Gość: riki IP: *.pl 27.06.03, 10:54 Zastanawiam się nad wyjazdem w sierpniu do Tunezji. Napiście czy warto,na co uważać, czy warto wypożyczyć samochód itp. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwka Re: tunezja IP: *.wroc.zigzag.pl 28.06.03, 13:32 Warto. byłam 2 razy i w tym roku znów się tam wybieram. Polecam Hammamet i Port El Kantaui, Sousse nie za bardzo- duże brudne miasto, ale hotele na obrzeżach tego miasta ok. Wybieraj hotele raczej ****, chociaz niektóre *** też sa fajne - (tam jest niższy standard o ok 1*) i w strefach hotelowych - jest czysciej i ładniej, chyba że lubisz gwar centrum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosma Re: tunezja IP: 192.168.4.* 30.06.03, 07:30 Kilka porad: Zabierz alkohol z Polski, na lotnisku kupisz Bolsa 1 litr za 22 zl. zubrowka 1l 18 zl. Podobala mi sie wycieczka na Sahare, dwa dni za 135 dinarow Troche zawiedziony bylem wycieczka Tunis-Kartagina. Pomiedzy 10:00 a 17:00 mozna funkcjonowac tylko na plazy lub w klimatyzowanych pomieszczeniach. Nie wybieraj hotelu z okresowo zalaczana klimatyzacja, pod tym okresleniem kryje sie najczesciej jej brak. Na zakupach targuj sie do upadlego, jesli Cie nazwia bandit to znaczy, ze nie przeplaciles. Najlepiej kupowac w sklepach panstwowych Magazin Generale, tam rowniez mozna kupic ich piwo Celtia (raczej niesmaczne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riki Re: tunezja IP: *.pl 30.06.03, 09:13 Dziękuję za informację. Powiedzcie jak naprawdę jest z jedzeniem i piciem po za hotelem. Czy naprawdę lepiej nie ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka1 Re: tunezja IP: *.astercity.net 30.06.03, 09:45 W Tunezji jest bezpiecznie. Nie ma ameby ani innych pasożytów. Ja byłam dwa tygopdnie i jadłam wszystko, a nawet piłam na ulicy sok wyciskany z owoców (800 milimów duża szklanka!). Ani ja ani mój mąż nie chorowaliśmy. Jedna rzecz, na którą trzeba uważać, to infekcja uszu. Po każdej kąpieli w morzu lub basenie dokładnie wycieraj uszy. Podobno mokre uszy i wiatr sprzyja tej infekcji. Specjalnie dla Ciebie zamieszma link do informacji o Tunezji z forum z ubiegłego tygodnia. Warto poczytać :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=6479124 Serdecznie pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosma Re: tunezja IP: 192.168.4.* 30.06.03, 10:21 Sensacje zoladkowe nie zaleza od tego gdzie sie je, w Tunezji jest inna flora bakteryjna i wiekszosc osob ma niewielkie zaburzenia nawet po jedzeniu hotelowym. Odpowiedz Link Zgłoś