22.09.10, 12:01
Mojego męża złapało od rana coś na rodzaj postrzału, ale boli w okolicy lewego obojczyka. Nie może ruszać szyją, prawie mi płacze z bólu. Wczoraj wszystko było ok, więc chyba źle spał po prostu, bo zawiać nie miało go gdzie. Posmarowałam mu obojczyk i całą lewą pierś jakimś żelem przeciwbólowym Fastum, ale ponoć to nie pomogło. Mam w domu rózne kulki przeciwskurczowe, ale jeszcze nie orientuję się w tym dobrze, więc proszę o pomoc.
Mam np. Rhus Tox. 30CH, Nux Vomica 30 CH, Colocynthis 30CH oraz cała apteczkę innych różnistych i niedaleko aptekę... Proszę o podpowiedź, co użyć i jak podawać.
Dziękuje z góry.
Obserwuj wątek
    • kasia_271 w ruchu ma pogorszenie! 22.09.10, 12:13
      zapomnialam napisac ;)
    • kasia_271 Re: w ruchu ma pogorszenie! 23.09.10, 09:54
      Tia, bardzo Ci dziekuje za rady... jesteś taki troskliiiiwy ;)

- Głupi nie jest i oczywiście umowił się do "medicoverowego" lekarza, jednak wolny termin byl dopiero na dziś.
      W tzw."oczekiwaniu na wizytę" podałam mu jednak Rhus toxicodendron (oczywiście za radą lekarza) i wiesz, po drugiej dawce już poczuł ulgę, a po kolejnej podanej na noc, obudził się bez bólu... pewnie to autosugestia, tyle, że on wciąż należy do tych niedowiarków co "myślą logicznie", podobnie jak ty i zwala wszystkie sukcesy w leczniu na karb przypadku. Jednak coraz mniej pewny jest w swoich przekonaniach, co mnie bardzo cieszy.

Wizytę w Medicoverze musiał odwołać ;)
    • kasia_271 Re: w ruchu ma pogorszenie! 23.09.10, 13:42
      Oczywiście, że nie przechodzi w ciągu jednego dnia, gdy ból jest bardzo silny.
      Przynajmniej nie w naszej rodzinie... Myślisz, że ile takich postrzałow/zespołow Tietzego/kręczy mamy za sobą? Ten pierwszy udało sie wyleczyć homeopatycznie.
      Wczesniej mąż faszerował sie kilka dni Tolperisem i Ketonalem i rzeczywiście przechodziło po 3-5 dniach. Tylko po co lekarz przepisywał tą chemię, skoro te schorzenia przechodzą SAME???
      Ja też miałam to kilka razy w życiu i niestety nie przechodziło od razu....
      A jeśli nawet, to zabuliłam za cała jego wczorajszą kurację ... niech policzę... 3 kulki razy 0,1 pln... WIEM !!! - całe 3 gorsze... alem zbiedniała przez tych naciągaczy homeopatów!

Sprawdź sobie poza tym, że jednak błędnie mnie poinformowałeś. Mówileś o zespole Tietza a to co innego niż zepół Tietzego... ;)
      Ale ty przecież jesteś najmądrzejszy, więc co cie bedę pouczać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka