mmikus 10.10.04, 21:54 Moglibyście mi pomóc bo mam pewne wątpliwości. Od czego przepisywany jest ten lek. Zaznaczę, iż bierze go mój 2,5 letni synek w formie zastrzyków, podczas leczenia refluksu żołądkowo-przełykowego. Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: Lek Cardia Gl D 8 11.10.04, 13:49 A to jest lek pojedynczy czy wieloskładnikowy? Jeśli to drugie to skład poproszę. Ale z tego co się dowiedziałam, to jest to lek powszechnie stosowany za granicą do leczenia refluksu u dzieci. Odpowiedz Link
jacekoczkowski Re: Lek Cardia Gl D 8 11.10.04, 14:13 Dziwne dla mnie i niezrozumiałe są tego typu pytania zadawane na formum publicznym. Lek został zalecony przez jakiegoś fachowca, do tego w formie iniekcji, o ile rozumiem już jest podawany, a pytający nie wie co, po co i dlaczego. Jeżeli byłby to eksperyment dotyczący mojego kota, psa, nie mówiąc o sprawie leczenia członków rodziny, to na pewno zadałbym leczącemu te pytania. Zadałbym co najmniej z ciekawości kierując się zasadą, że udałem się do fachowca i od fachowca oczekuję fachowej odpowiedzi. Odpowiedz Link
very_martini Re: Lek Cardia Gl D 8 11.10.04, 14:44 Nie pierwsze to takie pytanie i nie ostanie. Ja też uważam, że wątpliosic, które pacjent ma co do leczenia, powinien rozwiewać jego lekarz, ale widać nie zawsze się tak da... To już hcyba lepiej, żeby pacjent przyszedł tutaj, moze będziemy umieli jakoś pomóc. 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link
mmikus Re: Lek Cardia Gl D 8 11.10.04, 19:29 Nie wiem czy jest to lek pojedynczy czy wieloskładnikowy; ulotka nic mi nie mówi, z tego prostego powodu, iż nie znam niemieckiego ;( ale cytuję, tylko nie wiem czy dobrą jej część: 1 Ampulle enthalt: Arzneilich wirksamer Bestandteil: Cardia suis Gl Dil., Dezimalverdunnungsgrad (Potenz) wie angegeben (Hab, Vs. 41c) 1g potenziert mit einer isotonischen Natriumchlorid-Natriumhydrogencarbonat-Losung. Napisałam, że mam wątpliwości, a nie że nie wiem od czego podawany jest lek. Zapewniam, że udałam się do fachowca (zresztą wybranego z polecanych tu przez Państwa). Na następną wizytę jestem umówiona dopiero za jakiś czas, a mój lekarz nie jest raczej skłonny do konsultacji na telefon, tym bardziej że nie jest to jakaś sprawa nagląca. Po prostu chciałam to potwierdzić. Udałam się tutaj, ponieważ jest to forum tematyczne i wydało mi się właściwe. Być może sie pomyliłam. Jeśli tak to proszę nie kontynuować wątku. Dziękuję i za tyle. PS. Tylko co robią tu posty: "wymioty", "gorączka", "opryszczka" itp. Wszystkie też nie dotyczą raczej psa lub kota tylko członków rodziny;) i też mogłyby być tematem wizyty lekarskiej. Pozdrawiam mmikus Odpowiedz Link
very_martini Re: Lek Cardia Gl D 8 11.10.04, 23:39 A toż tu nikt pretensji do Ciebie nie ma, że przychodzisz, wręcz przeciwnie, więc nie rozumiem Twojej obrażonej miny. Niestety, ja w tej kwestii nie umiem Ci pomóc, ponieważ homeozastrzyki są mi dziedziną całkowcie obcą i nawet nie wiem, gdzie szukać info o nich, poza stronami producentów. Pozostawiam pole do popisu praktykom. 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link
mmikus Re: Lek Cardia Gl D 8 12.10.04, 00:30 Jeszcze coś mi przyszło do głowy. A może na forum jest osoba, która podawała ten lek dla dziecka? I z jakim efektem? Chętnie porozmawiałabym na GG jeśli znajdzie się taka. Aha i raczej min nie robię tylko :))))))) Odpowiedz Link