Dodaj do ulubionych

Roman Giertych

21.10.15, 16:26
Na twitterowym koncie Romana Giertycha znajduje się zdjęcie Giertycha z burmistrzem Kruszewskim , zrobione w Urzędzie Miasta Józefowa. Podpis autorstwa Giertycha brzmi:" Z wizytą u burmistrza Józefowa p. Stanisława Kruszewskiego. "Dziękuję p. burmistrzowi za wsparcie."

Jako,że mamy finisz kampanii wyborczej , a info znajduje się na koncie stworzonym na potrzeby tejże kampanii wyborczej, potraktowałam je jako agitację wyborczą.
Mając w pamięci wybory samorządowe, w tym brak zgody burmistrza na udostępnianie gminnych lokali jego kontrkandydatom , zdjęcie z UM i podpis pod nim wywołały niesmak.
W rozmowie z p. Magdaleną Janczewską otrzymałam zapewnienie, że burmistrz Kruszewski absolutnie żadnego poparcia p. Giertychowi nie udzielił. Pan Giertych z własnej inicjatywy spotkał się z burmistrzem, do czego jak każdy inny mieszkaniec Józefowa miał prawo.

Myślę p. Giertych,że powinien pan zmienić podpis pod zdjęciem. Mimo tego,że nie użył pan słowa popiera- tylko wspiera, ta informacja przez kontekst wyborczy wprowadza w błąd czytających , a chyba nie było to pana zamierzeniem.
Żadnego poparcia dla swojej kandydatury od burmistrza pan nie uzyskał, co do wsparcia (pomocy np. finansowej od Miasta) nie wiem, bo przyznam szczerze, że nie pytałam.

Obserwuj wątek
    • feelek Re: Roman Giertych 21.10.15, 18:09
      dosyc GIER TYCH!
      • tomjani Re: Roman Giertych 27.10.15, 19:51
        feelek napisał:

> dosyc GIER TYCH!

...nikczemnych!
        Tymczasem "Koniu" otrzymał nieformalne ale konkretne wsparcie od PO. Nieprzypadkowo własnego kandydata nie wystawili. Grunt że ani to ani też powoływanie się na rzekome wsparcie pana burmistrza mu nie pomogło. Na szczaw!
        • feelek Re: Roman Giertych 29.10.15, 01:01
          ode mnie nie otrzymal
          ZKozlowski, PO
          • feelek Re: Roman Giertych 31.10.15, 22:39
            Nie moge ciagle wyjsc z podziwu:
            Pan,. Panie endeku chce aby ktokolwiek uwierzyl, ze Pana umysl przeszedl metamorfoze: z zascianka z czarnym podniebieniem ( i takimz umyslem ) cudownie przeistoczyl sie w zeglujacy po szerokich wodach liberalizmu?
            I moze jeszcze milujacy roznorodnosc, bedzie Pan walczyl o zaimplantowanie zwiazkow gejowskich jako malzenstw?
            Czy jak w koncowce " Popiolu i diamentu": " ...koryto stare sie skonczylo" to do PO Pan przyszedl?
            ale, wie Pan to jest meganiewiarygodne (jakby powiedzial ktos <30) w ustach kogos, kto tak do upadlego walczyl o to aby Polska nie zostala skolonizowana przez UE, kto z Sejmowej trybuny mowil, ze: ...." lepiej zyc w kraju ciasnym, ale wlasnym..."
            Pana wynik swiadczy, ze niestety ( dla Pana) ".... poeta pamieta...",
            tak zwyczajnie sie nie da, jak Pan chcial,
            i to chyba b. dobrze.
            ps. Dziadek Jedrzej to sie chyba w grobie przewraca ;/)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka