Dodaj do ulubionych

Ból gardła

05.02.06, 08:16
Proszę o pomoc dla mojego synka ,prawie czterolatka.W nocy budził się z
takim "szczekającym"krtaniowym kaszlem.Wczoraj prawdopodobnie napił się coś
zimnego i przypuszczam,że to od tego napoju.Nie ma gorączki.Od jakiegos czasu
brał zapobiegawczo co dwa dni Oscillolococinum.Jest pod opieką homoepaty ale
dzisiaj niedostępny i jutro przypuszczam też.Synek to wcześniak i po
urodzeniu dość długo podłączony był pod respiraror-dlatego też reaguję na
kaszel niepokojąco.Oddech tez był taki świszczący.Proszę poradźcie mi może
coś mam w domu a nie wiem czy mogę mu podać.Podałam oscillolococinum,prawie
pół dawki.Czy dobrze zrobiłam? Dopiero zaczęłam leczyć siebie i dziecko i
jeszcze raczkuję w tej dziedzinie.Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na
odzew.Bożena
Obserwuj wątek
    • mamumilu Re: Ból gardła 05.02.06, 12:53
      Na taki świszczący krtaniowy oddech ze szczekającym kaszlem u nas najlepiej
      skutkuje spongia tosta 30ch podaje z wody rozpyszczone 3 kulki w pół szklanki
      wody i łyżeczką co pół godziny a wczasie ataku w nocy nawet co 5 min. Po paru
      dawkach powinna być poprawa
    • mamumilu Re: Ból gardła 05.02.06, 12:55
      oscillo podałas dobrze ale musisz podać coś oprócz tego - jak nie maszspongii i
      nie możesz iśc do apteki to napisz co masz - zobaczymy czy cos jest na taki kaszel
      • renste Re: Ból gardła 05.02.06, 14:18
        U nas tez tak było -u niemowlaka 7 mies.Nawet wzywalismy pogotowie,bo się mały
        podduszał.Spongia od homeopatki co godzina z wody zadziałała super.I przeszło.
        • pumka3 Re: Ból gardła 05.02.06, 18:57
          Jesteście kochani.daję jeszcze arnikę C30-taką mam.
          Spis tego co mam:helleborus C15i 30,lachesis C-15 i 30,chamomilla C15 i
          30,anacardium D-30 i C-30 i 15,stramonium C-30 i D-30,Barium Carbonicum D-
          12,arum metallicum C-30,ferrum phosphoricum D-12, coffea C-15,magnesium
          phosphor D-12 arum metalicum D30,china C-30,nux vomca D-30,tarantula hispana
          9ch.To tyle ale jeszcze poszukam.Czy mogę z tego jeszcze coś podać?Oddech taki
          świszczący na granicy płuc,tak głęboko,dalej bez temperatury.Podaję co dwie
          godz.jeszcze oscillococcinum po dwie kulki..Jeszcze znaazłam pulsatilla D30,i
          hamamelis C9.
          • anda8 Re: Ból gardła 05.02.06, 19:59
            aconitum jest dobre na pseudokrup, na początek co 15 minut 9CH u nas pomogło,
            wywietrzony pokój, raczej chłodne powietrze a nawet zimne. Na noc skręć
            ogrzewanie. W razie ataku ubierz dziecko i otwórz okno, a nawet otwórz
            zamrażarkę i stań z dzieckiem obok.
            Najgorsze sa ataki koło północy i koło 4 nad ranem pierwszej nocy.
          • mamumilu Re: Ból gardła 06.02.06, 16:18
            no i jak minęła noc? nie mogłam już wczoraj zajrzeć ale i tak za bardzo nic z
            tego co masz by nie pasowalo na ten kaszel(chyba) - spongia to podstawa przy
            dzieciach tak jak ipeca, belladonna czy acconitum
            • pumka3 Re: Ból gardła 06.02.06, 21:38
              Bardzo dziękuję.Dzisiaj zamówiłam spongie i ma nadzieję,że ją będę miała w
              swojej apteczce.Postawiłam wczoraj bańki i podałam oscillo..i jakoś
              przetrwaliśmy.Dzisiaj się nie pogorszyło,trochę gorączkował ale udało sie zbić
              gorączkę i na razie odpukać...Jutro mam wizytę u lekarza,muszę sprawdzic czy
              płucka nie są zajęte.Jesteście kochane-dziękuje.
              • mamumilu Re: Ból gardła 07.02.06, 00:29
                No to dobrze - miejmy nadzieję, że nic poważnego nie wyjdzie z tego - a do
                rodzinnego idziesz czy homeo? Napisz czy wszystko ok.
                • pumka3 Re: Ból gardła 07.02.06, 17:06
                  Sprawdzę czy wszystko w porządku u rodzinnego bo do naszego hemo jest długa
                  kolejka no i trochę daleko.Byłam w ubiegłym tygodniu,następnym razem poproszę o
                  podstawowe leki do apteczki.Gdzie zamawiacie spongię?Zamówiłam w aptece i znów
                  nie mają w hurtowni.Sama już nie wiem co o nich myśleć.Jeszcze raz dziękuję za
                  pomoc.Chyba już się nie uwolnię od strachu o Mata,każda choroba wywołuje u mnie
                  panikę i strach.Dobrze ,że coraz starszy i silniejszy to i moze nareszcie
                  zacznie chodzic na własnych nóżkach.
                  • mamumilu Re: Ból gardła 07.02.06, 21:36
                    a gdzie mieszkasz? bo u nas najczesciej w którejś aptece jest na stanie.
                    I co powiedział lekarz? ja ostatnio na taki kaszel u córki dostałam baktrim! -
                    tak na wszelki wypadek...
                    • pumka3 Re: Ból gardła 09.02.06, 10:10
                      Już wszystko dobrze a leki sprubóję zamówić w innej miejscowości.Bardzo
                      dziękuję wszyskim za pomoc i serdecznie pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka