Gość: Roma IP: 194.181.36.* 12.12.01, 13:33 Czy są na forum dziewczyny, które przeszły inseminację z pomyślnym skutkiem? Roma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ita Re: pomyślna inseminacja IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 07:24 Jestem po trzech inseminacjach. Właśnie chciałam zadać to samo pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosca Re: pomyślna inseminacja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 10:18 i ja - jestem po 1, zaraz 2, ale widze, ze to walka z wiatrakami - ktos gdzies napisal, ze z kazda ins wzrasta prawdopodobienstwo - ale wg. jakiej arytmetyki!! 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia27 Re: pomyślna inseminacja IP: *.starachowice.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 17:20 Ja miałam robioną jedną i sie udało niestety poroniłam.Teraz szykuje się do drugiej ale mam zły posiew.Czy miałyście robioną drożność jajowodów.Pozdrawiam Sylwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: pomyślna inseminacja IP: 194.181.36.* 14.12.01, 08:49 No właśnie trzeba mieć robioną drożność (w Novum)?Sylwia ty miałaś? Twoje poronienie miało związek z inseminacją czy było niezależne? Roma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia27 Re: pomyślna inseminacja IP: *.starachowice.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 18:31 przed pierwszą inseminacją mi nie kazali.Poroniłam ponieważ miałm za mało progesteronu.Ale mimo to lekarz teraz zlecił HSG ponieważ biorę sile hormony przed inseminacją i nie chemy tego marnować.Bardzo sie boję będę robić drożność zaraz po świętach.Trzymajcie za mnie kciuki.Całuski Sylwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosca Re: pomyślna inseminacja-na wałasne oczy IP: 212.160.141.* 14.12.01, 12:11 widziałm dzis zatrzymana klatke na ekranie USG pacjentki, ktora byla przede mnąw kolejce do lekarza rano. I zobczylam malutkiego czlowieczka - mial 11 tyg., a począl sie po 4 inseminsacji, po rocznych wizytach mamy w novum To dodaje mi nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiaW Re: pomyślna inseminacja IP: 212.160.138.* 14.12.01, 12:39 Oj Roma Roma ale drążysz! Po to robia to inseminację -żeby się udało!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vida Do Sylwii IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 20:08 Sylwia, Zobacz watek 'droznosc jajowodow' gdzie napisalam o bezbolesnej metodzie HSG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: pomyślna inseminacja IP: *.acn.waw.pl 15.12.01, 22:36 Mnie się udało za pierwszym razem - wsześniej leczyłam się na endometriozę i miałam 2 laparoskopie (przy drugiej drożność jajowodów). Inseminację robiliśmy w szpitalu przy pl.Starynkiewicza. Trzeba wierzyć, że się uda (jeśli nie za pierwszym, to za kolejnym razem)! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ita Re: pomyślna inseminacja IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 07:45 Miałam 3 inseminacje. Mam za sobą HSG. Zastanawiam się nad laparoskopią. Czy któraś z was miała może podobny przypadek? Po konsultacjach z lekarzami jestem zielona , bo co lekarz to inna opinia. A jaka jest wasza? Odpowiedz Link Zgłoś
ave13 Re: pomyślna inseminacja - do Ity ...:) 01.02.02, 11:02 jestem w podobnej sytuacji ... gdzie się leczysz ? Mogłabyś się ze mną skontaktować - byłabym wdzięczna . Pozdrawiam serdecznie - pa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: pomyślna inseminacja IP: *.um.dzierzoniow.pl 31.01.02, 10:47 Ja równiez chciałabym to wiedzieć, właśnie szukję się do inseminacji. Czytając o waszych niepowodzeniach zaczynam wątpić czy uda mi się za pierwszym, drugim czy dziesiątym...a może wcale. Mam jednak nieodparte wrażenie, że te który to się udało przeszły na inne tematy w stylu, co jeść żeby nie zwymiotować, kiedy czyje się pierwsze ruch płodu itp.My musimy mieć nadzieję że my też będziemy o tym kiedyś ze sobą rozmawiać. Życzę powodzenia. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: pomyślna inseminacja IP: 157.25.86.* 31.01.02, 12:41 Ja mialam dwie inseminacje i niestety nic z nich nie wyniklo. Watpie czy zdecyduje sie na kolejne. Plywaczki mojego meza sa bardzo kaprysne. Raz jest ich 40 mln a przy kolejnym badaniu np. 15 lub 9. I nie bardzo chca gnac do przodu. Moze in vitro bedzie lepszym rozwiazaniem? Malina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: pomyślna inseminacja IP: 194.181.36.* 01.02.02, 08:20 Posłuchaj w Novum lekarze mi powiedzieli, że kobiety przeważnie zachodzą w ciążę przy 5-6 razie, więc twoje dwa podejścia to jeszcze niewiele. Moja koleżanka zaszła za 4 razem, natomiast druga przeszła 10 niepomyślnych inseminacji i jak się szykowała na in vitro zaszła w ciążę naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adria Re: pomyślna inseminacja IP: 212.160.130.* 01.02.02, 14:09 Jestem po pięciu inseminacjach i po drożności jajowodów ( w Novum). Nasz lekarz powiedział, że możemy spróbować po raz szósty ale czy się uda - nie wiadomo. Stwierdził, że chyba lepiej będzie zastanowić się nad ivf. Właśnie dojrzeliśmy do tej decyzji i mam nadzieję, że się uda!!! Pozdrawiam, Adria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lala Re: pomyślna inseminacja IP: *.starachowice.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 09:22 Jakbyś była uprzejma powiedzieć gdzie robiłaś tą drożność jajowodów.Ja muszę to zrobić za 2 tyg.Dzięki Lala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adria Re: pomyślna inseminacja IP: 212.160.130.* 05.02.02, 19:16 Jeżeli leczysz się w novum, to Twój lekarz prowadzący Si wszystko powie. Współpracują z dwoma lekarzami z Międzylesia. Osobiście nie polecam, bo słyszałam, że możesz prosić o znieczulenie. Ja nie miałam, lekarz też nie zaproponował i potem cierpiałam straszne katusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: pomyślna inseminacja IP: *.chello.pl 05.02.02, 15:10 Miałam cztery inseminacje-wszystkie w Novum. Po pierwszaj byłam w ciąży, ale poroniłam. To było trzecie z kolei poronienie. Potem przeszłam cykl szczepień u prof.Malinowskiego,a po nich trzy kolejne inseminacje, ale już nic z nich nie wynikło. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś