marcyska6 10.09.07, 19:35 Cześć! Mam małe pytanko - jak często się kochacie? Czy tylko mniej więcej w dni płodne czy może lepiej kochać się codziennie żeby sie wstrzelić w te dni Już sama nie wiem,czy częste współżycie nie osłabi plemników? A jak Wy to robicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eszforcik Re: Częstotliwość stosunków 11.09.07, 08:00 Ja z M ostatnio przestaliśmy się zastanawiać czy to te dni. Po prostu kochamy się, wtedy kiedy mamy ochotę a jak przy okazji się uda to będzie super. Mi gin powiedział, że facet po trzech dniach pod rząd jest "dętka", więc codzienny seks przy starankach chyba nie jest dobrym pomysłem. Trzymam za Ciebie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
lyka Re: Częstotliwość stosunków 11.09.07, 13:49 lekarz mi powiedział że należy współżyc raz a dobrze bo po kilku stosunkach to w spermie jest sama woda. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Częstotliwość stosunków 11.09.07, 14:23 na 3 dni przed owu, zakaz wspolzycia - pow. moj gin. W tym cyklu ide na monitoring co by poznac odpowiedni moment... Odpowiedz Link Zgłoś
marcyska6 Re: Częstotliwość stosunków 11.09.07, 14:46 Też tak myślałam, że czeste współżycie osłabia plemniki, ale koleżanka która zaszła w ciąże radziła mi żebym kochała się codziennie, bo ona tak robiła i zaszła za 2 razem.Chyba poczekam i będe sie kochała miedzy 10 a 15 dniem cyklu, bo od 16 dc biorę juz luteinę, a cykle mam 28 cyklowe. Odpowiedz Link Zgłoś
iwasz2000 Re: Częstotliwość stosunków 11.09.07, 15:33 moi lekarze natomiast radzą co dwa dni. to minimalny czas na odrodzenie się "chłopaków". u mnie np w cyklach niestymulowanych owulacja przypadała na 14-16 dzień. więc od 10 dnia co drugi dzień juz ruszaliśmy z robotą ) . wiem też, że przy trafianiu w płeć maluszka zaleca się dla dziewczynek na 2-3 dni przed owulacją i potem do dnia po owulacji nic, a na chłopaka w dniu owulacji. teraz, kiedy jedziemy na pregnylu i mamy inseminacje, sprawa jest prostsza. pozdrawiam, pa Odpowiedz Link Zgłoś
mezatkaap Re: Częstotliwość stosunków 11.09.07, 17:14 Przy cyklach 30-dniowych zaleca się współżycie 12, 14, 16, 18, 20 dnia cyklu. Nie ma reguł dziewczyny, nie warto się zmuszać i przeliczać. U nas było różnie; raz w miesiącu, potem 20 razy, bo urlop itd. I nic. Jestem w ciąży po 4 latach; w tym cyklu było TO całe 2 razy, w 12 i 14 dniu Odpowiedz Link Zgłoś
po_trzydziestce1 Re: Częstotliwość stosunków 13.09.07, 21:22 Mi lekarz powiedział, że aby dobrze "wstrzelić" się w ten dzień należy współżyć codziennie. Więc same widzicie, że nie ma reguły. W następnym cyklu na pewno nie będę już tak męża eksploatować. Co 2 dni chyba w zupełności wystarczy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Częstotliwość stosunków 13.09.07, 23:01 Dużo zależy również od parametrów nasienia. Jeżeli plemniczki są kiepskiej jakości to wiadomo że raczej trzeba czekać do owulacji i jak najbliżej pęknięcia się przytulać. Przy dobrych parametrach to myślę że optymalnie jest co 2 dni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś