szasza8 27.05.05, 14:13 Mam takie pytanko, czy ten sluz wygladajacy jak kurze jajko to musi byc koniecznie przezroczysty? Dzieki z gory za odpowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiamma75 Re: odnosnie sluzu 27.05.05, 14:36 Może być ew. lekko żółtawy czy białawy a nawet podbarwiony krwią. To kwestia indywidualna. U mnie np. faktycznie wygląda jak białko jajka i jest wręcz szklisty. Czasem nie widzi się śluzu a ma się odczucie mokrości, "naoliwienia" i też jest ok. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: odnosnie sluzu 27.05.05, 14:41 zapewne chodzi ci o plodny sluz ?? Wygląd śluzu zmienia się w zależności od poziomu estrogenów we krwi. Przy wysokim poziomie estrogenów obserwujemy śluz przejrzysty, przypominający wyglądem surowe białko jajka. Wzięty między dwa palce pozwala się wyciągać w długie nitki - jest to bardzo charakterystyczna jego cecha. Może być lekko podbarwiony krwią, ale zawsze jest przeźroczysty. Sluz plodny moze dawac nawet tylko jeden z tych objawówmokro*ślisko*"naoliwienie"* przejrzysty * rozciagliwy, tzw puszczanie pecherzyków powietrza tez jest objawem plodnosci. www.npr.prolife.pl/plansze_spis.htm polecam Odpowiedz Link
szasza8 Re: odnosnie sluzu 27.05.05, 14:58 Baaaardzo Wam dziekuje. Tak chodzilo mi o ten plodny. Odpowiedz Link
mamoniowa2 Re: odnosnie sluzu 28.05.05, 00:59 a z czego wynika to podbarwienie krwią? Bo zauważam u siebie z cyklu na cykl coraz więcej tego podbarwienia krwią. Czy to niepokojąca oznaka? Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: odnosnie sluzu 28.05.05, 09:18 Najpierw luknij na obrazek www.npr.prolife.pl/plansza_03.htm z tego jak sie uwalnia dochodzi do lekkiego krwawienia. Odpowiedz Link
olek771 Re: odnosnie sluzu 28.05.05, 13:12 Witaj.Śluz szyjkowy płodny najlepszej jakości powinien być faktycznie przejrzysty (może być również podbarwiony krwią) i bardzo rozciągliwy ("jak białko jajka"). Jednak J.Roetzer w książce "Naturalna regulacja poczęć" podaje również, że także mleczny, mętny śluz "może oznaczać czas największej płodności u tych kobiet, u których nie nastąpi podczas obserwacji zmiana na S "najwyższej jakości" (czyli przejrzysty), s.24. Pozdrawiam. Odpowiedz Link