19.09.14, 12:49
Od dwóch tygodni leczę katar u dziecka i u siebie wg zaleceń lek. homeopaty. Dziecko dostaje Kalium sulfuricum 15, było już lepiej, od wczoraj znowu nos zatkany. W międzyczasie ja też zaczęłam mieć straszny katar (a mam podejrzenie przewlekłego zapalenia zatok, które zwykle jesienią ciągnie się tygodniami), wziełam sinuspax i po 4 dniach przeszło! Zastanawiam się, czy można podać go dziecku. Na ulotce leku jest napisane, że nie zaleca się, a w internetowych aptekach, że połowę dawki.
Obserwuj wątek
    • blaue777 Re: Sinuspax 19.09.14, 12:53
      PS. Pytam tutaj gdyż z tego co zrozumialam, moj lekarz przepisuje go tylko dorosłym
      • akownik Re: Sinuspax 19.09.14, 14:12
        Homeopatia to taka metoda leczenia, gdzie lek dobiera sie nie w zależności od nazwy choroby (np katar) a w zależności od występujących objawów.
        Jeżeli korzystasz już z pomocy homeopaty to jego zapytaj o możliwość stosowania Sinuspax.
        My tu nic nie wiemy o twoim dziecku.
        • blaue777 Re: Sinuspax 19.09.14, 15:42
          Rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Tylko nie pytałam o to, czy mam podać lek MOJEMU dziecku, tylko czy w ogóle lek Sinispax może być stosowany u dzieci, bo mam sprzeczne informacje na ten temat.
          • akownik Re: Sinuspax 19.09.14, 15:47
            Moja odpowiedź nie zmienia się. Wyraźnie napisałaś, że chciałabyś podać ten lek dziecku.
            Korzystasz z pomocy homeopaty więc to jemu zadaj swoje pytanie.
            • akownik Re: Sinuspax 19.09.14, 15:51
              I czytaj ulotki dotyczące leku, nie to co jest w internecie.
              I jeszcze raz powtórzę: lek homeopatyczny dobiera się na podstawie objawów u chorego.
              Po co chodzisz do homeopaty jeśli leki dobierasz samodzielnie?
              • blaue777 Re: Sinuspax 19.09.14, 16:18
                Z tego co zrozumiałam, mój lekarz podaje ten lek tylko dorosłym, a tak jak mówię spotkałam się ze stosowaniem go u dzieci, dlatego chciałam zasięgnąć drugiej opinii, tym bardziej, że leczę się i dziecko homeopatycznie od niedawna. A szczerze mówiąc nie stać mnie już w tym mcu na konsultacje płatne. Sorry za kłopot!
                • akownik Re: Sinuspax 19.09.14, 16:36
                  Nie ma znaczenia od kiedy leczysz się homeopatycznie.
                  Homeopata powinien powiedzieć na samym początku, że leki dobiera się na podstawie objawów, że to co pomaga komuś nie musi pomóc innemu. Że tzw kompleksowe leki homeopatyczne też dobiera się na podstawie objawów. Nigdy na podstawie nazwy choroby.
                  I jeśli nie masz wiedzy o homeopatii to nie dobieraj leków samodzielnie. Lek homeopatyczny nie zaszkodzi, ale może nie pomóc i dopiero wtedy możesz zrobić sobie czy dziecku krzywdę.
                  Także dawkowanie leków homeopatycznych zależy od wielu czynników. Dawkowanie tego samego leku może być różne u różnych osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka