Dodaj do ulubionych

Belladonna 5ch

12.04.11, 21:51
Dziewczyny wierze, ze Wy mi powiecie o co chodzi, bo juz glupieje.....
Tydzien temu wyleczylismy u synka zapalenie ucha, bez antybiotykow. Zostal Mu jeszcze nieżyt nosa i co za tym idzie oddychanie przez buzie i czerwieniejace migdalki:/ Zaczelo sie zwalczanie tego sposobami naturalnymi... W miedzyczasie doszlo okropne zaparcie i walka o kupki:)
W koncu stwierdzilam, ze wybiore sie do polecanej w moim miescie apteki z lekami homeopatycznymi. Opowiedzialam Pani farmaceutce jak sprawa wyglada. Kupilam syrop na zaparcia, ktory naprawde sadze ze bardzo nam pomogl. I dodatkowo jeszcze Belladonne, Pani wytlumaczyla mi ze stezenie dobiera sie w zaleznosci od organizmu, czy silny czy slabszy i czy czesto choruje i jeszcze od tego w jakim stadium jest obecnie choroba.
W zwiazku z tym ze syn (3,5roku) raz w zyciu bral antybiotyk, ogolnie organizm zawsze byl silny, to Pani polecila 5ch.
No i dalam wczoraj, dzis...a wieczorem synek zaczal sie uskarzac za uszko, ze pobolewa...wrrrr.
Juz odchodze od zmyslow, czy ja moglam Mu narobic krzywdy ta Belladonna? Powiedzcie, macie jakies doswiadczenie w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • momago Re: Belladonna 5ch 12.04.11, 22:35
      Odkąd leczymy się homeopatycznie, a to już ładnych parę lat, nie zdecydowałam się nigdy na podanie leku bez konsultacji z lekarzem. Widzę jak te leki działają, jak się sprawdzają w różnych sytuacjach - czuję przed nimi ogromny respekt. To tak trochę nie na temat, niestety nic w Twojej sprawie nie podpowiem :-)
    • kobraluca Re: Belladonna 5ch 12.04.11, 23:29
      na pewno nie narobilas dziecku krzywdy belladona 5ch, napisz jakie syn ma objawy, moze ktos doradzi co mu podac teraz
      • zaba772 Re: Belladonna 5ch 12.04.11, 23:39
        Głównie doskwiera Mu napuchnieta śluzówka nosa i przez to oddycha przez buźkę:/ Dzis zagladałam w gardło i migdałki są już od tego zaczerwienione. Aktualnie spi spokojnie:)
        Nie wiem czy dalej podawac Mu ta Belladonne? Naczytalam sie teraz, ze takie male stezenia moga wlasnie pobudzac jakies ukryte dolegliwosci i przestraszylam sie, ze zrobilam Mu tylko krzywde:(
        Znacie moze krople Otovowen? Podobno super jesli chodzi o poczatki bolu uszu, ale niestety ani laryngolog, ani w aptece o nich nie slyszeli:/ Siostra ratowala Nimi swojego synka, kiedy w przeszlosci dokuczało Mu czesto zapalenie ucha.
        • very.martini Re: Belladonna 5ch 13.04.11, 08:26
          Wpisz w wyszukiwarkę olejek geraniowy albo geranium, jeśli chodzi o uszy, a Belladonnę podaj w wyższej potencji - 9 albo 15CH (to na przyszłość). Uszy nie lubią 5CH. zaszkodzić nie zaszkodziłaś za bardzo, bo to pewnie minie. Belladonna jest super na niektóre zapalenia uszu, ale w wyższych potencjach. W homeopatii nie jest tak, jak w leczeniu konwencjonalnym, że najpierw zobaczymy, jak będzie z małą potencją, i jak zadziała, to damy większą:) Działając potencjami można zewrzeć lub rozewrzeć szyjkę macicy, co w zależności od okoliczności może mieć pozytywne lub negatywne skutki.
          Jeśli będziesz się czuła spokojniejsza z tymi kroplami niż z eksperymentowaniem z lekami pojedynczymi, to zapodaj jakiś lek kompleksowy. Skoro w aptece nie słyszeli o kroplach, to pewnie nie ma ich już w Polsce, niektóre firmy się wycofały - jeśli chcesz mieć na przyszłość, kup w internetowej aptece niemieckiej.
          Belladonny już nie podawaj, do momentu wyklarowania się objawów. Daj się wyspać i poczekaj, czy pojawi się temperatura.

16%VOL
          22%VAT
    • momago Re: Belladonna 5ch 12.04.11, 23:58
      A czy to ucho leczyliście u homeopaty? Zwykle lekarze chcą wiedzieć jakie są postępy w leczeniu i proszą o kontakt, wtedy ewentualnie są dalsze zalecenia.
      • zaba772 Re: Belladonna 5ch 13.04.11, 10:01
        Dzieko dziewczyny. Dzis od rana ok, zjadl super sniadanko i pognal do przedszkola w podskokach. Czuł sie bardzo dobrze, wiec nie panikuje:) W takim razie Belladonne odstawiam i na razie bede obserwowac.
        Ucho leczylismy u "normalnego" laryngologa, ale rozmawialam z Nia o homeopatii i wlasnie doradzila w ktorej aptece sie tym zajmuja.
        Dziekuje, dziekuje, dziekuje:) Wyklarowalyscie mi sytuacje i na pewno bede tu zagladac:)
        • very.martini Re: Belladonna 5ch 13.04.11, 14:42
          No to jak pognał, to znaczy, że zdrowy, a w takich przypadkach medycyna jest bezsilna;)

16%VOL
          22%VAT
          • akownik Re: Belladonna 5ch 13.04.11, 15:35
            very.martini napisała: "No to jak pognał, to znaczy, że zdrowy, a w takich przypadkach medycyna jest be
            > zsilna;)"
            To jawna nieprawda. Medycy mają szansę zrobić z dziecka kalekę, niestety :(
            • very.martini Re: Belladonna 5ch 13.04.11, 22:31
              przestań marudzić

16%VOL
              22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka