ifive
24.04.15, 23:20
Witam :)
W homeo jestem mocno początkująca. Jak dotąd brałam Coffea Cruda 30 CH ponieważ od zawsze mam problemy z zaśnięciem wieczorem. To jedyny środek, który na mnie zadziałał. Leki na receptę co prawda też pomagały - z wyjątkiem wieczorów - wtedy nie działało nic. To sprawiło, że zainteresowałam się homeopatią.
Od zawsze mam bardzo silne łaskotki praktycznie na całym ciele, bywały okresy, że problemem stało się wzięcie prysznica czy spłukanie głowy. Już nie mówiąc o tzw. "momentach". Słyszałam wtedy "Jak mam cię dotykać, żebyś się nie śmiała?" i nastrój szlag trafiał. Jako dziecko zamieniałam się w dziką bestię, jeśli ktoś bawił się w łaskotki. Poza tym skóra często mnie swędzi bez powodu w najróżniejszych miejscach (to też utrudniało zasypianie). Kiedy się podrapię pod kolanem, to samo swędzenie wyskakuje na biodrze i tak mogę się obdrapać z góry na dół w spiralkę :D Miałam kiedyś obrzękniętą na różowo skórę, kiedy odchudzałam sie dietą jajeczno-jabłeczną ;) po mniej więcej dwóch tygodniach wyskoczył ten obrzęk. Poza tym żadnych alergii czy nietolerancji pokarmowych ani pyłkowych nie mam.
Wiecie może, w obrazie jakiego leku są takie łaskotki?