Dodaj do ulubionych

Spotkanie burmistrza z mieszkańcami

11.06.06, 13:37
--Burmistrz Miasta Józefowa, Przewodniczący i Rady Miasta zapraszają Mieszkańców na spotkania,
których tematem będzie omówienie bieżących spraw naszego Miasta, przybliżenie dotychczasowych
dokonań oraz przedstawienie planów na przyszłość

Spotkania odbędą się w terminach:
19 czerwca (poniedziałek) godz. 18:00 Miejski Ośrodek Kultury ul. Kardynała Wyszyńskiego 1
20 czerwca (wtorek) godz. 18:00 Szkoła Podstawowa Nr 2 ul. Graniczna 26
21 czerwca (środa) godz. 18:00 Ochotnicza Straż Pożarna Świdry Małe ul. Nadwiślańska 132
22 czerwca (czwartek) godz. 18:00 Szkoła Podstawowa Nr 1 ul. Mickiewicza 11
23 czerwca (piątek) godz. 18:00 Gimnazjum Nr 1 ul. Leśna 39
www.jozefow.pl/WWW/AKT/060609A/info.html
Foto-forum Józefowa
Obserwuj wątek
    • morkub Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 19.06.06, 10:21
      To już dziś.
      Ktoś wie, o czym konkretnie będzie mowa?? Ktoś się wybiera???
      • 111majka Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 19.06.06, 20:18
        Czy ktoś z forumowiczow był na dzisiejszym spotkaniu?
        • arkadia67 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 19.06.06, 20:37
          Ja nie byłam, ale mam zamiar wybrać się jutro na Graniczną. Mam nadzieję, że mi
          sie udasmile
    • hanka31 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 20.06.06, 11:21
      Witam wszystkich
      To moj pierwszy raz chociaz musze sie przyznac ze systematycznie wchodze na to
      forum i stram sie byc na bieząco. Byłam wczoraj na spotkaniu w MOK-u.
      A ze mieszkam w Michalinie WSchodnim zapytałam sie dlaczego my zostalismy
      potraktowani po macoszemu i nie ma spotkania tam gdzie zawsze czyli w domu
      parafialnym w Michalinie. Przeciez dla niektórych osób moze stanowic problem
      dotarcia do ustalonych miejsc spotkan. Najblizsze miejsce dla nas to szkoła w
      Michalinie po drugiej stronie torów. Brałam zawsze udział w tych spotkaniach i
      zawsze była prawie cała sala zapełniona. I co usłyszałam od Pana Burmistrza
      cyt" to nie ja ustałam miejsce spotkań tylko Przewodniczacy Rady Miasta"
      koniec .Pan Przewodniczacy sie odwrócił jak by był ciekaw kto zadał te
      pytanie,spojrzał i słowa nie powiedział dlaczego tak postanowił,nie mówiac
      nawet zwykłego przepraszam. Fakt ten ten świadczy o innym traktowaniu Józefowa
      i nas mieszkanćów Michalina.A co do całego spotkania to nasuwaja sie pewne
      wątpliwosci co do nie których inwestycji np po co parking przy torach w
      Michalinie na 72 miejsca w tym 24 finansowane przez miasto? Skoro SKM na
      razie nie bedzie i na ddodatek ma byc zabrana ta wawerska na linie do Piaseczna
      bo nie rentowna. Na pewno te miejsca beda bardzo przydatne dla tego kto w
      przetargu kupi grunt po bibliotece i budynku w którym kiedys była apteka a
      ktory ma byc w tym roku rozebrany. Moze te kase przeznaczyc na plac zabaw dla
      dzieci ? A tak w ogóle to czuje sie sie ze wybory będą niebawem.
      • bbb21 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 20.06.06, 14:17
        Plac zabaw dla dzieci! he he he smile super by było
        jeden z radnych (nie będę wymieniać nazwiska)_ powiedział, że do wakacji (2006)
        zostanie oddany plac zabaw 11 listopada/ Asnyka. Obserwuję więc to miejsce, ale
        niestety nic się nie dzieje, a radny nie udziela odpowiedzi. Może to nie w tym
        wątku, ale ten plac zabaw dla dzieci - to woda na młyn;

też zastanawiam się nad sensem parkingu przy stacji Michalin, po co?

pozdrawiam
        • doomi Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 21.06.06, 01:43
          No nie do końca rozumiem. Według Was Michalin jest traktowany przez Urząd
          Miasta po macoszemu... czyli to, że robią parking przy stacji Michalin, tak
          samo jak przy stacji Józefów to źle... (?)
          Nie zwróciłyście uwagi, że ludzie często parkują samochody na chodniku gdy nie
          ma miejsca na parkingu przed pocztą, albo na przystanku autobusowym obok duetu
          itd?

Więc jak nic nie robią to źle, a jak robią to też nie to co trzeba??

Nie neguję że plac zabaw bardzo by się w Michalinie przydał, ale co ma jedno do
          drugiego? To mi trochę przypomina te posty z wątku przedszkolnego, gdzie niby
          żartem ktoś zaproponował przedszkole zamiast komisariatu.
          Tak, wiem że to miał być żart, ale wkurza mnie taka nieznajomość tematu, tego
          jak się przygotowuje takie inwestycje, w jaki sposób się je finansuje itd. To
          nie jest takie proste, że się po prostu z jednej kupki przekłada na drugą.
          • bbb21 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 21.06.06, 08:55
            napisałam wcześniej, że zastanawiam sie nad sensem parkingu w Michalinie;
            wycofuję się z tego, bo parking jest faktycznie b potrzebny. Z wózkiem często
            nie można przejść koło poczty, bo auta zastawiają wąskie przejście na chodniku,
            zaparkowanie w Michalinie to problem. Byłam wczoraj na spotkaniu z burm. i
            dowiedziałam się też, że będzie plac zabaw do połowy września 2006 oddany do
            użytku. Burmistrz określił to konkretnie i rzeczowo - oby.

> Nie neguję że plac zabaw bardzo by się w Michalinie przydał, ale co ma jedno do
            >
            > drugiego? To mi trochę przypomina te posty z wątku przedszkolnego, gdzie niby
            > żartem ktoś zaproponował przedszkole zamiast komisariatu.
            > Tak, wiem że to miał być żart, ale wkurza mnie taka nieznajomość tematu, tego
            > jak się przygotowuje takie inwestycje, w jaki sposób się je finansuje itd. To
            > nie jest takie proste, że się po prostu z jednej kupki przekłada na drugą.

Co ma jedno do drugiego?? Ano to, że ten wątek nosi tytuł: Sppotkanie byrmistrza
            z mieszkancami.
            A na tych spotkaniach mówi się o wszystkim. Też o rondach, sygnalizacji
            świetlnej, kanalizacji, oświetleniu ulic itp. Aha, o gazecie też. Więc skoro
            ktoś założył taki wątek to czemu niby nie pisać o placu zabaw też? Toć to dla
            mnie )i nie tylko) jest Bardzooo Ważne.
            Pewnie nie śledzę zasad inwestycji, zasad finansowania itp. A o placu zabaw będę
            tu pisać i pisać, dopóki nie powstanie! Na razie tyle, biegnę do pracy smile

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
            • 111majka Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 21.06.06, 09:11
              bbb21 napisała:

> A na tych spotkaniach mówi się o wszystkim. ...
              Aha, o gazecie też.

Bbb, coś więcej napiszesz na temat gazety?
              • bbb21 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 21.06.06, 15:47
                nie usłyszałam odpowiedzi burmistrza, bo on czasem mówił do mikrofonu, czasem
                nie. Kiepsko go było słychać, a ja nie dopytywałam. Może ktoś inny wie smile
              • rupert3 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 22.06.06, 08:29
                Burmistrz zadeklarował że gazeta ukaże się w czerwcu.
                • lamelka007 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 22.06.06, 21:26
                  a czy sprecyzował którego roku?smile))
                  • bbb21 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 22.06.06, 22:20
                    he he he,

warto było go zapytać, bo :
                    cytuję :
                    " karolina 16.05.2006r.

dzień dobry, kiedy zostanie usunięta obskurna tablica informująca o wybudowaniu
                    wzorcowej leśniczówki? z terenu posesji leśniczówki? ja sądzę, iż można tę
                    tablicę usunąć. A Pan?

Pozwolę się nie zgodzić z Panią, że tablica informująca o wybudowaniu wzorcowej
                    leśniczówki jest obskurna. Informuję, że w przeciągu miesiąca tablica ta
                    zostanie zdjęta. "

W przeciągu miesiąca - tj. do 16.06.2006. Dziś jest 22.06.2006, Panie Burmistrzu!?
                    • 111majka Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 22.06.06, 22:46
                      Podobnie burmistrz informował, że udziela odpowiedzi na stronie są raz na tydzień smile))
            • doomi Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 21.06.06, 09:50
              hanka31 napisała:
              "Moze te kase przeznaczyc na plac zabaw dla
              dzieci ?"

Moja wypowiedź dotyczyła tego zdania i co za tym idzie tego typu myślenia.
              Czyli żeby coś robić kosztem czegoś. Myślałam bbb21 że wyraziłam się jasno.

Cieszę się, że będzie w Michalinie i parking i plac zabaw i nowa poczta big_grin
              • hanka31 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 22.06.06, 22:30
                Uwazam w dc ze parking przy stacji jest bez sensu tym bardziej ze w tym roku
                na jesieni bedzie nowa poczta po drugiej stronie torów.
                • bbb21 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 22.06.06, 22:35
                  tak, ale oprócz poczty starej są tu sklepy; samochody stoją zaparkowane na
                  chodnikach przed posesją ludzi, na trawie przy torach i w ulicy jednokierunkowej
                  (nie pamiętam nazwy) wiodącej do Granicznej. Jeśli zburzą stary budynek, stojący
                  w centrum Michalina - pobudują nowy, oby coś , co nam się przyda (he ,he) i
                  także będą potrzebne parkingi;
                  • hanka31 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 22.06.06, 22:43
                    No na pewno nie miasto pobuduje bo burmistrz powiedział ze miasto nie jest
                    zainteresowane tym gruntem wiec działka bedzie do sprzedania a ze bedzie
                    parking to i miasto zainkasuje wiecej kasy / tak mi się wydaje /
                    • bbb21 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 22.06.06, 23:02
                      hanka31 napisała:

> No na pewno nie miasto pobuduje bo burmistrz powiedział ze miasto nie jest
                      > zainteresowane tym gruntem wiec działka bedzie do sprzedania a ze bedzie
                      > parking to i miasto zainkasuje wiecej kasy / tak mi się wydaje /

Wiesz, mi jest wszystko jedno czy to miasto pobuduje czy ktoś inny... Jeśli to
                      będzie z p.o.ż.y.t.k.i.e.m dla mieszkancówm Michalina. Obym się tylko nie
                      rozczarowała smile
                      A, że zainkasuje więcej kasy? no cóż, tak to świat urządzony.
                      • hanka31 Re: Spotkanie burmistrza z mieszkańcami 22.06.06, 23:46
                        bbb21 napisała:

> hanka31 napisała:
                        >
                        > > No na pewno nie miasto pobuduje bo burmistrz powiedział ze miasto nie je
                        > st
                        > > zainteresowane tym gruntem wiec działka bedzie do sprzedania a ze bedzie
                        > > parking to i miasto zainkasuje wiecej kasy / tak mi się wydaje /
                        >
                        >
                        >
                        >
                        > Wiesz, mi jest wszystko jedno czy to miasto pobuduje czy ktoś inny... Jeśli to
                        > będzie z p.o.ż.y.t.k.i.e.m dla mieszkancówm Michalina. Obym się tylko nie
                        > rozczarowała smile
                        > A, że zainkasuje więcej kasy? no cóż, tak to świat urządzony.
                        No własnie tak powinno byc aby wiecej kasy miasto dostało to tylko z pozytkiem
                        dla nas wszystkich bedzie
    • 111majka O spotkaniach w LO 10.07.06, 10:44
      Burmistrz Józefowa Stanisław Kruszewski oraz przewodniczący rady miasta - Cezary Łukaszewski
      postanowili osobiście spotkać się z mieszkańcami. Spotkania odbywały się o godz. 18 codziennie w
      innym miejscu miasta, czyli w Miejskim Ośrodku Kultury (19 VI), Szkole Podstawowej nr 2 w Michalinie
      (20 VI), w siedzibie Ochotniczej Straży Pożarnej w Świdrach Małych (21 VI), w Szkole Podstawowej nr 1
      w Józefowie (22 VI) i w Gimnazjum nr 1 (23 VI).
      Tematem wszystkich spotkań było omówienie bieżących spraw Józefowa, przybliżenie dotychczasowych
      dokonań oraz przedstawienie planów na przyszłość. W drugiej części każdego spotkania
      zainteresowani mieszkańcy zadawali burmistrzowi pytania dotyczące najczęściej perspektywy
      wykonywania prac inwestycyjnych w pobliżu ich nieruchomości, np. kiedy będzie woda, kanalizacja,
      naprawiona droga po budowie sieci wodociągowo-kanalizacyjnej itp. A jakie plany na przyszłość
      przedstawiał burmistrz S. Kruszewski? Chociażby perspektywę zmian na ul. Nadwiślańskiej. -
      Najprawdopodobniej jeszcze w tym roku będzie budowana sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu ul.
      Nadwiślańskiej z ul. Graniczną oraz na skrzyżowaniu ul. Nadwiślańskiej z ul. Kard. Wyszyńskiego -
      jeżeli oczywiście miasto dołoży 50% środków na inwestycje. Jednak ostateczny koszt budowy
      sygnalizacji świetlnej będzie zależał od tego, czy jest potrzebna docelowa modernizacja ul.
      Nadwiślańskiej, np. budowa prawoskrętów. Natomiast na skrzyżowaniu ul. Nadwiślańskiej i
      Górczewskiej ma być wybudowane rondo, ale już nie w tym roku - mówił burmistrz S. Kruszewski.
      Tymczasem jeszcze w tym roku warunki drogowe dla kierowców przejeżdżających po zapadnięciu
      zmroku józefowskim odcinkiem ul. Nadwiślańskiej nie będą już tak uciążliwe jak dotychczas, gdyż
      zostanie on w całości oświetlony.

Norbert Przyborowski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka