Dodaj do ulubionych

Ja i Carcinosinum

12.05.05, 09:12
Obiecałam już jakiś czas temu, że napisze jaki lek dostałam....no i pisze już od 3 miesięcy :-))).
Ale teraz przyszła pora, hahaha.
Jak już u góry widzicie, moja konstytucja jest Carcinosinum.
No i to ze względu na mój paniczny strach przed rakiem (już od dzieciństwa), historię raka w mojej rodzinie, i na nie ostatnim miejscu dominujący pedantyczny ojciec. No i napewno wiele innych objawów na podstawie których mi pan doktor dobrał lek.
Jeden z głównych problemów zdrowotnych s którym poszłam do homeopaty, to chroniczne zatoki( coś mi spływało cały czas nosogardzielą,zwłaszcza rano)..., trądzik na plecach i dekolcie, nawracające stany zapalne i grzybicze pochwy, wzdęcia...,
Pod koniec lutego dostałam potencje 30CH i sie zaczęła jazda...
odrazu na drugi dzień grzybica, która zniknęła po kilku dniach, bardzo żywe sny, bół stawów (kiedyś miałam). Co prawda byłam pierwszych kilka dni bardzo nerwowa, ale to się poprawiło
Po miesiącu potencja 200CH, 3 kulki, psychika bardzo dobrze ( po 30ce póżniej też), natomiast zaczęła nawracać zgaga, kilka razy ból czoła, znowu się pojawiła grzybica, zaczęłam się więcej pocić.....lewa strona zatok zatkana.
Co był dla mnie największym zaskoczeniem, to fakt, że przestałąm mieć ochotę na wino. Do tej pory bardzo lubiłam, zwłaszcza wytrawne, nie dużo, ale prawie codziennie małą lampke.
Pojawił się jeszcze ból gardłą i katar (lewa strona)
Póżniej wpadłam w dołek, bo się okazało, że się w naszej rodzinie pojawił kolejny rak.
To było 5 tygodni od kiedy zażyłam potencje 200CH.
No i wtedy przyszła pora na 1000 CH.
Zatoki, gardło i katar się przerzuciły na prawą strone..........
Co prawda nie mogłam się przez 4 dni otrząsnąć ze strachu,że ja też mam raka,ale już mi dzięki Bogu przeszło.
Zatoki mnie wzięły okropnie, z prawej strony wysmarkuje jakiś ohydny płyn koloru intensywnej żłóci i przez 2 dni mnie bolał cały policzek i zęby.
Cały czas mam zatoki troche przytkane, ale mam wrażenie,że coś się czyści.
No i do tego obłożony język i nieprzyjemny zapach w ustach, bee.
Natomiast grzybica narazie nie wróciła, bez upławów, jest ok.
No i szczytem wszystkiego, przestałąm mieć ochote na kawe, ja kawoś okropny.
Bez przymusu się pozbyłam moich dwóch ulubionych nałogów : kawa i wino.
Sama w to nie mogę uwierzyć...............
Na mój sielski rozum idzie wszystko w dobrym kierunku, przynajmniej mam nadzieje.
Też sama siebie przekonałam,że się nie będę zachowywać tak, żeby był ojciec zadowolony, ale tak jak ja chce i uważam, haha.
No i tak to jest !!!!
Pisze to, bo sama lubie czytać takie posty o postępach w leczeniu.
Czytam was codziennie, i naprawde się ciesze,że nawracacie ludziom "rozum" do głowy, hihi.
Mojego syna też lecze u homeopaty i już przeszedł 2 choroby z wysoką gorączką bez antybiotyku, co było wcześniej niesłychane...
Pozdrawiam gorąco

Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Ja i Carcinosinum 12.05.05, 11:18
      hej, mnie po carcinosinum też(odpukać) oczyściły się chyba zatoki (lewa
      szczękowa) nie czuję w niej ucisku.Katar złożył mnie miesiąc temu najpierw
      zółty, później w długi weekend biały, jak piana z białka ubita i kichanie,
      kręcenie w nosie.Katar jakby gdzieś z głębi.Odpukać :) , nie czuję tej zatoki,
      natomiast wydzielina w gardle nadal jest, choć po podaniu przez kilka dni chyba
      w kolorze normalnej śliny.Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
      Monika
    • very_martini Re: Ja i Carcinosinum 12.05.05, 18:29
      Ja bym usunęła ze świata homeopatycznego lek, który może spowodować takie
      nieszczęście, jak awersja do wina.
      Lubię takie posty, bo potwierdzają moją slynną teorię, ze homeopatia to nic ino
      placebo.
      Lekarza grzecznie zamieściłaś na liście? He?

16%VOL
      22%VAT
      • nesca7 Re: Ja i Carcinosinum 13.05.05, 08:25
        Hahaha, Martini masz racje. Ale może kiedyś mój apetyt na wino wróci???
        Było przyjemnie, teraz nie mam cholerka żadnego nałogu , oprócz spania.......
        Teraz organizm wraca do równowagi, miewałam nadkwasote i temu raczej wino i kawa nie sprzyjają i sama nie byłam w stanie odpuścić..
        Lekarza to już tu wychwałałam jakiś czas temu, dr.Szufnarowski, Wrocław.
        Wczoraj byłam w niezłym dołku, tak sobie myśle, jeśli ze mnie to wszystko
        teraz wyłazi, to jakie jest wewnątrz mnie śmietnisko, i czy się wogóle uda?
        Pozdrawiam i smarkam dalej....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka