Dodaj do ulubionych

STYMULACJA CLO

13.10.05, 22:15
Zastanawiam się, czy stosowanie CLO przez pare cykli kiedyś wzbudzi nasz
organizm do samodzielnego wytwarzania jajeczek? Czy to tylko stymulacja w
danym cyklu i nie wpływa na pracę jajników w przyszłości?

Troche namieszałam, ale bardzo mnie to zastanawiam.
Dziekuje ze odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • mycha79 Re: STYMULACJA CLO 13.10.05, 22:19
      Moja ginka nigdy nie przeprowadzala stymulacji bez przerwy. Zawsze 1 cykl byl
      stymulowany a nastepny, a czasem i wiecej naturalny. Uwazam, ze to nierozsadne
      ze strony lekarza stymulowac organizm przez kilka cykli pod rząd.
      • magda20101 Re: STYMULACJA CLO 14.10.05, 13:04
        a ja wlasnie na ostatniej wizycie zapytalam sie jak dziala clo?czy po podaniu w
        jednym miesiacu dziala on nadal na nastepne?okazalo sie, ze jesli bierzemy clo w
        tym cyklu dziala on tylko na ten cykl.przerwy zazwyczaj sa stosowane po to aby
        jajniki sobie odpoczely miesiac badz dwa on stymulacji.a pozniej ponownie mozna
        stymulowac je za pomoca clo i wtedy tez jest podobno juz wieksza szansa na ciaze.
        • mycha79 Re: STYMULACJA CLO 14.10.05, 21:22
          Dokladnie o to mi chodzilo. Jajniki tez mozna przestymulowac, a to grozi
          torbielami na jajnikach.
    • rafal_1974 Re: STYMULACJA CLO 14.10.05, 20:36
      Witam Samą mnie to zastanawia ale obiecuje zapytac w czwartek mojego gina!
      Ja juz mam drugi cykl na CLO przy dawce 1 tabletki od 5 dnia cyklu i juz w pięrszyma cyklu miałm wspaniałe pęcherzyki wtym cyklu również 2,23 mm.Obecnie mam 17 dzien cyklu wczoraj owulacja-wczoraj miałam robione usg i jajo miało pęknoc więc udało nan sie trafic!!! no ale na efekty musze poczekać jakieś 13 dni!!! mam nadzieje ze sie uda bo wczoraj było 13 a dla nas z mężem to bardzo magiczna data! Więc trzymajcie kciuki!!!
    • annalalik Re: STYMULACJA CLO 14.10.05, 21:53
      Ja miałam często cykle bezowulacyjne. Lekarz postanowił stymulowac. Kazda
      stymulacja to byl 1 ładny pecherzyk dominujacy. Niestety nie zaciążyłam.4
      stymulacja i jajniki sie juz obudziły same chyba bo mam 3 pecherzyki dominujace
      na prawym a 2 na lewym. Mysle ze stymulacja moze wyćwiczyć jajniki i one same
      podejmą prace.
      • magda20101 Re: STYMULACJA CLO 14.10.05, 23:12
        To pozostaje mi Wam tylko pogratulowac, bo u mnie po dzisiejszej wizycie okazalo
        sie, ze Clo na mnie wogole nie dziala.A jajniki jak nie pracowaly, tak nie pracuja!
        • mycha79 Re: STYMULACJA CLO 15.10.05, 16:14
          Moze za mala dawka. Zaczyna sie od malych dawek, zeby wybadac co mogą nasze
          jajniczki i jak bardzo musimy im pomoc. Mi za pierwszym razem nie zareagowały.
          Za drugim cos sie ruszylo. A za trzecim dawka juz byla za duza i wyrosl gigant
          z ktorego zrobila sie torbiel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka