annalalik 22.03.05, 18:05 Gin zalecił mi badania m. in. tych hormonów ale w 10 dc. Słyszałam że robi się je w 3 dc - czy 10 dc ma sens? Poradźcie!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingakw Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:12 To zależy którą fazę cyklu chce zbadać Twój gin. Mój zlecił mi te badania w 14 dc, więc tu nie ma jednej zasady. Odpowiedz Link
annalalik Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:16 Chce zbadac II fazę cyklu (ostatnio wogóle jej nie było - cykl 15 dniowy). Czyli nie muszę się martwić? Odpowiedz Link
suslak Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:32 Czasem gin zalecają zbadanie dwóch faz i kierują na dwukrotne badania w jednym cyklu. A nawet jeśli pierwszą to też w różnych dniach. Jak dziewczyna ma @ trwającą 8 dni to 10 dc jest pierwszym możliwym, a jak Ty masz cykl 15 dni to pewnie chce ustalić w miarę stabilny poziom hormonów ) Odpowiedz Link
annalalik Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:37 15 dniowy cykl zdarzył mi się pierwszy raz (poprzedni miał "aż" 21 dni - wcześniejsze 28 - 29) - owu była w 11 dc a od 13 dc plamienie. tempka 37,2 od 11 do 15 dc - dziś już 36,7 i z plamienia przechodzę ostro do mocnej @. Będę badała w sumie wszystkie hormony (10 dc estradiol, lh fsh, 16 dc progesteron i dowolnie prolaktyna i testosteron) Oprócz tego mam brać od 16 dc duphaston. Odpowiedz Link
kingakw Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:35 Spokojnie, masz się czym martwić, gin wie co robi, chce poprostu sprawdzić II fazę stąd 10 dc. Odpowiedz Link
annalalik Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:39 Dziękuję Staram się o fasolkę już bardzo długo (dla mnie to wieczność) - dziś zaczął się 10 cykl starań. Tabletki anty odstawiłam w kwietniu 2004 i przeszłam na inne metody. Pewnie badania coś niecoś wyjaśnią. Odpowiedz Link
annalalik Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 18:47 Estradiol, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, testosteron - czy wszystkie są robione z krwii?? Odpowiedz Link
annalalik Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 18:55 Brrr... stoczą mi masę krwii... Dzięki bardzo. Mój M też musi zrobić badania nasienia. Czy oprócz wstrzęmięźliwości w przytulaniu przez 7 dni są jakieś inne zalecenia? Odpowiedz Link
kingakw Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 18:57 Nic Ci nie stocza, ja na raz nie raz robiłam badanie 4 hormonów i wystarczyła im jedna próbówka. Powodzenia Odpowiedz Link
suslak Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 18:56 Większość badań hormonalnych robi się z krwi. Bo w niej hormonki sobie krążą. Rzeczywiście wygląda na to, że coś Ci się rozregulowało i gin musi zebrać informacje, żeby Cię wyregulować. Ale nie martw się bardzo. Czasem lepsze jest poczucie, że wiadomo co szwankuje, niż gdybyś miała wszystko w porządku, a nie wychodziło. Znajdziecie przyczyny, poleczysz się chwilę i pięknie zafasolkujesz ) Czego Ci życzę Odpowiedz Link
annalalik Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 19:00 Dziękuję. Do tej pory było wszystko ok - cykle regularne i wogóle. A ze starań nic nie wychodziło. Teraz mam problem to może w końcu coś się ruszy. Jestem optymistką mimo że zaczęłam 10 cykl starań Odpowiedz Link
suslak Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 19:02 Na uśmiech Ci powiem, że jak mnie gin skierował po 12 cyklach do poradni N to pani doktor się zdziwiła, że tak wcześnie, "no ale skoro już tu pani trafiła, to się panią zajmiemy" ) To mądra baba, ja jej wierzę na słowo, że rok to jeszcze nie problem ) Odpowiedz Link
annalalik Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 19:05 Jak jest z badaniami nasienia mojego M? Czy oprócz zakazu przytulania na 7 dni przed są jakieś inne zalecenia?? Odpowiedz Link