Dodaj do ulubionych

Czy po owulacji

28.04.12, 20:30
Dziewczyny, uświadomcie mnie bo nie wiem. Czy po owulacji powinno sie miec jakis śluz? Miałam owulacje w środę 25.04. Jesli tak to jaki? Bo zalewa mnie gęsty, biały i dość lepki. I wydaje mi się to dość dziwne, bo raczej takie nie miewałam, przynajmniej sobie nie przypominam. I tak sie zastanawiam, czy wszystko jest ok.

Dzieki za oświecenie mnie smile
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Czy po owulacji 28.04.12, 21:25
      Może być, a skąd wiesz że miałaś owulacje 25?
      • ciasteczko_cynamonowe Re: Czy po owulacji 28.04.12, 22:32
        Robiłam testy owulacyjne, zawsze mnie boli przy owulacji, a po za tym bylam tez u lekarki która to potwierdziła.
    • kozica111 Re: Czy po owulacji 29.04.12, 20:31
      Być może poziom progesteronu spory, zrób sobie badanie ok 7-8 dnia po owulacji.
    • alinalen Re: Czy po owulacji 30.04.12, 10:19
      taki może byc śluz drugiej fazy. Ja większą ilość niż zwykle miałam jak zaszłam w ciąze. No chyba że masz cechy dodatkowo infekcji...pieczenie, zaczerwienienie, swędzenie
      • ciasteczko_cynamonowe Re: Czy po owulacji 30.04.12, 13:07
        Nie mam innych objawów typu swędzenie itd. W ciąży mogę być, to się okaże za jakiś czas.
    • kotkowa Re: Czy po owulacji 07.05.12, 15:28
      wlasnie taki powinien byc - gesty, lepki. Przed owu rozciagliwy, przejrzysty.
    • njut Re: Czy po owulacji 07.05.12, 21:32
      Biały i lepki to typowy śluz po owulacji. Na 4-5 dni przed miesiączką może też pojawić się śluz o cechach płodnego (ciągnący, przeźroczysty, śliski). Taki sam śluz często występuje w trakcie okresu.
    • nataszakon Re: Czy po owulacji 07.05.12, 22:06
      Moja kolezanka ostatnio leczy sie za pomoca naprotechnologii i tam dowiedziala sie ze sluz lepki i kremowy po owulacji jest nieprawidlowy, ze po owulacji powinno byc sucho, czyli wogole praktycznie brak sluzu.
      Tutaj wyczytałam jeszcze cos takiego, (zgadzaloby sie z tym co dowiedzialam sie od kolezanki): " Śluz, zarówno jego ilość, wygląd jak i odczucie zmieniają się w ciągu trwania cyklu według określonego schematu. Zazwyczaj przebiega on w następujący sposób: po zakończeniu miesiączki śluzu jest niewiele i występuje ogólne uczucie suchości w pochwie. Następnie śluz zmienia się kolejno najpierw w lepki, a później w bardziej kremowy. W miarę zbliżającej się owulacji pojawia się go coraz więcej i towarzyszy mu uczucie wilgotności, śluz jest coraz bardziej wodnisty. W dniach okołoowulacyjnych, tych najbardziej płodnych, śluz jest rozciągliwy, przejrzysty, przypominający kurze jajko. Po owulacji śluz zanika i ponownie pojawia się uczucie suchości." (ovufrend.pl)
      Ale z drugiej strony slyszalam tez taka opinie ze przy cyklach ciazowych jest wiecej sluzu tego bialego..czyli moze sie udalo? wink
      • njut Re: Czy po owulacji 08.05.12, 10:32
        Ja akurat należę do "małośluzowych" i przynzam, że w cyklu ciążowym odczuwałam wilgotność połączoną z większą ilością śluzu po owulacji - ale nie zaraz po tylko na kilka dni przed miesiączką (która nie nadeszła).
    • malpkap Re: Czy po owulacji 09.05.12, 21:53
      od kiedy pamiętam mam po owu dokładnie taki śluz jak opisujesz. W ciąży miałam podobny, tylko w jeszcze większych ilościach. Fazy suchej (bez śluzu) nie miałam nigdy (tzn w dorosłym życiusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka