Dodaj do ulubionych

Most na Świdrze

04.06.07, 13:33
Będzie jednak?

www.linia.com.pl/public/article.php?1-11925-0
Obserwuj wątek
    • born3 Re: Most na Świdrze 03.07.07, 20:54
      Mogliby go w końcu wybudować, aż się prosi żeby spiąć Swider po wschodniej
      stronie. Ale prawdę mówiąc, mam wątpliwości czy budowa ruszy jeszcze w tej dekadzie.
      • feelek a zastanowiło Was, że w J. tego mostu nie chcą? 03.07.07, 21:24
        - przynajmniej do czasu wyprowadzenia dwupasmowej Nadwislańskiej za Otwock?
        • surmia Re: a zastanowiło Was, że w J. tego mostu nie chc 04.07.07, 10:22
          No właśnie! Mnie uświadomił pewien znajomy, tłumacząc, że cały ruch tirów
          skierowany zostanie wówczas przez Józefów. Bo ten most byłby pełnotonażowy (czy
          jakoś tak), czyli taki, którym może być obsługiwany ruch ciężkich samochodów. I
          wszystkie tiry musiałyby jakoś się przebić przez Józefów jadąc na wschód. Moim
          zdaniem to fatalnie. Co innego, gdyby była już ta przebudowana Nadwiślańska,
          tamtędy tiry mogłyby sobie śmigać.
          Fajnie byłoby mieć most, żeby jeździć na wycieczki rowerowe np. do Konstancina.
          Ale nie kosztem zasmrodzonego i zatirzonego Józka. Wszyscy wiemy jak jeżdżą
          kierowcy tirów. Więc ja nie chcę na razie tego mostu.
          • feelek oj Surmia! nie o ten most tu idzie... 04.07.07, 10:41
            ... a o taki na przedł. Sikorskiego, po wschodniej stronie torów - połączenie z
            Otwockiem przez Świder

ono , owszem aż się prosi - jak spojrzeć od strony interesów otwocczan
            J. nie powinien im tego blokować - w przyszłości

- w przyszłości, gdy tranzyt Otwock - Wawa bę. po dwupasmówce Nadwiślańskiej
            teraz kierowanie nawet części z kilkudziesięciu tysięcy otwockich aut na ten
            szlak poskutkowałoby zakorkowaniem Józefowa

PS. wycieczki rowerowe do Konstancina to w dającej się przewidzieć przyszłości -
            czysta fantazja ...no te nie dłuższe niż 10 km.
            • surmia Re: oj Surmia! nie o ten most tu idzie... 04.07.07, 10:47
              hihi, faktycznie. Ale to są skutki lata....
              A w kwestii mostu na WIŚLE zdania nie zmieniłam.

SORRY <smile
              • abstrakt2003 główny tranzyt tirów idzie 50dziesiątka 04.07.07, 19:00
                raczej nie pchały by się na most w Józefowie.
                Poz za tym wcześnie powstanie POW dlatego cały problem jest czysto teoretyczny.
          • m.pw Re: a zastanowiło Was, że w J. tego mostu nie chc 07.07.07, 22:01
            Fajnie byłoby mieć most, żeby jeździć na wycieczki rowerowe np. do Konstancina.

zobacz ten wątek: PROM ROWEROWY W GASSACH
            www.konstancin.com/forum/read.php?3,24989,27163#msg-27163
            - Gassy to gmina Konstancin, napzreciw Józefowa.

Pzred laty była tam pzreprawa, która została zniszzcona, teraz ludziska się
            upominają, niestety wladza chce w innym miejscu.
        • marius68 Re: a zastanowiło Was, że w J. tego mostu nie chc 04.07.07, 10:23
          Wiem że to zabrzmi egoistycznie, ale w pełni się z feelkiem zgadzam.

Dla nas mieszakańców Michalina budowa tego mostu utrudniłaby tylko dojazd do Warszawy.
          Taraz kiedy po zachodniej stronie torów się korkuje przejażdżam na drugą stronę.
          Gdyby był ten most włączenie się do ruchu na przejeździe kolejowym w Michalinie byłoby w
          godzinach porannych praktycznie niewykonalne.

Most jest bardzo potrzebny, ale mam nadzieję że powstanie równolegle z rozbudową ul.
          Nadwiślańskiej.
          Mariusz
          • surmia Re: a zastanowiło Was, że w J. tego mostu nie chc 04.07.07, 10:28
            a....i jeszcze sobie przypomniałam, że gdzieś czytałam, że gdyby ten most
            powstał, to korzystaliby z niego nawet mieszkańcy Konstancina i okolic w drodze
            do Warszawy, mimo, że to trochę dalej. To absurd, ale ktoś obliczył, że w taki
            sposób mogliby być w Warszawie szybciej jadąc Wałem, niż tą ich nieszczęsną
            zakorkowaną ulicą. Tam są strrrrrrrrraszne korki a poszerzyć ponoć nie ma jak.
            • chiste Konstancinianie korzystaliby z mostu na Świdrze? 04.07.07, 10:39
              Prosze czytać ze zrozumieniem.

A propos wypowiedzi Mariusza - bardzo miło, ze zwierzasz się ze swoich
              egoistycznych pragnień. Specjalnie podałem link do artykułu, bo z niego wynika,
              że pryncypał ma jednak w kwestii mostu na Świdrze bardziej otwarte poglądy.

Pzdr.
              • feelek Re: Konstancinianie korzystaliby z mostu na Świdr 04.07.07, 10:46
                b. przepraszam panie Chiste ale o jakiego pryncypała panu chodzi?
                • chiste Pryncypał Wielki B. Józefowski 04.07.07, 10:51
                  Dam cytat, bo chyba nie wyszyscy doczytali do końca:

Natomiast są rzeczy, takie jak most na Świdrze, które od nas bezpośrednio
                  zależą. Musimy zbudować harmonogram działań, żeby jak najwięcej z tego
                  dokumentu zostało zrealizowane - stwierdził burmistrz Kruszewski.
                  • feelek Re: Pryncypał Wielki B. Józefowski 04.07.07, 10:55
                    ponawiam pytanie, może sformułuję je inaczej:
                    o czyjego pryncypała panu chodzi?
                    • chiste Re: o czyjego pryncypała panu chodzi 04.07.07, 14:00
                      Waszego, obywatele Józefowa smile
                  • michalin.pl O tym moscie Burmistrz opowiadal w EXPOSE 04.07.07, 11:35
                    chiste napisał:

> Dam cytat, bo chyba nie wyszyscy doczytali do końca:
                    >
                    > Natomiast są rzeczy, takie jak most na Świdrze, które od nas bezpośrednio
                    > zależą. Musimy zbudować harmonogram działań, żeby jak najwięcej z tego
                    > dokumentu zostało zrealizowane - stwierdził burmistrz Kruszewski.

O tym moscie Burmistrz opowiadal w swoim EXPOSE:
                    pl.youtube.com/watch?v=w3_GbHOfN78
                    --
                    michalin.pl
            • chiste A... i jeszcze sobie przypomniałem 04.07.07, 10:45
              Pewnie po wejściu na forum Konstancina okazałoby się, ze tamtejsi nie chcą
              mostu na Wisle, bo myślą, ze Józefowianie jeździliby przez ich uzdrowisko do
              Warszawy.

Ech, nimbowcy...
              • surmia Re: A... i jeszcze sobie przypomniałem 04.07.07, 10:51
                nie sądzę. Wiem, bo mam tam swoich ludzi. Oni są strasznie napaleni na takie
                trasy jak np. Wał Miedzeszyński. Tam naprawdę codziennie korek stoi straszliwy.
                Ta ich dojazdówka przecież jest drastycznie wąska przy wylocie z Konstancina. A
                ludzi tam moc.
                • chiste A sądzę, że jeżeli surmi A w J. przeszkadza tir, 04.07.07, 10:53
                  to surmi B w Konstancie ten sam tir też będzie przeszkadzać

(pomijam zasadność trwogi z powodu tira, ale koncentruję się na sposobie
                  myslenia).
                • abstrakt2003 Re: A... i jeszcze sobie przypomniałem 04.07.07, 19:16
                  surmia napisała:

> nie sądzę. Wiem, bo mam tam swoich ludzi. Oni są strasznie napaleni na takie
                  > trasy jak np. Wał Miedzeszyński.
                  =============================================
                  To są jacyś zboczeńcy! Przecież wał strasznie siekorkuje! Już o 6 ran jest
                  korek przed rondem!

Tam naprawdę codziennie korek stoi straszliwy.
                  Dokładnie taki sam jak na wale. Choć trxeba przyznać że po naszej stronie Wisły
                  mamy gładszy asfalt smile
                  > Ta ich dojazdówka przecież jest drastycznie wąska przy wylocie z Konstancina.
                  A
                  > ludzi tam moc.
                  ======================
                  Tak samo u nas jest.
              • marius68 Re: A... i jeszcze sobie przypomniałem 04.07.07, 10:57
                Drogi chiste.
                Zawsze wysoko cenię twoje wypowiedzi i wyrażane na tym forum poglądy.
                Chciałbym żebyś też potrafił zobaczyć coś więcej niż interes swoj i mieszkańców Otwocka.

Przecież napisałem że ten most jest potrzebny.
                Wyraziłem tylko zdanie jednego z mieszkańców tej strony Świdra co do kolejności inwestycji.
                Obrażanie i ferowanie nieprzemyślanych wyroków nie należalo do twojej specjaności.
                Mam nadzieję że tak zostanie.
                Mariusz
                • wielebny123 Re: A... i jeszcze sobie przypomniałem 04.07.07, 11:05
                  Brawo Mariusz!

Popieram Twoje zdanie w 100%. W obecnej chwili budowa mostu na przedłużeniu ul.
                  Sikorskiego (z naszej strony) i Świerczewskiego (ze strony Otwocka) spowoduje
                  wyłącznie zakorkowanie Józefowa.
                  A swoją drogą chyba warto zainteresować naszego burmistrza faktem, że mieszkańcy
                  J. nie są zainteresowani budową mostu w tej chwili. Może zmieni to jego punkt
                  widzenia.
                  • michalin.pl Wladza lepiej wiedziala... 04.07.07, 11:33
                    wielebny123 napisał:

> Brawo Mariusz!
                    >
                    > Popieram Twoje zdanie w 100%. W obecnej chwili budowa mostu na przedłużeniu ul.
                    > Sikorskiego (z naszej strony) i Świerczewskiego (ze strony Otwocka) spowoduje
                    > wyłącznie zakorkowanie Józefowa.
                    > A swoją drogą chyba warto zainteresować naszego burmistrza faktem, że mieszkańc
                    > y
                    > J. nie są zainteresowani budową mostu w tej chwili. Może zmieni to jego punkt
                    > widzenia.

Dotychczas bylo tak, ze to wladza lepiej wiedziala
                    co potrzebuja mieszkancy.

Najlepiej by było, zeby mieszkancy brali udział w podejmowaniu
                    decyzji dot. inwestycji w Józefowie. Np. na poczatku kadencji
                    Rada Miasta w porozumieniu z Burmistrzem określa kilka
                    inwestycji i mieszkańcy by mogli wypowiedzieć się co do priorytetów.

Jezeli tak bedzie bede mial pewnosc, ze wladza nie boi sie ludzi.
                    --
                    michalin.pl
                    • feelek Re: Wladza lepiej wiedziala... 04.07.07, 12:03
                      to nie burmistrz podejmuje decyzje o budowie mostu ale Rada Miasta, burmiastrz
                      podjętą decyzję jedynie wykonuje.
                      on ma i owszem niemałą rolę na kształtowanie opinii radnych
                      rola radnych będzie tym większa im większymi są osobowościami, w końcu muszą do
                      swego zdania przekonać przynajmniej jakąś głosującą większość.
                      dobrze o tym wiedzieć Michalinie . peeleu bo , jak pamiętam wybierałeś się aby
                      tą "władzą" być i te decyzje może w przyszłości podejmował będziesz i Ty

szkoda, że takie myślenie jest dosyć powszechne
                      mnie to martwi bo ugruntowuje, umniejsza rolę, jaką pełni samorząd
                    • abstrakt2003 poroponuję zmaknąć drogi w Józefowie dla ruchy 04.07.07, 19:24
                      samochodowego. Taka jest wola mieszkańców Józefowa sądząc po wypowiedzaich
                      niektórych mieszkańców Józefowa.
                      ========================================
                      Wola obywateli nie musi być mądrością objawioną z definicji! Ludzie w swej
                      masie nie są madrzejśi od jednostek. Rolą przywódców jest przekonanie ogółu do
                      rozwiązań najlepszych dla całej społeczności.
                      Kruszewski zrozumiał że bez mostów i modernizacji dróg Józefów się totalnie
                      zapcha w najblizeszej przyszłości. Teraz będzie przekonywał ludzi do swoich
                      rozwiazań. To nie jest głupi facet, mam nadzieję że mu się uda.
                  • abstrakt2003 józefów już jest zakorkowany 04.07.07, 19:18
                    i to mu mieszkańcy Otwocka w tych korkach stoimy.
                    Bydowa mostu może usprawnić ruch i rozładować korki z korzyścia dla was i dla
                    nas.
                • chiste Jeżeli czujesz się obrażony, to przepraszam 04.07.07, 13:54
                  Ja ten interes widzę. Mielismy juz okazję na tym forum wymienic sie pogladami
                  na ten temat.
                  Próbowałem zestawić pogląd wyrażony w cytowanym artykule przez burmistrza
                  Kruszewskiego z pogladem członka jego komitetu wyborczego i kandydata na
                  radnego z tego właśnie komitetu.

Z zestawienia tych poglądów można wyciagnąć 3 alternatyne wnioski:
                  1) burmistrz ma odmienne pomysły niż ludzie go wspierający;
                  2) burmistrz zmienił zdanie, bo wczesniej mostu nie chciał, ale teraz już chce;
                  3) "Linia Otwocka" źle przytoczyła słowa burmistrza.

Moim zdaniem tłumaczenie się, ze zrobienie mostu uniemozliwi mieszkancom
                  Michalina włacznie się do ruchu jest troche kiepskie. Rownie dobrze ja
                  powinieniem postulować odwlekanie budowy tego mostu, bo ludzie jadący
                  Warszawską w Otwocku uniemozliwią mi włączenie sie do ruchu np. z ul.
                  Czaplickiego. To absurd. Nie domagam sie postawienia znaku zakazu wjazdu przed
                  rondem kpt. Migdalskiego, nie zabraniam wjazdu mieszkancom Śródborowa,
                  Celestynowa czy Świerku do momentu poszerzenia tras lubelskiej i puławskiej.
                  Weź tez pod uwagę, że większość kierowców, którzy wybieraja własnie tę strone
                  torów do jazdy, i tak skręca tam już dzisiaj, przejeżdżając od ronda przy
                  Orlenie wiaduktem na druga stronę. I jadą po Twojej stronie już dzisiaj.
                  • feelek Re: Jeżeli czujesz się obrażony, to przepraszam 04.07.07, 18:24
                    z zestawienia Twoich wypowiedzi wynika:

1. w J. jest jakaś organizacja [Organizacja], której przewodzi pryncypał
                    [Pryncypał]
                    2. w samorządzie gminnym nie ma miejsca na demokrację, panuje za to model
                    patrymonialny
                    3. wszyscy, przynajmniej ci z Organizacji na każdy temat mają w J. takie samo
                    zdanie, wiadomo czyje

zapewniam Cię, że taki sposób postrzegania j- skiej rzeczywistości nie jest
                    zgodny z prawdą na tyle na ile to jest możliwe
                    co też nie znaczy, że wiele osób nie popiera działań Burmistrza
                    tego Burmistrza
                    nie należy z tego co ww. wyciągać żadnych wniosków ponad to, że np. kilka osób
                    ma inne zdanie niż wypowiedziane w artykule przez p. Burmistrza
                    SWOJE ZDANIE

• feelek Re: Jeżeli czujesz się obrażony, to przepraszam 04.07.07, 18:27
                      sorry oczywiście chodziło mi o:
                      model patriarchalny
                    • chiste jakis mocno wczuty jest pan, panie feelku 04.07.07, 20:56
                      Pan tego pryncypała wziął na serio i przypisał mojej wypowiedzi patriarchat,
                      kiedy ja tego zupełnie nie miałem na myśli. Ale kiedy popatrzę sobie na sposób
                      przeprowadznia debaty w radzie miasta Józefowa nt. wprowadzenia autobusów
                      nocnych, o sobie myślę, że z tym patriarchatem w przypadku józefowskim jednak
                      jest coś na rzeczy.

Pzdr.
                      • feelek a tak całkiem z boku tematu: jechał Pan nocnym? 05.07.07, 01:50
                        :
                        50 [pięćdziesiąt] przystanków na trasie centrum wawy- falenica
                        autobus wjeżdżał w każdy napotkany zaułek jakby sprawdzał stan wszystkich
                        okolicznych dróg
                        albo nie znał trasy i poruszał się metodą prób i błędów
                        do Falenicy doturlał się po godzinie
                        [w tym czasie Arka obróciła 3x]
                        powinien się nazywać rozwozicielem ostatnich klientów:
                        dowóz do łóżka i przykrycie kołderką
                        • chiste Co to ma do rzeczy? 05.07.07, 11:18
                          Znaczy, niemądre jest to pytanie, bo:
                          primo, nie mam możliwosci się nim przejechać;
                          secundo, nawet gdybym nim nie miał zamiaru jeździć, to nie oznacza, że on jest
                          niepotrzebny, i nie dawałbym tego do zrozumienia radnym (burmistrz powiedział
                          na sesji, bez pytania, że jemu jest niepotrzebny taki autobus).
                          • feelek Re: Co to ma do rzeczy? 05.07.07, 14:39
                            dot. autobusów nocnych:
                            1. na pytanie: "Co to ma do rzeczy?" odpowiadam : nic,
                            nawet tam tak napisałem, jest to uwaga z boku tematu
                            aha już wiem, napisałem o tym bo Pan o tym wspomniał
                            2. ale bardzo , bardzo Pana przepraszam
                            3. Burmistrz, jako osoba myśląca ma chyba prawo wyrażać swoje zdanie
                            a może nie, w końcu jako nasz wódz/patron, cokolwiek powie, może być użyte
                            przeciwko niemu/ nam go popierającym

tak, ciężkie jest życie kogokolwiek, kto popiera władzę w PL
                            są 2 możliwości:
                            albo ma w tym jaki interes( czyt.: kradnie)
                            albo po cichu ukradkiem odda głos na tego kogo popiera a potem już tylko jak
                            wszyscy publicznie mu dowala
                            nie, w żadnym wypadku nie robi tego bo chce aby tamtemu popieranemu się udało
                            [jak w J. ] zrobić jak najwiecej dobrego

wypada jedynie się z tym pogodzić

ale to znowu nie ma nic do rzeczy
              • m.pw Re: A... i jeszcze sobie przypomniałem 07.07.07, 22:23
                Nie chodzi o Józefowian w ich osobowych autkach, ale o stada TIRów
                pzremieszczających sie ze wschodu na zachód. Wtedy byłoby nie tylko po
                konstancinie,ale także po spokojnym Józefowie. Na szzcęście chyba odstapiono od
                tego projektu, pisano o tym w wątku: www.konstancin.com/forum/read.php?
                3,5809,page=1
                • sosnovy Re: A... i jeszcze sobie przypomniałem 07.07.07, 23:02
                  Dobrym mostem w tym przypadku byłaby przeprawa typu Most Syreny,może ktoś pamięta taki most pontonowy na Wiśle.Funkcjonował dość długo w sumie i srawdził się dość dobrze.
            • abstrakt2003 jeśli chodzi o Konstancin to 04.07.07, 19:12
              oni nie chcą budowy mostu na Wiśle bo obawiają się że cały ruch z Otwocka wleje
              się w ich dwupasmową drogę do wawy.
              Jak widać wszyscy strasznie sięboją że po ICH drogach pojadą jacyś obcy.
              Durne to strasznie! Tak jaby sami unosili się 15 cm ponad asfaltem!
          • abstrakt2003 Re: a zastanowiło Was, że w J. tego mostu nie chc 04.07.07, 19:09
            marius68 napisał:

> Wiem że to zabrzmi egoistycznie, ale w pełni się z feelkiem zgadzam.
            =======================================================================
            Gdzie tam egoistycznie, to brzmi idiotycznie.
            =======================================================================
            >
            > Dla nas mieszakańców Michalina budowa tego mostu utrudniłaby tylko dojazd do
            Wa
            > rszawy.
            ======================================================================
            Bez przesady. Dla mieszkańców Michalina nie ma to znaczenia. W tej chwili cała
            masa ludzi po przejechaniu mostu na Świdrze skręca na rondzie i prawo i gna do
            wawy po wschodnie stronie torów (sam czasem tak robię gdy jadę samochodem).
            ======================================================================
            > Taraz kiedy po zachodniej stronie torów się korkuje przejażdżam na drugą
            stronę
            > .
            \====================================================================
            Nie ty jeden tak robisz.
            =====================================================================
            > Gdyby był ten most włączenie się do ruchu na przejeździe kolejowym w
            Michalinie
            > byłoby w
            > godzinach porannych praktycznie niewykonalne.
            ====================================================================
            Bzdura. Po za tym wraz z budową mostu została by przxeprowadzona modernizacja
            całego ciągu tuch ulic. Organizacja ruchu musiała by ulec zmianie.
            Skrzyżowania zostały by przebudowane. To była by zupełnie inna trasa.
            ====================================================================
            > Most jest bardzo potrzebny, ale mam nadzieję że powstanie równolegle z
            rozbudow
            > ą ul.
            > Nadwiślańskiej.
            =========================
            No wałaśnie. A tam zdaje sie też sa bardzo silne protesty. Ludzie nie chccą
            modernizacji nadwiślanki bo boją się zwiększonego natężenia ruchu.
            =========================
            > Mariusz
            • marius68 Re: a zastanowiło Was, że w J. tego mostu nie chc 04.07.07, 19:50
              Ilością wpisów nie nadrobisz braku wychowania i logicznego myślenia.

abstrakt2003 napisał:
              > W tej chwili cała masa ludzi po przejechaniu mostu na Świdrze skręca na rondzie i prawo i gna do
              > wawy po wschodnie stronie torów (sam czasem tak robię gdy jadę samochodem).

Sam napisałeś że robisz to czasami, a więc czasami tego nie robisz i wtedy mam szansę włączyć się
              do ruchu na przejeździe kolejowym w Michalinie.

==============================================================
              > Bzdura. Po za tym wraz z budową mostu została by przeprowadzona modernizacja
              > całego ciągu tuch ulic. Organizacja ruchu musiała by ulec zmianie.
              > Skrzyżowania zostały by przebudowane. To była by zupełnie inna trasa.

BZDURA wyssana z palca.
              To jest droga powiatowa. Powiat to nie potrafił zainicjować budowy tego mostu, o modernizacji tej
              trasy nie wspominając. Trzeba o tym moście rozmawiać, robić plany, uzgodnienia, pamiętając jednak o
              właściwej kolejności. Dziękujęmy opatrzności że mamy takiego Burmistrza który patrzy w przyszłośc
              dalej niż na koniec kadencji.

>Rolą przywódców jest przekonanie ogółu do rozwiązań najlepszych dla całej społeczności.
              >Kruszewski zrozumiał że bez mostów i modernizacji dróg Józefów się totalnie zapcha w najblizeszej
              >przyszłości.

Mówiąc o społeczności nie zapominajmy że pan Burmistrz Kruszewski jest Burmistrzem społeczności
              Józefowskiej. I jej interesy reprezentuje. Nie zawsze to co dobre dla społeczności Otwockiej jest dobre
              dla innej np tej z Józefowa.

Radzę ochłonąć i przestać tu na forum obrażać tych którzy mają inne poglądy.
              Może zamiast obrażać wysil trochę umysł i postaraj się racjonalnie przekonać mnie i innych
              mieszkanców Józefowa to tej inwestycji. Najłatwiej to co najtrudniejsze zwalić na innych.
              Mariusz

• abstrakt2003 Re: a zastanowiło Was, że w J. tego mostu nie chc 05.07.07, 21:22
                marius68 napisał:

> Sam napisałeś że robisz to czasami.
                ==================================================================
                Robię to zawsze wtedy gdy nie jadę wałem tylko wzdłuż torów. Dodam że mieszkam
                po zachodnije stronie torów. smile
                > > Bzdura. Po za tym wraz z budową mostu została by przeprowadzona moderniza
                > cja
                > > całego ciągu tuch ulic. Organizacja ruchu musiała by ulec zmianie.
                > > Skrzyżowania zostały by przebudowane. To była by zupełnie inna trasa.
                >
                > BZDURA wyssana z palca.
                > To jest droga powiatowa. Powiat to nie potrafił zainicjować budowy tego
                mostu,
                > o modernizacji tej
                > trasy nie wspominając. Trzeba o tym moście rozmawiać, robić plany,
                uzgodnienia,
                > pamiętając jednak o
                > właściwej kolejności. Dziękujęmy opatrzności że mamy takiego Burmistrza który
                p
                > atrzy w przyszłośc
                > dalej niż na koniec kadencji.
                >
                > ==============================================================
                >
                > >Rolą przywódców jest przekonanie ogółu do rozwiązań najlepszych dla całej
                > społeczności.
                > >Kruszewski zrozumiał że bez mostów i modernizacji dróg Józefów się totalni
                > e zapcha w najblizeszej
                > >przyszłości.
                >
                > Mówiąc o społeczności nie zapominajmy że pan Burmistrz Kruszewski jest
                Burmistr
                > zem społeczności
                > Józefowskiej. I jej interesy reprezentuje. Nie zawsze to co dobre dla
                społeczno
                > ści Otwockiej jest dobre
                > dla innej np tej z Józefowa.
                >
                > ==============================================================
                >
                > Radzę ochłonąć i przestać tu na forum obrażać tych którzy mają inne poglądy.
                > Może zamiast obrażać
                ==================================
                A cóż takiego obraźliwego napisałe?
                ==================================

wysil trochę umysł i postaraj się racjonalnie przekonać mn
                > ie i innych
                > mieszkanców Józefowa to tej inwestycji. Najłatwiej to co najtrudniejsze
                zwalić
                > na innych.
                ===============================================
                Sami się do tej unwestycji przekonacie za kilka lat. Ruch samochodowy bedzie
                wzrastał, korki będą coraz wieksze. Już teraz w godzinach szczytu południowy
                Józefów jest praktycznie zablokowany.
                PS
                Jedyna grupa ludzi których protest przeciw budowie uznał bym za racjonalny to
                mieszkańcy Świdra mieszkajacy przy ulicy Świerczewskiego. Gdy powstanie ten
                most ruch rzed ich domami wzrośni9e wielokrotnie.
        • abstrakt2003 Re: a zastanowiło Was, że w J. tego mostu nie chc 04.07.07, 19:03
          feelek napisał:

> - przynajmniej do czasu wyprowadzenia dwupasmowej Nadwislańskiej za Otwock?
          ==============================================================================
          To nie ma znaczniea.
          Południowy Józefów już terza dławi się w korkach w czasie godzin szczytu w
          rejonie ronda koło Marcela. Jeszcze kilka lat i ludzie będą błagać władze o
          rozwiązanie problemu.
          Zresztą już sam fakt że Kruszewski jest główną siłą sprawczą tego pomysłu o
          czymś świadczy.
          Niestety tak się składa że w Józefowskich korkach stoją Otwiocczanie. Problem
          ten dotykaoba miasta bez wzgledu na chęci mieszkańców.
          • magdam110 Re: a zastanowiło Was, że w J. tego mostu nie chc 05.07.07, 07:30
            Nie wszyscy mieszkańcy Józefowa pracują w Warszawie ( chociaż napewno
            zdecydowana większość). Ja jeżdżę rano w odwrotną stronę i wyjeżdżając na
            Sikorskiego muszę skręcić w lewo więc chyba jest mi trudniej włączyć się do
            ruchu niż tym co skręcają w prawo. Wg mnie drugi most na Swidrze jest potrzebny
            i nie rozumiem jak jeszcze jedna droga dojazdowa może spowodować większy korek
            a nie go rozładować. A poza tym wielu Józefowian jeździ do Otwocka popołudniu i
            muszą tez muszą stać w korku. Dziwi mnie protestowanie mieszkańców mojego
            miasta przed budową tego mostu.
    • misiek14141 Re: Most na Świdrze 15.11.07, 08:21
      O tym moście to słychać od lat- marzenia i jeszcze raz
      marzenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka