Dodaj do ulubionych

po INV - pomocy

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.04, 18:21
4 dni temu miałam embiotransfer - po raz pierwszy. Niestety stymulacja nie
przebiegła rewelacyjne - 2 tygodnie menczarni i tylko dwie komorki udało sie
zapłodnić.
Jakie są pierwsze symtomy że się udało. Jestem rozdygotana i, rycze z byle
powodu i niemoge się doczekac ..
Obserwuj wątek
    • juna7 Re: po INV - pomocy 26.04.04, 19:07
      Ogólnie wiadomo, że najtrudniejsze w in vitro są 2 tygodnie po transferze.
      Wszystkie to przechodzimy i po prostu trzeba wytrzymać. Niestety nie ma żadnych
      objawów które byłyby pewne. A właściwie większość dziewczyn nie ma żadnych
      objawów. Ja też nie miałam, a udało się.
      Jeżeli mieszkasz w mieście gdzie można zrobić beta HCG z krwi to możesz zrobić
      jgdzieś tak około 10-12 dnia po transferze. Nie wiem gdzie robiłaś in vitro.
      Jeśli brzuch boli to bierz no-spę i staraj się uspokoić. Mam nadzieję że się
      uda. Pozdrawiam
      • tekla12 Re: po INV - pomocy 26.04.04, 22:09
        Jesteś rozdygotana i płaczliwa - to zupełnie normalne bo hormony szaleją.
        Postaraj się myśleć, że wreszcie na pewno jesteś w ciąży, pogadaj do tego
        brzuszka, pogłaszcz go, dbaj o siebie, idź na zakupy, zjedz dobrą kolację, zrób
        coś na co masz ochotę (jeśli to nie są sporty ekstremalne oczywiście). Z moich
        dwóch zarodków zrobiła się jedna śliczna dziewczynka. Efektem ivf jest normalna
        ciąża więc nie spodziewaj się żadnych extra symptomów. Czasami może pojawić się
        delikatne krwawienie czystą krwią, ale to nie jest reguła. Po 10 dniach od
        transferu już śmiało możesz zrobić bhcg.
      • Gość: ptaszyna Re: po INV - pomocy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 09:49
        czy też brałaś leki : utragestan i estrofem? pierwszy wiem po co jest ale drugi
        po co mieć po transferze wysoki poziom estradiolu?
    • Gość: Kasia Re: po INV - pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 22:17
      Obowiedz jak przebiegają przygotowania i sam proces in vitro. Czy trzeba leżeć
      w szpitalu ?
      • Gość: ptaszyna Re: po INV - pomocy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 09:38
        Ja INV przechodziłam w Invikcie. Same przygotowania do stymulacji i zbiegu nie
        są męczące. Stymulacja u mnie trwała 12 dni,. Brałam Menogon i decapeptyl,
        póżniej choregon czy jakoś tak na peknięcie pecherzyka. Zastrzyki robił mi mąż
        lub siostra. opócz bólu tyłka nic strasznego. Zbieg odbył sie w invikcie, po 2
        godzinach mogłam wracać do domu, żadengo szpitala !!! Po 4 dniach miałam
        embiotransfer no i teraz czekam
    • Gość: Robiin Re: po INV - pomocy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.04, 22:23
      Dzis zrobilam sobie test - 10 dni po transferze i wyszla jedna kreska :
      (((((((((((((.

Jak myslicie, czy to juz ostateczny wynik - nawet nie che mi sie juz isc na
      test z krwi - mam przeczucie, ze nic nie pokaze.
      • tekla12 do Robiin 26.04.04, 22:45
        W 10 dni po na test sikany jest jeszcze za wcześnie, przynajmniej zgodnie z
        zaleceniami mojej kliniki. Test z moczu jest sens robić dopiero po 14 dniach od
        transferu.
      • Gość: ptaszyna Re: po INV - pomocy IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 09:44
        Ja miałam transfer 6 dni temu, biore utragestastan, Estrofen, wyglądam jak
        nastolatka,bo mi wysypało wszędzie trądzic , a już jestem po 30 i dawno
        zapomniłam co to znaczy. Dzisiaj byłam na badaniach z krwi. Nie wiem sama po co
        ale tak kazał lekarz badają mi Progesteron, estradiol i HCG. Jeszcze dwa razy
        czakają mnie takie badania, za 3 dni i ostateczny za 4 dni. Czekam teraz na
        wynik i nie wiem też czego mam się po nim spodziewać
    • Gość: fiszerowa Re: po INV - pomocy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.04.04, 00:14
      Najlepszym spymptomem, że się udało jest brak symptomów. W moim przypadku dwa
      razy miałam wzdęty obolały brzuch i nie udało się. Za trzecim razem gdy nic
      mnie nie bolało a brzuch był miękki wiedziałam że się udało wink.
      Pozdrawiam i powodzenia
      fowa
    • Gość: Dagmara Re: po INV - pomocy IP: *.cnclrk01.pa.comcast.net 27.04.04, 03:06
      Po pierwsze uspokoj sie i odetchnij z ulga. Zrobilas wszystko co moglas.
      Stymulacje masz juz za soba! Na pewno jest realna szansa na ciaze, w przeciwnym
      razie nie mialabys transferu. A ze mialas tylko dwa zarodki to nie ma teraz
      znaczenia
      • Gość: eweszy Re: po INV - pomocy IP: *.dolsat.pl 27.04.04, 10:16
        Ja po pierwszym INV nie miałam żadnych dolegliwości, a po drugim dzień po
        podaniu strasznie bolał mnie brzuch ( trwało to godzinę). Dowiedziałam się
        później od lekarza, że to nie zawsze jest sygnał. Poczekaj i tak jak radzą
        dziewczyny myśl tylko o przyjemnych rzeczah.
    • Gość: abc Re: po INV - pomocy IP: *.eranet.pl 27.04.04, 17:32
      a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka