Dodaj do ulubionych

Poznajmy sie

18.04.05, 10:01
Pojawil sie juz kiedys dawno temu taki watek ale pozmienialysmy sie, przybyło
nowych starajacych wiec moze bysmy sie poznały ???
Kazda ma dla siebie cały post wiec mozna sie rozpisac surprised)

Obserwuj wątek
    • asiulka1976 Poznajmy sie 18.04.05, 10:04
      Joanna z Trojmiasta, w czerwcu 29 urodzinki, mama Aniołka z marca 2004r,
      sekretarka własnego meza hihiihi ucząca sie w specjalizacji wizaż-stylista,
      starania od czerwca 2004, od wrzesnia z duphastonem, od 2 miesiecy
      oeparol+guajazyl no i czekam surprised)

Miło mi Was poznac, lubie spedzać tu czas popijajac kawusie szczegolnie z rana!!
      • bania79 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 10:10
        A to ja też się ujawnię wkońcu... Basia z Wrocławia, w czerwcu 26 urodzinku
        (czyżbyś też była Bliźnikaiem Asiulka???? bliźnikai to największe gaduły na
        świecie...), staram się dopiero (aż) 3 cykl i już mnie ogarnia zwiątpienie, bo
        pojąć nie mogę tylu lat i pieniędzy wydanych na anytkonepcję! a miało być tak
        pięknie... Pracuję jako tłumacz i trochę jakby sprzedaję... (w pewnym sensie).
        Uwielbiam was czytać, mało się udzielam, bo często po prostu nie nadążam za
        wątkami.

Miło mi Was poznać...
        • olciablue Re: Poznajmy sie 18.06.05, 21:05
          To sie zaroilo od blizniakow, ja tez Blizniak i dzis (18) koncze magiczne
          trzydziesci. Dzidzius w myslach i prag nieniach od 2 cykli dopiero. Caluski dla
          wszystkich. Ola
      • wandana Re: Poznajmy sie 18.04.05, 10:22
        Witajcie, to i ja się przedstawię,
        Wanda z Lubuskiego, zodiakalna Panna, w tym roku 33 latka smile, mama szalonego
        10latka, zawodowo zaopatrzeniowiec, z wykształcenia logistyk (świeżo po
        obronie smile.
        10ty cykl starań, ale pierwszy po poszerzeniu zarośnietej szyjki.
        Dziś 18 dc (przy cyklach 24-26 dni), póki co zero objawów (poza strasznym
        apetytem na śledzie, ale to u mnie normalka bez względu na faze cyklu smile.
        pozdrawiam ciepło wszystkie starające
        wandana
    • nadia781 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 10:18
      Hej.Super Post gdyż jestem nowa.Monika z Poznania .W Lipcu skończę 27 lat.
      Staramy się od czerwca 2004 zaraz po ślubie (w dzień ślubu miałam 1 dc -
      ciekawie. Pracuję jako księgowa w prywatnej firmie. Podobno mam ok wyniki a jak
      czytam na forum to moje wyniki nie są zgodne z tym co mówią lekarze. Obecnie
      zależy od dnia mam wzloty i upadki i to jest straszne.Pozdrwiam wszystkie
      starające.
    • pszczolka2 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 10:29
      Stara, starająca się, wita wszystkie nowiutkie kobietki "starajace się".

Aleksandra ze sląska, a dokładnie Gliwiczanka mieszkajaca w Zabrzu.
      Starająca się już od lipca 2002r. Przeszłam juz całą procedure, poczynajac od
      wyregulowania jajeczkowania, zakończywszy na operacji (w miedzy casie.....idt).
      Obecnie przygotowująca się do IUIsmile w trakcie stymulacji.
      Powodzenia kobietki, obyście nie zabalowały tu długo!!!

Pozdrawiam,Ola
      34 cykl starań - 8dc
      "wierze, że się uda i (nigdy) nie jest za późno"
      • cleodark Re: Poznajmy sie 19.04.05, 19:17
        Witam Was,

Błądzę po forach od września ubiegłego roku. Więcej czytam niż piszę smile
        Mam 28 lat, poroniłam w listopadzie 2004 i cały czas szukam przyczyn.
        Jestem przedstawicielem handlowym, pochodzę z Przemyśla i mieszkam w Warszawie.
        Przygarnijcie mnie, dobrze?

• wertypolo Re: Poznajmy sie 20.06.05, 00:02
        Agata lat 27 skonczone w styczniu, czyli zodiakalny wodnik. Mieszkam na
        Islandii, narazie jestem na urlopie wychowawczym i jeszcze nie wiem kiedy wroce
        do pracy.Mam jak narazie dwa skarby:Maz i Niunia - (zaszlam w ciaze przy pomocy
        clo). Teraz jestesmy w trakcie starania sie o nastepnego malego czlowieczka - no
        coz dopiero 3 cykl staran.
        Zainteresowania fotografika i ksiazki.
        Serdecznie pozdrawiam wszystkich
    • sss8 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 10:33
      No to i ja.
      obecnie nie pracuje, zajmuje sie domem i pisaniem pracy licenc.
      to mój szósty cykl starań( oby ostatni),jestem świeżo po ovu.
      Jestem leniuchem,najchętniej przesiedziałabym cały dzień przy komputerze lub
      czytałabym ksiażki.
      pozdrawiam
      • myszunia1982 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 11:42
        ja tez sie dopisze
        wiek 22 lata i 8 miesiecy urodziny miewam w sierpniu
        trzci cykl staran
        siedze w domu od roku odkad zaszlam w ciaze ale nie stety nie utrzymała sie
        mam synka wike zobaczycie w sygnaturce ytez jestem leniuchem
        sss8 podoba mi sie twoj styl pisania wiec go zerznełam sorka
        • izutek Re: Poznajmy sie 18.04.05, 12:05
          heja smile
          iza z Wawy, 27 (skończone w ostatnie Walentynki) latek na karku.. jestem
          tłumaczem w banku, a od maja zmieniam stanowisko i bede analizowała smile))) bo
          jestem w tym dobra (zwlaszcza w analizowaniu wlasnego cyklu! w tym -
          najlepsza smile))) )

staramy sie od listopada 2004 - pierwszy cykl byl taki - "jak sie uda, to
          ok..", ale pozniej zaczelo sie na dobre smile poniewaz jestem strasznym
          niecierpliwcem, to robilam juz wszystkie badania (hormonki, monitoring, hsg -
          bo mnie lekarz nastraszyl, ze mam macice dwurozna, co sie okazalo bzdura - i
          sie na niego wkurzylam..). Miesiac temu udalo nam sie zafasolkowac (przy
          monitoringu), ale niestet sad(( po 6 tygodniach wszystko zakonczylo sie lzami sad
          mozdemy sie starac od razy, bez przerwy - i tak zrobimy! smile bo o niczym
          bardziej teraz nie marzymy! smile))
    • fiamma75 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 11:52
      Fajny pomysł smile
      O mnie: 30 lat skończone w lutym, bydgoszczanka, z zawodu kadrowa, a dodatkowo
      z wykształcenia spec.od ochrony środowiska, pracuję w instytucji państwowej.
      Staramy się o nasze pierwsze od 1 stycznia, bo tak miałam owu smile teraz leci 5
      cykl (akurat raczej odpoczynkowy). Mam silną hiperprolaktynemię (jeszcze nie
      spotkałam tu kogoś z wyższymi wynikami ode mnie)przy prawidłowych cyklach i
      beznadziejego lekarza sad
      Chcielibyśmy, żeby dzidziuś się urodził przed 40-tymi urodzinami męża a tu
      coraz mniej czasu, choć szanse na to wciąż jeszcze są sad
    • annalalik Poznajmu się 18.04.05, 11:52
      Cześć - nazywam się Ania i jestem z Chorzowa. W styczniu skończyłam 25 lat.
      Właśnie zaczął się mój 11 cykl starań. Od poprzedniego posiłkuję się
      duphastonem, ziołami i guajazylem oraz jestem w trakcie szukania dobrego ginka.
      Jeszcze mam nadzieję, że się uda.
      • agabilinska2 Re: Poznajmu się 18.04.05, 12:14
        hej fajny pomysł...
        no więc lece: jestem z Katowic, a 26 czerwca /tak jak jedna z was/ skończe 27
        lat o dziecku pomyslałam 2 m-ce temu , a obecnie zaczał sie w dniu dzisiejszym
        3 cykl starań-miejmy nadzieje że ostatni!smile
        jestem ksiegowa w prywatnej firmie, lubie basen, ciekawa książke, ostatnio
        stałam sie specjalistą w obserwacjach wlasnego ciała i pseudosmile oznak
        ciążowych...
        co jescze? hm lubie dobre jedzonko, ciekawe podróże i gadać z róznymi ludźmi...
        no to tyle chyba pozdrawiam aga
        • nikkii Re: Poznajmu się 18.04.05, 12:25
          Hej, jestem z podlaskiego, we wrześniu kończę 25 latek, pracuję w finansach,
          jestem w trakcie 4 cyklu i jakby mam wrażenie że to nie ostatni sad
          Ale nic to. Dzięki wam jakoś się trzymam!
          • zebra51 Re: zebra51 18.04.05, 12:47
            29 lat, pierwsza ciąża zakończona zabiegiem 05.03. (obumarcie). Ciezko pracuję
            na b. odpowiedzialnym stanowisku. Jestem z Jawora/Wrocławia.
    • pszczolaasia Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:06
      więc tak, Gdynianka, 9 lat po ślubie bez dzieci, chyba, żeby psa pod dziecko
      podciągnąć, to owszem, mamy 3-letnie, bezczelne, ropuszczone dziecko, bardzo
      podobne do Pańci- mocno kudłate, o lekko orientalnej urodziesmile))) a i
      krzykliwy , też po Pańcismile
      pierwsza ciąża stracona w lutym. teraz, cóż jeszcze się nie cieszę, ale II
      kreski wczoraj obaczyłam.... pracuje w agencji celnej, bardzo streusjąca praca,
      ale z drugiej strony pozwala mi spozytkować moją niespożytą energięsmile
      pozdrawiam cieplutko, czymjacie sięsmile)))))
      • pszczolaasia Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:10
        o matko, zapomniałam, calkiem niedawno skończyłam 31 lat, ale duchowo mam 18-
        ściesmile)))) powinnam juz zmądrzeć, ale nie kce mi się smile
        • kinga_ewa Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:26
          W takim razie i ja sie przedstawię -Kinga z Warszawy w tym roku 30 latek. Rok
          po ślubie. Pierwsze dzieciątko odeszł w mikołajki teraz drugi cykl starań.
      • netka76 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:23
        aneta 28lat ,10 lat po ślubie, 5,5 letni synek odkąd mam dziecko bezrobotna nie
        z wyboru ale cóz takie życie.mieszkam pod łodzią . była starająca się i
        trzymająca za Was kciuki pozdrawia.
    • nitka111 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:28
      Anita z Krakowa, w listopadzie 30 lat, mężatka od września 2000 roku, mama 3,5
      letniego Bartusia. Starająca od 19 cykli. Nie pracuję, a z wykształcenia jestem
      specj. ochrony środowiska.
    • roleczka11 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:32
      Hej!
      Ja już na tym forum jestem weteranką jeżeli chodzi o czytanie, gorzej z
      pisaniem. Nie zawsze mam na to czas w pracy, a w domu nie mam o czym marzyć. M
      cały czas okupuje kompa!
      Mam 30 lat,6 cykl starań po poronieniu i mam nadzieję że ostatni.
      Pozdrawiam wszystkie starające się i zyczę szybkiego zafasolkowania!
      Aha, na imię mam Gośka i pracuję w administracji publicznej.
      To będzie moje pierwsze dzidzi.
      • aggutek Re: Poznajmy sie 18.04.05, 15:00
        Witam smile Ja także dużo częściej czytam niż piszę na tym forum. Lubię z
        Wami "być". W kupie raźniej wink Poza tym to niesamowicie dodaje otuchy jak
        czytam że udaje się Wam, że nawet te które są tu dlużej także znajdują
        swoje upragnione dwie kreseczki...
        Mam na imię Agnieszka.
        W maju skończę 26 lat, 2,5 roku po ślubie, staramy się od sierpnia 2003,
        po prawie roku udało się ale w 6 tc straciliśmy naszą kruszynkę.
        Teraz jestem w trakcie 9 cyklu od poronienia i 5 cyklu strań. Mam kiepską fazę
        lutealną lub cykle bezowulacyjne sad Czekam na moją pierwszą wizytę w Novum,
        jestem z Warszawy. Jestem na stażu podyplomowym, po Akademii Med.
        Najbardziej na świecie chciałabym zostać mamą.
        Trzymam mocno kciuki za siebie i za Was.
        smile

• wikied Re: Poznajmy sie 20.06.05, 10:02
        Cześć Wam dziewczynkismileEdyta ze Skierniewic. Mam 31lat, 9-letnią córę
        konianiutką Olcię.Pracuję w pokręconej firmie transportowej jako księgowa z
        pokręconym szefem ale cóż trzeba kochać szefa swego bo możesz mieć gorszegosmile)
        Staramy się od listopada 2004. Uwielbiam kwiaty, na ich punkcie mam bzika w
        domu mam chyba z 50 no może 49,lubiędobrą książkę,film a i najbardziej
        uwielbiam podróżować. Teraz kaski coraz mniej więc mniej podróżuję.
        Pozdrawiam Wszystkich !Fajnie, że jesteściesmile))))))))
    • ivonne76 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:44
      Witam wszystkie dziewczyny
      Mam na imię Iwona, wczoraj skonczyłam 29 lat, jestem z Tarnowa, pracuję w
      administracji publicznej. Jestem mamą Aniołka Kubusia (ciąża obumarła w 21 TC,
      22 grudnia 2004 r).Obecnie jestem po pierwszych staraniach od tego smutnego
      wydarzenia w moim życiu a testowac będę ok. 27 kwietnia.
      Pozdrawiam wszystkie starające się i życze szybkiego zafasolkowania.
    • tola79 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 15:25
      Ja też lubię być z Wami, czasem się dopisuję, ale najwięcej daje mi świadomość,
      że jesteście i mogę zawsze liczyć na Waszą pomoc i dobre słowo. W sierpniu
      skończę 26 lat, pracuję w administracji publicznej, staramy się łącznie jakieś
      8 m-cy, już nawet dokładnie nie liczę, żeby się nie stresować, bo stres to moja
      specjalność - moja prolaktyna skacze 23x po mtc, poza tym mam taki sobie
      progesteron - tyle udało mi się ustalić. Kuruję się bromergonem i w tym cyklu
      zaczynam duphaston. Aktualnie starania zawieszone, gdyz mąż wyjechał, niestety
      taką ma pracę sad Ale mocno wierzę, że w końcu nam się uda, niczego nie pragnę
      bardziej, pozdrawiam Was wszystkie smile))
    • abneptis Re: Poznajmy sie 18.04.05, 15:47
      Czesc jestem z Wraszawy, mam 23-lata
      Jestem poslubie 8 miesiecy, o dziecko sie stramy od 8 miesiecy, a tak powazniej
      od 4 cykli. Mam prawdopodobnie PCO (+/-) tak dokładnie jeszcze nie wiadomo, to
      bedzie moj pierwszy cykl z duphastonem, oczywiscie wcinam tez olej z nasion
      wiesiolka.
      Studiuje i pracuje w Warszawie niestetysad
      Prywatnie nie umiem leniuchowac, lubie pływac , biegac, czytac strasznie
      dluugie ksiazki i uwielbiam jedzenie chinskie, meksykanskie i wszystko co ma
      czoneksmile
      A jak juz musze leniuchowac to tylko z mezem i kotemsmile->
      tylko prosze nie moralizowac mi tu o toksopalzmozie
      (nie wiem czy dobrze napisałam)

Szybkiego zafasolkowania życzę!!!!!!!
    • ata76 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 17:34
      Cześć!!!

też się dopisuję:

Beata z Gdyni, we wrześniu pyknie 29 lat niestety. Pracuję jako agent celny, na
      temat pracy nie będę się wypowiadać, bo niewarto.

Mężatka od września 2001; staramy się od sierpnia 2004; obecnie drugi cykl z
      duphastonem.

Generalnie pesymistka, czarnowidzka ...... a mogę pochwalić się jeszcze
      posiadaniem wielu wielu innych wad.
      • magnolia1001 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 18:57
        czesc tu Gosia ja na forum pojawiam sie i znikam w październiku kończe 29 lat
        staramy się od czerwca zeszłego roku ale dość żadko trafiamy w dobre dni więc
        nadal polujemysmile
        Pracuje w dziale handlowym jako asystentka ds sprzedaży.
        Z wielką niecierpliwością oczekuje dwóch kresek dlatego wysłałam męża na
        badania a sama zrobiłam monitoring

trzymam za nas kciuki fajnie ze mozemy się dzielić tymi naszymi smutkami i
        radościami
    • sikorkab Re: Poznajmy sie 18.04.05, 19:05
      Witam i się dopisuję. Beata, w grudniu skończę 29 lat. Obecnie jestem
      bezrobotna i bardzo mi brak pracy. W lipcu będzie nasza 5 rocznica ślubu. Po
      jednej nieudanej ciąży w grudniu 2003(puste jajo płodowe). Ponownie staramy się
      od maja 2004 - brak owulacji, pęcherzyk rośnie, ale nie pęka. Po drodze
      problemy z prolaktyną ale teraz juz w normie. Pierwszy cykl stymulowany clo +
      luteina. W kolejnym cyklu dodatkowo pregnyl.
    • agar44 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 19:28
      witam. mam 27 lat, 3,5 roku po ślubie, staramy się od sierpnia 2003 (to już 17
      cykl). Moja pani doktor dała mi skierownaie na badania. Dzisiaj byłam u
      wampirków (badanie estradiolu i progesteronu w 11 dc). Czekam na owulację i ....
      Pozdrawiam wszystkie strające się.
    • beataw76 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 19:31
      Ale mi w samo serduszko trafił ten wątek! Dzięki Asiulka za świetny pomysł,
      tego mi ostatnio do szczęścia brakowało... Czytam Was dziewczynki już parę
      miesięcy, niedawno zdecydowałam sie ujawnić, więc teraz jakby "oficjalnie":
      Beata z lubuskiego, z zawodu specjalista w zaopatrzeniu i logistyce (jak
      Wandana), 29 urodzinki będą we wrześniu (jak Ata wink ). Wiecie co? (na pewno
      wiecie...) Jesteście świetne, zarażacie optymizmem, humorem, pomocą, dobrym
      słowem, uśmiechem, nawet w środku nocy jak trzeba! I to chyba jest cała magia
      forum... Trzymajcie(my) tak dalej, dzięki wielkie za to. Trzymam za wszystkie
      nas kciuki, aż mi kostki bieleją.
      A, po ślubie prawie 5 lat, od roku starania, po drodze torbiel i laparo, teraz
      na hormonkach, następne laparo na jesień, więc odpoczywam i zbieram informacje.
      A potem ostro ruszymy do dzieła!!
      Pozdrówka serdeczne
    • marcysia801 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 20:44
      Teraz ja:Marta 25 lat z opolskiego.Cztery miesiące po ślubie,starania od
      pażdziernika 2004.Dopiero od tego cyklu mierzę tempkę,mam nadzieję,że wszystko
      jest ok i ovu będzie.Moje hobby to książki,poezja,podróże.Kocham przyrodę!W tej
      chwili najbardziej na świecie pragnę zajść w ciąże,obudził się we mnie instynkt
      macierzyński i z drżącym sercem czekam na dziecko:ten największy cud miłości
      mojej i mojego ukochanego Męża!Pozdrawiam wszystkie starające się kobietki:w
      końcu musi się udać!!!!!!!
    • martyna35 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 21:52
      Witam dziewczyny1Mam 35 lat,6 letnią córeczkę ,obecnie 3 cykl starań/tak na
      serio/Clo+ monitoring+Pregnyl+ Luteina,no i oczywiście przytulanko w
      odpowiednim momencie.Na pierwsze dziecko czekaliśmy ok.6 lat,mam nadzieję,że
      teraz nie będzie to trwało tak długo,bo czas nas trochę goni,latka
      lecą.Dodam,że mieszkam we Włocławku,pracuję jako pielęgniarka.Życzę wiekliego
      wysypu fasoleczek!
    • misia_7 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 22:43
      Mam 24 lata i 11 miesięcy ( smile)), mężatka od 4 lat. Jestem z Gdańska. 2
      tygodnie temu poronilam w 7 tc swoją pierwszą upragnioną ciążę. teraz robię
      badania i kompletuję wyniki, by jak najszybciej znowu wziąć się do roboty...
    • kattrin1 Re: Poznajmy sie 19.04.05, 08:17
      Kasia z Warszawy, 27 lat. 3,5 roku po ślubie, na dzidzie czekamy od stycznia
      2003r. niestety bez szans jak narazie. W trakcie starań powazna choroba, na
      szczescie, mam nadzieje, juz wyleczona. Teraz zmiana lekarza od grudnia 2004 i
      leczenie prl i od dwóch cykli mierzenie tempki oraz testowanie owulacyjne.
      Wierze mocno,ze kiedys mi sie uda!!!
    • klaudynka5 Re: Poznajmy sie 19.04.05, 08:25
      Ja też już od kilku miesięcy czytam to forum a terz postanowiłam się przyłączyć.
      Mam na imię Klaudia,1,5 roku po ślubie, mieszkam w Katowicach, pracuję jako
      specjalista ds. personalnych. Za mną jedno poronienie (paździerik 04r.) w 12tc.
      Starania rozpoczynamy od przyszłego cyklu tzn. gdzieś od początku maja. Jeżeli
      nie uda się w pierwszym cyklu to od następnego będę brała clo + monitoring.
      Wszystkim życzę szybkiego zafasolkowania.
    • alka23 Re: Poznajmy sie 19.04.05, 10:24
      Czesc!! Tez jestem cyber nówka na forum:
      jestem z Poznania, mam 25 lat, stwierdzony zespół policytsycznych jajników, z
      niemoznością przyjmowania leków horomonalnych z uwagi na przebytą zakrzepice
      zył. Współżyjemy od pół roku bez zabezpieczenia, ale nie starając się mocno o
      dziecko, tzn jak sie zdarzyło to było. Aktualnie pierwszy cykl prób. I nie
      jestem w ciąży sad robiłam test..

Moj chłopak ma dziecko z poprzedniego małżeństwa.

Ja jestem mgr ekonomii, pracuje kompletnie nie w swoim zawodzie. Jestem
      operatorem DTP.
      Pozdrawiam ciepło!!!
    • kwiatuszek1978 Re: Poznajmy sie 19.04.05, 13:04
      Witajcie,
      Jak większość raczej czytam, ale chętnie się przedstawię: Ewa z Warszawy,
      pracująca,starająca się od stycznia 05. Cieszę się, że jesteście, choć niekóre
      skróty nadal są dla mnie czarną magiąsmile))
      Pozdrawiam

• kuragan Re: Poznajmy sie 19.04.05, 17:18
      Warszawianka obecnie na emigracji, lat 34...
      Zabezpieczenia odstawione od roku, ale badania dopiero w toku. I nie wiem czy
      to juz trzeba liczyc jako 10 cykl staran (byly przerwy wyjazdowe) czy dopiero
      jestem na poczatku drogi...??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka