo jesli tylko
                                                    ktos ma inne zdanie (czytaj: jest zadowolony z uslug danego BP), to
                                                    okrzykniety zostaje od razu jego pracownikiem. Droga squirrel9
                                                    zdejmij w koncu klapki z oczu i przestan doszukiwac sie wszedzie
                                                    pracownikow BP, bo spac po nocach nie bedziesz mogla ;))) istna
                                                    psychoza! Bylam z Itaka na 5 wyjazdach (nie na 1 jak Ci sie wydaje)
                                                    i za kazdym razem wywiazywali sie z umowy w 100% i nie widze powodu,
                                                    by pisac na tym forum, ze bylo inaczej bo "ktos" wprowadzil akurat
                                                    taki trend. Jestem zadowolona i mowie o tym glosno, malo tego polece
                                                    z nimi kolejny raz.
                                                    Daruj sobie pisanie o naciagactwie, co Ty mozesz o tym powiedziec,
                                                    skoro ani razu z Itaka nie bylas? A kwestie opinii ludzi trzecich,
                                                    ktore przybieraja juz miare plotek, naprawde mnie nie interesuja.
                                                  • annie2003 Re: hehehe ... 07.10.08, 20:41
                                                    squirrel9 napisała:

> W lotto nie grywam :) Byłaby to alternatywa dla wyjazdu w first
                                                    > minute z Triadą :))))))

gdybym w lotto miała tyle szczęścia, ile już w pięciu wyjazdach
                                                    właśnie first minute z Triadą, to już dawno byłoby mnie stać na TUI
                                                    i Neckermanna :))))
                                                    squirrel9, błagam - nie dołączaj do rzeszy tych posiłkujących się
                                                    argumentem - "wiesz/bronisz/chwalisz bo jesteś pracownikiem", to
                                                    naprawdę śmieszne...nie wiem, ile razy i ja ten "zarzut" słyszałam,
                                                    ale jak zapraszałam wręcz na kawę do pracy lub do działu kadr, to
                                                    jakoś chętnych nie było :)))
                                                    dlaczego nie można być zadowolonym i tego pochwalić? czy to
                                                    automatycznie oznacza twierdzenie, że biuro XYZ jest the best itd?
                                                    dlaczego nie można być zainteresowanym wyjazdami z 100% pewnych biur
                                                    niemieckich? dlaczego do licha na tym forum nie można po prostu mieć
                                                    swojego zdania? przykre...
                                                  • wojciech_pi Re: hehehe ... 07.10.08, 21:58
                                                    Hej Annie,
                                                    trafnie to ujęłaś,.."dlaczego nie można być zadowolonym i tego
                                                    pochwalić? ...dlaczego do licha na tym forum nie można po prostu
                                                    mieć swojego zdania ?"
                                                    A tak niewinnie zainicjowałem ten wątek na forum "Itaka-to dobre
                                                    biuro" - zauważcie celowo nie dodając ??? lub !!!
                                                    A tak na marginesie, nie bardzo wierzę aby pracownicy biur byli
                                                    zmuszani do pisania postów na forach chwaląc je pod niebiosa
                                                    wbrew "wiarygodnych" opiniom o ile takowe przeważają (no chyba ,że
                                                    to robią sami właściciele)
                                                    Pozd.,
                                                    Wojtek
                                                  • voyager747 Re: hehehe ... 07.10.08, 22:44
                                                    Właściciele takiego dużego biura jak Itaka raczej nie przejmują się takim forum.
                                                    Pracownicy też mają raczej inne zajęcia.
                                                  • annie2003 Re: hehehe ... 08.10.08, 08:31
                                                    nawet jeśli pracownikom się nudzi i się udzielają na forum, to nie
                                                    jest to doprawdy żadnym argumentem przeciwko zwykłym zadowolonym z
                                                    wyjazdu turystom...
                                                    może żeby nie urazić uczuć osób niezadowolonych z różnych względów z
                                                    Itaki na przykład, tytuł wątku powinien brzmieć - "Itaka - to dobre
                                                    DLA MNIE biuro"...o gustach się nie dyskutuje...
                                                  • wojciech_pi Re: hehehe ... 08.10.08, 23:09
                                                    Hej Aniu,
                                                    masz rację "Itaka-to dobre biuro jak dla mnie"
                                                    I tym optymistycznym akcentem możemy już chyba zamknąć dyskuje na
                                                    tym forum - tematy się wyczerpały.
                                                    Dziekuję wszystkim za aktywny udział - na ra , do następnej okazji.

PS - Aniu masz fajną działkę nad Bugiem.
                                                    Pozdr.
                                                    Wojciech_pi
                                                  • nutka_re Re: ITAKA- to dobre biuro 06.10.08, 22:36
                                                    Szczerze powiedziawszy, zamiast wpłacać w grudniu bez pewności w
                                                    polskim biurze, że w ogóle to zrealizują to wolałabym kasę wpłacić
                                                    do banku lub kasy oszczędnościowej (Skok Kopernik ma oprocentowanie
                                                    8,5% na 6 miesięcy i 9% na 9 miesięcy) i kupić lasta w niemieckim
                                                    biurze. I tak wydaje mi sie to pewniejsze. Wolałabym nawet z Kielc
                                                    dojechać do Niemiec
                                            • wojtek37k Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 10:56
                                              desi.desi dostaniesz jakis kupon rabatowy za twój PR . Napisz proszę
                                              skoro ta Itaka jest tak idealna , dlaczego co chwila jest to nowy
                                              podmiot gospodarczy z nieznacznie zmienioną nazwą . Ty klientką
                                              którego biura jesteś Itaki , Nowej Itaki , czy "Starej Itaki XI" .
                                              • desi.desi Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 13:24
                                                Latam z Itaka za free, tak jak wszyscy, ktorzy maja dobra opinie o
                                                tym BP na tym forum. Nie wiedziales??? ;)
                                                Nie zaglebiam sie w ich kwestie organizacyjne, dla mnie
                                                najwazniejsze jest by wywiazywali sie z umowy, co tez czynia.
                                                Z ta czestotliwoscia zmiany nazwy, to chyba jednak przesadzasz...

Pozdrawiam,
                                                klientka Itaki
                                                • wojtek37k Re: ITAKA- to dobre biuro 05.10.08, 15:32
                                                  No tak Ty jesteś zadowolona z Itaki , kilka wątków niżej Nowa Itaka
                                                  zmieniła ludziom hotel w podróży poślubnej , piszemy tu o dwóch
                                                  rożnych podmiotach ;-) gospodarczych . Wytłumacz to tamtym ludziom ,
                                                  zmienili im hotel , destynację , dobrze że chociaż z Grecji nie
                                                  zabrali ich do Turcji , bo przecież to wszystko jedno gdzie spędzisz
                                                  dwa tygodnie . Kogo może obchodzić w tej sytuacji , że Ty jesteś
                                                  zadowolona . Reklamujesz ich , bo udało im się wywiązać z umowy w
                                                  twoim wypadku . Mnie wczoraj udało sie kupić świeży chleb , napisane
                                                  było świeży i naprawdę był świeży , myślę , że Ty musisz się o tym
                                                  dowiedzieć .... no i może ktoś jeszcze na necie .
                                                  • Gość: Lena Re: ITAKA- to dobre biuro IP: 83.136.224.* 05.10.08, 21:03
                                                    Ja czytam tych zażartych "turystów" to wiem cóz to jedni -)) Taka
                                                    annie powyżej pisze z oburzeniem,ze hotel od biura może wyciągnąć
                                                    konsekwencje,że on zaniża ich ocenę :) Bo oni na miejscu mają 5*!
                                                    Nie wiadomo czy śmiać sie czy płakać.
                                                  • annie2003 Re: ITAKA- to dobre biuro 06.10.08, 08:31
                                                    możesz się smiać TAKA Leno - tak jak ja się śmieję z Twoich
                                                    podejrzeń co do mojego miejsca pracy :))))) mogę Cię nawet do siebie
                                                    na kawę zaprosić, a Ty mi w zamian powiesz, czy miejsce Ci będzie
                                                    choć trochę przypominać biuro podróży :)))))
                                                    i jeszcze małe wtrącenie na koniec - nie twierdzę, że Itaka czy
                                                    Triada czy cokolwiek innego made in Poland jest tańsze czy droższe
                                                    od ofert niemieckich biur...skoro z taką uwagą śledzisz moje
                                                    wypowiedzi, powinnaś zauważyć, że już czas jakiś temu stwierdziłam
                                                    jedynie, że nie dla wszystkich jest to opłacalna inwestycja z racji
                                                    dojazdu do najbliższego niemieckiego lotniska...dla mnie nie jest i
                                                    kropka, szkoda mi i pieniędzy i przede wszystkim czasu...więc proszę
                                                    Cię - hamuj się w tych swoich dopowiedzeniach, bo naprawdę się w
                                                    końcu "oburzę"... :)))))))))))))))))))))))))))
                                              • Gość: Nazwa Nowa nazwa IP: *.tktelekom.pl 06.10.08, 12:51
                                                Drogi Pani Wojtku, a wystarczy zapytac kompetentnej Pani w biurze
                                                dlaczego nazwa zostala zmieniona.Chyba niewiele sie Pan na prawie
                                                zna.Itaka jest jedna i byla od poczatku jedna, z tym samym
                                                szefostwem i ta sama obsluga. i nikt nie zbankrutowal, ze nazwa
                                                musiala zostac zmieniona. Zanim Pan skrytykuje- tyci wysilku zeby
                                                sie dowiedziec co i dlaczego.
                                                • wojtek37k Re: Nowa nazwa 06.10.08, 18:48
                                                  Droga Nazwa (orginalny nick) ja się na tym nie znam , jako dyletant
                                                  zadaje pytanie , czy Itaka chwalona tutaj , to ta sama Nowa Itaka
                                                  opluwana za nieudany urlop niżej w innym wątku . Dlaczego miałbym to
                                                  wiedzieć skoro nie bywam z tym biurem na wakacjach , dlaczego mam
                                                  się fatygować do jakiejś Pani i ją pytać o to , ja nie jestem tym
                                                  zainteresowany , nigdzie nie pisałem też o upadłości czy
                                                  bankructwie . Pani zapewne jako pracownik to wie , ale ja ciekaw nie
                                                  jestem :-) . Może tamta miła Pani z biura , na którą Nazwa się
                                                  powołuje wytłumaczy zmianę hotelu nowożeńcom i dlaczego o zmianie
                                                  dowiedzieli się po przylocie do Grecji :-)))
    • max-inc Re: ITAKA- to dobre biuro 04.10.08, 09:21
      Taaaaaaa. Ja byłem w 5* w Turcji i jakoś nie było tak cudownie, no
      ale może Turcja odbiega od Egiptu hehehe. Nie ma znaczenia standard.
      Pewnie że jeśli ktoś kupuje 3* i chce luksusów to jest
      nieporozumienie ale jeśli ktoś kupuje 5* a dostaje hotel który na 4*
      z trudnością zasługuje to ma prawo być niezadowolony.
      • voyager747 Re: ITAKA- to dobre biuro 04.10.08, 10:36
        Wystarczy przed wyjazdem sprawdzić hotel. Itaka daje 5 * hotelom, które mają 4
        *, a np. TUI czy Scan 5* daje max. swoich 4* a nawet 3.5 *. Ostatnio jak
        wracaliśmy z Bodrum, to Itaka miała 3 loty do Warszawy, 2 SunExpressem i 1 AIE i
        dodatkowo lot do Krakowa, Poznania, Wrocławia i innych miast. Z samego hotelu
        Golden Age wracało ok. 120 osób, czyli jak widać trochę ludzi z nimi lata.
        Płaciłem 1600 pln za os. za hotel 4 * i myślę, że to nie jest zła cena.
        4* czy 5* w Turcji to nie jest to samo co 5* w Nowym Jorku czy Las Vegas, ale o
        tym chyba każdy powinien wiedzieć.
        Tym samym lotem co my lecieli też klienci TUI, czyli linię lotniczą i godziny
        odlotu były te same ( wylot 14, powrót 11.15 czyli bardzo dobre, nie w nocy, nie
        trzeba czekać itp.)
        Ogólnie jak za 1600 pln to nie ma się o co czepiać, tak myślę.
        Pokoje w hotelu też mieliśmy dobre, z widokiem na morze, bez łapówek itp.
        To był mój 5ty wyjazd z Itaką i jeszcze pewnie z nimi kiedyś pojadę.
        Obiektywnie było całkiem ok.
        • squirrel9 Re: ITAKA- to dobre biuro 04.10.08, 11:14
          Dokładnie jest tak jak piszesz, to co kupisz w Neckermannie lub TUI
          jako 3,5* Itaka sprzeda ci za 5* i za wyższą cenę niż w niemieckich
          biurach.
          • voyager747 Re: ITAKA- to dobre biuro 04.10.08, 12:51
            Za wyższą to może nie. W TUI były takie hotele po ok. 2000 pln, ale i tak nie
            było miejsc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka