skali77 20.07.05, 20:57 Witam! Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o Oplu Omedze z 1997, 2.0 i przerobienie na gaz.Pytam się bo rady specjalistów są zawsze cenne.Pozdrawiam i dziękuję.Sławek ;-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
typson Re: Opel Omega 21.07.05, 00:00 cos mi sie obilo o uszy, ze to bardzo ciezki samochod. Moze sie myle ale jesli auto wazy 1500 i ma silnik 2.0 (nie daj boze 8V) to raczej zbyt zwawo nim nie pojezdzisz. Natomiast wynagrodzi Ci to wielki bagaznik, przestronne acz plastikowe wnetrze, naped na tyl i stosunkowo proste i tanie w utrzymaniu kwestie mechaniczne Link Zgłoś
zupper Re: Opel Omega 21.07.05, 08:22 a ja mam takie auto z 8 zaworowym silnikiem i nie narzekam. na wyścigi nie jeżdzę a po trasie 150 spokojnie się bujnie bo i więcej na nasze drogi nie trzeba. co do gazu ten silnik moze miec spokojnie tańszą instalkę. Link Zgłoś
sitc Re: Opel Omega 21.07.05, 00:06 dobra omega nie jest zła, polecam jeśli lubisz takie wielkie krowy, ja akurat uwielbiam i omege darzę ogromną sympatią. Kupując uważaj żeby cię nie wrobili w wersję z regulowanym zawieszeniem (w tym momencie nie pamiętam w jakich latach wychodziły, a nie chce mi się sprawdzać) bo wiele osób o tym nie wiem, a potem płaczą jak za komplet amorów trzeba zapłacić tyle co za połowe omegi :) Link Zgłoś
pptaku Re: Opel Omega 29.07.05, 22:49 mam takie autko.wersja oczywiscie kombi.o tyle nie typowa ze tylna kanapa ma dzielone oparcie. silnik standart 2.0 ohc 8v to naprawde zupelnie wystarczajace jak na autko rodzinne, Naturalnie instalacja gazowa.Jesli chodz i te regulowane amorki, w oryginale byly,a teraz są zwykle. Link Zgłoś