agrafka11 08.11.04, 21:59 W jaki sposób homeopatia radzi sobie z tą chorobą? Czy konieczna jest wizyta u lekarza, czy znawcy na forum ( chylę czoło ) mogą coś poradzić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: paradontoza 10.11.04, 09:22 Może i mogą, ale nie wiem - czy problem dotyczy Ciebie? Bo jeśli tak, to znawcy si nie odezwą, bo widziałam, że już ktoś się Tobą homeopatycznie zajmuje - nie możemy mieszać się lekarzowi do kuracji. A jesli chodzi o kogoś innego, to można próbować, ale nie ma objawów - nie ma sugestii;) <Czy konieczna jest wizyta u lekarza, No co Ci będę kłamać, zawsze lepiej u lekarza, niż tutaj... 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
agrafka11 Re: paradontoza 10.11.04, 18:06 Sonduję tak ogólnie, sprawa dotyczy mojej koleżanki, ale ona ma jeszcze mniejsze szanse się leczyć homeopatycznie niż ja, bo nie bywa w Krakowie. Zresztą ja się przestałam leczyć u dr Z. , może po operacji rozpocznę nowy etap życia z dr. Kowalską :)) Dlatego pytam o koleżankę, bo gdyby sprawę można było załatwić bez wizyty u lekarza to mogłabym kupić jej lekarstwa. Oczywiście, że jeśli sprawa jest poważna, to ja nie dyskutuję, bo nie uznaję leczenia na własną rękę ( no, a na pewno nie w sprawach poważnych ). Odpowiedz Link
akownik Re: paradontoza 10.11.04, 18:09 sprawa jest powazna.a jakbys poczytala dokladnie co tu sie wypisuje to oprocz nazwy dolegliwosci,ktora nam nic nie mowi,opisala bys objawy albo jednak wyslala kolezanke do homeopaty Odpowiedz Link
agrafka11 Re: paradontoza 10.11.04, 19:13 akownik, dobrze... dobrze... spokojnie... Czytam co się pisze i część nawet rozumiem ;) , na razie chciałam tylko spytać, czy można... Ale jeśli można, to oczywiście, że ją wypytam i się zgłoszę. Ty też czytaj, bo napisałam, że nie jest to prosta sprawa "wysłać ją" - gdyby to było proste, nie zawracałabym wam głowy. Pa! :)) Odpowiedz Link
akownik Re: paradontoza 10.11.04, 20:34 czytam dokladnie co sie pisze.szanuje tych co prosza nas o porade.wydaje mi sie jednak,ze jesli kogos trudno wyslac do homeopaty czy do lekarza wogole to szanse na to by chcial skorzystac z takiej pomocy sa nikle. Odpowiedz Link
very_martini Re: paradontoza 10.11.04, 21:37 ej, Akowniku, ale czasami ludzie faktycznie nie mogą... Wiesz, niby chcieć to móc, ale przeciez wiemy, że z tym naprawdę najprzeróżniej bywa... Czego żałuję całym sercem. Nic to, trzeba siać propagandę wśród lekarzy, żeby się nawracali, to problem by się zmniejszył... 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
agrafka11 Re: paradontoza 11.11.04, 08:32 akowniku, mieszkamy w miejscowości, w której nie ma homeopaty. Koleżanka ma dwoje malutkich dzieci i męża, który pracuje do 19.00 także w święta ( np. dzisiaj - 11 listopada ). Nie ma też samochodu, żeby pojechać np. do Krakowa ( ponad 150 km ). Sam przyznasz, że trudno będzie jej skontaktować się z homeopatą? Jak tylko się z nią zobaczę ( w poniedziałek ) napiszę wam coś o objawach. O co dokładnie ją wypytać? ( oczywiście poza ogólnie znanymi objawami paradontozy ). Odpowiedz Link
akownik Re: paradontoza 11.11.04, 08:51 tu nie chodzi o ogolnie znane objawy paradentozy.chodzi o opis tego co sie dzieje z twoja kolezanka,jej chorob dawnych i obecnych,dotyczacych nie tylko zebow,ale od wczesnego dziecinstwa.kiedy i jak zaczely sie jej klopoty,jak wyglada twoja kolezanka,jak reaguje na rozne sytuacje,co jej szkodzi co pomaga itp Odpowiedz Link
agrafka11 Re: paradontoza 16.11.04, 21:14 Uwaga! Jestem gotowa, mam odpowiedzi koleżanki. Przeczytajcie i oceńcie :) Wiek: 42 lata stan cywilny: mężatka od 5 lat dzieci:dwoje - 5 lat i 2 lata ( bliźniak starszego syna zmarł po porodzie) wykształcenie: wyższe wykonywany zawód: nauczycielka (gimnazjum) odżywianie: dieta niewegetariańska używki: kawa 2-3 razy dziennie wygląd: 167 cm, waga 58 kg, jasna karnacja, włosy rudawy blond, oczy piwne wywiad rodzinny: mama zmarła w wieku 49 lat na tętniaka, siostra zmarła w wieku 57 lat na nowotwór płuca, brat zmarł w wieku 37 lat na chłoniaka aktualne dolegliwości: pojawiły się nagle, trwają 10 lat, zmiany były najpierw powolne, potem i obecnie następują szybko. Pora dnia, nocy, zmiany pogody, temp. , wilgotności, posiłki ruch, spoczynek nie mają znaczenia. Problem dotyczy dziąseł, które w dolnej szczęce opadają powoli odsłaniając szyjki kolejnych zębów. Zmiany następują od prawej do lewej strony.Jest też kamień nazębny.Waga ciała bez zmian. Nie było szczepień i leków , uczuleń i ukąszeń. zdolność zapamiętywania słabsza od 2 lat czytanie z zainteresowaniem bez problemów. Myśli o przyszłości i związany z tym niepokój.Niehcęć wobec lekceważenia i nielojalności. Obawy wobec: ciemności, napaści, śmierci, wysokości największe rozżalenia i smutki były związane ze śmiercią najbliższych ( płacz, ucieczka w samotność) Płacz pojawia się zarówno ze smutku, jak i radości. W przypadku smutku pocieszanie nie przynosi żadnego skutku Niechęć do życia powoduje chamstwo i nieuleczalne choroby największe radości życia to dzieci i ... jesień gdy wpada w gniew: blednie i ma ciemno przed oczami ( nie widziałam jej nigdy w tym stanie:) czekanie znosi dobrze, jest cierpliwa następstwem żalu zmartwień było chudnięcie i zniechęcenie, po tych przeżyciach wystąpiły częste bóle głowy, kłopoty z żołądkiem i jelitami smutna i przygnębiona czuje się późnym wieczorem szybko je, pisze, mówi, chodzi lubi porządek ale bez przesady przed miesiączką podenerwowanie , w czasie trwania zmęczenie, po miesiączce - dobrze wrażenia bólu:odczucie bólu silnego i kłującego objawy uogólnione: na przednówku czuje się mniej sprawna żle znosi wilgotną pogodę w czasie burzy ból głowy, na słońcu się męczy źle znosi zmiany pogody wiatr nie ma znaczenia zmiany temp. otoczenia powodują ból głowy i przezięvbienie krańcowe zmiany temp. źle znosi dobrze czuje się w cieple ( ciepły pokój, łóżko ) zimą ubiera się ciepło, nie przeziębia się, najchętniej sypia w przewietrzonym pokoju przy zamkniętym oknie najlepiej się czuje gdy stoi najlepiej odpoczywa leżąc dłużej stojąc lub klęcząc w kościele czuje się dobrze prZed posiłkiem zniecierpliwiona, po - rozleniwiona ulubiona potrawa - zupy pragnienie umiarkowane ( rano kawa, potem woda mineralna) ból żołądka powodują potrawy słone, tłuste, ostre herbata, kawa, likiery, wina - lubi owoce - chętnie, mało soli, przyprawy - oszczędnie nie pali, źle znosi dym nie uprawia sportu nad morzem czuje się dobrze, w górach źle źle znosi zimną kąpiel, dobrze ciepłą i morską obcisłe rzeczy - bez znaczenia nie słabnie i nie mdleje rany goją się szybko, nie ma skłonności do sińców skaleczenia - krew jasnoczerwona, skąpo źle się czuje po paralekach i antybiotykach szczepiona na tężec sen i marzenia senne od kilkunastu lat śpi na plecach, głowa i ramiona w linii prostej do ciała, otwarte usta senność powoduje zmęczenie i pogoda budzi się o 6.00, senna o 22.00, nie ma problemu z budzeniem się nie wie o czym śni po obudzeniu czuje się dobrze, sen wpływa na nią pozytywnie, nie ma problemu z zasypianiem, zaxsypia w ciągu 5-15 minut przeszkadza jej płacz dzieci, światło , hałasy nie budzi się w nocy jako kobieta I miezsiączka w wieku 13 lat ostatnio nieregularnir, trwa 7 dni, skąpa, krew jasnoczerwona bez skrzepów, bol brzucha, obfite nocą, popęd płciowy osłabiony współżycie nie jest nieprzyjemne pierwsza ciąża rozwiązana w 7 miesiącu ( bliźniak zmarł ), w czasie ciąży nie było dolegliwości pierwsze ruchy płodu w 4-5 miesiącu porody: 28.06.2000 i 21.08.2002 obydwie cesarki pierwsze dziecko karnmione piersią pół roku, drugie 2 lata pierwsze miesiączki po porodzie po 5 miesiącach metody naturalne regulacji poczęć tło skazowe przewlekłych chorób: objawy psychiczne: zachowanie powściągliwe, szybkie reakcje, potrafi ustępować, pocieszanie nasila płacz objawy skórne: swędząca, wysychająca skóra, występują brodawki objawy ogólne: dolegliwości nasilają się wieczorem i nocą stan poprawia natężony ruch aż do wysiłku wysypki skórne, nieżyty nosa wydzieliny naturalne pogarszają stan serce uderza często występujące bóle są kłujące, drażniące pocenie pogarsza samopoczucie zmiany pogody powidują ból głowy KWESTIONARIUSZ WYPEŁNIONO NA PODSTAWIE WSKAZÓWEK ZAWARTYCH W PRACACH BARTHELA, HAHNEMANNA I W OPARCIU O DOŚWIADCZENIE MOJEGO - BYŁEGO - LEKARZA HOMEOPATY. Nie wiem, czy dobrze to zrobiłyśmy? Czekam na Wasz odzew z niecierpliwością przestępując z nogi na nogę. Odpowiedz Link
akownik Re: paradontoza 16.11.04, 21:44 sugerowalbym CARCINOSINUM C2OO jedna dawke jednorazowo,THUYA 5CH trzy granulki rano i wieczorem.zaczac jednak trzeba by od picia na czczo przez 10 dni sody oczyszczonej/lyzeczka na szklanke cieplej wody/ i do tego lek o nazwie CITROKEHL 3xdziennie po 60 kropli przed jedzeniem.unikac pasty do zebow zawierajacej fluor.dolozylbym jeszcze MERCURIUS SOLUBILIS 9CH raz dziennie po trzy kulki. i nie przestepowalbym z nogi na noge bo niecierpliwosc i pospiech przynosza bardzo zle skutki o czym sam sie przekonalem. Odpowiedz Link
agrafka11 Re: paradontoza 16.11.04, 21:55 Dzięki, dzięki! Ja zawsze przestępuję niecierpliwie, gdy czekam na coś fajnego :) Nie przypuszczałam, że tak szybko odpowiesz :) Jutro rano koleżanka bardzo się ucieszy, bo ona też przestępuje ;D Odpowiedz Link