Dodaj do ulubionych

Wyniki beta

09.11.12, 23:04
Witam,
I test beta wyszedł mi z wynikiem 1580, drugi zrobiony 3 dni później 4748.
Za to niski progesteron 8,55.
Prawdopodobnie jestem w 5-6 tyg ciąży.
Czy któraś z Was miała porównywalne wyniki?
Do lekarza jestem umówiona dopiero pod koniec listopada i zaczynam się martwic czy wszystko ok...
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Wyniki beta 10.11.12, 05:39
      Poszłabym wcześniej po luteinę, to niski progesteron.
      Ja w tym czasie miałam ok 21 ng, tydzień później 30 ng i też dostałam suplementacje bo plamiłam. Moja koleżanka na tym etapie miała 70 ng i nie plamiła.
      • silvanana Re: Wyniki beta 10.11.12, 10:15
        ale w jakich jednostkach ten progesteron?
        • kobietaznadmorza Re: Wyniki beta 10.11.12, 10:49
          W mojej ostatniej ciąży miałam progesteron 150 nmo/l w 7 tygodniu
          Zgadzam się z dziewczynami, że u Ciebie mało i lepiej to podratować farmakologią.
        • maga8484 Re: Wyniki beta 10.11.12, 11:57
          Dziewczyny dziękuje za odpowiedź.

Progresteron 8,55 ng/ml.
          Czuje się bardzo dobrze, nie mam żadnych plamień.
          To moja pierwsza ciąża i dlatego czuje się zupełnie zielona w tych kwestiach...
          • malidir Re: Wyniki beta 10.11.12, 18:49
            Maga, zadbaj o ten progesteron, nie czekaj. Moja ginka twierdzi, ze do utrzymania ciazy potrzebny jest poziom min. 20 ng. Miałas juz robione USG, czy to dopiero przed Toba?
            • silvanana Re: Wyniki beta 10.11.12, 19:17
              A mi się wydaje, że to kwestia jednostek. W ng/ml zawsze będzie dość mało. Ja na przykład przed ciążą miałam 0,7 (norma chyba do 2,5 ng/ml), więc to by trzeba przeliczyć na mmol/l i wtedy wyjdzie takie, jak mówicie, że ma być powyżej 20.
              Wg mnie 8,55 ng/ml to jest jakieś 30 mmol/l, więc już całkiem dobry poziom. Ale to lekarz powinien wyjaśnić.
              • maga8484 Re: Wyniki beta 10.11.12, 22:30
                Dzisiaj pojechałam na prywatne USG i teraz jestem odrobinę spokojniejsza.
                Pani doktor kazała mi zrobić jeszcze raz progresteron i jeśli nadal będzie niski to być może będzie potrzebna farmakologia. Kolejna wizyta w piątek i wszystko się wyjaśni.
                Maleństwo ma 2,1 m,m. Na obecną chwilę wszystko jest w porządku smile

Dziękuję za rady i za to że mnie zmotywowałyście do wizyty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka