Dodaj do ulubionych

Conium maculatum

08.01.12, 18:00
Witam, mój homeopata zaordynował mi Conium maculatum 1000 1x na tydzień, biorę od ok. 2 miesięcy, wcześniej miałam dość obfite, bolesne miesiączki i dość często tzn. co 24-25 dni, ostatnia miesiączka jednak już nie była tak obfita i dośc krótka, a obecnie miesiączka mi się opóźnia (ciąża nie wchodzi w grę), co wcześniej praktycznie nie miało miejsca. Od wczoraj jedynie mam takie stłumione pobolewania w podbrzuszu i trochę wydzieliny kremowo-brunatnawej od czasu do czasu.
Czy to może być od Conium?
Trochę się denerwuję... Planową wizytę u homeopaty mam dopiero za jakiś czas, nie wiem, czy mam póki co lek odstawić i próbować skontaktować się z lekarzem, tak więc byłabym wdzięczna gdyby ktoś bardziej obeznany w temacie mógł się wypowiedzieć...
Dzięki!
Anka
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: Conium maculatum 08.01.12, 18:07
      Najbardziej obeznany w temacie jest Twój homeopata, więc najlepiej z nim się kontaktować, jeśli masz możliwość.

16%VOL
      22%VAT
      • cez77 Re: Conium maculatum 08.01.12, 18:53
        Właśnie przez najbliższe dni może być problem z kontaktem, a mnie ta sytuacja dość mocno stresuje przyznam...
        Czy zakładając hipotetycznie, że to conium tak działa, to po odstawieniu sytuacja powinna wrócić do normy? Czy można jakoś zneutralizować ten efekt?
        • very.martini Re: Conium maculatum 08.01.12, 19:39
          Wrócić wróci, ale nie sądzę, żeby w ciągu kilkunastu godzin, bo leki homeopatyczne to silnie i głęboko działające środki. Można próbować antidotum, ale o tym powinien zadecydować lekarz, bo można sobie narobić niezłych zawirowań i potem rozpoczynanie kolejnej terapii może być utrudnione.
          Spróbuj skontaktować się z lekarzem, bo my Cię znamy na podstawie kilku zdań z opisu, a on z Tobą zapewne trochę pogadał.
          Ile ta miesiączka Ci się spóźnia?

16%VOL
          22%VAT
          • cez77 Re: Conium maculatum 08.01.12, 22:28
            Kilka dni jak na razie, ale u mnie to niespotykane, zresztą trudno powiedzieć, czy się nie spóźnia czy jest tak skąpoobjawowa...
            • very.martini Re: Conium maculatum 08.01.12, 23:40
              Ano właśnie, więc może skonsultuj to z ginem jeszcze, co to może być.
              A wahnięcie rzędu kilku dni u niektórych kobiet przechodzi niezauważone, więc spoko - mamy zimę, której nie mamy de facto, przyroda zaraz zacznie szaleć i my razem z nią...

16%VOL
              22%VAT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka