Gość: Kasia26 IP: *.dop.szczecin.pl 22.06.01, 07:42 Czy warto tam jechać? Interesuje mnie wypoczynek + safari Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beata Re: Kenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00 Nie warto.Trzeba.Polecam wyjazdy organizowane przez African Safari Club-Bez pośrednictwa innych biur podróży(adresy i telefony znajdziesz na stronach www. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Kenia IP: *.mofnet.gov.pl 19.09.01, 08:53 tylko, że z nimi kosztuje to 2,3X tyle co samemu :-/ pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Kenia IP: 10.2.24.* / 193.41.231.* 16.08.01, 11:59 oczywiscie, ze warto. wbrew pozorom nawet nie ma tam za duzo turystow (ja bylam poza sezonem). Najtaniej na pewno wyjdzie wyjazd indywidualny i taki polecam. Na miejscu - w Nairobii bez problemu mozna kupic safari. Nad oceanem polecam plaze Tiwi niedaleko Mombasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiapro Re: Kenia IP: *.lju.si.ibm.net 08.09.01, 14:17 Swietny wybor!!!!!! Bylam tam rok temu i mozna w zaleznosci od potrzeb znalesc hotel lub wycieczke dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LilooM Re: Kenia IP: *.11.vie.surfer.at 09.09.01, 09:35 Kenia - zaskakujaca i zachwycajaca... Ale: trzeba sie dobrze przygotowac, wybrac dobrze miejscowosc (jaki hotel, jaka plaza? - polecam all inklusiv), koniecznie (!!!) szczepienia - bez tego nie jechac! Safari drogie: 1,5 dnia - ca 480 USD/osobe do Tsavo East. Godne polecenia safari samolotem do Masai Mara (najpiekniejszy park !!!) z przelotem nad Kilimandzaro. Kenia bez Safari nie ma dla mnie sensu. Co sie jeszcze robi w Kenii? Nurkuje, bo pelno raf koralowych. Warto na pewno, ale zalezy czego sie oczekuje. Ja moge porownac ten wyjazd do Azji i Dominikany, gdzie tez bylam i chetnie podziele sie wrazeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Kenia IP: 10.2.24.* / 193.41.231.* 18.09.01, 09:06 gdzie znalazles safari za 480 USD. Generalnie safari (oczywiscie najtansza wersja - tzn. dojazd minibusem, spanie na miejscu w namiotach- ale z lozkami, spanie poza parkiem narodowym, razem z przewodnikiem i jedzeniem) - to ok.50 - 60 USD za dzien. Odpowiedz Link Zgłoś