Dodaj do ulubionych

test owulacyjny

21.03.14, 11:54
zapodaj.net/4e404db38f6f5.jpg.html
pierwszy raz testuje, czy wedlug was bylo pozytywny?
Obserwuj wątek
    • anetadymek Re: test owulacyjny 21.03.14, 16:04
      ten na samym dole zdecydowanie pozytywny
      miłego zapylania wink
      • skyler83 Re: test owulacyjny 22.03.14, 03:05
        Dzieki, na tescie pisze ze na 99 % bedzie pik Lh, ale czy to zawsze jest rownoznavzne z tym ze dojdzie do owulacji?
        • cynamon23 Re: test owulacyjny 22.03.14, 12:43
          Oczuwiscie, ze nie. Pik lh wystrpuje nawet przy cyklach bezowulacyjnych. Podobno ponad 95% owulacje potwierdza rzetelne mierzenie temperatury. Ja bylam temu przeciwna, balam sie, ze będę zapominać i mierzeniu, zapisach, ale weszlo mi w nawyk. Bardzo latwo teraz mogę wszystko wyliczyć, polecam.
          • skyler83 Re: test owulacyjny 22.03.14, 12:50
            Mierze, mierze, choć pewnie nie tak idealnie. Starań o drugie dziecko dopiero pierwszy cykl, wiec daje sobie czas. Testowi towarzyszyły bóle owulacyjne ale nie było dobrego sluzu. Dzis trochę temperatur skoczyła ale to dopiero pierwszy dzień wyższych, zobaczymy.
            Dzieki za odpowiedź i witam się na forum.
            • lenk_a37 Re: test owulacyjny 24.03.14, 10:30
              niestety nawet rzetelnie mierzona temp nie pokaze nam czy owu była..
              Ja jestem przykładem, gdzie wykresy sa idealne (dwufazowe, z prawidlowa dlugoscia FL) a owu czasem nie ma (podejrzane na usg).
              Tylko rzetelny monitoring na usg.
              • skyler83 Re: test owulacyjny 24.03.14, 11:23
                Myślę że na pierwszy miesiąc starań wystarcza testy i obym nie musiała się za długo starać smile
    • zielonykrolik Re: test owulacyjny 24.03.14, 13:50
      Ten ostatni jest pozytywny. A jeśli jeszcze będziesz miała wątpliwości, to kup sobie mikroskop owulacyjny - wydaje mi się wygodniejszy w użyciu
      • skyler83 Re: test owulacyjny 25.03.14, 18:48
        zapodaj.net/4d665602b9dcd.jpg.html
        Tamten ostatni test który był na początku wątku był 14 dc, a dziś zrobiłam sobie kolejny, trochę z ciekawości, i Chyba dalej pozytywny, Chyba coś nie tak ze mną...
        • cynamon23 Re: test owulacyjny 26.03.14, 18:35
          Testy owu robi sie do pierwszego pozytywnego. Nie kontynuuje się ich wykonania, bo pik lh moze utrzymywać sie przez parę dni, to nie znaczy, ze jest cos z Toba nie tak. Po prostu czasem lh spada na dzien po owu, a czasem i po 5 dniach. Nie zamartwiaj sie.
          • skyler83 Re: test owulacyjny 01.04.14, 14:56
            Testy dalej pozytywne, temperatura 36.7 dziś o 6 choć normalnie mierze kolo 8( musiałam byc wcześniej w pracy)...parę dni temu temp spadła ale Juz jest ok, w czwartek testuję, albo piątek smile no Chyba ze @ bedzie wcześniej
            • cynamon23 Re: test owulacyjny 01.04.14, 21:47
              Nie rozumiem co chcesz teraz określić tymi testami? 5 dni przed @? Przecież mówilam kilka postow wyżej ze testy owu robi sie do pierwszego, drugiego testu pozytywnego. Wtedy jest owu. Potem lh moze spadać a nie musi. Podobni temperatura o godzinę do przodu rosnie i 1 kreskę, podlicz, odejmij i wpisz wykres, oznacz jako zaburzony wynik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka