Dodaj do ulubionych

uporczywy kaszel

08.04.12, 10:41
Dzień dobry,
potrzebuję pomocy.
Od 3 tygodni męczy mnie uporczywy kaszel, który nasila się w pozycji leżącej.

4 tygodnie temu urodziłam (poród sn, wszystko ok), dziecko karmiłam piersią, po powrocie ze szpitala w 4 dobie w domu złapałam wirusa (córka przyniosła z przedszkola - chorowała ona (5 dni stan podgorączkowy), mąż (39 gorączki, 3 dni)), a potem także ja - przez dwa dni miałam gorączkę 40 stopni, potem jeszcze przez trzy dni - 38,5. Gdy gorączka spadła, zaczęłam kaszleć - i kaszlę do dzisiaj. Sporadycznie czuję ból w piersiach.
Z powodu choroby straciłam mleko, zaczęłam dokarmiać mlekiem sztucznym, a po 3 tygodniach się okazało, że dziecko (jak i jego siostra) nie toleruje laktozy. Odstawiłam go od piersi całkowicie - 5 dni temu. Piersi nadal mam bolące, ale już nie tak, by trzeba było odciągać.
Przez większość czasu boli mnie głowa - i nie wiem, czy to przez te nabrzmiałe piersi czy przez kaszel i osłabienie. Nie wiem też, czy kaszel jest jakoś związany czy zależny od (zaprzestania) laktacji.
Robiłam badania: morfologia krwi ok (wszystko w normie), CRP poniżej 6, OB - 8. Lekarz "konwencjonalny" zaproponował antybiotyki (na kaszel) - nie zgodziłam się, bo wyniki nie wskazują na zapalenie.

Czekam na poprawę, ale z dnia na dzień to samo. Jeżeli na spacerze łapie mnie deszcz lub wiatr, kaszel się nasila. Może pomógłby odpoczynek, ale przy noworodku (przy dwójce dzieci) wysypiać się czy odpoczywać - to misja niemożliwe.

Co pomogłoby w takiej sytuacji? W domu mam Stodal i "Kaszel" (Dagomed), ale to już wypróbowane specyfiki, które nic nie dają.

Z góry dziękuję
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: uporczywy kaszel 08.04.12, 11:06
      Wez Pulsatilla 30C, 1 kulke rozpuscic w 100 ml wody i wypic 1 stolowa lyzke. Jutro pisz jak sie czujez. Owszem ze lepiej miec normalna konsultacje homeopaty. No ale nie zawsze jest to mozliwe, wiec pomozemy ci przez forum, mam nadzieje ze moderatory na mnie nie beda sie gniewac.
      • urszula.slo Re: uporczywy kaszel 08.04.12, 11:23
        Dziękuję za radę, ale niestety jestem za granicą, a "apteczki homeo" nie wzięłam ze sobą (Pulsatillę 30ch mam nawet w domu). Tu (w Słowenii) homeopatii w aptekach się nie sprzedaje, a do Polski wracamy dopiero w weekend. Jeżeli stan po powrocie będzie taki sam, to sięgnę po Pulsatillę.
      • very.martini Re: uporczywy kaszel 09.04.12, 00:00
        > No ale nie zawsze jest to mozliwe, wiec pomozemy ci przez forum, mam nadzieje z
        > e moderatory na mnie nie beda sie gniewac.

Świątecznie przymkną oko;)

16%VOL
        22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka