24.05.05, 23:06
Potrzebuję adresu homeopaty z Gdańska, Elbląga dla chorej dziewczynki.
NATRUM MURIATUM 9CH -czy się stosuje przy anoreksji?
Nastolatka jest pod opieką psychologa od 3 miesięcu a poprawa marna
nie chce też chodzić na terapie.
Obserwuj wątek
    • alcia15 Re: anoreksja 24.05.05, 23:07
      oczywiście chodzi o ANOREKSJĘ
    • very_martini Re: anoteksja 24.05.05, 23:17
      Gdańsk - dr Zaremba Janowska, namiar w liście adresowej.
      Natrium często stosuje się u anorektycznek, ale to nie jest jedyny lek.
      Homeopatia przynosi bardzo dobre efekty w leczniu anorektyczek.

16%VOL
      22%VAT

• alcia15 Re: anoteksja 25.05.05, 10:33
        very_martini napisała:

> Gdańsk - dr Zaremba Janowska, namiar w liście adresowej.
        > Natrium często stosuje się u anorektycznek, ale to nie jest jedyny lek.
        > Homeopatia przynosi bardzo dobre efekty w leczniu anorektyczek.
        >
        > 16%VOL
        > 22%VAT
        > dziękuję za adres, czy można na własną ręke podawać NATRIUM-mieszkamy w dość
        daleko od Gdańska [100km], od innych większych miast jeszcze dalej, a chciałabym
        zacząć jak najszybciej, a uzyskanie porady może potrwać.
        • very_martini Re: anoteksja 25.05.05, 10:38
          Hm... Raczej bym odradzała... Albo zadzwoń do niej, powiedz, jaka jest sytuacja,
          i co ona o tym myśli. Słyszałam, że jest dość kontaktowa i nie powinna Cię zbyć.
          Ja jednak byłabym za tym, żeby nie szarżować na własną rękę. Rozumiem, że
          sytuacja jest dość pilna, więc jeśli masz możliwości - finansowe, lokomocyjne,
          jakiekolwiek inne - skontaktuj się z nią w miarę szybko, terminy nie są długie.

16%VOL
          22%VAT
    • alcia15 Re: anoteksja 25.05.05, 15:14
      Zrobię tak jak radzisz. Dziękuję za pomoc, napiszę jak będę coś wiedziała.
      • beba2 Re: anoteksja 25.05.05, 15:37
        Najgorsze co mozesz zrobić, to zacząć leczyć dziecko na własną rękę. To jest
        bardzo powazna choroba, czasem wręcz śmiertelna. Nie wydaje mi się, zebyś sobie
        sama poradziła natrium 9 CH. Przeciez często nie radzą sobie z tym specjaliści.
    • alcia15 Re: anoteksja 25.05.05, 16:44
      Niestety wiem ,że to okropna choroba. Dziecko jest pod opieką psychologa od
      problemów z żywieniem. Lekarz rodzinny kazał podawać ; witaminy, spiruline
      lub chlorelle, oraz kupić ziółka na apetyt[nie wypaliło-nie pije, kupiliśmy
      andyjskie zioła w kapsółkach-to raczy jeść] Wyniki z krwi w normie, żelazo-też,
      ale spadło-czy z terapią homeopatyczną można stosować takie wspomagające
      suplementy?
      Czytałam że na małe ilości żelaza dobry jest pyłek kwiatowy-ale czy
      wolno razem z homeopatią? Mam wrażenie, że te dodatki tylko jakość trzymają
      dziewczynę ,że miare normalnie[ jeszcze] funkcjonuje.
      • alcia15 Re: anoreksja 25.05.05, 21:02
        Czy krople dr Bacha to homeopatia? Szukam w necie o anoreksji i znalazłam

taką perełkę oraz informację ,że to skuteczne na zaburzenia żywienia.
        • akownik Re: anoreksja 25.05.05, 21:35
          Krople Bacha to nie jest homeopatia.Anoreksja daje sie wyleczyc
          homeopatycznie,ale trzeba sie nastawic na dlugieleczenie.Nie zrobi sie tego na
          odleglosc.Leczenie to nie tylko leki,ale takze wlasciwy sposob odzywiania i
          wiele innych czynnikow.
        • very_martini Re: anoreksja 25.05.05, 22:32
          Nie, to nie homeopatia, i są dość cieżko dostępne w Polsce. Ja sobie kiedyś
          zakupiłam rescue remendy, podczas bytoności za granicą, i jakoś mnie nie zwaliło
          z nóg - miało dodać odwagi przed egzaminem i uspokoić, ale nie dało rady:)

16%VOL
          22%VAT
      • very_martini Re: anoteksja 25.05.05, 22:37
        Eh, kurczę, lekarz rodzinny się nie powinien brać za kombinowanie, bo widać, że
        nie ma specjalnie pojęcia o anoreksji. To przecież choroba głowy, a nie brak
        apetytu...
        Suplementy absolutnie nie kłócą się z homeopatią, tylko trzeba dbać, zeby były
        dobrej jakości, skoro już muszą być sztuczne, wiele jest nic nie wartych.

16%VOL
        22%VAT
        --
        takie tam... forum homeopatia
    • alcia15 ANOREKSJA 25.05.05, 22:40
      a z homeopatią można stosować suplementy jak witaminy, minerały, pyłek

kwiatowy?
      • very_martini Re: ANOREKSJA 25.05.05, 22:44
        można. mleczko pszczele ponoć się żre, ale reszta, dopóki nie zawiera kamfory,
        jest ok.
        aha, z witaminy c w większej ilości lepiej zrezygnować.

16%VOL
        22%VAT
    • alcia15 ANOREKSJA 25.05.05, 23:12
      DZIĘKI
    • alcia15 ANOREKSJA 26.05.05, 11:45
      DZIĘKUJĘza wszystkie rady jutro dzwonimy do pani doktor.Chciałam sprostować
      lekarz domowy tylko kontroluje wagę ,daje skierowanie na badania i doradził
      jak uzupełnić dietę[WALCZYMY O POSIŁKI W ,,LUDZKICH'' ILOŚCIACH],tą terapię
      u psychologa zalecił psychiatra.Wiem ,że tylko lekarz ,który leczy całościowo
      może pomóc,dlatego pomyślałam o HOMEOPATI, myślałam ,że nim uzyskamy profesjo-
      nalną pomoc można coś zacząć na własną rękę ,ale teraz wiem że najpierw wizyta
      potem leczenie, jak będę coś już konkretnego wiedziała to napiszę.Jeszcze raz
      bardzo dziękuję.
      [mieszkamy w małej miejscowości a tu nie ma homeopatów,lekarzy leczących
      całościowo, najbliższe większe miasta 0k.100km-to tak na moje usprawidlenie
      piszę]
      • kubalan Re: ANOREKSJA 27.05.05, 11:58
        A skad jesteś? Tak z ciekawości pytam..
        Ja z Elbląga, wygląda na to, że Ty z okolic. I daj znać czy się dodzwoniłaś do
        dok. Izy, bo ja dzisiaj jakoś nie mogę. Może pod wieczór będzie luźniej. A jak
        się nie uda to zostaw wiadomość - ona czasami oddzwania, taka jest miła ;)
        Powodzenia,
        • alcia15 Re: ANOREKSJA 27.05.05, 16:33
          Mieszkamy w Kwidzynie,narazie jeszcze się nie dodzwoniliśmy, albo zajęte, albo
          nikt nie odbiera.
        • alcia15 Re: ANOREKSJA 29.05.05, 18:09
          kubalan napisała:

> A skad jesteś? Tak z ciekawości pytam..
          > Ja z Elbląga, wygląda na to, że Ty z okolic. I daj znać czy się dodzwoniłaś do
          > dok. Izy, bo ja dzisiaj jakoś nie mogę. Może pod wieczór będzie luźniej. A jak
          > się nie uda to zostaw wiadomość - ona czasami oddzwania, taka jest miła ;)
          > Powodzenia,
          Ja w piątek ,ani w sobotę się nie mogłam dodzwonić. Jutro spróbuję, a ty?
          • kubalan Re: ANOREKSJA 30.05.05, 11:42
            Nie wiem jaki masz nr tel - bo przychodnia, gdzie ona przyjmuje pewnie byla
            zamknieta na weekend. Spróbuj dzisiaj. Ja już nie dzwoniłam.
    • alcia15 ANOREKSJA 30.05.05, 19:02
      Dodzwoniłam się ,ale mam jeszcze raz jutro bo dziś nie było pani doktor.
      Mam nadzieje że jutro będę znała termin wizyty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka