Dodaj do ulubionych

Novum Obuchowska

15.02.07, 17:48
Dzisiaj umówiłam sie na pierwszą wizytę w Novum. Ponieważ nie znałam nikogo,
zaproponowano mi Obuchowską. Czy macie jakieś opinie o niej? Mam nadzieję, że
jest dobrym lekarzem. Od rana jestem strasznie podeksytowana i nie mogę się
doczekać tej wizyty, ale obawiam się czy będę "w dobrych rękach".
Obserwuj wątek
    • bulinkaj Re: Novum Obuchowska 16.02.07, 11:05
      Hej, czy naprawdę nikt nie miał do czynienia z dr Obuchowską?
      Bardzo zależy mi na Waszym zdaniu.
      • anik771 Re: Novum Obuchowska 16.02.07, 11:18
        Witaj,
        to chyba jakis nowy lekarz - lecze sie od dwóch lat i nie słyszałam o takim
        lekarzu. Sprawdzialam ich strone - nie ma jeszcze zdjęcia pani dr wiec z
        pewnościa jest "nowym nabytkiem kliniki". Nie martw się, schemat diagnozowania
        i potem leczenia w Novum jest taki sam, niezależnie od lekarza. Ja w ciagu
        dwóch lat, "przerobiłam" chyba juz wszystkich możliwych (czasami z uwagi na
        prace nie mogłam sie umawiac z moim lekarzem prowadzacym i trafiałam do
        różnych). Poza tym lekarze konsultuja sie ze soba. I mysle ze nie zatrudniają
        tam "pierwszych lepszych" ginów.W końcu pomogli tysiącom ludzismile
        Pozdr
        • Gość: gość Re: Novum Obuchowska IP: 195.116.34.* 04.04.07, 15:57
          bardzo mi przykro ale jej nie znam leczyłam sie w novum i jestem po invitro mam
          8 miesiaczna córeczkę i udało sie za pierwszym razem . Życzę powodzenia
    • Gość: Lindsayy Re: Novum Obuchowska IP: *.chello.pl 02.03.07, 17:27
      oj, ja tez bylam dzis pierwszy raz w Novum i tez mi zaproponowano Obuchowska -
      widac promuja nowa
      i jak, bylas juz u niej?
      pozdrawiam,
      Lindsayy
      • Gość: aaaaaaa37 Re: Novum Obuchowska IP: *.jjs.pl 06.03.07, 19:19
        jest to bardzo mloda lekarka, o ile dobrze pamietam, jeszce w trakcie
        specjalizacji. Podczas mojej wizycie w NOVUM owarzyszyla lekarz prowadzacej,tzn
        przysluchiwala sie
        • Gość: mimi Re: Novum Obuchowska IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 13:47
          Witam, ja też zapisałam się wczoraj na wizytę i zaproponowano mi Panią dr
          Obuchowską wink Chciałam zapytać czy któraś z Was jst już po wizycie i mogłaby
          napisać jak pierwsze wrażenia. Dla mnie to już wielki stres a jeszcze nie
          weszłam do gabinetu uncertain
          Pozdrawiam
          • bulinkaj Re: Novum Obuchowska 18.03.07, 19:40
            Dopiero teraz odpisuję bo nie wchodziłam na forum.
            Otóż jestem po wizycie w Novum u Obuchowskiej. Powiem szczerze, dla mnie lekarz
            jak każdy inny. Wprawdzie po wyjściu z gabinetu nie byłam zadowolona, nie
            podobała mi się, ale teraz (po tygodniu) wiem, że właściwie była w porządku.
            Załamała mnie po prostu lista badań, które nam przedstawiła i które musimy
            zrobić. Nie była jakaś wylewna, właściwie to ja więcej pytałam niż ona nam
            mówiła. Ale ogólnie, teraz myślę, że jest w porządku. I pomomo kosztów, czasu,
            cieszę sie, że zleciła tyle badań (ja jakieś 40, mąż ok 15), bo czuję, że
            dobrze sie nami "opiekuje", że trzeba sprawdzić wszystko, żeby móc zacząć in
            vitro. I nawet dzwoniłam w sprawie jakiegoś badania do Novum i przekazano
            rozmowę do niej i byłam bardzo miło zaskoczona jej ciepłym głosem (na wizycie
            taka nie była) i wyczerpującymi odpowiedziami na moje pytania.
            Ogólnie czeka nas kolejna wizyta w Novum (musimy zrobić badania cytogentetczne,
            bo u nas w Bydgoszczy nie ma szans) i prawdopodobnie umówimy sie od razu na
            kolejną wizytę (bo część wyników możemy już oddać). Postaram sie napisać jak
            wyglądała kolejna wizyta u dr Obuchowskiej.
            • Gość: mimi Re: Novum Obuchowska IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 12:27
              Bulinkaj bardzo dziękuję że odpisałaś wink Napisałaś, "że trzeba sprawdzić
              wszystko, żeby móc zacząć in vitro..."a może jeżeli jeszcze nie robiliście
              żadnych badań tylko dopiero teraz po zgłoszeniu się do kliniki to wyniki będą
              tak dobre że wystarczy jakaś delikatna kuracja po której się uda wink Napisz jak
              tylko będziesz mogła jak dalszy przebieg wizyt się udał a ja jak tylko będę po
              wizycie opiszę na pewno moje wrażenia wink
              Pozdrawiam
              • bulinkaj Re: Novum Obuchowska 19.03.07, 18:59
                Hej Mimi
                Otóż my zgłosiliśmy się do kliniki z powodu bardzo słabych parametrów nasienia.
                Lekarz powiedział nam, że mamy od razu zgłosić sie do kliniki na ICSI, bo
                szkoda czasu i pieniędzy na długotrwałe leczenie, które być może wcale nie
                przyniesie dobrych rezultatów. Ja zrobiłam sobie wcześniej jedynie TSH,
                prolaktynę i progesteron. Wynik TSH był podwyższony, więc endo, dodatkowe
                badania, na razie ok, trzeba kontrolować. I na tym sie skończyły moje badania.
                Tak więc mnie czeka masa innych badań (ale już zaczęłam), dlatego piszę, że mam
                nadzieję, że moje wyniki będą OK i nie będą przeszkodą do zabiegu in vitro.
                I niestety, żadna delikatna kuracja nie pomoże sad
                • Gość: mimi Re: Novum Obuchowska IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 20:34
                  Na pewno tak będzie i bądź dobrej myśli. Bardzo dobrze, że ktoś Cię pokierował
                  do kliniki. Chyba już lepszego miejsca odnośnie specjalistów to nie ma. Czytałam
                  róźne kometarze odnośnie problemów z dzidzią i lekarzy nie brakuje ale ile
                  ludzie muszą stracić czasu, nadenerwować się żeby powiedzieć koniec uncertain Każda
                  kobieta myśli że jej lekarz zrobi wszystko żeby znaleść powód braku efektów a tu
                  niestety tak nie jest w Naszym pięknym kraju. Ja postanowiłam powiedzieć stop i
                  dlatego zapisałam się do Novum i żyję nadzieją że tam trafię na
                  wykwalifikowanych i znających się na swoim fachu doktorów przez duże D.

Zyczę powodzenia i szybkiego cieszenia się z rosnącego brzunia wink
                  Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka