Dodaj do ulubionych

LH i FSH w 10 dc ? ? ? ?

22.03.05, 18:05
Gin zalecił mi badania m. in. tych hormonów ale w 10 dc. Słyszałam że robi się
je w 3 dc - czy 10 dc ma sens? Poradźcie!!
Obserwuj wątek
    • kingakw Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:12
      To zależy którą fazę cyklu chce zbadać Twój gin. Mój zlecił mi te badania w 14
      dc, więc tu nie ma jednej zasady.
      • annalalik Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:16
        Chce zbadac II fazę cyklu (ostatnio wogóle jej nie było - cykl 15 dniowy). Czyli
        nie muszę się martwić?
        • suslak Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:32
          Czasem gin zalecają zbadanie dwóch faz i kierują na dwukrotne badania w jednym
          cyklu. A nawet jeśli pierwszą to też w różnych dniach. Jak dziewczyna ma @
          trwającą 8 dni to 10 dc jest pierwszym możliwym, a jak Ty masz cykl 15 dni to
          pewnie chce ustalić w miarę stabilny poziom hormonów surprised)
          • annalalik Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:37
            15 dniowy cykl zdarzył mi się pierwszy raz (poprzedni miał "aż" 21 dni -
            wcześniejsze 28 - 29) - owu była w 11 dc a od 13 dc plamienie. tempka 37,2 od 11
            do 15 dc - dziś już 36,7 i z plamienia przechodzę ostro do mocnej @. Będę badała
            w sumie wszystkie hormony (10 dc estradiol, lh fsh, 16 dc progesteron i dowolnie
            prolaktyna i testosteron) Oprócz tego mam brać od 16 dc duphaston.
        • kingakw Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:35
          Spokojnie, masz się czym martwić, gin wie co robi, chce poprostu sprawdzić II
          fazę stąd 10 dc.
          • annalalik Re: LH i FSH w 10 dc ? ? ? ? 22.03.05, 18:39
            Dziękuję smile Staram się o fasolkę już bardzo długo (dla mnie to wieczność) - dziś
            zaczął się 10 cykl starań. Tabletki anty odstawiłam w kwietniu 2004 i przeszłam
            na inne metody. Pewnie badania coś niecoś wyjaśnią.
    • annalalik Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 18:47
      Estradiol, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, testosteron - czy wszystkie są
      robione z krwii??
      • kingakw Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 18:53
        tak. Rano na czczo.
        • annalalik Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 18:55
          Brrr... stoczą mi masę krwii... smileDzięki bardzo. Mój M też musi zrobić badania
          nasienia. Czy oprócz wstrzęmięźliwości w przytulaniu przez 7 dni są jakieś inne
          zalecenia?
          • kingakw Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 18:57
            Nic Ci nie stocza, ja na raz nie raz robiłam badanie 4 hormonów i wystarczyła
            im jedna próbówka. Powodzenia smile
      • suslak Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 18:56
        Większość badań hormonalnych robi się z krwi. Bo w niej hormonki sobie krążą.
        Rzeczywiście wygląda na to, że coś Ci się rozregulowało i gin musi zebrać
        informacje, żeby Cię wyregulować. Ale nie martw się bardzo. Czasem lepsze jest
        poczucie, że wiadomo co szwankuje, niż gdybyś miała wszystko w porządku, a nie
        wychodziło. Znajdziecie przyczyny, poleczysz się chwilę i pięknie zafasolkujesz
        surprised) Czego Ci życzę
        • annalalik Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 19:00
          Dziękuję. Do tej pory było wszystko ok - cykle regularne i wogóle. A ze starań
          nic nie wychodziło. Teraz mam problem to może w końcu coś się ruszy. Jestem
          optymistką mimo że zaczęłam 10 cykl starań smile
          • suslak Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 19:02
            Na uśmiech Ci powiem, że jak mnie gin skierował po 12 cyklach do poradni N to
            pani doktor się zdziwiła, że tak wcześnie, "no ale skoro już tu pani trafiła, to
            się panią zajmiemy" surprised)
            To mądra baba, ja jej wierzę na słowo, że rok to jeszcze nie problem surprised)
            • annalalik Re: Jeszcze jedno pytanie 22.03.05, 19:05
              Jak jest z badaniami nasienia mojego M? Czy oprócz zakazu przytulania na 7 dni
              przed są jakieś inne zalecenia??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka