Dodaj do ulubionych

co z YARISOWSAMI ????????????????????

IP: *.war.gleiss 07.03.02, 18:37
temat juz zupełmie upadł, co z klubem, jego ludźmi i
całą tą otoczka, żal wam korzystac z internetu (za
drogo a moze wam sie ni chce)???

odezwijcie się !!!

pozdr. mac

P.S. na forum działa fałszywy mac, co to nie lubi
ludzi z Sosnowsa to nie ja i nie odpowiadam za tego
"gostka"!
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.alstom.pl / 10.197.133.* 08.03.02, 07:49
      YARISOWSAMI czy YARISOWCAMI ?
      • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 08.03.02, 10:04
        przejęzyczył się... ale właśnie co z klubem?????
        • Gość: puk Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 10.04.02, 09:58
          puk
    • Gość: M Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.alstom.pl / 10.197.133.* 08.03.02, 10:52
      Jestem za.
    • seratina Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? 08.03.02, 11:02
      No to koniecznie musimy zaczac dzialac!
      Mac, gratuluje nowego autka. Mam nadzieje, ze to Ty jestes wlascicielem Yarisa,
      a nie ten falszywy.
      Witamy w klubie, ktory - mam nadzieje - wkrotce ruszy pelna para. Pozdry dla
      wszystkich klubowiczow (a propos, czy to liczne grono? Moze zrobimy liste
      chetnych do zrzeszenia sie?). Pa.
      • Gość: mac Re: co z YARISOWCAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 08.03.02, 11:36
        seratina napisał(a):

> No to koniecznie musimy zaczac dzialac!
        > Mac, gratuluje nowego autka. Mam nadzieje, ze to Ty
        jestes wlascicielem Yarisa,
        >
        > a nie ten falszywy.
        > Witamy w klubie, ktory - mam nadzieje - wkrotce ruszy
        pelna para. Pozdry dla
        > wszystkich klubowiczow (a propos, czy to liczne grono?
        Moze zrobimy liste
        > chetnych do zrzeszenia sie?). Pa.

dzieki serdecznie, tak to ja ten prawdziwy mac, przez
        małe m,

co do ponizszych postów przylam się i melduje się:
        jestem posiadaczem yarisa od dwóch dni,

co do tytułu watku rzeczywiscie pomyliłem się i sorry do
        wszystkich :))

pozdr. mac
        • Gość: Rad Re: co z YARISOWCAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 08.03.02, 12:46
          Gość portalu: mac napisał(a):

> > > dzieki serdecznie, tak to ja ten prawdziwy mac, przez
          > małe m,
          >
          > co do ponizszych postów przylam się i melduje się:
          > jestem posiadaczem yarisa od dwóch dni,
          >
          > co do tytułu watku rzeczywiscie pomyliłem się i sorry do
          > wszystkich :))
          >
          > pozdr. mac

Noooo, moje gratulacje!!!! jaki kolorek? jaka wersja? ja swoim sunę po
          warszawskich ulicach już 2 tygodnie. Za tydzień wybieram się w dłuuuższą trasę....

Pozdrawiam!!!
    • Gość: M Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.alstom.pl / 10.197.133.* 08.03.02, 11:16
      Mam Yarisa od lipca 2001r.
      Śledzę wszystkie yarisowe tematy mniej więcej od maja ubiegłego roku. I sądząc
      po ilości postów użytkowników i zainteresowanych jest wielu. I jest to w
      zdecydowanej większości płeć, która świętuje a nie obchodzi dzisiaj Święto
      Kobiet. Skąd więc częste sugestie prasowe, że Yaris to samochód dla kobiety ?
      WSZYSTKIM U Ż Y T K O W N I C Z K O M YARISÓW ŻYCZĘ DUŻO SŁOŃCA,
      PACHNĄCYCH KWIATÓW I PRZYJEMNOŚCI Z JAZDY (YARISEM OCZYWIŚCIE).
      • seratina Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? 08.03.02, 11:44
        Pozwole sobie podziekowac w imieniu wszystkich Yarisowiczek.
        A dlaczego padaja sugestie, ze to autko dla kobiet? Moze dlatego, ze specjalnie
        dla nas zaprojektowane. Wszak lusterko w oslonie (daszku? nie wiem jak sie to
        fachowo nazywa) przeciwlonecznej jest po stronie kierowcy, a nie pasazera?
        Nie wiem. Z moich spostrzezen wynika, ze w wiekszosci jezdza nim mezczyzni. W
        sumie fajne autko, co?
        Pozdrawiam slonecznie.
        • Gość: Adam W. Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 08.03.02, 12:09
          Lusterko jest po obu stronach - więc nie ma o czym mówic , od przybytku głowa
          nie boli.
          Jakiś czas temu rzuciłem hasło i kilka propozycji oraz apel o zgłaszanie
          pomysłów. Ja wyobrażam sobie daleko idącą integrację - nie tylko wymianę
          poglądów i zachwytów na forum ale także np. spotkanie się co jakis czas ,
          wspólną wycieczkę ( kawalkada wielokolorowa yarisów mknąca w strone granicy
          wschodniej - niektórzy by pomyśleli , że rząd Rosji znowu wymienia służbowe
          auta), jakieś fajne oznaczenie aut członków klubu itp.
          No i ktos musi to koordynować.
          • seratina Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? 08.03.02, 12:21
            A moja Yara ma tylko jedno lusterko. Moze dlatego, ze juz leciwa. Niewazne.
            Masz racje, Adamie. Wybierzmy Prezesa - kogos kto bedzie tym
            wszystkim "kierowal". Proponuje Twoja kandydature - wszak masz duzo pomyslow i
            ogromny zapal. To bardzo sie liczy!
            • Gość: Adam W. Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 08.03.02, 12:34
              Czyżby model jeszcze z Japonii? No , no - ile ma lat , ile przebiegu , co Ci
              dotąd nawaliło ( zapewne nic ), czym różni się od europejskiej produkcji (
              oprócz tego lusterka i napisu VVT-i)?
              I pytanie w eter : czy ktoś ma yarisa sport z silnikiem 1.5 ?
              PZDR.
              • Gość: pigolan Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.cersanit.com.pl 08.03.02, 12:44
                Yarisy z Europy w wersji Base maja tylko jedno lusterko w lewej osłonie
                przeciwsłonecznej:(

PZDR

P.S. Adamie W, popieram kadydaturę na prezesa (a może koordynator to lepsze
                słowo?)
              • Gość: seratina Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: 194.129.43.* 08.03.02, 15:37
                Nie bylo mnie godzinke z hakiem (bylam na lunchu - kolejne zapozyczenie) a tu
                prosze ile sie dzialo. Adamie, wybacz mi prosze tego Prezesa, ale mialam dobre
                intencje... zreszta chyba cos sie ruszylo, w koncu.
                Co do mojego autka, to wprawdzie nie ma skosnych oczu, ale czasami wyczuwam won
                kwiatu wisni, przyjemna zreszta.
                Wersja Terra, 3d.,przebieg ok. 29.000 no i jak juz napisalam jest leciwa - ma
                juz 2.5 roku. Kolor c. zielen, metalik.
                Poki co nic jej nie nawalilo (odpukac), nawet wsteczny wchodzi bez problemu.
                Moze rzeczywiscie - tu bede zlosliwa - to autko zaprojektowano dla kobiet ;))
                Ale chyba za wiele ode mnie wymagasz, bo nie potrafie wskazac roznic miedzy
                europejska produkcja. Moge odpowiedziec na konkretne pytania i to pewnie tez
                nie na wszystkie.
                Jestem za spotkaniem TWARZA W TWARZ. Pozdrawiam wszystkich. M.
            • Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 08.03.02, 12:35
              seratina napisał(a):

> Masz racje, Adamie. Wybierzmy Prezesa - kogos kto
              bedzie tym
              > wszystkim "kierowal". Proponuje Twoja kandydature -
              wszak masz duzo pomyslow i
              > ogromny zapal. To bardzo sie liczy!

popieram kandydaturę ADAM na prezesa naszego klubu !!!
              • Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 08.03.02, 12:37

> popieram kandydaturę ADAM na prezesa naszego klubu !!!

przepradszam, nie moglem sie powstrzymac by zazartować
                jak w jednym polskim filmie, ale powaznie zgadzam sie iz
                potrzebny jest kordynator działań i popieram Adama jko
                pomysłodawcę i goscia majacego duzo energii jak nasze
                wózki !!!

pozdr. mac
                • Gość: Adam W. Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 08.03.02, 14:00
                  Łubu-dubu , łubu-dubu niech nam żyje prezes naszego klubu.
                  PREZESEM byłem raz - w podstawówce , ja ( gutek ) oraz dwaj nieodłączni
                  przyjaciele Skrzat ( teraz na placówce w Libii ) i Guma ( obecnie prokurator)
                  założyliśmy klub morsów ( żal nam było , że kąpać się można tylko latem). Ja
                  zostałem prezesem a Guma vice- , Skrzat na początku był szeregowym członkiem
                  ale zagroził iż założy nam w klubie NSZZ "Solidarność " i modłą tamtych czasów
                  ( wspaniałe dla nas lata 84 -86 ) rozpocznie drastyczną w formie akcje
                  strajkową. Na nadzwyczajnym posiedzeniu obdarzyliśmy go funkcją skarbnika ,
                  honorową bo wniosek o ustalenie rygoru i wysokości składek upadł przez
                  aklamację ( nikt z nas nie dostawał kieszonkowego a ja zarabiałem na ciuchy ,
                  wakacje i benzynę do "komara" nosząc pustaki w zakładzie betoniarskim ).
                  Klub działał prężnie do momentu gdy po kąpieli jakiegoś ciepłego dnia lutego w
                  zamulonej sadzawce szkolny lekarz ( byli tacy kiedyś , i dentyści i
                  pielęgniarki)stwierdził u mnie i Skrzata zapalenie płuc.
                  To taka opowieść mająca świadczyć , że sroce spod ogona nie wypadłem i na
                  prezesowaniu się znam - a jakże! Inna sprawa to postępująca ciągota
                  do "poszukiwania straconego czasu " objawiająca się , jak widać , w takich
                  nostalgicznych wspomnieniach a pogłębiajaca się wraz z biegiem lat ...Na
                  szczęście pojawił się YARIS-
                  -i tu przechodzimy do rzeczy właściwych.
                  Nie chcę być prezesem ( dość mam zapalenia płuc) ale tymczasowo mogę się podjąć
                  jakiejś koordynacji.
                  Liczę na pomoc i sugestie.
                  Pierwsze zarządzenie nie-prezesa!
                  Macie trzy dni ( dziś wieczorem wybywam na wieś - wieśniak jestem warszawski)
                  na wpisanie się w tym wątku kto z Was jest w stanie i ma ochotę uczestniczyć w
                  spotkaniu TWARZĄ w TWARZ w którymś z najbliższych weekendów ( nienawidzę
                  anglojęzycznych zapożyczeń) . Narazie napiszcie kto może , potem ustalimy czas
                  i miejsce dokładnie. TRZY DNI moi kochani - do niedzieli wieczorem.Ewentualnie
                  podawajcie Wasze maile.

POZDRAWIAM.
                  • Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 08.03.02, 14:08
                    ależ się rozpisał, pieknie, a wspomnienia, hm też
                    piekne ale z nutka tragizmu i humoru;

ja bedę, oczywiście jak zgodzimy się wszyscy z
                    terminem i miejscem, to narazie
                    pozdr. mac
                    • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 08.03.02, 15:30
                      oki, wchodzę w ten interes :)))
                      pytanko tylko gdzie i kiedy??? aaaa czy zabieramy żony, mężów.... na te
                      spotkanko?

pozdrawiam i miłego weekendu!!! niedługo w końcu go rozpocznę...
                  • Gość: jarek Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.03.02, 16:22
                    jest poniedzialek ,czy spotkanie jest aktualne ,bo chetnie sie spotkam z
                    forumowiczami-yarisowcami.popieram kandydature (nie)prezesa na koordynatora i
                    czy zabieramy osoby towarzyszace?
                    • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 13.03.02, 15:57
                      no właśnie, miał być jakiś zlocik drobny i ucichło...

pozdrawiam
    • Gość: Andre Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.pcplus.com.pl 09.03.02, 18:54
      Podobno wyszedł nowy model .
      YARIS GEY 2002
      Ups.
      PZDR.
      • Gość: Adam W. Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 10.03.02, 21:51
        Cześć Andre! Szukają Cię po tym forum - widziałeś?
        Co z tym yarisem "gey"? Twój żart czy prawda?
        A widziałeś , że zostałem (nie) prezesem !
      • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 11.03.02, 15:51
        Gość portalu: Andre napisał(a):

> Podobno wyszedł nowy model .
        > YARIS GEY 2002
        > Ups.
        > PZDR.

Ja widziałem YARIS LES 2002....co sie dzieje na tym świecie!!!

pozdr.
    • Gość: M Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.alstom.pl / 10.197.133.* 12.03.02, 14:03
      I znowu temat upada.
      • Gość: wojtek Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 09:32
        Podciągnę was troszkę ale dopiero od czwartku spełnię warunek sine quanon
        przynależności do tej "partii". Na razie
        • Gość: norbi Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.ibib.waw.pl 18.03.02, 09:09
          Mam w planie zalozyc magnetyzer do Yarisa
          tylko mam klopot ktory to dokladnie jest przewod paliwowy?

• Gość: M Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.alstom.pl / 10.197.133.* 18.03.02, 09:15
            Przetnij wszystkie przewody. Jeśli z któregoś wyleci paliwo, to będzie chyba
            ten.
            • Gość: norbi Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.ibib.waw.pl 18.03.02, 09:16
              jasne ale wolalbym mniej inwazyjna metode :)
              • Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 18.03.02, 10:09
                a co ci da ten magnetyzer, lepsze przyspieszenie czy
                co ???!!!!!, sorry ale ja się na szczególach
                rechnicznych nie znam i rozjaśnij mój umysł
                • Gość: norbi Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.ibib.waw.pl 18.03.02, 10:21
                  Wedlug testow publikowanych w wyborczej i motorze
                  powoduje lepsze spalanie paliwa co daje:
                  albo zmniejszenie zuzycia paliwa o ok.15%,
                  o 10 % wieksza moc
                  itp...
                  • Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 18.03.02, 10:51
                    uhm, a co to trzeba robić w wózku, coś dużego, montaż
                    zamiana czegoś, jakieś dziurawienie ??????????

pozdr. mac
                    • Gość: norbi Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.ibib.waw.pl 18.03.02, 11:23
                      Wlasnie nie zakladasz dwa magnesy jeden na rurke wlotu powietrza a drugi na
                      rurke przewodu paliwowego, nic nie kroisz zadnych dziur ...
                      Tylko nie wiem ktory przewod dochodzacy do silnika jest od wlotu paliwa...
                      • golfiarz Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? 20.03.02, 01:53
                        Gość portalu: norbi napisał(a):

> Wlasnie nie zakladasz dwa magnesy jeden na rurke wlotu powietrza a drugi na
                        > rurke przewodu paliwowego, nic nie kroisz zadnych dziur ...
                        > Tylko nie wiem ktory przewod dochodzacy do silnika jest od wlotu paliwa...

Hmmm...wierzysz we wszystko co Ci napisza i powiedza?

Golfiarz
                        Yariska, Luna 5D

• Gość: norbi Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.ibib.waw.pl 21.03.02, 14:19
                          nie wierze we wszystko co mi napisza i powiedza, ale wiem ze magnetyzery
                          dzialaja, zalozylem w domu przy piecu gazowym i sprawdzilem po miesiacu zuzycie
                          gazu przy podgrzewaniu wody dlatego chcialbym zalozyc w yarisie
                          • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 26.03.02, 13:56
                            czy w ogóle jeszcze żyjecie?!
                            nie było mnie ponad tydzień i wszystko widzę poleciało nałeb na szyję...

Wiosna prosze Państwa! obudźcie się!!!!!

pozdrawiam
                            • Gość: Adam W. Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 26.03.02, 15:32
                              To częściowo moja wina - biję się w chore piersi.
                              Tak powaznie to wyladowałem w szpitalu a późniejszy ból nie pozwalał mi na zbyt
                              aktywne udzielanie się.
                              Rad i inni koledzy z Warszawy może spotkamy się tuż po świętach(albo nawet
                              przed) w jakims charakterystycznym , łatwo rozpoznawalnym miejscu w mieście?
                              Albo , jeśli nie będzie nas za wielu to zaproszę do siebie na Ursynów - prosty
                              dojazd.
                              Jeśli ktos jeszcze się nie zniechęcił to proszę o pozostawienie maila albo
                              jakiegoś kontaktu.
                              Pozdrawiam wszystkich.
                              • Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 26.03.02, 18:31
                                no nareszcie adamie, ale jak zdrówko wszystko oki ????

zostawiam mój namiar: maciek22@poczta.gazeta.pl

pozdrawiam wszystkich yarisowiczów!!!

mac
                              • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 27.03.02, 09:10
                                Uuuuu to nie fajnie, że Cię choróbsko powaliło, ale chyba już z niego
                                wychodzisz i będzie wszystko oki. Co do spotkanka i wymiany uwag to chętnie, u
                                mnie pozostaje tylko kwestia czasu, tzn. wolnego czasu. Myśłę jednak że jakoś
                                będzie się można zgrać, mój e-mail: maxio27@wp.pl

Pozdrawiam serdecznie.
                                • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 29.03.02, 13:25
                                  kurna, cisza taka że aż dzwoni...chyba wszyscy malują Yariski na pisanki :))
                                  a pogoda jest fantastyczna nie chce się siedzieć przy biurkach....

z światecznym pozdrowieniem.
                                  • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 02.04.02, 08:41
                                    Witam poswiątecznie!!!

wszyscy w pracy? czy może jeszcze świętyją co poniektórzy?

pozdr.
                                    • Gość: ajtam Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 08:59
                                      siemanko, wlasnie wrocilem.
                                      Troche pobrykalem na trasie Yarem, musze powiedziec, ze przy kontrolowaniu
                                      komputera pokl., mozna osiagnac niezle wyniki spalania na trasie - ostatnio na
                                      lokalnej troche powybijanej drodze - odcinek 31 km, 3 osoby na pokladzie -
                                      srednia predkosc 65km/h - spalil przy spokojnej jezdzie - 4,7 l. Kurcze brakuje
                                      troche kopa przy obciazonym autku (4-5 osob) - nie krece go na wysokie obroty -
                                      dopiero 450 km -przejechane. A jak tam u Was ? PZDR
                                      • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 02.04.02, 13:52
                                        hmm, ja wczoraj z pełnym obciążeniem wracałem z okolic ostrowii mazowieckiej i
                                        muszę przyznać, ze pomimetego nie miałem problemu z wyprzedzaniem, bez problemu
                                        przyspieszał mi do 140 km/h, ale mam inny problem....przedwczoraj zauważyłem że
                                        mam pęknięty przedni kołpak, oczywiście w nic nie walnąłem ani nie przytarłem,
                                        nie ma tez śladów które mogłyby świadczyć że ktoś mi kopał w niego... nie wiem
                                        czy próbować reklamować, w koncu jeżdze zaledwie miesiąc, więc troszkę to
                                        dziwne że tak szybko pekł...

co radzicie?

pozdr.
                                        • Gość: Adam W. Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 02.04.02, 16:25
                                          Witam!
                                          Jeśli rzeczywiście masz pewność , że nigdzie nie walnąłeś kołpakiem to
                                          reklamuj..., zresztą reklamuj bez względu na wszystko , najwyżej Ci nie uznają.
                                          Co do maksymalnie obładowanego yarisa to , pomijając , że auto kolegi nie jest
                                          dotarte - należy zmienić technikę jazdy , to w końcu tylko litrowy silnik -
                                          należy dłużej i mocniej kręcić na biegach pośrednich , do wyższych obrotów i
                                          prędkości niż np. z jednym pasażerem , głównie na "3" .
                                          Ja robię wtedy tak ( pięć osób na pokładzie plus coś tam) "1" normalnie , "2"
                                          do 35 - 45 km /h , "3" do 60 - 65 km/h i dalej ... piątka przy 80 km/h.
                                          Wyprzedzać tylko na "4" a jeśli jedziesz wolno np . 50- 60 km /h to i "3" nie
                                          zaszkodzi. Oczywiście takie postępowanie tylko przy pół tony mięsa na
                                          pokładzie . Nornalnie idzie spokojnie i z poczuciem siły szerszenia.
                                          Pozdrawiam.
                                          Do Rad.- w jakich dniach i porach dysponujesz odrobiną czasu ?
                                          • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 02.04.02, 17:35
                                            Gość portalu: Adam W. napisał(a):

> Witam!
                                            > Jeśli rzeczywiście masz pewność , że nigdzie nie walnąłeś kołpakiem to
                                            > reklamuj..., zresztą reklamuj bez względu na wszystko , najwyżej Ci nie uznają.
                                            > Co do maksymalnie obładowanego yarisa to , pomijając , że auto kolegi nie jest
                                            > dotarte - należy zmienić technikę jazdy , to w końcu tylko litrowy silnik -
                                            > należy dłużej i mocniej kręcić na biegach pośrednich , do wyższych obrotów i
                                            > prędkości niż np. z jednym pasażerem , głównie na "3" .
                                            > Ja robię wtedy tak ( pięć osób na pokładzie plus coś tam) "1" normalnie , "2"
                                            > do 35 - 45 km /h , "3" do 60 - 65 km/h i dalej ... piątka przy 80 km/h.
                                            > Wyprzedzać tylko na "4" a jeśli jedziesz wolno np . 50- 60 km /h to i "3" nie
                                            > zaszkodzi. Oczywiście takie postępowanie tylko przy pół tony mięsa na
                                            > pokładzie . Nornalnie idzie spokojnie i z poczuciem siły szerszenia.
                                            > Pozdrawiam.
                                            > Do Rad.- w jakich dniach i porach dysponujesz odrobiną czasu ?

Dzięki za radę, jutro uderzam do Toyoty... co do czasu, najbardziej pasuje mi
                                            sobota, bo na ogół wtedy moja druga połowa na ogół pracuje i mam czas dla
                                            siebie :)), a tak poza tym to jakoś trzeba by sie wstrzelić, w tygodniu jeśli już
                                            to popołudnie....

pozdrawiam

• Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 03.04.02, 12:58
                                              witam wszystkich, juz niektórzy juz pracują, ja dopiero jutro
                                              co do kołpaka dziwne, może jednak gdiześ uderzyłeś, albo trafiłeś na jakiś
                                              felerny kołpak to ci wymienią;
                                              ja mam pytanie z innej beczki jak jest w środku powyżej 3,5 tyś. obrotów u mnie
                                              mocno buczy, musze podkręcić radio aby dobrze słyszeć,
                                              co do spalania jak juz wyżej rzeczywiście poniżej 5 litrów to nie problem jak
                                              jedzie sie 75 na h to spalanie 4,7 4,8 nieźle, byłem teraz troche w trasie
                                              średnia prędkość wg komputera 86 a więc troche boczne drogi, małe mieściny jak
                                              i trasa krajowa i spalał mi 5,0 litra na 100 !!!! (bardzo dobrze) a jechałem z
                                              prędkościami od 60 (teren zabudowany) do 115 / 125 poza miastem !!!

wózek ma jedną wadę, co zauważyłem w praktyce, bo było mi potrzebne, wieczorem
                                              chciałem wyjąć bagaże i nie stety w kuferku brak lampki, szkoda to minusik !!

pozdrówka

mac

a jeszcze jedno, kiedy się spotykamy ??????, może piątek po południu lub
                                              wieczorem ???
                                              • Gość: robert Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 03.04.02, 13:03
                                                Pod Okrąglakiem w Poznaniu? :)))
                                                • Gość: Adam W. Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 03.04.02, 13:45
                                                  Pod Łazienkami w Warszawie , obok wejścia niedaleko Belwederu, albo przy tej
                                                  kawiarence z parasolami tuż za wejściem , piątek np. 18.00 lub jeszcze lepiej
                                                  sobota ok . np. 10.00 ?
                                                  • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.04.02, 15:11
                                                    jeśli o mnie chodzi bardziej mi pasuje sobota 10.00, co do kołpaków do chyba
                                                    kiszka, dzwoniłem do salonu gdzie kupiłem i powiedzieli mi że jakby to się
                                                    stało do 1000 km to jeszcze można by coś kombinować i wymienić a tak.... cóz
                                                    chyba bezpośrednio zwrócę się do znajomego który jest współwłaścicielem tego
                                                    salonu...

co do głośności, fakt szumi troszkę, ale mi do tego "zjawiska" chyba troszkę
                                                    dokładają się owiewki które sobie zafundowałem.

Pozdrawiam,
                                                  • Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 03.04.02, 19:25
                                                    pasuje mi pod łazienkami, ale myslałem o piatku
                                                    ostatecznie moze byc sobota, co do szumu to
                                                    zapomniałem dopisac ze to kwestia u mnie w duzej
                                                    mierze opon, one są głosne !!!

no i właśnie czy wiecie czy opony GOODYEAR GX 2
                                                    bodaj ze, takie załozyli mi w salonie to letniaki,
                                                    zimówy a moze uniwersalne ????????

pozdrówka
                                                    mac
                                                  • Gość: Adam W. Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 03.04.02, 20:05
                                                    Chyba letnie ale dziwne bo myślałem , że yarisy mają standardowo michelliny.
                                                    Przynajmniej mój ma.
                                                  • Gość: ajtam Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 01:25
                                                    goodyear również.- letnie
                                                    PZDR
                                                  • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 04.04.02, 09:08
                                                    ja też mam goodyeary....

pozdrawiam
                                                  • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 05.04.02, 10:06
                                                    no Panowie i Panie....cisza kompletna co z jutrem????

Pozdrawiam już weekendowo
                                                  • maciek22 Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? 05.04.02, 10:46
                                                    Gość portalu: Rad napisał(a):

> no Panowie i Panie....cisza kompletna co z jutrem????
                                                    >

hmm, moze sobota o 17.00 parking przy Łazienkach !!!!!

pozdr.
                                                    mac
                                                  • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 05.04.02, 10:56
                                                    co tak późno? oże lepiej troszkę wcześniej, jak jeszcze słonko jest wysoko na
                                                    niebie, na marginesie jutro ma padać śnieg :(((
                                    • pinn &# 1083; 11.04.02, 08:44
                                      д
    • Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 07.04.02, 16:47
      ale cisza, śpicie czy co, zaczyna mnie to wszystko
      potroszku wnerwiać,

bye, bye

mac
      • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 08.04.02, 08:27
        Ja jestem... coś jednak przestaje wierzyć że chociaż w kilka osób w końcu się
        zgramy i w umówionym miejscu spotkamy... cóż... proza dnia codziennego..brak
        czasu,żona,dom, rodzina....

może jednak kiedyś...

pozdrawiam z poniedziałku
        • Gość: ajtam Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 15:00
          Nie mowcie - ze wasz sobota nie wypaliła - łeeeee, a juz myslalem ze se
          poczytam ciekawostki siakieś.
          PZDR
          • Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 08.04.02, 15:12
            Gość portalu: ajtam napisał(a):

> Nie mowcie - ze wasz sobota nie wypaliła - łeeeee, a
            juz myslalem ze se
            > poczytam ciekawostki siakieś.
            > PZDR
            jak to, aczemu ciebie nie było pare osób o ciebie
            pytało, bylismy pewni ze przyjedziesz tak pisałeś ;))

pozdr mac
      • antares777 Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? 09.04.02, 02:07
        Gość portalu: mac napisał(a):

> ale cisza, śpicie czy co, zaczyna mnie to wszystko
        > potroszku wnerwiać,
        >
        > bye, bye
        >
        > mac
        Zgłaszam swój akces do klubu, o ile jeszcze lista nie jest zamknięta!
        Yarisę (bo moja jest ONA) mam od sierpnia ub.r. Pięć drzwi,III specyfikacja +
        bajery, jasna zieleń, 4,5 tys.
        Jako moje wpisowe i dla podgrzania atmosfery polecam lekturkę stronki:
        motoryzacja.interia.pl/id/motorelacje/co_to_za_auto/www/art/wart&kart_id=75
        2
        (uwaga: id=752)
        oraz jeden z postów w wątku o kontrolce poziomu paliwa na tym forum - też mojego
        autorstwa.
        Przyjmuję kamienowanie w pokorze
        Pozdrawiam wszystkich
        Stary zgred
        • Gość: Rad Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 09.04.02, 10:27
          klub wirtualnie się powiększa...pytanie czy dojdzie do jakiegoś chociaż małego
          zjaździku, z poprzednich postów wynika że coś tam przy tych Łazienkach w sobotę
          było, ja niestety nie mogłem... do tego jutro mam wyjazd służbowy i ta sobota
          też odpada...

pozdrawiam.
          • Gość: ola Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 11:06
            rzeeczywiście - nie jeden klub już próbował powstać na lamach ale zawsze
            rozchodzi sie po kościch - a szkoda.
            Ja mam pytanie do kolegów yarisowiczów. Mianowicie o spalanie - na początku
            było średnio 4,9 i to przez jakieś 3-4 mies. Kupiłam w śierrpniu ub.r , po tem
            ktos powiedział mi że jeżdżę na zbyt wysokich biegach , no to zaczęłam go
            dokręcać na wysokie obroty i niższe biegi , do tego doszła zima i zimowe
            oponki - efekt jest taki że przez zime i teraz komp. pokazuje śr zuzycie 5,6 .
            Nic z tego nie rozumiem, czemu tak wzrosło. Teraz zmianiłam opony i
            wyzerowaałam komp i srednie zużycie po kilku dniach jest 5,8 . co ciekawsze
            klóci sie to z matematykką bo na 35 l zrobiłam 545 km , a skoro zużycie jest
            5,6 to powinno być 625 - czy ktoś mi wytłumaczy jak to jest : komp do
            matematyki oraz sama średnia 5,6-za wysoka . Dodam że głównie jeżdżę praca -
            dom tj ok 20 km prędkość tak sobie 60-85.
            • antares777 Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? 09.04.02, 12:25
              Droga Olu!
              Potwierdzam Twoje spostrzeżenia! Więcej moich spostrzeżeń na stronie:
              motoryzacja.interia.pl/id/motorelacje/co_to_za_auto/www/art/wart&kart_id=752
              Pozdrawiam!
              Stary zgred
              • Gość: M Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.alstom.pl / 10.197.133.* 11.04.02, 07:49
                A gdzie Twoje rewelacyjne komentarze od 1 do 8.
            • Gość: mac Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.war.gleiss 10.04.02, 17:34
              kochani drodzy, zadnego zlotu jeszcze nie było bo nikt
              nie odpowiadał w zeszłym tygodniu na posty, a ja że
              jakoby zlot był troszeczke sie wyglupiałem, bo sie
              wkurzyłem ze nic nie wychodzi i tak wariatkowałem !!

bardzo mi miło powitac nowych członków w imieniu
              prezesa jest nim Adam ale co sie z nim dzieje nie mam
              pojecia, a Ty RAD gdzies w dalekim swiecie, ale dobrze
              ze tam maja internet

pozdrawiam wszystkich mocno, i spotkajmy sie wreszcie
              !!!

pozdrówka

mac
              • Gość: Adam W. Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 12.04.02, 16:13
                Przepraszam wszystkich kolegów za cykliczne przerywania kontaktu.
                Problemy natury osobistej i zdrowotnej sprawiają , że nie mogę się angażować
                jako koordynator.
                Z pokorą przyjmę wszelkie postanowienia i w miarę możliwości dostosuję się do
                nich.
                Jeszcze raz sorry.
                PS. w ostatni weekend myślałem o Was w szpitalu.
                • Gość: ajtam Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 01:46
                  jak zdrówko - już lepiej ? Może za szybko gnałeś Yariskiem i Cie przewiało ? Z
                  tym autkiem nie ma żartów ;) Pozdrawiam
                  • Gość: Adam W. Re: co z YARISOWSAMI ???????????????????? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 14.04.02, 21:19
                    Dzięki . To jednak nie przewianie ale skutek wyczynowego uprawiania sportu.
                    Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka