majorka79 Podsumujmy maj... 01.06.06, 17:32 Mamy już czerwiec, więc proponuję, aby zakonczyć ten obszerny majowy wątek i uciec do nowego, szcześliwszego Zapraszam tam wszystkie IUI-ówki z majowego wątku - wiele z nas planuje kolejną IUI już w czerwcu. Myślę, że razem łatwiej przetrwać ten stresujący czas, wymieniając się doświadczeniami, smutkami i radościami Maj dotychczas okazał się łaskawy dla jednej z nas - justy11, której udala się pierwsza IUI. Wierzę, że jeszcze kilka majówek dostarczy nam dobrych fluidków!!! A oto podsumowanie: 1. justy11 - pierwsza - UDANA IUI odbyła się 6.05. Jednyna, jak dotąd szczęśliwa majowa IUI. Gratulacje! 2. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05, niestety nieudana, teraz odpoczynek i w czerwcu drugie podejście 3. moni27 - pierwsza IUI miała się odbyć 2.05, ale niedoszła do skutku 4. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - niestety, nie powiodło się 5. szyszka39 - druga IUI nieoczekiwanie nie odbyla się w maju, podchodzi ok. 8. czerwca 6. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05, niestety nieudana 7. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05, niestety nieudana 8. klusqa - druga IUI odbyła się 4.05, nieudana, w planach in vitro 9. bozusia1 - druga IUI odbyła się 8.05, niestety nieudana kolejna IUI przełom czerwca i lipca 10. kasiaaa85 - pierwsza IUI odbyła się 14.05, niestety nieudana kolejna IUI już w czerwcu 11. otylkaa - pierwsza IUI odbyła się 13.05, niestety nieudana kolejna IUI już w czerwcu 12. karkarkar - druga IUI odbyła się 9.05, niestety nieudana ale walczy dalej 13. danik1 - IUI odbyła się 12.05, niestety nieudana w planach hsg, kolejna IUI przełom sierpnia i września 14. annajas - pierwsza IUI odbyła się 12.05, niestety nieudana kolejna IUI za dwa mies. 15. frestre - druga IUI, niestety nieudana, ale już myśli o kolejnej, teraz odpoczynek 16. szkrabek78 - IUI odbyła się 16.05, niestety nieudana 17. gosiasz0 - IUI odbyła się 20.05, testuje 3.06 18. marganda - IUI odbyła się 21-22.05, test 4.06 19. kasiksa - V IUI ok. weekendu 20-21.05 20. anik771 - trzecia IUI odbyła się 23.05 21. pajda - czwarta IUI 25.05 22. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23.05 23. parma33 - pierwsza IUI odbyła się 24.05 24. lwiczka_s - IUI miała być pod koniec maja. Masz dla nas jakieś wieści lwiczko_s? 25. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym 29.05 dziewczyny, wszystko przed wami!!! papa Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 Testowałam 03.06.06, 11:09 Jedna gruba kreska niestety. temperatura 37.1 dzisiaj, bolące sutki. Cały czas mam brać luteinę co czasu ewentualnego krwawienia. Dzwoniłam dzis do gina. Nie wiem co o tym myśleć. Ryczec mi się chce. Pozdrawiam WAS wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Testowałam 03.06.06, 11:16 wyobrażam sobie, ale nie rycz!!! czekaj na @, dopóki jej nie ma, jeszcze wszystko może się zdarzyć. ale chyba luteina może ją opóźnić, więc najlepiej by było gdybyś zrobiła badanie krwi, np. w poniedziałek. bo z tymi testami sikanymi to różnie bywa. trzymam kciuki. a to była twoja pierwsza IUI? jaki powód? pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 Re: Testowałam 03.06.06, 19:40 Brak powodów zajścia w ciązę. Hormony dobrze, pęcherzyki rosną i pękają ,endo OK, plemniki męża bardzo dobre, drożność jajowodów jest a efektu brak. Pozdrawiam..........Pozostaje jeszcze stres ...sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota1 Re: Testowałam 03.06.06, 21:00 Dopiszcie mnie proszę do czerwcowych IUI. Zabieg miałam 1 czerwca w Invimedzie. Jestem na Medrolu, a 3 dni po zabiegu mam brac Progesteron. Jest to moje drugie IUI, z tym, ze to drugie bylo wykonane z podglądem USG. Czy ktoras z Was miala plamienie zaraz po zabiegu? Pozdrawiam czerwcowe IUI i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: marganda czekamy na wieści! 05.06.06, 07:07 No i sa dwie krechy, ale z wpisywaniem do listy poczekaj az dostane potwierdzenie od lekarza. Nie moge uwierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: marganda czekamy na wieści! 05.06.06, 11:25 o rany!!!!!!!!!!!!!!!!! gratuluję! hurrrrrrraaaa, nareszcie powiało optymizmem. dawaj znać co i jak - będziesz robiła betę czy czekasz do wizyty? cudownie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: marganda czy ty mialaś podwójną IUI? 05.06.06, 11:28 może taki sposób jest bardziej skuteczny... napisz jak to było pls Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: marganda czy ty mialaś podwójną IUI? 05.06.06, 13:26 Dzis mam wizyte kontrolna po IUI (umowiona w dniu pierwszego IUI) i mam nadzieje, ze zrobia mi bete skoro kreseczka przy drugim tescie jest wyrazniejsza. Podwojne IUI z zalozenia jest na pewno dobrym pomyslem, bo wieksza szansa na trafienie w odpiwiedni moment. U mnie jednak lekarz namieszal troche, bo oba IUI mialam na niepekniete pecherzyki i dopiero przy drugim mialam podany progesteron. Wiec tylko drugie IUI albo naturalne probowanie nastepnego dnia okazaly sie skuteczne. Od dziewczyn bardziej doswiadczonych ode mnie, wiem, ze zastrzyk powinnam byla miec wczesniej. PS U mnie w klinice podwojne IUI to stala praktyka a lecze sie za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: marganda czy ty mialaś podwójną IUI? 05.06.06, 14:57 hmmm... mi tez lekarz proponuje podwójne teraz. ale mam jeszcze jedno pytanie: o jakim progesteronie - zastrzyku piszesz? czy miałaś pregnyl na pęknięcie i bralaś duphaston później czy jeszcze coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: marganda czy ty mialaś podwójną IUI? 05.06.06, 23:13 To byl zastrzyk z HCG, aby pecherzyk pekl. Oprocz tego zastrzyku i clo przez 5 dni nie bralam zadnych lekow. Poza tym w poprzednim cyklu mialam HSG, co moglo pomoc, jak twierdzi lekarz. Moj problem najprawdopodobnie polegal na krotkiej fazie luteinowej. @ mialam ok 12 dni po jajeczkowaniu. Jutro bede miala wyniki z bety. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: marganda czy ty mialaś podwójną IUI? 06.06.06, 08:44 hmmm... czy zastrzyk hg to to samo co zastrzyk prgnyl? chyba tak, bo właśnie pregnyl jest na pęknięcie. ja też w tym cyklu miałam hsg, wiec moze i mi sie przyszła IUI poszczęści? dzieki za info i czekamy na bete!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 braaaaaaaaaaawooooooooooooooooooo 06.06.06, 19:10 ja tez robię podwójną w tym miesiącu))))))) trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: braaaaaaaaaaawooooooooooooooooooo 06.06.06, 22:39 Powidzenia. Bede trzymac kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Wyniki 06.06.06, 22:31 Gratulacje ogromniaste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Już ustawiam sie w kolejce po fluidki ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 Majorka79 04.06.06, 21:55 @ nie dostałam .....temperatura 37.1 a od zeszłego tygodnia mdłości niezależnie od pory dnia. Test jak pisałam wyszedł 3 czerwca negatywny. Nie wiem co o tym sądzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majorka79 04.06.06, 22:01 Zrob bete i bedziesz pewna.Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majorka79 05.06.06, 11:26 co o tym sądzić? kurcze, biegnij na betę!!! nie wiem ile tego spóźnienia masz dokładnie, ale negatywny test niczego nie przesądza. biegnij kochana na betę, bo tu oszalejemy. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: majowa proba nieudana 06.06.06, 08:46 przykro mi bardzo((( to bedzie trzecie podejście, tak? a mialaś hsg? czekamy na ciebie w "zaczarowanym" czerwcu... głowa do góry gosiasz0 jak twoja beta, zrobilaś???? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 jeszcze nie zrobiłam bety 06.06.06, 10:09 Zadzwonię jutro do lekarza i zobaczymy co dalej. Boję się ..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 Re: jeszcze nie zrobiłam bety 06.06.06, 14:41 Dzwoniłam do gina i kazał mi jutro rano zrobić drugi test i poinformować go o wynikach. Ustali wtedy co dalej tzn. czy mam brać luteinę czy nie ....i sama nie wiem co dalej wymysli. Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 anik771....no nie, czyżby u Ciebie też nic??? 06.06.06, 14:39 to już 2 tyg. od IUI... Odezwij się do nas Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 Majorka79-zaczęłam plamic 07.06.06, 10:17 Dzisiaj zaczęłam plamić .Zapewne przychodzi @. I co teraz? Pewnie zapiszą mnie do czerwcówek.Czyli 1 inseminacja do niczego..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: gosiasz0 09.06.06, 16:41 bardzo mi przykro, na prawdę... nie martw się, bądź dzielna, i myśl o tym co dalej. rozumiem, że dołączasz do czerwcówek? czekamy tam na Ciebie. trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
pajda Re: pajda, jak wynik???? 10.06.06, 09:02 czesc dziewczęta - ja opuszczam was już na zawsze - niestety moje czwarte już iui równiez zakończyło się niepowodzeniem - kolejne nie mają sensu, bo nasienie mojego męża jest za słabe ... lekarz proponuje in vitro z mikromanipulacją ... a ja na razie mam dość - chyba przed podjęciem ostatecznej decyzji musze trochę ochłonąć. Przepraszam, ze odpisuje dopiero teraz, ale bardzo ciężko przeżyłam to niepowodzenie - może dlatego, ze miałam świadomość, ze to moja ostatnia iui. Trzymam za was kciuki i nie poddawajcie się !! Marta Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: pajda, jak wynik???? 10.06.06, 12:05 przykro mi nie załamuj się, jeszcze przecież nie wszystko stracone. wiesz, ja dziś przeczytałam w jednym wywiadzie, że jak się czegoś za bardzo chce, to się tego nie dostanie. tłumaczę sobie, że przede mną kolejna IUI i jak się nie uda to kolejna i kolejna, jak dojdę do twojego wyniku to dalej mnie czeka in vitro, a jak się nie uda to kolejne... z premedytacją, ale na spokojnie będę próbować wszystkiego. stres i załamanie nam nie pomogą - musimy iść za ciosem jak czołgi. bo co innego nam zostaje? trzymaj się dzielnie i zaglądaj do nas. ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
pajda Re: pajda, jak wynik???? 10.06.06, 12:22 dzięki za wsparcie wiem, ze nie wszystko jesszcze stracone, ale czuje jakby zamknął się w moim życiu jakiś etap ... a najgorzej że zamknął się dla mnie i mojego męża niepowodzeniem ... na razie nie myślę o dalszych krokach (a moze nie chce myśleć - sama nie wiem ?) - chce mieć miesiąc, moze dwa odpoczynku ... Oczywiście, ze będę do Was zaglądać i oczywiście trzymać kciuki za wasze iui - które jednak w 10-20% się udają !! Pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Statystyka 13.06.06, 16:06 Trochę z ciekawości statystycznej, a trochę z nudów postanowiłam podsumować efekty majowych IUI. nie wygląda to zachęcająco, choć dla dwóch z nas maj okazał się łaskawy Po naszych doświadczeniach można powiedzieć,że skuteczność inseminacji wynosi 10%, bo dwóm na 20 dziewczyn się powiodło.. udane IUI 1. justy11 - pierwsza - UDANA IUI odbyła się 6.05 2. marganda - udana IUI odbyła się 21-22.05 nieudane IUI 3. majorka79 - pierwsza IUI cykl stym. 2.05, niestety nieudana 4. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - niestety, nie powiodło się 5. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05, niestety nieudana 6. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05, niestety nieudana ale udało się naturalnie!!! 7. klusqa - druga IUI odbyła się 4.05, nieudana 8. bozusia1 - druga IUI odbyła się 8.05, niestety nieudana 9. kasiaaa85 - pierwsza IUI odbyła się 14.05, niestety nieudana 10. otylkaa - pierwsza IUI odbyła się 13.05, niestety nieudana 11. karkarkar - druga IUI odbyła się 9.05, niestety nieudana 12. danik1 - IUI odbyła się 12.05, niestety nieudana 13. annajas - pierwsza IUI odbyła się 12.05, niestety nieudana 14. frestre - druga IUI, niestety nieudana 15. szkrabek78 - IUI odbyła się 16.05, niestety nieudana 16. gosiasz0 - IUI odbyła się 20.05, niestety nieudana 17. kasiksa - V IUI ok. weekendu 20-21.05 niestety nieudana 18. pajda - czwarta IUI 25.05, niestety nieudana 19. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23.05 niestety nieudana nie mamy wciąż wieści od: 20. anik771 - trzecia IUI odbyła się 23.05 21. parma33 - pierwsza IUI odbyła się 24.05 22. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym 29.05 Odpowiedz Link Zgłoś