Dodaj do ulubionych

Drosera pomogła ale...

15.09.06, 08:22
No tak pomogła barzo kaszel który był bardzo męczący i szczekający ustał teraz
dziecko kaszle kilka razy w ciągu dnia i jest to kaszel mokry z który łatwo
odkaszluje no i z nosa leci (jak śpi to słychać jak ciężko oddycha, ma taki
ciężki oddech),katar jest przeżroczysty ,ciągnący i czasami (około 14.00 )bo
tak wracam z pracy to widzę że katar jest taki mleczny(chodzi o kolor)
póżniejszym popołudniem jest zn ów przezroczysty. Krople podaje te na E... a
na kaszel to nie wiem co???
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • granna Re: Drosera pomogła ale... 15.09.06, 11:23
      A czy ten katar wyzera skóre pod noskiem? i ile juz trwa ta infekcja? Kichanie?
      • monikaka9 Re: Drosera pomogła ale... 15.09.06, 11:34
        Nie nie wyżera. Trwa 5 dni. Kichał na poczatku.
        • homeopatkaqq Re: Drosera pomogła ale... 15.09.06, 14:20
          kup cos z wieloskladnikowych lekow homneopatycznych z napisem "PRZEZIEBIENIE:
          KATAR WODNISTY, KASZEL, "

Ja dostalam tez silnego mokrego kataru po jednym leku ,ktory rozwodnil mi suchy
          meczacy kaszel i w zwiazku z tym ten katar rzucil mi sie na ucho. Pomogl mi
          wlasnie zwykly wieloskladnikowy lek na przeziebienia.
          • homeopatkaqq Re: Drosera pomogła ale... 15.09.06, 14:29
            drosera najwidoczniej umozliwia wychodzenie dotad zbitej choroby wszelkimi
            kanalami ale zeby ten katar nie rzuc soie malemu na uszy daj cos
            na "przeziebienie", co z kolei siwietnie wysusza nos.

Ja wzielam najpierw thymuline i mialam tez sam scenariusz: ze zbitego ciezko
            wydalanego kaszlu zrobil mi sie wodnisty, latwoi odrywajacy sie ale zaraz
            doszedl wodnisty katar i bol ucha niedlugo potem.

lek jaki kupilam z przeznaczeniem" przeziebienie, wodnisty katar" ma w swoim
            skladzie: echinacea angustifolia, eupatorium perfoliatum,aconitum napelus, kali
            lodatum, pulsatilla nigricans.
            Jest bardzo skuteczny. Naprawde.

Dodatkowo powiem ci, ze chyba dobrze zrobisz jesli zmniejszysz dawki tego
            pierwszego leku DROSERA. Bo wlasnie nadmiar leku -zbyt czeste oprzyjmowanie
            moze doprowadzic do nieporzadanych skutkow.
            Podawaj je dziecku tylko wtedy kiedy znow kaszel zrobi sie zbity i meczacy a
            caly czas ratuj je teraz tym specyfikiem na wodnisty katar.Bo w koncu
            homeopatia ma byc dobrana do objawow, wiec teraz dziecko ma zupelnie inne
            objawy.

Ja nie jestem zbyt doswiadczona osoba w homeopatiii,ale mam kilka wlasnych
            doswiadczen na biezaco i radze wtedy kiedy wiem, ze sama to mialam i cos
            rzeczywiscie zle poszlo i ratunek byl w innym leku.

• homeopatkaqq Re: Drosera pomogła ale... 15.09.06, 14:31
              no i chyba najlepiej do homeopaty jesli kaszel dziecka jest chroniczny np.

Bo katar to mu minie po tygodniu zazywania tego leku na "wodnisty katar' -
              gwarantuje.
              • zarebamon Re: Drosera pomogła ale... 17.09.06, 13:07
                A możesz zdradzic nazwe tego kompleksu, bo mój starszy syn ma właśnie taki lejący przezroczysty katar i komleks dagomedu na katar nie pomaga:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka