Dodaj do ulubionych

Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!!

• Gość: 123 Re: Jak tam Warszawiacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:41
      Jak tam Warszawiacy? Rzucajcie się już rezerwować miejsca na przyszłe wakacje!
      Pynsjonaty na Was czekają z atrakcyjnymi cenami.
      • Gość: Czesiu Re: Jak tam Warszawiacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:01
        A przy telefonach czeka miła obsługa pynsjonatów. Śpieszcie się bo nie zdążycie
        przed wakacjami!
        • Gość: 123-4 Re: Jak tam Warszawiacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:14
          Jestem rozczarowany, że Warszawka nie sieje już paniki z rezerwacją miejsc na lato!
          • Gość: vxy.1924 Re: Jak tam Warszawiacy? IP: *.chello.pl 05.10.05, 07:36
            "warszawka" szykuje szpilki /a także inne obuwie -raczej letnie - obowiązkowo
            obcas wysoki/ na wyprawy w Bieszczady -
            • Gość: syrenka Re: Jak tam Warszawiacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:55
              Ta "warszawka" o której piszesz szanowny vxy jeszcze do niedawna z Tobą
              sąsiadowala przez płot. Teraz napłynęła szeroką i bagienną falą na Warszawę,
              szpanuje i sadzi się jak może. I wyrabia warszawiakom opinię jak wyżej. Smutne
              to i żałosne. Żałośni są zarówno oni jak i tacy jak Ty, zajadli i pełni
              uprzedzeń.
              • Gość: vxy.1924 Re: do Syrenki...... IP: *.chello.pl 05.10.05, 09:59
                tak sie składa,że nigdy nie sąsiadowałem z "warszawką" i przynajmniej na
                razie mi to nie grozi.Jak będziesz kiedyś w górach - Tatry,Bieszczady są takie
                miejsca jak dyzurki GOPR-u.Wstąp, pogadaj, wypij z GOPR-owcami dobra kawę lub
                herbatę i zapytaj o "warszawkę", o ferie zimowe /termin warszawski/.Nie
                zapominaj,że GOPR-owcy mają swoje rodziny,pracę zawodową ,słowem mają dla kogo
                żyć.A przez takich miłych ludzi spędzają na ich poszukiwaniu długie godziny -
                dzień i noc,deszcz,upał,mróz.Byłem latem na Połoninach .Jest oczywiście
                schronisko i dyżurka GOPR-u.Byłem chyba jedynym człowiekiem,który zajrzał do
                GOPR-owców i pogadał.Nie mówię żeby każdy do nich zaglądał i namawiał do rozmów
                ale czasem warto "podrzucić " im nawet czekoladę czy batonik.Przyda się dla
                zgłodniałych dzieciaków poszukiwanych nieraz przez całą noc.Na wszystkie akcje
                każdy GOPR-owiec bierze termos z gorącą herbatą i coś do zjedzenia.Nie
                myślcie ,że dla siebie.Głównie dla tych zagubionych i zmarzniętych .Bowiem
                wychodząc na akcję nigdy nie wiedzą kiedy wrócą .SYRENKA napisała,że jestem
                pełen uprzedzeń.Tak jestem pełen uprzedzeń do nieodpowiedzialnych
                ludzików,którzy uważają,że GOPR0-owiec robi to bo ktoś mu za to płaci.Niestety -
                robi to bo lubi.A wiekszośc z nich to OCHOTNICY.Pamiętaj SYRENKO nie mam
                płotu ani płota i od nikogo sie nie odgradzam.A głupota ludzka nie zna
                granic.Pozdrowienia dla Grupy Bieszczadzkiej GOPR z siedzibą główną w Sanoku.
                • Gość: syrenka Re: do Syrenki...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:08
                  Bardzo pięknie napisałeś o ciężkiej, niewdzięcznej i odpowiedzialnej pracy
                  ratowników górskich, choć to forum "morze", a nie "góry". Tatry znam jak własną
                  kieszeń, jestem z Warszawy, ubieram się odpowiednio to miejsca i pogody i nigdy
                  nie fatygowałam TOPRowców. Nie szpanuję, nie hałasuję i może dlatego nie widać
                  takich jak ja warszawiaków tylko tę "warszawkę" przez wszystkich znienawidzoną,
                  arogancką, butną i chamską. Wiesz mi warszawiacy też tej "warszawki" nie znoszą
                  i wstydzą się za nią. Jest to w większości właśnie niestety ta"warszawka"
                  napływowa, prowincjonalna, pełna kompleków i zachłyśnięta swoją świeżą
                  warszawskością. To właśnie Ci zza Twojego (wybacz)umownego płota;))
                  • Gość: Isssssss Warszawa osobno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 19:49
                    Szkoda, że nie ma u nas miejscowości "tylko dla warszawiaków". Syrenka mogłaby
                    sobie tam jeździć, a ja jeździłbym gdzieś daleko.

Urlop obok "warszawki" zawsze jest nieudany! Ministerstwo Edukacji powinno
                    oddzielić szkolne ferie letnie dla Warszawy od ferii dla innych miast. Byłoby
                    zdrowiej, taniej i sympatyczniej!
                    • Gość: wars Re: Warszawa osobno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:19
                      No i kompleksy by tak bardzo nie doskwierały;-)))
                      • Gość: Isssssss Re: Warszawa osobno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 09:16
                        A co, zabolało?

Kompleks - ...(znajdź sobie warszawiaku w encyklopedii)
                        • Gość: wars Re: Warszawa osobno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:53
                          Raczej rozśmieszyło, ale ja lubię śmiesznych ludzi, Ciebie też;))

ps."kompleks prowincji" czyli poczucie niższości wobec mieszkańców stolicy
                          charkteryzujące się zawiścią, agresją i nietolerancją (tak w mojej encyklopedii
                          stoi)DDDD
                          • Gość: vxy.1924 Re: Warszawa osobno! IP: *.chello.pl 09.10.05, 11:47
                            kompleksy to masz TY ."Warszawka" to po prostu "warszawka".Wszyscy rozumieja
                            i wiedzą o co "biega".Podobnie jak "syrenka" masz ochote udowadniac wszystkim
                            ,że cała Polska to wies za wyjatkiem Warszawy.I to Twój błąd.
                            • Gość: nie_z_warszawki Re: Warszawa osobno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 16:56
                              Do Syrenki i Warsa:
                              Dajcie sobie spokój, bo i tak nie udowodnicie, że nie jesteście wielbłądami:))

Do vxy:
                              Masz człowieku duży problem i to chyba nie tylko z "warszawką". Idź do jakiegoś
                              dobrego psychologa, póki nie jest za późno;))
                            • Gość: Łodzianka Re: Warszawa osobno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 17:16
                              Fajnie - część osób ma łatwą receptę na poznawanie nowych ludzi ;)
                              "Jesteś z Warszawy? To spadaj - bo na pewno nie warto z Toba gadać" :/

Co do wypadków w górach - z racji przygotowania do doktoratu
                              miałam okazje poznać statystyki związane w wypadkami w Tatrach.
                              O dziwo - jakoś się warszawiacy w wypadkowości nie wyróżniali.
                              A i mieszkając czas jakiś w TOPRze nie spotkałam się z jakąś szczególna
                              niechęcią TOPRowców do mieszkańców któregokolwiek z miast :/

Ale vxy i jemu podobni i tak wiedzą lepiej...

Agata - wiesniaczka z Łodzi :))))))
                              • Gość: vxy.1924 Re: Warszawa osobno! IP: *.chello.pl 10.10.05, 07:22
                                macie rację - jak wakacje to tylko na "wsi" gdzie nikt nie dociera - tam nawet
                                psycholog ani psychiatra nie jest i nie bedzie mi potrzebny.Wystarczy
                                cisza,las,szum fal ...... no i tego szukam na wakacje.
                                • Gość: Isssssss Re: Warszawa osobno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 17:31
                                  Byleby z dala od zapyziałej warszawki
                                  • Gość: . Re: Warszawa osobno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 18:16
                                    Lecz się czubie!
                          • Gość: Mariusz Re: Warszawa osobno! IP: *.intermedia.net.pl 10.11.05, 20:53
                            A ja cenię sobie wczasowiczów z Warszawy, niejednokrotnie dzieki nim miałem za
                            co żyć, oczywiście z turystyki. Pozdrawiam Warszawę i warszawiaków.
                            • Gość: bleeee Re: Warszawa osobno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:06
                              Oj Mariuszku ale słodzisz.... W portfeliku ciągle mało????
      • edyta9614 Re: Jak tam Warszawiacy? 31.03.07, 20:08
        oj wiocha jedzie
        zazdroscimi warszawiakom!
        bardzo dobrzy klienci
        maja pieniadze nie skapia a ty pewnie z poznania!!!!!!!!!!!
        co? golasie?
    • Gość: 123 Najwyższy czas!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:28
      Najwyższy czas rezerwować już miejsca na lato!!!!!!!! Pyynsjonaty czekają na
      nasze pieniądze!!!!!!!
    • Gość: Jacek Polscy kwaterodawcy nad polskim morzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:40
      Zadzwonił do mnie właściciel pensjonatu z pytaniem, czy przyjadę do niego w tym
      roku. I żeby się zdecydować już teraz, bo za chwilę braknie miejsc (jest
      styczeń, a on mówi o miejscach na lato).

Myślałem, że mi się przyśniło. Powiedziałem, żeby się od.........

W zeszłym roku znalazłem miejsce dwa dni przed wyjazdem, ale oni widać lubią
      podgrzewać atmosferę. Polskie morze jest fajne, niefajni są polscy kwaterodawcy.
    • Gość: Czesiu Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:42
      Nie ma sensu rezerwować miejsc zbyt wcześnie, w dodatku wpłacając jakieś
      pieniądze. Pogoda nad polskim morzem jest tak kapryśna, że czasami w środku lata
      można z zimna nie wytrzymać.

Co roku (ponad 20 lat) jeżdżę nad polskie morze w sierpniu i zawsze wystarczyło
      tydzień wcześniej poszukać miejsc. Nie należy ulegać psychozie windującej ceny.

Co innego rezerwować miejsce w znanym, sprawdzonym i sympatycznym pensjonacie.
      Takie warto zaklepać, ale co z pogodą?
      • Gość: Jogi Odpowiedz dla Cesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 13:12
        Co ty człowieku pie..... dzwonisz tydzień przed wyjazdem w sierpniu i zawsze
        masz wolne terminiy?...hahah to chyba mieszkasz na bezludnej wyspie...Ja
        prowadze pensjonat we Władysławowie i powiem Tobie ,że na chwilę obecną mam juz
        obłozenie 70% ,I tak juz od 7 lat...Ludzie ,którzy do mnie dzwonia teraz mają
        do wyboru pokoje czasem cena do małej negocjacji(50 zł. od osoby za noc bez
        wyzywienia) i wysyłają zaliczkę po to zeby nie dzwonic tydzień przed
        planowanym urlopem i nie prosić o pokój którego z pod ziemi nie wytrzasne...A
        teraz zwracam się do was wszystkich planujących wyjazd latem nad polskie
        morze ....chcecie dobrze mieszkac rezerwujcie już teraz a zaoszczedzicie sobie
        nerwów w przyszłości ,jedziecie potem w ciemno szukacie po nocy pokoi (pisze
        z doświadczenia) dzwonia ludzie po 23.00 do drzwi i proszą o jakikolwiek
        pokój ,mówią ze z dzieckiem przyjechali na wczasy ,wówczas jest mi bardzo
        przykro bo wiem ,ze jeden z drugim pewnie przegladaja to forum ,naczytaja sie
        postów pisanych przez takich panów ''Czesiów '' i jada na pewniaka a potem
        wielkie rozczarowanie i niezadowolenie ,potem piszecie że syf ,ze ludzie zli ze
        pogoda nie ta itp ...a wystarczyło poszukac przed sezonem w ogłoszeniach i
        zarezerwowac ...przesłac zaliczke (około 200zł. co to za wielka kwota)która
        daje poczucie pewnego bezpieczeństwa.Rezerwacja to coś normalnego na całym
        swiecie tylko w Polsce jest to ciągle cos nie normalnego a niby tacy swiatowi
        jesteście . Teraz pewnie pan ''Czesiu '' i jemu podobni np pani VXY zaczniecie
        mnie atakowac ale tylko tyle mozecie mi zrobić
        Tyle waszego co napiszecie pozdrawiam wszystkich turystów zorganizowanych i
        myślących a reszta niech jedzie w ciemno ha ha ha ha ha.
        • Gość: vxy.1924 Re: ........Jogi IP: *.chello.pl 25.02.06, 16:01
          dlaczego tak się żołądkujesz? Po to jest forum,żeby każdy mógł napisać
          co myśli,zapytać o to co go nurtuje.A w sumie to jesteś żałosny.Dostaliśmy kilka
          naprawdę ciekawych zaproszeń - ofert - propozycji na spędzenie lata nad polskim
          morzem.Nikt nie pisał - rezerwuj teraz,natychmiast i juz wpłacaj
          zaliczkę.....Propozycje są naprawdę fajne.Trudno nie wybrać sobie jakiegoś
          sensownego miejsca dla siebie.Nawet nasi znajomi dzięki temu też pojadą nad
          polskie morze.Ale nie każdy chce mieć tłum na głowie.Są jeszcze ludzie ,którzy
          cenią sobie ciszę ,zpokój o kulturalnych Właścicieli domów,domków,kwater
          .....Wszystkim którzy do nas pisali dziekuję !
        • Gość: Jogigigigi Re: Cwany Pajajajac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:02
          Typowy cwaniak z Władysławowa. We władysławowie nie ma miejsc w sezonie? Hahaha
          W to wierzy chyba tylko ktoś, kto tam nie był. 50zł za nocleg w tej
          miejscowości? Hahaha Tyle może zapłacić tylko ktoś kto tam nie był i dokonuje
          przedpłaty parę miesięcy naprzód. Widać potrafią sobie napędzać klientów.

W sezonie 2005 cena za łóżko w pokoju z łazienką wynosiła do 40zł w takich
          miejscowościach jak: Pogorzelica, Jarosławiec, Łazy, Rowy, Jastarnia, Hel. W
          bardzo luksusowych pensjonatach była nieco wyższa. A wymienione miejscowości są
          dużo atrakcyjniejsze od Władysławowa. Kto był ten wie!

Problemy z miejscami wystąpiły tylko w ciągu jednego upalnego tygodnia na
          przełomie lipca i sierpnia. Kto jedzie w ciemno w takim terminie musi się z tym
          liczyć. Ale to jeszcze nie powód, żeby prosić się hahahaha pajaca o nocleg.
          Wystarczy podjechać do mniejszej wioski nad morzem i nocleg znaleźć.
          • Gość: Jogi Re: Cwany Pajajajac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:48
            Ciebie to może i stać... hahah na miejsce na parkingu buuuuaha hahahah a nie
            na wczasy we Władysławowie....a na marginesie to jeżeli dla Ciebie cena 50zł.
            to cena za wysoka to wiedz ,że jest to cena uśredniona hahahah ale Tobie to
            pewnie nic nie mówi :x:x:x: jesteś małym wulgarnym Hitlerkiem i gdzie byś nie
            pojechał wszędzie bedzie Tobie zle :D:D:D

Uwaga Nie odpisuj na posty łamiące regulamin!Lepiej zgłoś je,klikając czerwony
            kosz.!!!!!!
            • Gość: Jogigigigi Mentalność właściciela pynsjonatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:12
              Gość portalu: Jogi napisał(a):
              > Ciebie to może i stać... hahah na miejsce na parkingu buuuuaha hahahah a nie
              > na wczasy we Władysławowie....a na marginesie to jeżeli dla Ciebie cena 50zł.
              > to cena za wysoka to wiedz ,że jest to cena uśredniona hahahah ale Tobie to
              > pewnie nic nie mówi :x:x:x: jesteś małym wulgarnym Hitlerkiem i gdzie byś nie
              > pojechał wszędzie bedzie Tobie zle :D:D:D

Poczytajcie co zrozumiał z tekstu właściciel pensjonatu z Władysławowa. Szydło
              wyszło z worka (wyzwiska itd). Poczytajcie, poczytajcie! Życzę wszystkim miłego
              pobytu we Władysławowie

Polskie morze jest piękne, ale mentalność hotelarzy [...] hahahahaha
    • Gość: Jacek To wszystko jest chore! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 09:32
      Bardzo lubię nasze polskie morze, ale nie cierpię właścicieli tzw. "pensjonatów".

Ludzie! Nie dajcie się nabijać w butelkę i nie przepłacajcie. Nie rezerwujcie
      miejsc na lato zimą i nie wysyłajcie im zaliczek. To wszystko jest chore!
      • Gość: oz Re: To wszystko jest chore! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:31
        Sam jesteś chory idioto...
        • Gość: Jogigigigi Re: To wszystko jest chore! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:06
          Odezwał się kulturalnie następny właściciel pyyyynsjonatu nad polskim morzem
      • Gość: ffanka Re: To wszystko jest chore! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.03.06, 10:41
        Polecam Polskie morze ale poza sezonem. Cicho i spokojnie można spacerować
        godzinami i zwiedzać okolicę wybranej miejscowości.Wybierając się poza sezonem
        także rezerwóję domek, nigdy nie jadę w ciemno (zaliczki nie wpłacam bo jej nie
        chcą).Wybierzcie się poza sezonem nie ma tłoku, szpanu, smrodu i krzyku.Sklepy
        otwarte także barki i kawiarenki.Jak sprubójecie się wybrać poza sezonem to
        pokochacie nasze morze.
    • Gość: 123 Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:11
      Łubu dubu staaaaaaaaaaaaaaaart
    • Gość: x Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:03
      Chałupy welcome
      • Gość: Jogigigigi Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:34
        to
    • Gość: Absolwent Re: W tym roku to samo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:10
    • Gość: koofer Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: *.vline.pl / *.89.rev.vline.pl 23.03.06, 13:06
      co racja to racja, Polska ma dostep do morza i tu moglibysmy przyjemnie spedzac
      urlopy, ale polityka wielu wlascicieli kwater, knajp itp jest taka zeby jak
      najwiecej wyciagnac a przy tym jak najmniej dac. Niestety.
      Mielno w 2000r... bylem tam na tygodniowym urlopie, lato bylo wyjatkowo zimne i
      deszczowe wiec ceny powinny byc nizsze a jedyne co udalo nam sie znalezc to
      pokoik za 35zl od osoby (!!!) bez lazienki - lazienka byla wspolna dla calego
      pietrowego domu. Nie wspomne ze ciepla woda konczyla sie juz po porannej
      toalecie mieszkancow 1 pokoju.
      Czy to nie zdzierstwo?
      A w Chorwacji za niecale 40zl od osoby mozna miec 2-osobowy apartament z
      kuchnia, lazienka, tarasem i pieknym , czystym i cieplym morzem kilkaset metrow
      dalej.
      Wiec co tu porownywac... Zenada.
      • madzialena75 Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! 27.04.06, 10:30
        takich cudow to w Chorwacji nie ma - nie wprowadzaj ludzi w bład, ze za 40 zl
        czyli ca 10 EUR od osoby masz apartament, bo to bzdura. Jadę w tym roku czwarty
        raz i trochę znam realia. Za naprawde fajny apt placisz min 40 EUR.
    • Gość: 123 Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:36
      Deja vu
    • Gość: Absolwent Re: Deja vu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:06
      W tym roku jak co roku.

Nic się nie zmienia, tylko ceny jeszcze wyższe!
      • Gość: zadowolona z życia Re: Deja vu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:28
        Niech chcesz, to nie jedź. Ty wogóle jakiś sflustrowany jesteś. Nie podobaja Ci
        się ceny, nie podobają Ci się oferty- to po co je oglądasz - i tak niczego nie
        zmienisz. Właściciele kwater i tak będe sobie wynajmowac, lub nie według ich
        uznania. Ich prawo. Tak jak twoje prawo nie jechać nad morze. I o co ten szum?
        Dowartościowujesz sie jakoś w ten sposób, czy co? Nie masz nikogo z kim możesz
        pogadać i kręci Cie to, że tu ktoś z tobą dyskutuje?
        • Gość: Absolwent Re: Deja vu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:01
          Po co ten wściekły atak?

Bądź naprawdę zadowolona z życia, uśmiechnięta. Sam mylący nick nie odmieni
          Twego ponurego (jak wynika z tekstu) oblicza.

Forum jest po to, żeby publikować swoje poglądy. Musisz od razu być taka
          "właścicielzapyziałegopensonatu-podobna"?
          • Gość: Lepper Re: Deja vu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 20:14
            Jadę nad polskie morze
    • Gość: Ojciec Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:38
      Na sąsiednim wątku jakiś właściciel pensjonatu napisał do potencjalnych
      wczasowiczów:

Gość portalu: g...o napisał(a):
      > a moze chcecie za darmo?????? albo jeszcze wam dopłacić???i najlepiej żeby
      > wszystko w pokoju było nowe,a jak wyjedziecie to chlew zostawiacie.....eh
      > turyści ,w domu siedzieć a nie narzekać ,na wczasach zagranicznych mieszkacie w
      >
      > stodole za gruba kasiore i nikt nie narzeka,a jeszcze sie chwali jak to było
      > super.

Życzę Wam wszystkiego najlepszego nad naszym polskim morzem!
      • Gość: xzibi Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:46
        hahaha
        • Gość: fru Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: 213.17.162.* 22.06.06, 11:41
          podciagam patriotyczno idiotyczny wątek
    • Gość: Czesiu Re: Czy już jest kulturalnie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 18:24
      Czy już jest kulturalnie i miło nad naszym morzem? Czy nadal traktują turystów
      tak jak na tym forum?
      • Gość: OJ Re: Czy już jest kulturalnie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 20:09
        turystów traktują tak samo , jak turyści ich!!
        jeżeli przyjeżdża ktoś miły , sympatyczny, wiedzący za co płaci - co wynajął -
        tak samo jest traktowany,
        ale jeżeli przyjeżdża ktoś z wyśgigu szczurów- czyli jeden
        z tych szczurów
        , burak, niezadowolony,że wogóle z domu wyruszył ,
        to się nie dziwcie, że nie jest witany jak GOŚĆ,
        Nikt nikogo na siłę nie wyrzuca z domu,żeby trafił nad Polskie morze!!!
        Co zwabieni na siłę????????????
        A może to kara i obóz koncentarcyjny?????
        • Gość: y Re: Warto przeczytać wypowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:30
          Zanim pojedziecie nad morze, warto przeczytać wypowiedź OJ-właściciela
          pensjonatu. Trafić w wakacje do takiego chama, to byłby pech! Oni tak właśnie
          nas traktują?
          • hugo43 Re: Warto przeczytać wypowiedź 05.07.06, 15:23
            moj narzeczony jest turkiem i bardzo czesto tam jezdze.w tym roku za
            4os.apartament w alanyi,przy plazy kleopatry(tam gdzie wjezdza sie na
            zamek),przy skwerku damlatas,zaplacilismy 900pln za 2 tyg.do dyspozycji duza
            sypialnia,living room z 2 kanapami,wyposazony aneks kuchenny,balkon 0k.20m z
            widokiem na morze.codzienne sprzatanie,zmiana poscieli w cenie.wychodzi jakies
            15pln na osobe.moi rodzice wrocili wlasnie z Jantara,placili 35pln od osoby
            jakies 600m od plazy.dodam ,ze aparthotel ,w ktorym bylam jest w 90%
            zamieszkany przez szwedow.i o czym tu dyskutowac???pozdrawiam,aha i glony w
            baltyku juz kwitna,wiec z kapieli nici....
            • Gość: kasia Re: Warto przeczytać wypowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:32
              W zeszlym roku bylam z mężem we Wladyslawowie , mieszkaliśmy w sprawdzonej
              kwaterze do ktorej przyjeżdzalismy trzy razy, rok po roku. Placiliśmy 45 zł za
              osbę za dobę. Ładna okolica i do plaży jakies 10 minut spacerkiem. Wszystko
              byłoby ok gdyby nie pogoda. Byłam taka wściekła po tym urlopie że szok. To była
              druga połowa lipca, przez dwa pierwsze dni ( urop zaplanowaliśmy na 10 dni)
              deszcz lał non stop, przestawał a potem znów zaczynał i tak w kółko, potem
              wcale nie było lepiej,niby pogoda się wyklarowała ale na opalanie na plaży i
              wygrzewanie się nie było co liczyć, i tak spedziliśmy 10 dni naszego urlopu.
              Wróciliśmy w sumie zdowoleni ale jednak niedosyt pozostał. Rezerwowaliśmy sobie
              kwatery wczesniej... może i to był błąd ale wiedziałam ze w przypadku pięknej
              pogody wszystkie miejsca zapełnione są na ful, pozostaja jedynie takie kwatery
              daleko od morza , a to mnie zupelnie nie interesowało. Dlatego w tym roku mam
              rozterkę, niby ciągnie mnie nad ten nasz polski bałtyk a z drugiej strony
              chcialabym pojechać tam gdzie słońce będzie na 100%, jeszcze nie wiem co
              wybierzemy z meżem, na razie rozglądamy się za wczasami w Tunezji,ale co z tego
              wyniknie to nie wiem. Wiem jedno że do naszego polskiego morza czuję wielki
              sentyment i jakby któś mi zagwarantowal ładną pogodę to pojechałabym na 100%.
              pozdrawiam
    • Gość: Absolwent Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 09:41
      I jak tam?
      • Gość: karola ech..i tak jak jest pogoda ludzie wybieraja polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 12:17
        polskie morze , tez bylam w turcji , i nic tam pieknego nie ma oprocz dobrego
        zarcia w hotelu, straszny upal 40 stopni..do tego zatrulam sie czyms i tydzien
        umieralam w pokoju , turcy faszerowali mnie jakimis herbatkami , jak sie
        okazalo to bylo przechodzenie jakiegos klimatu , nie powiem ze drugie tyle
        przesiedzialam na tronie..pozatym w turcji mowi sie glownie po niemiecku ale
        tylko ocbsluga potrafi ...wole juz wlochy ale one nie sa tanie jezeli chodzi
        oczywiscie o znane miejscowosci turystyczne , zaznaczam iz ja nie mieszkam w
        campingach i namiotach , pozatym zawsze jest dojazd ktory kosztuje i jest
        meczacy , dlatego w tytm roku w lato POLSKA a w zimie mamy karaiby , i inne
        cieple miejsca
        • Gość: karola i jeszcze powiem tak gadacia gadacie a miejsc nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 12:27
          ze tak drogo, kiedys chcialam pojechac z marszu nad morze, bylo cieplo..i co?
          wrocilam ,bo nie znalazlam nawet w hotelu miejsca i czy za 200zl od osoby czy
          za 50 nie bylo nicccccc.......zawalone po same brzegi, czy przy plazy czy
          daleko , blisko, bez zadnej roznicy, takze ,zawsze znajdzie sie amator drogich
          cen , jak i skapiradlo ktore zalozylo caly ten watek, bo liczy ze jak napisze
          to ceny zmienia ..oj nie , ceny to pojda jeszcze w gore..jestesmy w europie nie
          w taniej turcji
    • Gość: 123 Re: Mogę być patriotą, ale nie idiotą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 10:21
      Ech, Karol...
    • edyta9614 hehehehe absolwent=123 31.03.07, 20:13
      nie ma za darmo!
      na twoje miejsce 100 innych chetnych
      pod namiot barachlo!
    • Gość: 123 Re: Fajny wątek !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 12:27
      Wczasowicze czytajcie czytajcie, aż sami sobie wybudujecie chatę nad morzem.
      Albo zaczniecie jeździć do hoteli, tam jeszcze jest normalnie.

Po wyzwiskach widać, że nie warto odpowiadać na oferty pensjonatów na tym forum.
      Lepiej jechać z polecenia znajomych niż trafić w szemrane towarzystwo.

Pozdrawiam normalnych właścicieli, jeżeli tacy tu są

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka