margosiek 19.04.07, 19:47 Chciałam dowiedzieć się od Forumowiczów, czy ktoś wie o skuteczności homeopatii w leczeniu łuszczycy - Wasze doświadczenia, wiedza, znajomi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiaw87 Re: Homeopatia a łuszczyca 19.04.07, 21:55 Witam. Nie jestem pewna, czy miałam łuszczycę, czy podobny problem skórny, ale homeopatia pomogła bardzo szybko (po nieudanym leczeniu konwencjonalnym). Pozdrawiam. Basia Odpowiedz Link
margosiek Re: Homeopatia a łuszczyca 19.04.07, 22:38 Proszę napisz co takiego pomogło Ci na te dolegliwości - ja od jakiegoś czasu używam R65 Reckweg'a - znalazłam o nim informacje w wypowiedziach ludzi na jakimś Forum - a co inni na to- czekam! Odpowiedz Link
basiaw87 Re: Homeopatia a łuszczyca 20.04.07, 22:03 Najpierw homeopata dał mi graphites. Zadziałał - skóra wcześniej czerwona i bez przerwy łuszcząca się, zrobiła się gładka i wróciła do normalnego koloru. Po około 2 tygodniach problem zaczął powracać. Nie byłam więcej u homeopaty, nie znałam potencji leku, ale kupiłam graphites 30CH. Wzięłam 5 granulek. Zadziałało. Po kilku dniach było już zupełnie dobrze. Od tej pory brałam raz w tygodniu po 5 granulek przez jakieś 4-5 miesięcy. Później rzedziej (co 2 tygodnie, potem co 3). Aktualnie biorę jeszcze czasem (jak sobie przypomnę) tak profilaktycznie (może raz na miesiąc lub dwa - nawet nie pamiętam). Do dzisiaj jest dobrze. Powodzenia. Odpowiedz Link
basiaw87 Re: Homeopatia a łuszczyca 22.04.07, 21:38 Jeśli zdecydujesz się spróbować, napisz o efektach lub ich braku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Homeopatia a łuszczyca 23.04.07, 18:45 ja czytalam w necie taka historie opisana przez jakiegos homeopate. Byl na wczasach z zona w w jakims malo ucywizlizowanym kraju Ameryki poludniowej. Spotkal tam prostego rybaka calego pokrytego czerwonymi luszczacymi sie liszajami - jakas zaawanasowana egzema skorna. Ten czlowiek wstydzil sie pokazywac swoja twarz. Homeopata zapytal go czy wierzy w Boga. Kiedy uslyszal "tak" wyciagnal olowek z kieszeni, wzial pierwszy lepszy kamien lezacy pod nogami, i dal rybakowi. Kazal mu tym olowkiem narysowac duza kropke i narysowac symbol swojego Boga. Nastepnie kazal wsadzic ten kamien do butelki z woda, wstrzasnac i pic pare kropel tej wody dziennie i modlic sie do swojego Boga. Na drugi dzien homeopata odwiedzil tego rybakaa- zaobserwowal zaostrzony stan infekcji. Po kilku miesiacach homeopata znow odwiedzil te wioske i co odkryl: rybak zdrow jak ryba, zero zmian skorbnych i co lepsze leczy wszystkich z egzemami skornymi swoja "nalewka" i kaze sie modlic do Boga. Homeopata nie znal jezyka tego rybaka i stad przy pomocy kilku prostych zwrotow musial wymyslic jakas prosta historyjke, aby go naklonic do leczenia. Poza tym nie chcial wspominac o terminie homeopatii, poniewaz bal sie negatywnej reakcji prostego czlowieka. No i jak wiadomo olowek to grafit;-) Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Homeopatia a łuszczyca 23.04.07, 18:47 uzupelnienie: olowkiem narysowac duzo kropke na kamieniu. Odpowiedz Link
margosiek Re: Homeopatia a łuszczyca 25.04.07, 10:59 Czy zapalenie jamy ustnej - trwające już prawie 2 tyg. - to może być efekt przyjmowania kropli R65? Zmian skórnych nie zauważyłam - nie ma zaostrzeń. Bardzo bym się cieszyła jeśli byłoby to działanie leku - wtedy miałabym większą nadzieję i wiarę w pozytywne (lecznicze) działanie kropli! Odpowiedz Link
lola165 Re:Pytanie do Basiw87 28.04.07, 16:50 --Dzieki Basie za porade.Zaczelam brac graphites, luszczyce mam od lat i w zasadzie nie znalazlam dobrego srodka jeszcze.Moze ten pomoze. -Moje pytanie jest rowniez odnosnie skory, a mianowicie graphites ma w obrazie roznego rodzaju zgrubienia, szorstkosc, pekniecia skorne, zwlaszcza na stopach, dloniach i kolanach.Czy zauwazylas jakies zmiany w tym zakresie po terapii? --I jeszcze jedna rzecz, pytalam poprzednio o potencje i dawkowanie bo podejrzewam, ze homeopata dal Ci wysoka , 200C moze ? ...iii tam Odpowiedz Link
basiaw87 Re:Pytanie do Basiw87 28.04.07, 22:34 Ja też podejrzewam, że homeopata dał mi wysoką potencję, bo dał mi 3 czy 4 granulki i to miało działać przez 3 tygodnie. Podał mi tylko nazwę. Jeśli chodzi o skórę, to poprawił się jej ogólny wygląd - zrobiła się gładka jak po peelingu. Na popękane pięty też mi pomogło. Jak zauważysz jakąś poprawę - napisz. Jeśli nie - to też napisz. Życzę powodzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link