pannazajeta 04.01.13, 21:22 Właśnie zarezerwowałam pobyt w "Stonce" w tej miejscowości. Ktoś był ostatnio i może coś napisać o kwaterze i o okolicy? A może ktoś też się tam wybiera? Ja jadę z rodzinką w pierwszej połowie lipca :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ika1979 Re: Chłopy 06.01.13, 19:59 Jeżdżę tam z rodzina od kilku lat także Chłopy znam na wylot.W samej Stonce nie mieszkaliśmy ale widzieliśmy i bardzo ładnie się prezentuje z zewnątrz.Od bywalców też słyszeliśmy wiele dobrego i wszyscy raczej zadowoleni.Sama okolica to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi,młodzież raczej się tam wynudzi.Świeże rybki prosto z kutrów to zdecydowany plus dla Chłopów,spacerkiem przez lasek lub plażę (około 2 km) dotrzesz do Sarbinowa.8 km do Mielna i niedaleko też latarnia w Gąskach.My jeździliśmy też do Kołobrzegu (około 15 km) popływać statkiem. Plaże szerokie ale raczej przy głównym zejściu, miejscami (bliżek kutrów) wąskie na 5 ręczników ;) Wszystko zależy od tego czego się szuka na wakacjach. My szukaliśmy spokoju i odskoczni od miejskiego gwaru i to dostaliśmy.W tym roku prawdopodobnie też tam wrócimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pannazajeta Re: Chłopy 08.01.13, 18:51 Dziękuję za informację :) My też zawsze szukamy małej miejscowości na nocleg, ale gdzieś niedaleko dużego miasta, żeby czasem gdzieś pojechać i pozwiedzać. Byliśmy już w Białogórze, Sianożętach, Jarosławcu, a że lubimy zobaczyć coś nowego, to w tym roku właśnie Chłopy. A wiesz może gdzie można tam smacznie zjeść? Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Chłopy 12.01.13, 15:28 Dobrze jest jadać w Sarbinowie. Byłam co prawda parę lat temu, ale pamiętam Neptuna, koło Neptuna małą restauracyjną z okrągłymi stolikami, obowiązkowa była wtedy pizza w pizzerii przy plaży (bardzo niepozorna placówka, le pizza najlepsza na świecie), no i kawiarenka z ciastkami i kawą bardzo niebezpieczna dla odchudzających się. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Chłopy 12.01.13, 15:33 Ika, skoro znasz Chłopy na wylot czy słyszałaś jakąś opinię o kwaterach Liliana? Mieszczą się na ul. Kapitańskiej na wylocie z Chłopów stronę Mielenka. Wybrałabym się tam, ale chciałabym usłyszeć cokolwiek na temat kwater. Odpowiedz Link Zgłoś
ika1979 Re: Chłopy 28.01.13, 21:41 Niestety nic nie słyszałam bo my zawsze mieszkamy raczej bliżej środka Chłopów,za kutrami w stronę Sarbinowa ale ze spacerów znam te rejony i okolica mi się bardzo podoba i na pewno jest tam dużo ciszej niż koło nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Chłopy 29.01.13, 07:34 No więc właśnie tam się chyba wybiorę w II połowie czerwca. Prognozy mówią że lato ma być wyjątkowo upalne i burzliwe z wyjątkiem II połowy czerwca, która ma być chłodna. ;) Może się nie sprawdzi. Właściciel kwater kusił mnie w ubiegłym roku pokojem z tarasem, ale urlop mi nie wypalił, może w tym roku się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
wu-ka Re: Chłopy 07.04.13, 16:54 Ika, a czy w Chłopach jest bar/restauracja/smażalnia, w którym/w której można zjeść bez późniejszych złych konsekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Chłopy 08.04.13, 20:39 Byłam co prawda ładnych parę lat temu, ale była taka knajpka "U Edka" na ul. Kapitańskiej, częściowo we wnętrzu częściowo na powietrzu, poza tym również na Kapitańskiej było coś niezłego na powietrzu koło pensjonatu, ale nie pamiętam jak się toto nazywało. W zasadzie na obiad lepiej się przespacerować do Sarbinowa to tylko 1,5 km. Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert-doradzi Re: Chłopy 07.06.13, 13:57 Pensjonat Amber Villa w Chłopach ma do zaoferowania wczasowiczom bardzo wygodne i w pełni wyposażone pokoje, parking dla klientów (teren ogrodzony), plac zabawa dla dzieci (piaskownica, zjeżdżalnia, trampolina, bujaki dla tych młodszych), basen, grill, liczne ławki i stoły na zewnątrz. Posiadamy zaplecze do organizowania rodzinnych wycieczek rowerowych. Organizujemy ogniska i karaoke. A gdy doskwiera niepogoda w ramach atrakcji profesjonalny bilard oraz stół do tenisa stołowego (ping-pong). Telemaniacy również nie będą się nudzić, ponieważ telewizory wyposażone są w rozszerzony pakiet kanałów CANAL+ (kanały sportowe, filmowe i rodzinne). Tanie noclegi w Pensjonacie Amber Villa w Chłopach Odpowiedz Link Zgłoś
pannazajeta Re: Chłopy 06.03.13, 11:23 Zaliczka wpłacona........ pozostaje modlić się o pogodę ;) I oczywiście mam nadzieję, że miejscowość też nam przypadnie do gustu.... Odpowiedz Link Zgłoś