Dodaj do ulubionych

internet powyżej 20 mb/s VDSL

20.07.15, 09:45
Czy ktos w Jozefowie korzysta na linii telefocznej z netu o predkosci powyzej 20 mb ? Pamietam jak chyba w 2011 roku w media lokalnych mowilo sie o swiatlowodzie i szybkim necie w miescie Jozefow, postawili szafki w kilku miejscach z napisem ONU np kolo kosciola na 3 Maja.

Konkretnie chodzi mi o to czy gdzies w miejscie ktos korzysta z tech VDSL ,taki szybszy adsl, to predkosci 20>100 mb , nie chodzi mi o gsm i lte , to inna bajka, swoja droga, tyle masztow jest juz w miescie a zasieg to kupa w mieszkaniach, chodzi o net gdzie wymagana jest linia analogowa do uslug typu neostrada itp.
Obserwuj wątek
    • pszc Re: internet powyżej 20 mb/s VDSL 20.07.15, 18:35
      Ja korzystam. Prędkość wzrosła bardzo. Nie jest to 80 mb ale średni 10-20mb pobieranie i 5-10mb przesyłanie.
      • grudziaz Re: internet powyżej 20 mb/s VDSL 21.07.15, 16:24
        pszc napisał:

> Ja korzystam. Prędkość wzrosła bardzo. Nie jest to 80 mb ale średni 10-20mb pob
        > ieranie i 5-10mb przesyłanie.
        a kto to dostarcza?
        zwłaszcza wysyłanie o takich szybkościach to bardzo ciekawa informacja.
        • pszc Re: internet powyżej 20 mb/s VDSL 27.07.15, 20:54
          Orange czyli stara TPSA
          • iprize Re: internet powyżej 20 mb/s VDSL 05.08.15, 12:14
            przy koscile na 3 maja jest duza szafa z napisem ONU, takze w promieniu km od tej szafy , wszedzie net powinien smigac spokojnie 20 Mb/s, takich szaf jest chyba 7 z tego co pamietam, w roznej lokalizacji np na poczatku granicznej od walu przy sciezce rowerowej
            moje pyt , czy ktos mieszka np przy Kopernika w tych blokach i np na infolinni Orange powiedziano mu ze max to 10 albo mniej Mb, wydaje mi sie ze te szafy powinny gwarantowac net min 20 Mb i wiecej
            przy piaskowej max 16mb slyszalem ze jest, wasze spostrzezenia ?
            nastepne pytanie, skoro kladli pomarnczowy kabel jakis czas temu w studzienkach, chyba swiatelko do budnkow uzytecznosci publicznej jak szkoly i urzedy i sa te szafy ONU, to czy jest szansa na vdsl i szybki net w jozku ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka