Dodaj do ulubionych

Ford czy Honda?

13.03.05, 01:08
Co wybrać?

Honda Civic 3D 1.6ES
czy
Ford Focus II 2.0 w wersji Trend lub Sport
Obserwuj wątek
    • fru.fru Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 06:43
      jesli niestraszne ci bycie oblatywaczem to focus....bez 2 zdan
    • thorgal10 Ford czy Honda? 13.03.05, 11:04
      ?
      • fru.fru Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 11:19
        czego nie rozumiesz?
        "Oblatywacza"
        jesli tak to spiesze z wyjasnieniem, iz "oblatywacz" to osoba kupujaca pojazd w
        pierwszym roku jego produkcji.Pierwszy rok zycia rynkowego jakiegokolwiek
        samochodu, demaskuje jego ewentualne zonki, ktore pozniej zazwyczaj zostaja
        poprawione.
    • adek28 chciałbym miećtaki wybór -) 13.03.05, 11:22
      Rozum podpowiada honda
      serce również

ale ten focus też korci , tyle , że tekst z oblatywaczem ma wiele prawdy w
      sobie -((
      zdrawim
      • piemeltje Re: chciałbym miećtaki wybór -) 13.03.05, 11:38
        "oblatywacz"?

Czy Focus II jest az tak radykalnie zmieniony w porownaniu z poprzednia wersja?
        No tak, tyl lezy jeszcze bardziej poziomo- kto to tak durnie wymyslil?

Zgadzam sie z przedmowca:

> Rozum podpowiada honda
        > serce również

Moge byc nieobiektywny- jezdze Honda.
        • fru.fru Re: chciałbym miećtaki wybór -) 13.03.05, 11:44
          piemeltje napisała:
          >Czy Focus II jest az tak radykalnie zmieniony w porownaniu z poprzednia
          wersja?
          >No tak, tyl lezy jeszcze bardziej poziomo- kto to tak durnie wymyslil?
          zawieszeniowo nie, ale ...jakies 3 programy w wersji sport do ustawiania sily
          wspomagania...jakas elektronika...nie ma wafla tance musza byc.
          Natomiast jesli ktos sie nie boi..to ognia...

• emes-nju Re: chciałbym miećtaki wybór -) 17.03.05, 15:24
          piemeltje napisała:

> Czy Focus II jest az tak radykalnie zmieniony w porownaniu z poprzednia
          > wersja?

Nie trzeba radykalnych zmian. Wystarczy np. minimalnie zmienic taki drobiazg jak przekroj przewodow wentylacyjnych i auto zaczyna parowac.
    • black.iron Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 13:48
      no coz, jezdze dokladnie taka honda, wiec nie licz bezstronnosc: wybierz honde:)
      ale czy focus jest az tak tani, ze za cene civica 1.6 dostajesz focusa 2.0?
    • ok19 Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 19:59
      O tym, że świeży model i choroby wieku dzieciecego, już wiesz..Ale, z drugiej strony Focus 2,0 jest tańszy od porownywalnej hondy civic 2,0 jakies 20 tys. zl. Celowo porownalem dwie zblizone wersje silnikowe , bo dopiero widać jak drogo honda sie ceni.Mam nadzieję, że Ford nie wyrowna cen (przepraszam, nie sharmonizuje, jak to teraz media wdziecznie mowia), do konkurencji.Acha, jeżdże ostatnim modelem hondy civic 1,6 110KM i mialbym ochote nastepne auto kupić z mocniejszym silnikiem np. wlasnie 2,0, ale ta cena hondy..)))
      • thorgal10 Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 22:36
        Podaje link do cennika Nowego Focusa. (.pdf)

www.ford.pl/ie/nowy_focus/nw_focus_ceny/foc_c307_pricelist/#
        Link do Hondy...
        www.honda.pl/cennik_lista.php?grupa_c=4&menu_pwd[1069507]=%2F838315&sbl=&sess_id=5198328800

Aby mieć takie wyposażenie w Focusie jak w Hondzie to muszę trochę jeszcze
        dołożyć. Podstawowa wersja Forda Focusa 3D 2.0 (okolice 60 000 - 65 000 PLN)
        jest gożej wyposarzona niż Honda.

Co do mocy silników to dla mnie 110 a 145 KM nie ma, aż takiego zanczenia -
        przesiądę się z Fiata CC 900.

Dalej nie wiem co wybrać.

Pozdrawiam
        • wujaszek_joe Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 22:40
          citroen c4
          kup i napisz mi jak sie sprawuje:)
          w hondzie masz chyba gwarancje jakosci. focus super ale nie możesz sie kierowac
          niezawodnością poprzednika. honda brzydka
          • thorgal10 Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 22:44
            C4 - raczej nie - ale w sumie nie wiem dlaczego - może kłopoty z jakością?

Honda Civic 3D całkiem ładny samochód.

Moje zdanie.
            • wujaszek_joe Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 23:03
              no to hondzia:)
        • black.iron Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 22:44
          czyli rozumiem, ze kwestia rozbija sie o to, ze masz 60 pare tys na auto i sie
          zastanawiasz, czy kupic lepiej wypasiona honde ze slabszym silnikiem, czy
          ubozszego focusa z mocniejszym silnikiem?
          jesli tak to ustal swoje priorytety i sie zastanow, czy wazniejsza dla Ciebie
          moc czy dodatki jak radio lub klima.
          jezeli, jak napisales, roznica miedzy 1.6 a 2.0 nie jest dla Ciebie istotna -
          bierz honde. oprocz dobrego wyposazenia dostaniesz w bonusie bez doplaty
          niezawodnosc.
          • thorgal10 Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 23:01
            Dzięki!
            Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem - podświadomie, czy jak to nazwać, jestem
            za Hondą.

Pozdrawiam
            • black.iron Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 23:06
              jezdze 1.6 3D ES od listopada i jestem bardzo zadowolony (jesli nie liczyc
              czasami glosno pracujacego zawieszenia). polecam:)
            • black.iron Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 23:16
              zeby w miare wysrodkowac opinie, dodam, ze z drugiej strony za poltora roku
              obecny civic bedzie juz modelem nieprodukowanym (a focus II dopiero zaczyna
              kariere), ma mniejszy bagaznik od focusa (ale skoro kupujesz wersje 3d to
              pewnie wymiary nie sa dla Ciebie najwazniejsze) no i jednak - moim zdaniem -
              wystrojem wnetrza tez focusowi nie dorownuje.
      • black.iron Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 23:03
        ja szczerze mowiac nie rozumiem dlaczego tyle osob chwali focusa za cene, czego
        niby przeciwienstwem ma byc np. civic. na podanych w tym watku linkach mozna
        sobie porownac ceny. focus trend 1.6 115 KM (najbardziej zblizony motor do 110
        KM hondy) 57 tys + wyposazenie, ktore civic ma w standardzie (klima auto 7000 +
        2000 radio CD + 2000 alufele + duperele typu podgrzewane lusterka) daje w sumie
        jakies 68.000. Civic - 65.500. no wiec o co chodzi? mowimy oczywiscie o
        wersjach 3d.
        • thorgal10 Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 23:08
          Właśnie. Myślę, że Honda to będzie najlepszy wybór - po face liftingu + wymiana
          mniej niezawodnych elementów ("gwarancja" niezawodności) + nowy model w
          styczniu 2006 (może coś z ceną da się zrobić)...
          • thorgal10 Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 23:10
            Czy w 1.6 3D ES jest otwierany dach?
            • black.iron Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 23:17
              byl przez jakis czas, ale juz niestety nie:( tez zaluje, bo to przyjemny bajer:)
              • black.iron Re: Ford czy Honda? 13.03.05, 23:24
                aha, jesli jestes z Wawy to polecam salon AutoWitolin na Grochowskiej, bo mi
                dali 3 tys upustu.
                • thorgal10 Re: Ford czy Honda? 14.03.05, 07:11
                  Będę zamawiał samochód w Rzeszowie lub w Krakowie.

Czy ktoś może mi polecić konkretny salon.

Pozdrawiam,
                  • niknejm Re: Ford czy Honda? 16.03.05, 09:58
                    thorgal10 napisał:

> Będę zamawiał samochód w Rzeszowie lub w Krakowie.
                    > Czy ktoś może mi polecić konkretny salon.

Na www.honda.pl masz wykaz salonów z telefonami. Podzwoń i popytaj - zrób
                    mały 'przetarg'. Warto wybrać się np. do W-wy lub Katowic, jeśli dealer da Ci
                    dodatkowe 2 tys. zł upustu, prawda? A serwisować możesz w dowolnym ASO.

Co do Forda, to też niezły wybór, nie odradzam, bo to dobry samochód. Zwróć
                    jednak uwagę, że Focus 2.0 ma osiągi na poziomie Civica 1.6 sedan (choć lepsze
                    od Civica 1.6 3D). Natomiast Civic 2.0 (wersja 5D) ma z kolei lepsze osiągi niż
                    Focus 2.0.

W ostatnim ADAC Civic wypadł nawet trochę lepiej (rocznik 2003) niz Corolla.

Pzdr
                    Niknejm
                    • wiktor_l Re: Ford czy Honda? 16.03.05, 13:36
                      niknejm napisał:

>
                      > Co do Forda, to też niezły wybór, nie odradzam, bo to dobry samochód. Zwróć
                      > jednak uwagę, że Focus 2.0 ma osiągi na poziomie Civica 1.6 sedan (choć lepsze
                      > od Civica 1.6 3D). Natomiast Civic 2.0 (wersja 5D) ma z kolei lepsze osiągi niż
                      >
                      > Focus 2.0.
                      >
                      Zgoda - ale dlaczego nie ma opcji bocznych poduszek w civic 4d, nie mówiąc o
                      komputerze czy nawet termometrze, bo to "bajery". Ale poduszki??

Natomiast civic 2.0 5d - cena zbyt wysoka. Już wtedy lepiej brać C4 2.0 180KM ;)

Wiktor
                      • niknejm Re: Ford czy Honda? 16.03.05, 13:39
                        wiktor_l napisał:

> Zgoda - ale dlaczego nie ma opcji bocznych poduszek w civic 4d, nie mówiąc o
                        > komputerze czy nawet termometrze, bo to "bajery". Ale poduszki??

Polityka 'kochanej' Hondy PL. I tyle.

> Natomiast civic 2.0 5d - cena zbyt wysoka. Już wtedy lepiej brać C4 2.0
                        > 180KM ;-)

A nie lepiej Civic TypeR 2.0 200KM? ;-))

Pzdr
                        Niknejm
                        • wiktor_l Re: Ford czy Honda? 16.03.05, 13:49
                          Nie, bo w TypeR trafiamy już w półkę cenową Mondeo ST 220;)

Pozdr
                          Wiktor
                          • niknejm Re: Ford czy Honda? 16.03.05, 14:06
                            wiktor_l napisał:

> Nie, bo w TypeR trafiamy już w półkę cenową Mondeo ST 220;)

E, nie... CTR to około 100kPLN, ST220 to już 130kPLN. Poza tym ST220 ustępuje
                            dynamiką CTRowi (masa).

Pzdr
                            Niknejm
                    • thorgal10 Re: Ford czy Honda? 16.03.05, 14:16
                      Dzięki za rady - tak postąpie.

Teraz już wiem, że będzie to Honda.

Pozdrawiam,
                    • ok19 Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 17:06
                      Jeśli silnik 2,0 Forda ma takie same osiagi co 1,6 Hondy to hmm........., może jest zdecydowanie bardziej elastyczny?Czy to jest ten sam silnik co montowany w Mażdzie 3 i 6?Jechalem krótko Mazdą trójką z zilnikiem 1,6 i byla mułowata, dealer mowil, że 2,0 to idzie jak rakieta...)))))Przesiadając sie z civica 1,4 na 1,6 odczulem to bardzo wyraznie i korzystnie, myślalem, że jeszcze wieksza różnica bedzie na plus przy przesiadce na np. 2,0 Fordowskie?Ciekawe jak w tym porównaniu wypadly by honda civic 1,6 110KM, Focus 1,6 115KM oraz focus 2,0 benzyna i 2,0 Diesel?
        • wiktor_l Re: Ford czy Honda? 14.03.05, 08:52
          black.iron napisał:

> ja szczerze mowiac nie rozumiem dlaczego tyle osob chwali focusa za cene, czego
          >
          > niby przeciwienstwem ma byc np. civic. na podanych w tym watku linkach mozna
          > sobie porownac ceny. focus trend 1.6 115 KM (najbardziej zblizony motor do 110
          > KM hondy) 57 tys + wyposazenie, ktore civic ma w standardzie (klima auto 7000 +
          >
          > 2000 radio CD + 2000 alufele + duperele typu podgrzewane lusterka) daje w sumie
          >
          > jakies 68.000. Civic - 65.500. no wiec o co chodzi? mowimy oczywiscie o
          > wersjach 3d.

Eghmm, tak dla jasności - za 65.750 masz focusa fx gold - automatyczna
          klimatyzacja (dwustrefowa) i "duperele" (np ogrzewana przednia szyba) - są w
          standardzie. Dokupujesz radio i tyle (chociaż większość da za darmo - niezłe sony
          CD i MP3).
          Ja bym się nie zastanawiał - ale to dlatego że jeżdżę focusem I 2.0.

Wiktor
          • vidmantas Re: Ford czy Honda? 16.03.05, 14:15
            uwaga!

w IV kwartale nowa Honda Civic
            wiec albo poczekac albo Focus
            no chyba ze starszy model Civica

• thorgal10 Re: Ford czy Honda? 16.03.05, 14:47
              Liczę na niżaszą cenę Hondy w związku z nowym modelem na przełomie 2005/2006.

Pozdrawiam,
              • wlk.brytania Re: Ford czy Honda? 16.03.05, 15:50
                Daj znac co zamowiles i ile wytargowales.
            • black.iron Re: Ford czy Honda? 17.03.05, 22:36
              jak to? ponoc ma byc w przyszlym roku i to na jesien? zmienili termin premiery?
          • black.iron Re: Ford czy Honda? 17.03.05, 22:41
            wiktor_l napisał:

> black.iron napisał:
            >
            > > ja szczerze mowiac nie rozumiem dlaczego tyle osob chwali focusa za cene,
            > czego
            > >
            > > niby przeciwienstwem ma byc np. civic. na podanych w tym watku linkach mo
            > zna
            > > sobie porownac ceny. focus trend 1.6 115 KM (najbardziej zblizony motor d
            > o 110
            > > KM hondy) 57 tys + wyposazenie, ktore civic ma w standardzie (klima auto
            > 7000 +
            > >
            > > 2000 radio CD + 2000 alufele + duperele typu podgrzewane lusterka) daje w
            > sumie
            > >
            > > jakies 68.000. Civic - 65.500. no wiec o co chodzi? mowimy oczywiscie o
            > > wersjach 3d.
            >
            > Eghmm, tak dla jasności - za 65.750 masz focusa fx gold - automatyczna
            > klimatyzacja (dwustrefowa) i "duperele" (np ogrzewana przednia szyba) - są w
            > standardzie. Dokupujesz radio i tyle (chociaż większość da za darmo - niezłe
            so
            > ny
            > CD i MP3).
            > Ja bym się nie zastanawiał - ale to dlatego że jeżdżę focusem I 2.0.
            >
            > Wiktor

ale tu juz wchodzimy w temat promocji i znizek: dostajesz focusa za 65.750 zl i
            w prezencie radio. a ja dostalem do tak samo wyposazonego civica 3 tys rabatu,
            co daje 62.500. pozniej jeszcze doplata za metalik, ale w focusie przecie to
            samo. tak czy siak civic wychodzi taniej, wbrew powszechnie lansowanej opinii.
            • wiktor_l Black Iron 18.03.05, 09:35
              Wcalę nie neguję Twojej decyzji (Honda)- ale trochę dziwi mnie fakt, jakie masz
              teraz argumenty;)

Najpierw - że do focusa trzeba dokupic to co Civic ma w standardzie. (przyklad
              klimy auto za 7000 pln - nie wiem skąd). To bzdury - za porownywalna cene focus
              juz bedzie mial dwustrefowa automatyczna:)
              Zaraz stwierdzasz jednak, że wprawdzie do focusa wytargujesz radio (moj przyklad
              w odpowiedzi na "dodatkowe 2000), ale Ty w hondzie dostales więcej:) Bo to
              sprawy promocji:)
              Nie, nie wchodzimy na sprawy promocji - wersje fx itp są "stalą promocja" -
              zawsze będą:) Więc nie ma sensu kalkulowanie Twoim sposobem (+7 tys za klime itp).

W relacji wyposazenie/cena nie jestes w stanie udowodnic wyzszosci Civica i
              tyle. Pomijajac, ze ten civic jest schodzacym modelem (nie juz, ale chwilke),
              wiec moze porownajmy z focusem I?
              Ale o wyborze auta nie decyduje przeciez tylko wyposazenie - dlatego Civic bylby
              dla mnie tez ok.

Wiktor
              • black.iron Re: Black Iron 18.03.05, 19:32
                tzn. tak: nie jestem szczegolowo rozeznany w kwestii cen nowego focusa.
                posluzylem sie cennikiem, do ktorego link zostal podany w tym watku.

to co staralem sie udowodnic to fakt, ze civic z porownywalnym wyposazeniem i
                silnikiem nie wypada cenowo tak niekorzystnie, jak niektorzy twierdzili. teze
                te nadal podtrzymuje. gdzies tam musielismy sie nie zrozumiec nawzajem o co nam
                wlasciwie chodzi:)

poza tym w ostatnim bodaj poscie pisalem, ze civic wypada nawet sporo taniej,
                ale, po tym co napisales, zdaje sobie sprawe, ze bylem w bledzie.
            • wiktor_l Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 09:39
              black.iron napisał:

"a ja dostalem do tak samo wyposazonego civica 3 tys rabatu"

Jaki to civic ma dwustrefowa klimatyzacje automatyczna, kurtyny (chyba nie 4d z
              brakiem bocznych airbagow), podgrzewana przednią szybe i dysze spryskiwaczy,
              podlokietnik z chlodzonym schowkiem i inne pierdoly?;)

Wiktor
              jedna roznica - do focusa nie dokupisz w naszym pieknym kraju ESP - kuriozum.

• black.iron Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 19:23
                wiktor_l napisał:

> black.iron napisał:
                >
                > "a ja dostalem do tak samo wyposazonego civica 3 tys rabatu"
                >
                > Jaki to civic ma dwustrefowa klimatyzacje automatyczna, kurtyny (chyba nie 4d
                z
                > brakiem bocznych airbagow), podgrzewana przednią szybe i dysze spryskiwaczy,
                > podlokietnik z chlodzonym schowkiem i inne pierdoly?;)
                >
                > Wiktor
                > jedna roznica - do focusa nie dokupisz w naszym pieknym kraju ESP - kuriozum.

tu masz racje, jesli chodzi o te detale (choc kurtuny wcale detalami nie sa),
                ford daje wiecej. a co do esp, to sie nie przejmuj, civic tez nie ma nawet w
                opcji (chyba, ze wersji 2.0. ale to juz prawie 90 tys zl):)
    • tohk Re: Ford czy Honda? 17.03.05, 13:08
      Ford? To kiepski pomysł. Nie wierzę w reklamowe bujdy Forda odkąd
      kupiłem "maksymalnie" dopracowanego C-maxa. Szkoda nerwów na fordy.
    • siwy-55 Re: Ford czy Honda? 17.03.05, 15:38
      thorgal10 napisał:

> Co wybrać?
      >
      > Honda Civic 3D 1.6ES
      > czy
      > Ford Focus II 2.0 w wersji Trend lub Sport

CZESCI ZAMIENNE DO FORDA SA DUZO TANSZE = MNIEJSZY KOSZT UTRZYMANIA !!!
      • niknejm Re: Ford czy Honda? 17.03.05, 16:01
        siwy-55 napisał:

> CZESCI ZAMIENNE DO FORDA SA DUZO TANSZE = MNIEJSZY KOSZT
        > UTRZYMANIA !!!

W ASO ceny są podobne. Podróbki też kosztują podobnie. Wysokie ceny części do
        japsów wynikały z braku zamienników na rynku - z tym, że było tak 10 lat
        temu ;-)

Poza tym, kupując nowego, jakie części wchodza w grę w czasie pierwszych kilku
        lat? Filtry? Klocki? Kosztują tak samo...

Pzdr
        Niknejm
        • lelu Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 10:12
          Hondy zawsze mnie zaciekawiały, stąd też i za Twoją radą zdecydowalem się na
          zakup Civic 3d, 1,6. Jeździłem Fordami (Mondeo) Nie mam do nich żadnych
          generalnych zastrzeżeń, ale były takie jakieś bez wyrazu. Tym nowym Civickiem
          będzie jeździć rodzina, ale co mnie trochę kwasi to:
          - samochod zamówiłem w grudniu. Termin odbioru wyznaczyli mi na koniec maja.
          Trzeba więc czekać na ten samochód jak na Bentleya i to robionego w Nowej
          Zelandii a nie na samochód popularny robiony w Europie. To, że zawarłem już
          umowę wstępną osłabia moją pozycję przetargową. Moje pytania słane do Hondy
          Poland różnymi drogami, pozostają bez odpowiedzi, co jak mniemam świadczy, że
          mają mnie głęboko w rurze wydechowej.
          - nowy Civic, który pewnie za rok pokaże się u nas i jeśli będzie taki, jak na
          fotografiach, to tylko poryczeć się z żalu, że się jej nie ma.
          • thorgal10 Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 10:35
            Na co zwrócić uwagę przy zamawianiu?
            Gwarancja terminowości dostawy? Rabat? Dodatkowe wyposażenie? Ile zaliczki?

Pozdrawiam,
          • niknejm Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 10:51
            lelu napisał:

> - samochod zamówiłem w grudniu. Termin odbioru wyznaczyli mi na koniec maja.
            > Trzeba więc czekać na ten samochód jak na Bentleya i to robionego w Nowej
            > Zelandii a nie na samochód popularny robiony w Europie.

To samo napisałem na Forum Hondy, ale w kontekście Maybacha, hi hi.
            Prawda, czas oczekiwania powala, a Honda traci przez to pewnie z połowę
            klientów.

Popytaj może po innych dealerach, może mają cos do wzięcia od ręki?

> Moje pytania słane do Hondy
            > Poland różnymi drogami, pozostają bez odpowiedzi, co jak mniemam świadczy, że
            > mają mnie głęboko w rurze wydechowej.

Co jest podejściem dla HPL typowym.

> - nowy Civic, który pewnie za rok pokaże się u nas i jeśli będzie taki, jak
            > na fotografiach, to tylko poryczeć się z żalu, że się jej nie ma.

Podstawowa zasada brzmi - kupuje się samochód po liftingu.
            Chcesz byc beta-testerem nowego modelu? Ja to chrzanię, jak jeszcze za bycie
            testerem trzeba zapłacić...

Pzdr
            Niknejm
            • lelu Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 14:50
              Dzięki Ci za tego beta- testera. Czuję sie lepiej, mniej kwasu mnie zżera. Co
              do innych dealerow, to przynajmniej tu w Wawie wszyscy gadali to co im HPL
              każe. Zgubiło mnie to, że dziewczyny chciały kolor blue coś tam, a na stoku
              były tylko czarne i takie jakieś myszowate.
              Zasada HPL jest mniej wiecej taka: jeśli dealer składa zamówienie, to musi
              zrobić to chyba do 7 dnia miesiąca. Jeśli złoży np 8 to już załapuje się na
              zamówienie następnego miesiąca. Od tego miesiąca + cztery miechy i już limuzyna
              do odbioru. Zamówiłem samochód 15 grudnia, tak więc zegar tyka od 8 stycnia, +4
              mamy więc maj, a jak maj to oczywiście jego koniec- dealer też musi się
              zabezpieczyć. W mordę.
              • thorgal10 Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 14:54
                Dzieki.

Mam 2.5 tygodnia czasu.

Pozdrawiam,
                • lelu Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 14:59
                  Mogą coś mieć "na magazynie", co Tobie akurat odpowiada. Możesz próbować, jeśli
                  Ci zależy na już.
          • apolot Re: Ford czy Honda? 22.03.05, 18:22
            Nie wiem skąd jestes ale proponuję olsztyński salon Daszuta. Fajni ludzie i
            fajny serwis... )))))))
    • dmc Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 17:07
      Focus 2, FX GOLD, 2.0 145KM :) lub jeszcze lepszy - 2.0 TDCi 136KM.
    • black.iron Re: Ford czy Honda? 18.03.05, 20:08
      w kwestii tego wyboru radze jeszcze przeczytac moj watek pt. "Niezawodne
      civiki..."
    • apolot Re: Ford czy Honda? 22.03.05, 18:19
      W 2002 roku miałem taki sam dylemat.. Wybrałem Hondę i mimo kilku wad tego
      auta ...słowo... nie żałuje.. W tym roku wymieniam auto i chyba pozostane przy
      Hondzie ... no chyba , że zdecyduje sie na Toyotę,.... A tak nawiasem mówiąc
      propnuje jazde próbna Acordem z silnikem diesla......... sam miód.
      rewelacja.....)))))))))) Tylko ta cena !!!!
      • thorgal10 Re: Ford czy Honda? 22.03.05, 18:58
        Jestem z Krosna. Będę dzwonił i pytał o cenę w "salonach" południowej Polski -
        Rzeszów, Kraków, Śląsk...
        Tuż po świętach mam radę nadzorczą i będę już wiedział czy faktycznie kupię
        nowe auto.
        Pamiętam również o terminie "do 7-go każdego miesiąca".

Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka