Dodaj do ulubionych

proszę o odpowiedź

28.08.04, 14:36
Dziewczynki jestem drugi miesiąc po poronieniu,no i druga @ była tylko jeden
dzień w kolorze brązowym kilka kropel.Brzuszek boli,piersi nie da się dotknąć
szczególnie wieczorem,mam też widoczne żyłki na piersiach.Wzięłam luteinę już
drugi dzień i nic,ani kropli krwi.Czy to może być ciąża?Nie ukrywam że bardzo
bym się cieszyła.
Obserwuj wątek
    • aquarius72 Re: proszę o odpowiedź 28.08.04, 15:47
      Witaj Star smile
      Oczywiście, że może. Jeśli jesteś w terminie drugiej @, to bezwzględnie rób
      test! Jeśli jesteś w ciąży, to nie powinnaś odstawiać luteiny i zaraz trzeba
      skontaktować się z ginem! Będę trzymać kciuki smile))
      • gagat100 Re: proszę o odpowiedź 28.08.04, 16:17
        Zrob test i daj znac, bardzo szybko na ta ciaze!!!!! chodzi mi o czas po
        poronieniu, mam nadzieje ze wszystko sie w macicy odbudowalo i bedzie wszystko
        dobrze a sawoja droga do lekarza powinnas isc najlepiej na usg
    • star242 Re: proszę o odpowiedź 28.08.04, 19:07
      Jestem w terminie drugiej @ i strasznie się boję,w poniedziałek idę do gina i
      dam znać,dzięki za odpowiedź,mam nadzieję że wszystko jest ok.
    • star242 Re: proszę o odpowiedź 30.08.04, 07:07
      Dziewczynki to chyba jednak nie ciąża,wczoraj w nocy aż się popłakałam z
      bólu,tak przy ciąży chyba nie boli?@ jednak nie wystąpiła,strasznie się boję
      dziewczynki,sadsadsad,nie miałam nic rozkurczowego i wzięłam ibuprom,po prostu nie
      wiedziałam co mam ze sobą zrobić,na razie nic poza piersiami nie boli,ale po
      południu biegnę do gin.Buuuuuuuuuuuuu,ryczeć mi się chce
      • aquarius72 Re: proszę o odpowiedź 30.08.04, 08:16
        Kochana Star,
        w takich wypadkach najlepiej łyknąć NOSPE (kup na wszelki wypadek). Czemu nie
        zatestujesz?
    • star242 Re: proszę o odpowiedź 30.08.04, 08:56
      Aquariusku ja się po prostu boję!!!!Niewiem dlaczego,ale mam obawy przed tym
      testem,co będzie jak to będzie znów samoporonienie?Zobaczę 2 kreseczki i
      szczęście znów tak szybko mnie opóści?Chcę żeby zobaczył mnie najpierw
      lekarz,jeśli da mi nadzieję zatestuję.STRASZNIE SIĘ BOJĘ!!!!!!!!!!
      • aquarius72 Re: proszę o odpowiedź 30.08.04, 09:04
        Postaraj się nie myśleć w ten sposób. Wiem, że to trudne, ale postaraj się.
        Popatrz ile jest przykładów dziewczyn po poronieniu, które następną ciążę
        przeszły szczęśliwie. To wszystko wcale nie musi się powtórzyć. Trzymam kciuki
        bardzo mocno smile))
    • star242 Re: proszę o odpowiedź 30.08.04, 13:30
      Dziewczynki nie zdążyłam do gina,pojawiła się krew,buuuuuuuuu nie jest tego
      dużo ale widocznie aquariusku miałaś rację że cykle wariują po poronieniu i
      pewnie się rozkręci,tak podejrzewałam po tym nocnym bólu.Ale swoją drogą czy
      gin nie powinien przepisać mi sam na ostatniej wizycie luteiny czy czegoś
      podobnego w razie jakbym zaszła?Albo chociaż zlecić badania?A On kazał mi tylko
      przyjsć jak @ będzie się spóźniała 10 dni sad!!!Chyba będę musiała zmienić gina
      • aquarius72 Re: proszę o odpowiedź 30.08.04, 13:34
        Badania powinnaś zrobić bezwzględnie - niezależnie od tego, czy gin zalecił,
        czy nie (może go zmień?). Zbadaj sobie poziom progesteronu po owulacji i
        prolaktynę. A może robiłaś już jakieś badania?
        • star242 Re: proszę o odpowiedź 30.08.04, 15:31
          Aquariusku nie robiłam żadnych badań,nawet niewiem jak się za to zabrać.A nie
          wiesz ile to kosztuje?
          • aquarius72 Re: proszę o odpowiedź 30.08.04, 18:32
            O ile dobrze pamiętam, to hormonki kosztują u mnie ok. 20 zł za jeden.
            Prolaktynę trzeba zrobić na czczo (obojętne w którym dc), progesteron po
            owulacji - nie musi być na czczo. Można zrobić obydwa na raz - po owulacji.
            Co do cen pozostałych, poczytaj tu :
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11916&w=15256781
            (niestety nie jest to tanie sad
            Badanie progesteronu da Ci odpowiedź na pytanie, czy nie potrzebujesz czasem
            suplementacji progesteronu w II fazie (no i w ewentualnej ciąży oczywiście).
            • star242 Re: proszę o odpowiedź 30.08.04, 18:44
              Byłam u gina i wiecie co?Nie mam pojęcia za co Ci lekarze biorą pieniądze!!!!!!
              Równie dobrze mogłabym leczyć się u Was i chyba lepiej bym na tym
              wyszła.Dowiedziałam się tylko że to jest normalne po poronieniu i jeszcze
              musiałam ciągnąć Go za język.Zaczynam rozumieć dlaczego tak dużo jest poronień
              i innych chorób.Moja decyzja jest jednoznaczna.ZMIENIAM GINA!!!!.Uff
              przepraszam że tak ostro ale nie wytrzymałam.Pozdrawiam
              • aquarius72 Re: proszę o odpowiedź 30.08.04, 18:50
                Część badanek możesz zrobić jeszcze przed wizytą i pokazać je nowemu ginowi
                (np. te hormonki - i tak nie są refundowane z NFZ).
              • star242 do Aquarius 30.08.04, 19:03
                Aquariusku jestes kochana,nie dość że masz swoje troski i problemy to jeszcze
                zajmujesz się cudzymi.To forum czasami jest dla nas jedynym ratunkiem,a Ty
                zawsze jesteś w pogotowiu.Cieszę się że znalazłam to forumsmile)))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka