asiulka1976 18.04.05, 10:01 Pojawil sie juz kiedys dawno temu taki watek ale pozmienialysmy sie, przybyło nowych starajacych wiec moze bysmy sie poznały ??? Kazda ma dla siebie cały post wiec mozna sie rozpisac ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulka1976 Poznajmy sie 18.04.05, 10:04 Joanna z Trojmiasta, w czerwcu 29 urodzinki, mama Aniołka z marca 2004r, sekretarka własnego meza hihiihi ucząca sie w specjalizacji wizaż-stylista, starania od czerwca 2004, od wrzesnia z duphastonem, od 2 miesiecy oeparol+guajazyl no i czekam ) Miło mi Was poznac, lubie spedzać tu czas popijajac kawusie szczegolnie z rana!! Odpowiedz Link
bania79 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 10:10 A to ja też się ujawnię wkońcu... Basia z Wrocławia, w czerwcu 26 urodzinku (czyżbyś też była Bliźnikaiem Asiulka???? bliźnikai to największe gaduły na świecie...), staram się dopiero (aż) 3 cykl i już mnie ogarnia zwiątpienie, bo pojąć nie mogę tylu lat i pieniędzy wydanych na anytkonepcję! a miało być tak pięknie... Pracuję jako tłumacz i trochę jakby sprzedaję... (w pewnym sensie). Uwielbiam was czytać, mało się udzielam, bo często po prostu nie nadążam za wątkami. Miło mi Was poznać... Odpowiedz Link
olciablue Re: Poznajmy sie 18.06.05, 21:05 To sie zaroilo od blizniakow, ja tez Blizniak i dzis (18) koncze magiczne trzydziesci. Dzidzius w myslach i prag nieniach od 2 cykli dopiero. Caluski dla wszystkich. Ola Odpowiedz Link
wandana Re: Poznajmy sie 18.04.05, 10:22 Witajcie, to i ja się przedstawię, Wanda z Lubuskiego, zodiakalna Panna, w tym roku 33 latka , mama szalonego 10latka, zawodowo zaopatrzeniowiec, z wykształcenia logistyk (świeżo po obronie . 10ty cykl starań, ale pierwszy po poszerzeniu zarośnietej szyjki. Dziś 18 dc (przy cyklach 24-26 dni), póki co zero objawów (poza strasznym apetytem na śledzie, ale to u mnie normalka bez względu na faze cyklu . pozdrawiam ciepło wszystkie starające wandana Odpowiedz Link
nadia781 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 10:18 Hej.Super Post gdyż jestem nowa.Monika z Poznania .W Lipcu skończę 27 lat. Staramy się od czerwca 2004 zaraz po ślubie (w dzień ślubu miałam 1 dc - ciekawie. Pracuję jako księgowa w prywatnej firmie. Podobno mam ok wyniki a jak czytam na forum to moje wyniki nie są zgodne z tym co mówią lekarze. Obecnie zależy od dnia mam wzloty i upadki i to jest straszne.Pozdrwiam wszystkie starające. Odpowiedz Link
pszczolka2 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 10:29 Stara, starająca się, wita wszystkie nowiutkie kobietki "starajace się". Aleksandra ze sląska, a dokładnie Gliwiczanka mieszkajaca w Zabrzu. Starająca się już od lipca 2002r. Przeszłam juz całą procedure, poczynajac od wyregulowania jajeczkowania, zakończywszy na operacji (w miedzy casie.....idt). Obecnie przygotowująca się do IUI w trakcie stymulacji. Powodzenia kobietki, obyście nie zabalowały tu długo!!! Pozdrawiam,Ola 34 cykl starań - 8dc "wierze, że się uda i (nigdy) nie jest za późno" Odpowiedz Link
cleodark Re: Poznajmy sie 19.04.05, 19:17 Witam Was, Błądzę po forach od września ubiegłego roku. Więcej czytam niż piszę Mam 28 lat, poroniłam w listopadzie 2004 i cały czas szukam przyczyn. Jestem przedstawicielem handlowym, pochodzę z Przemyśla i mieszkam w Warszawie. Przygarnijcie mnie, dobrze? Odpowiedz Link
wertypolo Re: Poznajmy sie 20.06.05, 00:02 Agata lat 27 skonczone w styczniu, czyli zodiakalny wodnik. Mieszkam na Islandii, narazie jestem na urlopie wychowawczym i jeszcze nie wiem kiedy wroce do pracy.Mam jak narazie dwa skarby:Maz i Niunia - (zaszlam w ciaze przy pomocy clo). Teraz jestesmy w trakcie starania sie o nastepnego malego czlowieczka - no coz dopiero 3 cykl staran. Zainteresowania fotografika i ksiazki. Serdecznie pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
sss8 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 10:33 No to i ja. Wiek:24,5. synek czteroletni,studentka. obecnie nie pracuje, zajmuje sie domem i pisaniem pracy licenc. to mój szósty cykl starań( oby ostatni),jestem świeżo po ovu. Jestem leniuchem,najchętniej przesiedziałabym cały dzień przy komputerze lub czytałabym ksiażki. pozdrawiam Odpowiedz Link
myszunia1982 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 11:42 ja tez sie dopisze wiek 22 lata i 8 miesiecy urodziny miewam w sierpniu trzci cykl staran siedze w domu od roku odkad zaszlam w ciaze ale nie stety nie utrzymała sie mam synka wike zobaczycie w sygnaturce ytez jestem leniuchem sss8 podoba mi sie twoj styl pisania wiec go zerznełam sorka Odpowiedz Link
izutek Re: Poznajmy sie 18.04.05, 12:05 heja iza z Wawy, 27 (skończone w ostatnie Walentynki) latek na karku.. jestem tłumaczem w banku, a od maja zmieniam stanowisko i bede analizowała ))) bo jestem w tym dobra (zwlaszcza w analizowaniu wlasnego cyklu! w tym - najlepsza ))) ) staramy sie od listopada 2004 - pierwszy cykl byl taki - "jak sie uda, to ok..", ale pozniej zaczelo sie na dobre poniewaz jestem strasznym niecierpliwcem, to robilam juz wszystkie badania (hormonki, monitoring, hsg - bo mnie lekarz nastraszyl, ze mam macice dwurozna, co sie okazalo bzdura - i sie na niego wkurzylam..). Miesiac temu udalo nam sie zafasolkowac (przy monitoringu), ale niestet (( po 6 tygodniach wszystko zakonczylo sie lzami mozdemy sie starac od razy, bez przerwy - i tak zrobimy! bo o niczym bardziej teraz nie marzymy! )) Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 11:52 Fajny pomysł O mnie: 30 lat skończone w lutym, bydgoszczanka, z zawodu kadrowa, a dodatkowo z wykształcenia spec.od ochrony środowiska, pracuję w instytucji państwowej. Staramy się o nasze pierwsze od 1 stycznia, bo tak miałam owu teraz leci 5 cykl (akurat raczej odpoczynkowy). Mam silną hiperprolaktynemię (jeszcze nie spotkałam tu kogoś z wyższymi wynikami ode mnie)przy prawidłowych cyklach i beznadziejego lekarza Chcielibyśmy, żeby dzidziuś się urodził przed 40-tymi urodzinami męża a tu coraz mniej czasu, choć szanse na to wciąż jeszcze są Odpowiedz Link
annalalik Poznajmu się 18.04.05, 11:52 Cześć - nazywam się Ania i jestem z Chorzowa. W styczniu skończyłam 25 lat. Właśnie zaczął się mój 11 cykl starań. Od poprzedniego posiłkuję się duphastonem, ziołami i guajazylem oraz jestem w trakcie szukania dobrego ginka. Jeszcze mam nadzieję, że się uda. Odpowiedz Link
agabilinska2 Re: Poznajmu się 18.04.05, 12:14 hej fajny pomysł... no więc lece: jestem z Katowic, a 26 czerwca /tak jak jedna z was/ skończe 27 lat o dziecku pomyslałam 2 m-ce temu , a obecnie zaczał sie w dniu dzisiejszym 3 cykl starań-miejmy nadzieje że ostatni! jestem ksiegowa w prywatnej firmie, lubie basen, ciekawa książke, ostatnio stałam sie specjalistą w obserwacjach wlasnego ciała i pseudo oznak ciążowych... co jescze? hm lubie dobre jedzonko, ciekawe podróże i gadać z róznymi ludźmi... no to tyle chyba pozdrawiam aga Odpowiedz Link
nikkii Re: Poznajmu się 18.04.05, 12:25 Hej, jestem z podlaskiego, we wrześniu kończę 25 latek, pracuję w finansach, jestem w trakcie 4 cyklu i jakby mam wrażenie że to nie ostatni Ale nic to. Dzięki wam jakoś się trzymam! Odpowiedz Link
zebra51 Re: zebra51 18.04.05, 12:47 29 lat, pierwsza ciąża zakończona zabiegiem 05.03. (obumarcie). Ciezko pracuję na b. odpowiedzialnym stanowisku. Jestem z Jawora/Wrocławia. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:06 więc tak, Gdynianka, 9 lat po ślubie bez dzieci, chyba, żeby psa pod dziecko podciągnąć, to owszem, mamy 3-letnie, bezczelne, ropuszczone dziecko, bardzo podobne do Pańci- mocno kudłate, o lekko orientalnej urodzie))) a i krzykliwy , też po Pańci pierwsza ciąża stracona w lutym. teraz, cóż jeszcze się nie cieszę, ale II kreski wczoraj obaczyłam.... pracuje w agencji celnej, bardzo streusjąca praca, ale z drugiej strony pozwala mi spozytkować moją niespożytą energię pozdrawiam cieplutko, czymjacie się))))) Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:10 o matko, zapomniałam, calkiem niedawno skończyłam 31 lat, ale duchowo mam 18- ście)))) powinnam juz zmądrzeć, ale nie kce mi się Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:26 W takim razie i ja sie przedstawię -Kinga z Warszawy w tym roku 30 latek. Rok po ślubie. Pierwsze dzieciątko odeszł w mikołajki teraz drugi cykl starań. Odpowiedz Link
netka76 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:23 aneta 28lat ,10 lat po ślubie, 5,5 letni synek odkąd mam dziecko bezrobotna nie z wyboru ale cóz takie życie.mieszkam pod łodzią . była starająca się i trzymająca za Was kciuki pozdrawia. Odpowiedz Link
nitka111 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:28 Anita z Krakowa, w listopadzie 30 lat, mężatka od września 2000 roku, mama 3,5 letniego Bartusia. Starająca od 19 cykli. Nie pracuję, a z wykształcenia jestem specj. ochrony środowiska. Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:32 Hej! Ja już na tym forum jestem weteranką jeżeli chodzi o czytanie, gorzej z pisaniem. Nie zawsze mam na to czas w pracy, a w domu nie mam o czym marzyć. M cały czas okupuje kompa! Mam 30 lat,6 cykl starań po poronieniu i mam nadzieję że ostatni. Pozdrawiam wszystkie starające się i zyczę szybkiego zafasolkowania! Aha, na imię mam Gośka i pracuję w administracji publicznej. To będzie moje pierwsze dzidzi. Odpowiedz Link
aggutek Re: Poznajmy sie 18.04.05, 15:00 Witam Ja także dużo częściej czytam niż piszę na tym forum. Lubię z Wami "być". W kupie raźniej Poza tym to niesamowicie dodaje otuchy jak czytam że udaje się Wam, że nawet te które są tu dlużej także znajdują swoje upragnione dwie kreseczki... Mam na imię Agnieszka. W maju skończę 26 lat, 2,5 roku po ślubie, staramy się od sierpnia 2003, po prawie roku udało się ale w 6 tc straciliśmy naszą kruszynkę. Teraz jestem w trakcie 9 cyklu od poronienia i 5 cyklu strań. Mam kiepską fazę lutealną lub cykle bezowulacyjne Czekam na moją pierwszą wizytę w Novum, jestem z Warszawy. Jestem na stażu podyplomowym, po Akademii Med. Najbardziej na świecie chciałabym zostać mamą. Trzymam mocno kciuki za siebie i za Was. Odpowiedz Link
wikied Re: Poznajmy sie 20.06.05, 10:02 Cześć Wam dziewczynkiEdyta ze Skierniewic. Mam 31lat, 9-letnią córę konianiutką Olcię.Pracuję w pokręconej firmie transportowej jako księgowa z pokręconym szefem ale cóż trzeba kochać szefa swego bo możesz mieć gorszego) Staramy się od listopada 2004. Uwielbiam kwiaty, na ich punkcie mam bzika w domu mam chyba z 50 no może 49,lubiędobrą książkę,film a i najbardziej uwielbiam podróżować. Teraz kaski coraz mniej więc mniej podróżuję. Pozdrawiam Wszystkich !Fajnie, że jesteście)))))))) Odpowiedz Link
ivonne76 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 14:44 Witam wszystkie dziewczyny Mam na imię Iwona, wczoraj skonczyłam 29 lat, jestem z Tarnowa, pracuję w administracji publicznej. Jestem mamą Aniołka Kubusia (ciąża obumarła w 21 TC, 22 grudnia 2004 r).Obecnie jestem po pierwszych staraniach od tego smutnego wydarzenia w moim życiu a testowac będę ok. 27 kwietnia. Pozdrawiam wszystkie starające się i życze szybkiego zafasolkowania. Odpowiedz Link
tola79 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 15:25 Ja też lubię być z Wami, czasem się dopisuję, ale najwięcej daje mi świadomość, że jesteście i mogę zawsze liczyć na Waszą pomoc i dobre słowo. W sierpniu skończę 26 lat, pracuję w administracji publicznej, staramy się łącznie jakieś 8 m-cy, już nawet dokładnie nie liczę, żeby się nie stresować, bo stres to moja specjalność - moja prolaktyna skacze 23x po mtc, poza tym mam taki sobie progesteron - tyle udało mi się ustalić. Kuruję się bromergonem i w tym cyklu zaczynam duphaston. Aktualnie starania zawieszone, gdyz mąż wyjechał, niestety taką ma pracę Ale mocno wierzę, że w końcu nam się uda, niczego nie pragnę bardziej, pozdrawiam Was wszystkie )) Odpowiedz Link
abneptis Re: Poznajmy sie 18.04.05, 15:47 Czesc jestem z Wraszawy, mam 23-lata Jestem poslubie 8 miesiecy, o dziecko sie stramy od 8 miesiecy, a tak powazniej od 4 cykli. Mam prawdopodobnie PCO (+/-) tak dokładnie jeszcze nie wiadomo, to bedzie moj pierwszy cykl z duphastonem, oczywiscie wcinam tez olej z nasion wiesiolka. Studiuje i pracuje w Warszawie niestety Prywatnie nie umiem leniuchowac, lubie pływac , biegac, czytac strasznie dluugie ksiazki i uwielbiam jedzenie chinskie, meksykanskie i wszystko co ma czonek A jak juz musze leniuchowac to tylko z mezem i kotem-> tylko prosze nie moralizowac mi tu o toksopalzmozie (nie wiem czy dobrze napisałam) Szybkiego zafasolkowania życzę!!!!!!! Odpowiedz Link
ata76 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 17:34 Cześć!!! też się dopisuję: Beata z Gdyni, we wrześniu pyknie 29 lat niestety. Pracuję jako agent celny, na temat pracy nie będę się wypowiadać, bo niewarto. Mężatka od września 2001; staramy się od sierpnia 2004; obecnie drugi cykl z duphastonem. Generalnie pesymistka, czarnowidzka ...... a mogę pochwalić się jeszcze posiadaniem wielu wielu innych wad. Odpowiedz Link
magnolia1001 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 18:57 czesc tu Gosia ja na forum pojawiam sie i znikam w październiku kończe 29 lat staramy się od czerwca zeszłego roku ale dość żadko trafiamy w dobre dni więc nadal polujemy Pracuje w dziale handlowym jako asystentka ds sprzedaży. Z wielką niecierpliwością oczekuje dwóch kresek dlatego wysłałam męża na badania a sama zrobiłam monitoring trzymam za nas kciuki fajnie ze mozemy się dzielić tymi naszymi smutkami i radościami Odpowiedz Link
sikorkab Re: Poznajmy sie 18.04.05, 19:05 Witam i się dopisuję. Beata, w grudniu skończę 29 lat. Obecnie jestem bezrobotna i bardzo mi brak pracy. W lipcu będzie nasza 5 rocznica ślubu. Po jednej nieudanej ciąży w grudniu 2003(puste jajo płodowe). Ponownie staramy się od maja 2004 - brak owulacji, pęcherzyk rośnie, ale nie pęka. Po drodze problemy z prolaktyną ale teraz juz w normie. Pierwszy cykl stymulowany clo + luteina. W kolejnym cyklu dodatkowo pregnyl. Odpowiedz Link
agar44 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 19:28 witam. mam 27 lat, 3,5 roku po ślubie, staramy się od sierpnia 2003 (to już 17 cykl). Moja pani doktor dała mi skierownaie na badania. Dzisiaj byłam u wampirków (badanie estradiolu i progesteronu w 11 dc). Czekam na owulację i .... Pozdrawiam wszystkie strające się. Odpowiedz Link
beataw76 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 19:31 Ale mi w samo serduszko trafił ten wątek! Dzięki Asiulka za świetny pomysł, tego mi ostatnio do szczęścia brakowało... Czytam Was dziewczynki już parę miesięcy, niedawno zdecydowałam sie ujawnić, więc teraz jakby "oficjalnie": Beata z lubuskiego, z zawodu specjalista w zaopatrzeniu i logistyce (jak Wandana), 29 urodzinki będą we wrześniu (jak Ata ). Wiecie co? (na pewno wiecie...) Jesteście świetne, zarażacie optymizmem, humorem, pomocą, dobrym słowem, uśmiechem, nawet w środku nocy jak trzeba! I to chyba jest cała magia forum... Trzymajcie(my) tak dalej, dzięki wielkie za to. Trzymam za wszystkie nas kciuki, aż mi kostki bieleją. A, po ślubie prawie 5 lat, od roku starania, po drodze torbiel i laparo, teraz na hormonkach, następne laparo na jesień, więc odpoczywam i zbieram informacje. A potem ostro ruszymy do dzieła!! Pozdrówka serdeczne Odpowiedz Link
marcysia801 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 20:44 Teraz ja:Marta 25 lat z opolskiego.Cztery miesiące po ślubie,starania od pażdziernika 2004.Dopiero od tego cyklu mierzę tempkę,mam nadzieję,że wszystko jest ok i ovu będzie.Moje hobby to książki,poezja,podróże.Kocham przyrodę!W tej chwili najbardziej na świecie pragnę zajść w ciąże,obudził się we mnie instynkt macierzyński i z drżącym sercem czekam na dziecko:ten największy cud miłości mojej i mojego ukochanego Męża!Pozdrawiam wszystkie starające się kobietki:w końcu musi się udać!!!!!!! Odpowiedz Link
martyna35 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 21:52 Witam dziewczyny1Mam 35 lat,6 letnią córeczkę ,obecnie 3 cykl starań/tak na serio/Clo+ monitoring+Pregnyl+ Luteina,no i oczywiście przytulanko w odpowiednim momencie.Na pierwsze dziecko czekaliśmy ok.6 lat,mam nadzieję,że teraz nie będzie to trwało tak długo,bo czas nas trochę goni,latka lecą.Dodam,że mieszkam we Włocławku,pracuję jako pielęgniarka.Życzę wiekliego wysypu fasoleczek! Odpowiedz Link
misia_7 Re: Poznajmy sie 18.04.05, 22:43 Mam 24 lata i 11 miesięcy ( )), mężatka od 4 lat. Jestem z Gdańska. 2 tygodnie temu poronilam w 7 tc swoją pierwszą upragnioną ciążę. teraz robię badania i kompletuję wyniki, by jak najszybciej znowu wziąć się do roboty... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Poznajmy sie 19.04.05, 08:17 Kasia z Warszawy, 27 lat. 3,5 roku po ślubie, na dzidzie czekamy od stycznia 2003r. niestety bez szans jak narazie. W trakcie starań powazna choroba, na szczescie, mam nadzieje, juz wyleczona. Teraz zmiana lekarza od grudnia 2004 i leczenie prl i od dwóch cykli mierzenie tempki oraz testowanie owulacyjne. Wierze mocno,ze kiedys mi sie uda!!! Odpowiedz Link
klaudynka5 Re: Poznajmy sie 19.04.05, 08:25 Ja też już od kilku miesięcy czytam to forum a terz postanowiłam się przyłączyć. Mam na imię Klaudia,1,5 roku po ślubie, mieszkam w Katowicach, pracuję jako specjalista ds. personalnych. Za mną jedno poronienie (paździerik 04r.) w 12tc. Starania rozpoczynamy od przyszłego cyklu tzn. gdzieś od początku maja. Jeżeli nie uda się w pierwszym cyklu to od następnego będę brała clo + monitoring. Wszystkim życzę szybkiego zafasolkowania. Odpowiedz Link
alka23 Re: Poznajmy sie 19.04.05, 10:24 Czesc!! Tez jestem cyber nówka na forum: jestem z Poznania, mam 25 lat, stwierdzony zespół policytsycznych jajników, z niemoznością przyjmowania leków horomonalnych z uwagi na przebytą zakrzepice zył. Współżyjemy od pół roku bez zabezpieczenia, ale nie starając się mocno o dziecko, tzn jak sie zdarzyło to było. Aktualnie pierwszy cykl prób. I nie jestem w ciąży robiłam test.. Moj chłopak ma dziecko z poprzedniego małżeństwa. Ja jestem mgr ekonomii, pracuje kompletnie nie w swoim zawodzie. Jestem operatorem DTP. Pozdrawiam ciepło!!! Odpowiedz Link
kwiatuszek1978 Re: Poznajmy sie 19.04.05, 13:04 Witajcie, Jak większość raczej czytam, ale chętnie się przedstawię: Ewa z Warszawy, pracująca,starająca się od stycznia 05. Cieszę się, że jesteście, choć niekóre skróty nadal są dla mnie czarną magią)) Pozdrawiam Odpowiedz Link
kuragan Re: Poznajmy sie 19.04.05, 17:18 Warszawianka obecnie na emigracji, lat 34... Zabezpieczenia odstawione od roku, ale badania dopiero w toku. I nie wiem czy to juz trzeba liczyc jako 10 cykl staran (byly przerwy wyjazdowe) czy dopiero jestem na poczatku drogi...?? Odpowiedz Link