madziasz 28.07.03, 21:36 wybieramy się tam 01/09 - czy ktoś z Was może był w tym hoteliku??? jak tam jest?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ela Re: AGAWA w Karwii IP: *.chello.pl 03.08.03, 00:57 Byliśmy w Karwi w lipcu, w Agawie mieszkała moja rodzina i znajomi. Pensjonat był czysty, warunki w miarę dobre. Właścicielka jednak miała swoich gości za nic, stosowała wobec nich terror. Po przyjezdzie nakazała wykupienie posiłków, osobom które tego nie zrobiły, podwyższyła wcześniej ustaloną cenę za pokój. Wiecznie urządzała awantury - np. o wejście do pensjonatu z mokrą parasolką. Nie pozwalała na odwiedziny nikogo znajomego, bo "w pensjonacie może przebywać tylko ten kto zapłacił za pobyt", między innymi wyrzuciła mnie stamtąd (z małym dzieckiem) gdy przyszłam odwiedzić rodzinę. Nie wpuściłą również męża, który przyjechał do żony z małymi dziećmi, a za rozłożenie materaca(swojego) w pokoju życzyła sobie tyle co za normalne łóżko. Znajomi mieli urlop zepsuty przez tą wstrętną babę. Część wyniosła się jak tylko znależli inne wolne miejsca. Pisali jakieś skargi itp. Pani ta musi jeszcze bardzo długo uczyć się jak przyjmować gości. Ja radziłabym Ci jak najszybciej zmienić rezerwację na inne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
madziasz Re: AGAWA w Karwii 04.08.03, 13:37 hmmm.... niezbyt to przyjemne co napisałaś... ale moze jeszcze ktoś sie wypowie na temat tego ośrodka?? tak dla porównania?? Odpowiedz Link Zgłoś
pippin Re: AGAWA w Karwii 04.08.03, 14:49 W tym terminie nie powinnaś mieć kłopotów z miejscem. Wpłać zaliczkę a jak Ci się nie będzie podobało, zmiataj do innego ośrodka. Szantażować gości to można jak nie ma miejsc wokół czyli np. w środku lipca. Ale to też nie popłaca. Z tego co widziałem pensjonaty Batory i Solaris wyglądają porządnie, na pewno fajnie jest w kwaterach Aquarius, nieźle jest w Nautiliusie, choć muszą popracować nad jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaada Re: AGAWA w Karwii 11.08.03, 22:31 Odradzam również wyjazd do Agawy. Miałem nieszczęście tam spędzać swój urlop. Pani jest rzeczywiście bardzo nieprzyjemna i awanturnicza. Na nas również wymusiła wykupienie posiłków. Były nawiasem mówiąc ochydne - pani ta prowadzi w sąsiedniej miejscowości kolonie i właśnie stamtąd dowozi jedzenie przygotowywane dla kolonii - ziemniaki odgrzewane, wszystko to jedna paćka. Następna niespodzianka, jaka na nas czekała - nie ma żadnych naczyń, sztućców, szklanek itp. Jest kuchnia, w której na szafkach ponaklejane są kartki, że naczynia są prywatne i nie wolno ich dotykać. Tak więc nie wiem, po co ta kuchnia jest. Nie wolno gotować, nie wolno..... Ogólnie panują tam same zakazy. Za taką cenę jak tam, a nawet niższą znajdziesz we wrześniu w Karwii wiele lepszych pensjonatów, z lepszą lokalizacją i życzliwą obsługą. A Karwię polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziasz Re: AGAWA w Karwii 14.08.03, 16:51 dzięki Wam serdeczne - zaliczki nie wpłaciliśmy a rezerwację zmienilimy na "FALĘ";)) Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: AGAWA w Karwii 18.08.03, 07:59 Moge prosić o namiary na penscjonat " Fala" Dziekuję: connie!@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: AGAWA w Karwii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 08:32 myslisz ze w Fali jest ok tez sie nad tym pensjonatem zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziasz Re: AGAWA w Karwii 18.08.03, 19:43 myslę że jest ok - a bynajmniej ze zdjęć tak wygląda - i właściciele są spoko - nie ma kuchni ale w pokoju jest czajnik i naczynia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: AGAWA w Karwii IP: *.pozyton.com.pl / 192.168.0.* 19.08.03, 07:37 podaj namiary stronki "Fali", proszę... Odpowiedz Link Zgłoś