Dodaj do ulubionych

boiron graphites 9CH

07.02.06, 14:46
witam!
kompletnie nie znam sie na homeopatii mam jednak nadzieje ze pomoze wiec
dlaczego nie sprobowac :) mam skore atopowa, sklonna po podraznien -
straszliwie wrazliwa na zmiany temperatury, niewlasciwa pielegnacje itd. w
aptece polecono mi Graphites 9CH z tym ze nikt nie powiedzial jak stosowac :(
mozecie pomoc?zna ktos ten preparat?pomoga choc troche?pozdrwaiam i bardzo
prosze o rade
Obserwuj wątek
    • hyeena Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 14:51
      aha i jeszcze jedno pytanie czy moge rownolegle przyjmowac zyrtec?
      • very_martini Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 15:11
        dopiero teraz doczytałam, że jesz zyrtec, więc domyślam się, że cierpisz na
        jakąś alergię. Dobra rada cioci Martini: skonsultuj się z homeopatą, bo masz
        szanse pozbyć się tego wszystkiego za jednym zamachem, choć może to chwilę potrwać.

16%VOL
        22%VAT
    • very_martini Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 15:10
      Nie da się stwierdzić, czy to dobry lek dla Ciebie akurat. Leki homeopatyczne
      dobiera się indywidualnie do pacjenta po wypytaniu o objawy.
      Przypadłości skórne zresztą najlepiej leczyc pod kontorlą dobrego homeodoka.
      Zawsze są rezultatem jakichś problemów głębiej. Graphit m_o_ż_e_ Ci pomóc, ale
      tylko objawowo - ja bym jednak nie kombinowała. Ryzykujesz zepchnięcie tego
      objawu do wewnątrz.
      Pewnie czujesz się zagubiona w temacie, więc odeślę Cię tu
      www.homeokulka.fc.pl/
      16%VOL
      22%VAT
    • hyeena Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 15:19
      a tak poki co jak mam to zazywac chce sprawdzic czy bedzie jakikolwiek efekt -
      tym bardziej ze wkrotce ide do alergologa
      • very_martini Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 15:27
        nie zażywać, moja skromna rada.
        Jeśli bardzo chcesz, to myślę, że kulka raz dziennie albo 2 razy może być,ale
        naprawdę średnio podoba mi się ten pomysł.

16%VOL
        22%VAT
        • hyeena Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 17:07
          przez telefon pani z apteki powiedziala mi przed chwila zeby brac 4x1 granulke -
          pamietala mnie - Martini czemu Ci sie nie podoba pomysl z zazywaniem?myslisz ze
          to moze zaszkodzic?w aptece zaklinali sie ze nie...
          • very_martini Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 17:17
            masz następujące możliwości:

1. brak efektu (czy w aptece wypytali Cię o szczegóły dotyczące Twjej skóry? Czy
            tylko dali ten lek i koniec?)

2. efekt chwilowy, to znaczy po odstawieniu leku wszystko wróci do normy

3. stłumienie objawu - to znaczy on pozornie zniknie, ale tak naprawdę wywędruje
            gdzieś głębiej. Z tym jest problem taki, że choroba zepchnięta do wewnątrz
            organizmu nie znika, tylko gdzieś tam sobie siedzi i często wyłazi w najmniej
            spodziewanym momencie i w różnej formie.

4. sukces (ale to już byłby bardziej przypadek niż zaplanowane dzialanie)

Masz jeszcze alergię, czyli poważny problem autoimmunologiczny, którą też
            tłumisz lekami antyhistaminowymi.Myślę, że jedno tłumienie wystarczy.
            A czy problemy ze skórą nie są na podłożu alergicznym też?

16%VOL
            22%VAT
            takie tam... forum homeopatia
          • tom_j23 Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 17:21
            Zmianu skórne typu Graphites mają taką charakterystykę:

"Wypryski pęcherzykowe, z których sączy się płyn gęst, lepki, ciągnący się,
            kleisty, żółty, o wyglądzie miodu. Ten wyciek zasycha na powierzchni,
            tworząc strupy o zabarwieniu od złotawo-żółtego, do brązowao-żółtego. Nawet
            najlżejsze podrażnienie powoduje krwawienie lub zwiększa ilość wycieku. (...)
            Zmiany te są swędzące, palące, ich stan pogarsza się w cieple i przy myciu.
            Ulgę przynosi zimno. W fałdach zgięć są szczególnie nasilone i bywają cuchnące.
            (...) Zmienione powierzchnie skóry są szorstkie, suche, twarde i zgrubiałe."

Jeśli u Ciebie tak to wygląda, to jest szansa, że pomoże.

Stefan
          • mamumilu Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 21:39
            powiem Ci jak może np zaszkodzić - nie zdziw się jak zaczną Cię boleć zęby
            trzonowe na dole po prawej stronie o ile dobrze pamietam z objawów tego leku. N
            askórę pewnie pomoże ale zęby możesz poczuć - weź sobie wtedy acconitum 1 raz
            żeby zneutralizowć
            A tak swoją drogą to patrzcie jak nam sie homeopatia rozwija, że panie w aptece
            zaczynają polecać pojedyncze leki :)
            • hyeena Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 21:43
              to mnie zmartwilas :| z tym bolem...a pytajac wprost moze mi jakos powaznie
              zaszkodzic?
              • very_martini Re: boiron graphites 9CH 07.02.06, 21:48
                poważnie? Jeśli chpdzi o poważne szkodzenie typu rozwalanie wątroby, to leki
                homeopatyczne absolutnie nie są toksyczne chemicznie, wszak to sam cukier.

16%VOL
                22%VAT
              • mamumilu Re: boiron graphites 9CH 08.02.06, 20:29
                raczej nie - taka potencja nie zaszkodzi w takim sensie jak myslisz - moga się
                zdarzyć poprostu inne objawy ale wcale nie muszą i lek może bardzo ładnie pomóc.
                W przypadkach alergicznych najlepiej jest iść do lekarza homeo bo wysypka
                oznacza, że organizm z czegoś się oczyszcza a ty zwalczając wysypke lekiem,
                który akurat bardzo dobrze działa na skórę, możesz sobie to oczyszczanie
                zablokować i wtedy to czego organizm próbuje się pozbyć pójdzie sobie w inne
                miejsce organizmu.
                Oczywiście możesz próbować na własna rękę - tego Ci nikt nie zabrania - tylko w
                homeopatii jest trochę inaczej niż przy "normalnym" leczeniu i dobrze jest o tym
                wiedzieć :)
    • agrafka11 Re: boiron graphites 9CH 15.02.06, 20:53
      Słyszałam, że Graphites pomaga także przy ładnym gojeniu blizn?
      • very_martini Re: boiron graphites 9CH 15.02.06, 21:39
        dobrze słyszałaś.

16%VOL
        22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka