Dodaj do ulubionych

Komary, meszki, a Ledum

26.06.06, 12:13
Witam,
Właśnie wróciłam po prawie dwutygodniowym pobycie w lesie i nad rzeką.
Od jakiegoś miesiąca bierzemy z synem Ledum 5 CH rano i wieczorem po jednej kulce (syn ma dwa latka)no i niestety na bardzo wygłodniałe komary i meszki to nie zadziałało wcale:(((( Gryzły nas zdrowo:)
Jedyny plus tego łykania to to, że dzecku szybciej goją się krosty (oprócz ledum 5CH smarowałam dapisem bo niestety 30 CH nie dowieźli przed urlopem). Normalnie miałby krosty około 2-3 tygodni, a tu po dwóch dniach znikały.
Mam w związku z tym pytanko - czy powinnam zwiększyć ilość kulek żeby ledum odstraszyło komarzyska czy zwiększyć potencję? Pytam ponieważ za tydzień chcemy znowu jechać do lasu na jakiś tydzień może dwa...
Aha i jeszcze jedno w razie jakiegoś uderzenia czy stłuczenia to jak podawać Arnicę 30CH - bo wiadomo w lesie o stłuczenia itp nie trudno...
Obserwuj wątek
    • marciszonka Re: Komary, meszki, a Ledum 26.06.06, 21:13
      Oj, przykro :(( Na nas działa pięknie, hmm... Nie wiem, w czym rzecz - czy
      trafiliście na komary mutanty czy na Was kule średnio w ogóle działają i trzeba
      może więcej? Nie wiem, spróbuj trzy razy dziennie w takim razie. Po prostu
      trzeba wyczuć indywidualną reakcję organizmu. Tu jej brakło, jak widać. Może po
      trzech razach zaskoczy.

A co do Arniki - normalnie do ust z nakrętki. Aha. Ja na takie zwykłe stłuczenia
      to nie podaję wyżej 15CH, jedynie jak się potomstwo rąbnie w głowę 30.
    • very_martini Re: Komary, meszki, a Ledum 26.06.06, 22:39
      www.pawel.fp.pl/porady.htm
      tutaj słowo na ten temat

Strasznie się namnożyły muszyka i komarzyska, ja nawet nad rzekę nie muszę
      jechać, w centrumie dużego miasta tyle tego fruwa i żre

16%VOL
      22%VAT
      • zarebamon Re: Komary, meszki, a Ledum 27.06.06, 09:54
        Dzięki poeksperymentujemy jeszcze w przyszłym tygodniu:)

• zarebamon Re: Komary, meszki, a Ledum 27.06.06, 10:27
      Jeszcze mi podpowiedzcie jedną rzecz - co byście zastosowały u dziecka i u dorosłego, u których występuje odczyn alergiczny po ugryzieniu komara i meszki - wielki, czerwony babel i bardzo swędzący. Lekarze poza wapnem nie umieją nic doradzić:(
      • jss7 Re: Komary, meszki, a Ledum 27.06.06, 13:55
        natknęłam się kiedyś na poradę Jacka Oczkowskiego w sprawie pokąsań,
        z bąbli występują tam jedynie małe pieczące.
        Wysyłam link, a nóż?
        pozdrowienia

www.pawel.fp.pl/porady.htm
        • zarebamon Re: Komary, meszki, a Ledum 27.06.06, 14:51
          No właśnie czytałam to i nie ma tam o wielkich bąblach na jeszcze większej czerwonej plamie:(
          • 5_monika Re: Komary, meszki, a Ledum 27.06.06, 19:07
            przeczytaj opis Apisu
            • babsee Re: Apis 28.06.06, 10:13
              No własnie.Chce kupic Apis na takie bąble wielgachne u córki(reaguje starsznie
              na ukąszenia komarów)ale chce też dla siebie i zastanawiam sie nad potencja.Mam
              mega alergie na ukasznia pszczół-łącznie ze wstrząsem anafilaktycznym ,ktorego
              to miałam przyjemność już dwukrotnie doświadzcyć.zawsze pędze do szpitala ale
              czasem ten szpital jest daleko a ja puchne w zastraszającym tempie( łącznie z
              obrzekiem kratni)Jaka potencja?30 CH wystarczy?
              • 5_monika Re: Apis 28.06.06, 12:02
                to jak masz uczulenie to będąc wrażliwą osobą możesz nawet na Apis zareagować
                alergicznie, więc ostrożnie 1 dawkę, co najmniej 30 CH i się obserwuj.
                • babsee Re: Apis 28.06.06, 12:47
                  He...racja..nie pomyslalam.Od upalu mózg mi sie lasuje.
                  dzięki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka