Gość: letnia opona IP: 81.190.171.* 19.09.04, 23:50 Witam Czy ktoś już miał przyjemność używania takich opon? Czekam na opinię. Mam przy okazji pytanie, gdzie produkują Klebery? pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
typson Re: Kleber, Dębica, Stomil 20.09.04, 00:48 Kiedys mialem w pojezdzie cztery opony Michelin MXT 185/70/R13. Byly ok. Wysoki profil dawal o sobie znac ale to raczej nie do unikniecia. Pozniej kupilem dwie na przod, wlasnie klebery (viaxer) o takich samych wymiarach. Bylo lato, sucho jak pieprz. Wyjezdzam na droge, zakret i straszny pisk. Hamuje, pisk, kola blokuja sie bardzo wczesnie. Pomyslalem sobie, ze sie dotra i bedzie OK. Niestety po przejechaniu nastu tysiecy dalej bylo marnie. Na domiar zlego na mokrym bylo fatalnie. Wiecej bym takich nie kupil. Byc moze wyzsze modele tej firmy sa lepsze ale i tak nigdy wiecej. Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Kleber, Dębica, Stomil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 07:42 Zimowe Klebery Krisalp3H 195/50R15H, zdecydowanie dobre. Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: Kleber, Dębica, Stomil 20.09.04, 09:37 mam zimowe klebery, nie mam zastrzezen przyzwoite opony za srednie pieniadze produkowane w polsce (grupa michelin) wydaja sie lepsze od polskich marek niedawno widzialem jakies dobre wyniki testow letnich kleberow Link Zgłoś
Gość: ubi Re: Kleber, Dębica, Stomil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:33 Używam letnich opon Kormoran RunPro (z indeksem pr. H) w rozmiarze 185/70 R14 i jestem bardzo zadowolony. Wbrew obiegowym opiniom jest to porządna oponka do spokojnej jazdy. Zimą używam Kormoran WinterPro i też jestem zadowolony (może tylko szybko zrywa przy ruszaniu na śliskim). Aha te Kormorany są wyprodukowane w GBR - może ma to znaczenie (chodzi o jakość??) Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kleber, Dębica, Stomil IP: *.icpnet.pl 20.09.04, 12:42 Zimowe polecam opony Fulda, natomiast nie polecam Dębicy Furio. Link Zgłoś
Gość: letnia opona Re: Kleber, Dębica, Stomil IP: 81.190.171.* 20.09.04, 12:49 A tak wogóle to coś oprócz tych trzech marek jest produkowanych w naszym kraju? Nie chcę kupować zagranicznych opon. W naszym kraju też mamy fabryki, trzeba popierać Polski produkt i walczyć z bezrobociem a nie tylko narzekać. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Kleber, Dębica, Stomil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:54 Odkąd Michelin i, zdaje się, Goodyear wykupili nasze fabryki robi się w nich wiele rodzaji opon pod różnymi markami koncernów. Link Zgłoś
Gość: quantas Re: Kleber, Dębica, Stomil IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 13:52 Nie należy zapominać o jednej z nawocześniejszych fabryk opon na świecie, która znajduje się w Poznaniu a nalezy do koncernu Bridgestone-Firestone. Poza oponami pod tymi markami robią równiez gumę pod marką Europa. Link Zgłoś
Gość: letnia opona to dobrze IP: 81.190.171.* 20.09.04, 13:55 to już nie mam wyrzutów sumienia, że jeżdzę na Brigstonach :-) (takie były w aucie) Link Zgłoś