Dodaj do ulubionych

toksoplazmoza

23.06.05, 19:00
mam prośbę do wszystkich przyszłych i obecnych mam, u których stwierdzono
toxo. otóż jakieś pół roku temu zaplanowałam ciążę, lekarz zalecił mi badanie
m.in. na toxo i wyszło ze właśnie jestem świeżo zainfekowana. praktycznie od
tamtego czasu co 1,5 m-ca robie wyniki i miana niestety cały czas rosną.
jedynie awidność którą lekarz kazał mi zrobić, poprawia się. lekarz kazał mi
czekać, tylko ile? mam 31 lat, a czs leci.proszę napiszcie jak przebiegała u
was toksoplamoza
Obserwuj wątek
    • asior100 Re: toksoplazmoza 26.06.05, 13:45
      ponawiam prośbę o jakiekolwiek info. proszę o osoby które maja toxo
    • connie1 Re: toksoplazmoza 26.06.05, 13:49
      Może warto byloby skonsultowac problem z jakims specjalista chorób zakażnych?
      • asior100 Re: toksoplazmoza 27.06.05, 22:20
        już to zrobiłam i p. doktor powiedziłą że trzeba czekać aż miana trochę spadną.
        jutro odbieram wyniki i strasznie się boję co tam wyjdzie
        • lidiaanna Re: toksoplazmoza 29.06.05, 00:25
          Czekam na wynik drugi.Mam te same pytania i te same latka smile.pozdrowienia.
          • asior100 Re: toksoplazmoza 29.06.05, 10:25
            cieszę się ze mam bratnią duszę. jakbyś coś wiedziała napisz do mnie na priv.
            wczoraj odebrałam wyniki częściowe igg 162, igm 0,599 co wg normy jest wynikiem
            wątpliwym. jeszcze nie konsultowałam z lekarzem bo czekam na awidność i iga. co
            za pech!
            • jolanta8 Re: toksoplazmoza 30.06.05, 09:40
              asior100 ja mam IgG 60 a ImG ujemny 0.208 więc tez musze powtarzać ale odobno
              ten wynik oznacza ,ze przechodziłam tego wstrętnego pasożyta i teraz mam
              przeciwciała w sobie,też będe mieć awidnośc ale za 2 tyg.
              • asior100 Re: toksoplazmoza 30.06.05, 22:22
                nie martw się najważniejsze że igmb masz ujemne. ja też czekam na awidność i
                iga. igg wyszło mi teraz 162, a igm 0.597 co oznacza wynik wątpliwy. jeszcze
                nie byłam u mojego lekarza zakaźnika z tymi wynikami bo czekam na cały pakiet.
                dam znać kiedy będę po wizycie u lekarza. napisz też proszę co Tobie powiedział
                lekarz. zawsze to raźniej, szkoda tylko że w takich okolicznościach. pozdr
                • jolanta8 Re: toksoplazmoza 30.06.05, 22:27
                  ok dam znac co i jak jutro mam wizytę u gineczka zobaczymy co powie na
                  spokojnie w gabinecie bo przez tel to nie rozmowa o takich poważnych rzeczach
                  byłabym moze spokojniejsza gdybym nie była w ciązy ale niestety mój poprzedni
                  lekarz uważał,ze jak nie miałam kotów w domu to nie musze robić tego badania
                  zmieniałam lekarza m-c temu i ten od razu kazał mi sprawdzić toxo no i masz!

Wszystko będzie dobrze nie martw sie papa
                • lidiaanna Re: toksoplazmoza 01.07.05, 14:26
                  asior100 napisałam na priv.
                  • jolanta8 Re: toksoplazmoza 01.07.05, 22:42
                    asior100 mam zrobić powtóne badania,lekarz kest przekonany,ze miałam toxo ale
                    pytanie kiedy i to jest teraz najważniejsze
                    za 22 tyg.mam powtórkę z badan a juz się trzęse na samą myśl
                    • jolanta8 Re: toksoplazmoza 01.07.05, 22:43
                      za2 tyg oczywiscie,już mi ię rece trzęsą
                      • asior100 Re: toksoplazmoza 02.07.05, 14:35
                        rozumiem twoje obawy, ale myślę sobie że przy twoich wcześniejszych wynikach
                        wszystko będzie ok. najważniejsze że masz wszystko pod kontrola. ja nadal
                        czekam na wyniki. a jak twoja awidność? pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka