Dodaj do ulubionych

Dzień dobry, jestem tu 1 raz. Proszę o pomoc......

20.10.04, 09:43
Wczoraj dołączyłam się na "zdrowiu kobiety" do jednej forumowiczki,
dotyczącej postu "torbiel jajnika". Słyszałam bardzo dużo o homeopatii i
wiem, że tak do końca samemu nie można przyjmować leków, ale jeżeli powiem o
sobie coś to może to pomoże? bardzo proszę o rade, dziękuje.
Obserwuj wątek
    • pszczolka2 Re: Dzień dobry, jestem tu 1 raz. Proszę o pomoc. 20.10.04, 10:13
      A więc zacznę od tego; Lecze się na bezpłodność, od ponad 2 lat staram się o
      dzieciątko, teraz jest mój 29 cykl starań. Przyjmowałam leki na wywołanie
      owulacji a tym samym (stymulacja jajeczkowania) lek o nazwie Clostilbegyt i
      progesteron Duphaston. We wrześniu byłam na zabiegu drożności jajowodów HSG,
      okazało się, że mam niedrożny prawy jajowód. W październiku na usg wyszło, że
      mam torbiela na lewym jajniku o nazwie (torbiel krwotoczna - czekoladowa)
      wielkości 4,5cm, i endo. W listopadzie mam pójść na laparoskopie usunięcia
      torbiela, zlikwidowanie endo i jak się da udrożnić jajowód. Do tego czasu
      chciałam zastosować homeopatię, żeby torbiel nie rosła, a została takiej
      wielkości jaka jest, bo ona cały czas rośnie a wtedy moge liczyć się z tym, że
      zamiast laparoskopii zrobią normalną operacje otwarcia brzucha a tego niechcę
      bardzo. Chciałabym tego uniknąc dlatego pomyślałam o innym leczeniu na ten
      czas, słyszałam od koleżanek na "niepłodnośi" o tych lekach; thuya 9ch i
      luteinum 15ch, że jest dobre na endo a tym samym może zostać wchłonięta
      torbiel. Jestem osobą spokojną, obecnie siedzącą w domu na czas leczenia.
      Bardzo proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuje. Jeżeli jeszcze coś ktoś będzie
      chciał wiedzieć o mnie to proszę pytać. Pozdrawiam:)
      • beba2 Re: Dzień dobry, jestem tu 1 raz. Proszę o pomoc. 20.10.04, 10:42
        Pszczółko droga, postaraj się jakos dostac do homeopaty. Homeopatia radzi sobie
        nawet z udrożnieniem jajowodów, ale jak dla mnie Ty powinnaś się znaleźć pod
        opieką homopaty. Uchroniłoby Cie to pewnie przed interwencją chirurgiczną. Na
        forum nikt pewnie Cię leczył nie będzie - a nawet mam taką nadzieję - dla
        Twojego dobra.
        Pozdrawiam
        • pszczolka2 Re: do beba2 20.10.04, 10:55
          Liczyłam się z taką odpowiedzią i dziękuje. Powiedz Mi tylko jeszcze, czy
          gdybym wzieła te leki, to czy zaszkodziłabym sobie? Jestem z Zabrza, jeżeli
          znasz kogoś zaufanego i masz do tej osoby namiary, to czy mogłabyś Mi podać?
          Mam około 6 tygodni do operacji, czy w tak krótkim czasie mogą wystąpić jakieś
          poprawy? I ile kosztuje wizyta u homeopaty?
          • beba2 Re: do beba2 20.10.04, 11:00
            Pszczółko na forum są juz odpowiedzi na Twoje pytania - jest wątek "adresy
            homeopatów", niestety nie pamiętam czy jest ktoś w Zabrzu.
            Sama nie bierz tych leków !
            Po sześciu tygodniach moze nastąpić poprawa ( wszystko zależy od organizmu i
            przewlekłości schorzenia), ale przeważnie leczenie jako takie jest o wiele
            dłuższe.
            Moje zdanie jest takie - szukaj homeopaty i to jak najszybciej.
            I pytanko : czy planowana operacja jest nieodwołalnie konieczna za te 6 tygodni?
            • beba2 Re: do beba2 20.10.04, 11:08
              Jest cuś w Katowicach na Mikołowskiej o ile dobrze mi się kojarzy.
            • pszczolka2 Re: do beba2 20.10.04, 11:08
              W moim przypadku dobrze byłby zrobić ją jak najszybciej a to dlatego, że
              przypuszczają torbiel endometrialną a to oznacza endometrioze która swoją
              powłoką może zaatakować jajniki i macice. 2 listopada mam dostać @, 9 listopada
              druga szczepionka przeciwko żółtaczce i po dwóch tygodniach od tej drugiej, mam
              mieć laparoskopie. Dlaczego pytasz?
    • pszczolka2 Re: Dzień dobry, jestem tu 1 raz. Proszę o pomoc. 20.10.04, 11:47
      • beba2 Re: Dzień dobry, jestem tu 1 raz. Proszę o pomoc. 20.10.04, 15:31
        Pytam, bo nie wiem czy przedłużająca się terapia homeopatyczna i odsunięcie
        terminu zabiegu bedzie bezpiecznym rozwiązaniem. Ale niestety nie do mnie
        należy ocena. Musi to zrobić homeopata.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka