Dodaj do ulubionych

Nowa Toyota Camry

16.01.06, 02:52
3.5L V6 268KM albo hybryda w sumie 192KM brzmi niezle. Auto powinno wciaz byc
popularne w USA.
motoryzacja.interia.pl/news?inf=705137
Obserwuj wątek
    • sympatico.ca Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 05:59
      Tradycyjnie tragiczna stylizacja,wyglada jak Daewoo Leganza po liftingu hehe!
    • robert888 Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 10:15
      czy średnia wieku nabywcy przesunie sie w rejony < 60 lat?
    • ml_500 Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 10:28
      straszne. w sam raz dla Ameryki
      • civic_06 Re: Nowa Toyota Camry 19.01.06, 02:56
        ml_500 napisał:

> straszne. w sam raz dla Ameryki

Popatrz tylko jak ta straszna Ameryka traktuje Twojego MLa. Tanie to jakies,
        moze podruba???

cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-CAR-TRADE-ONE-OWNER-LOW-RESERVE-TEXAS-TX-ML-500_W0QQitemZ4604751881QQcategoryZ6337QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
        Tego to moze zonie na zakupy kupie, powinien jeszcze pojezdzic, a bedzie po
        amerykansku:

cgi.ebay.com/ebaymotors/Florida-Mercedes-Benz-All-Wheel-Drive-Loaded-ML320-SUV_W0QQitemZ4605635226QQcategoryZ6337QQrdZ1QQcmdZViewItem
    • lorneta.i.meduza Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 10:56
      Porywająca stylistyka to nie jest, ale jej wygląd nie drażni mojego poczucia
      estetyki, tak jak czynią to samochody spod znaku niebiesko-białego śmigiełka,
      które wyglądają jak pognieciona puszka po piwie.
      • wonnan29 Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 11:17
        lorneta.i.meduza napisał:

> Porywająca stylistyka to nie jest, ale jej wygląd nie drażni mojego poczucia
        > estetyki, tak jak czynią to samochody spod znaku niebiesko-białego śmigiełka,
        > które wyglądają jak pognieciona puszka po piwie.

Samochody spod tego bialo-niebieskiego smigielka wyprzedzaja stylistycznie i
        techniczne innych o cala epoke.
        • lorneta.i.meduza Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 11:31
          Z techniką masz trochę racji (tak mówi mędrca szkiełko i oko)- o sprawach
          zmierzalnych nie ma co dyskutować, ale stylistyka to już sprawa gustu i o tym
          nie ma co dyskutować.
          Każdy ma swoje poczucie estetyki. Ty możesz mieć inne niż ja. Nie przeszkadza
          mi to :)
          • srul Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 11:36
            Co do BMW to ich "wyprzdzanie" innych w kwestii stylistyki polega na tym że
            ustanawiają coraz to bardziej nieosiągalne standardy szpetoty. Te samochody
            uwłaczają elementarnemu poczuciu estetyki, harmonii i smaku. Możecie mi wierzyć
            bo jestem plastykiem z wykształcenia i to co wyrabia BMW to zwykły stylistyczny
            koszmar. Z tą puszką bardzo trafna uwaga.
            • wonnan29 Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 11:38
              srul napisał:
              Możecie mi wierzyć
              >
              > bo jestem plastykiem z wykształcenia i to co wyrabia BMW to zwykły
              stylistyczny
              >
              > koszmar.

Tak z ciebie plastyk jak koziej dupy traba.A prywatnie to obecna seria 5 to
              jezdzace dzielo sztuki.
              • lorneta.i.meduza Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 11:52
                "29"... nie zachowuj się jak słuchacz Jedynie Słusznej Rozgłośni Radiowej.
                Wrzuć na luz !
              • robert888 Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 11:53
                do auta zaprojektowanego przez Picassa wsiadałbym ze sporymi oporami. A podobno
                sztuka to była nie lada.
                • srul Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 12:09
                  Chodzi o to ze w sztuce designerskiej obowiązują inne zasady i pewne kanony
                  harmonii których łamanie prowadzi do dysonansów estetycznych. To na co może
                  pozwolić sobie Picasso czy inny Duchamp lub DeKoenig jest niedopuszczalne w
                  przypadku designerów aut. Silenie się na oryginalność w tym wypadku nie posuwa
                  naprzód a wręcz uwstecznia.
                  Co do BMW mówiłem o serii 3 na której widok rzygać sie chce, podobnie Z4, 5
                  jest ok.
                  Do walorów technicznych tych samochodów zastrzerzeń nie mam, żeby była jasnośc
                  • wonnan29 Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 12:55
                    srul napisał:

> Chodzi o to ze w sztuce designerskiej obowiązują inne zasady i pewne kanony
                    > harmonii których łamanie prowadzi do dysonansów estetycznych. To na co może
                    > pozwolić sobie Picasso czy inny Duchamp lub DeKoenig jest niedopuszczalne w
                    > przypadku designerów aut. Silenie się na oryginalność w tym wypadku nie
                    posuwa
                    > naprzód a wręcz uwstecznia.
                    > Co do BMW mówiłem o serii 3 na której widok rzygać sie chce, podobnie Z4, 5
                    > jest ok.

Jak widac klienci BMW maja na ten temat inne zdanie,samochody sprzedaja sie
                    bardzo dobrze z kazdym rokiem coraz lepiej.Nie chce mi sie szukac danych ale
                    seria 7 byla do niedawna najlepiej sprzedajaca sie limuzyna klasy wyzszej.
                    • lorneta.i.meduza Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 14:19
                      Masz rację, to są samochody dobrze sprzedające się.
                      Tylko, że nie sprzedaje się ich "uroda", a wartości techniczne, prestiż i CENA !
                      Po prostu mając odpowiednio wypchaną kieszeń i stanowisko społeczne nie wypada
                      jeździć czymś tańszym (ale ładniejszym i być może równie dobrym).
                      Ostatnie modele "zetki" to istna tragedia stylistyczna, natomiast Z1 (pamiętasz
                      ten model ?)to była perełka.
                      Golf też dobrze się sprzedaje, a przecież jest to taka niemiecka korolcia, lecz
                      jego widok przynajmniej nie wywołuje estetycznej czkawki.
                      Popatrz też na nowego lexusa IS, który ma linie eleganckie i przyjemne dla oka.
                      Elegancka sylwetka tego pojazdu nie pręży muskułów jak "3" i dzięki temu
                      z przyjemnością się na niego patrzy. To jest samochód dla estety (z kasą),
                      a nie dla bogatego sprzedawcy marchewki (z kasą, lecz bez gustu).

To tyle moich rozważań na temat urody sztuki użytkowej.
                      Nie traktuj tego jako chęć przeciągnięcia ciebie na moją stronę.
                      Nie jest też krytyką twojego poczucia piękna.
                      To tylko mój pogląd na samochodową modę stylistyczną.
                      • habudzik Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 14:47
                        lorneta.i.meduza napisał:

> Masz rację, to są samochody dobrze sprzedające się.
                        > Tylko, że nie sprzedaje się ich "uroda", a wartości techniczne, prestiż i CENA
                        > !
                        > Po prostu mając odpowiednio wypchaną kieszeń i stanowisko społeczne nie wypada
                        > jeździć czymś tańszym (ale ładniejszym i być może równie dobrym).

I dlatego BMW to nie tylko walory techniczne ale i prestiz którego brak jest
                        japonskim "luksusowym" lymuzynom . Japońscy producenci mogą wpompować 10x wiecej
                        kasy w samochód i wyposazyc go ( tak jak BMW ) a ten i tak pozostanie.... tam
                        gdzie jego miejce.
                        • civic_06 Re: Nowa Toyota Camry 19.01.06, 03:15
                          Japońscy producenci mogą wpompować 10x wiece
                          > j
                          > kasy w samochód i wyposazyc go ( tak jak BMW ) a ten i tak pozostanie.... tam
                          > gdzie jego miejce.

Tak sie dziwnie sklada, ze gdy Acura wypuscila na rynek dwa lata temu model TL,
                          to powazne pisma motoryzacyjne pisaly, ze BMW powinno uczyc sie od nich jak
                          powinno sie projektowac system nawigacji satelitarnej, ktora w przypadku Acury
                          jest prawdziwie przyjazna kierowcy (nawiasem mowiac, prawie identyczny system
                          jest dostepny w nowym Civicu).Czy powiesz to samo o I-Drive czy jak tam sie
                          nazywa to "cudowne pokretlo"???
    • wobuziak1 Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 14:25
      To ja może na temat. Tak jak nie trawię japońskich aut generalnie (poza na
      prawdę małymi wyjątkami), tak nowa Camry mi się podoba. Nie jest stylistyka
      francuska, czy włoska, ale oceniając wszystko - stylistykę, technologię,
      wnętrze, itd - wypada na plus. Jako jedno z chyba 3 aut japońskich.
      • srul Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 14:39
        Wracając do Camry, stylistycznie jest ok poza jednym detalem, linia otwarcia
        maski nietrafiona i burzy nieco ogólnie dobry efekt.
        • wonnan29 Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 16:02
          srul napisał:

> Wracając do Camry, stylistycznie jest ok

Pieknie,takiego plastyka odrazu bym zwolnil hehe!
          • srul Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 16:42
            zwolnij, zwolnij zwłaszcza przed przejściem dla pieszych. Ja z kolei zwolniłbym
            wszystkich designerów Toyoty odpowiedzialnych za takie stylistyczne badziewie
            jak np: corolla, avensis. No i tych od BMWiochy 3 którą robili po upojnej
            wizycie na Octoberfest.
    • habudzik Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 14:49
      Właściwie to cieżko cos o jej stylu powiedzieć ; ani dobry ani zły.
      • wonnan29 Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 16:00
        habudzik napisał:

> Właściwie to cieżko cos o jej stylu powiedzieć ; ani dobry ani zły.

Jak to Toyota,nijaka,bezplciowa?
    • 01boryna Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 14:59
      Mozna sie po prostu zalamac...
      I oni chca z takim designe podbijac rynek europejski?! Nic ich "sukcesy" Luxusa-
      Lexusa nie nauczyly?
      • wowo5 Re: Nowa Toyota Camry 16.01.06, 15:53
        Camry nie jest przeznaczona na rynek europejski. Yaris i Aygo pelnia te role
        wysmienicie. Camry to rodzinne auto dla przecietnej rodziny amerykanskiej.
        Przewaznie drugie auto w rodzinie. Nie jest to z pewnoscia pojazd sportowy ale
        na dlugie wyprawy autostrada nie ma wiele aut bardziej komfortowych niz Camry
        V6. Ten silnik V6 przy 3,5L i 268KM charakteryzuje sie niskim spalaniem i
        bardzo cicha praca. Jezdzilem Toyota Avalon z tym silnikiem i uwazam, ze jest
        bardzo dobry. Do tego dochodzi spora ilosc miejsca w srodku. Nie kazdemu
        odpowiada cisza w kabinie, dosyc miekkie zawieszenie, mocne wspomaganie
        kierownicy (w poprzedniej generacji za mocne moim zdaniem).
        • devote Re: Nowa Toyota Camry 17.01.06, 00:30
          nie jest taka zla i napewno bedzie sie dobrze sprzedawac
          tutaj mam lepsze zdjecia.

www.thecarlounge.net/gallery/albums//Events/International%20Auto%20Shows/NAIAS/2006/Toyota%20Camry/001.jpg

www.thecarlounge.net/gallery/albums//Events/International%20Auto%20Shows/NAIAS/2006/Toyota%20Camry/007.jpg

www.thecarlounge.net/gallery/albums//Events/International%20Auto%20Shows/NAIAS/2006/Toyota%20Camry/030.jpg

wrescie przyzwoita deska rozdzielcza w camry
          • habudzik Re: Nowa Toyota Camry 17.01.06, 00:33
            A najważniejsze jst to że się podobno nie psuje.
        • fazi_ze_sztazi Re: Nowa Toyota Camry 17.01.06, 03:45
          wowo5 napisał:
          Camry to rodzinne auto dla przecietnej rodziny amerykanskiej.
          > Przewaznie drugie auto w rodzinie.

a jakie auto jest wtedy pierwsze? SUV? Van?
          ja bym nie przypisywal autom w rodzinach amerykanskich miejsc, bo te sie
          kojarza z "waznoscia", a tak z reguly nie jest. maz ma swoje, zona swoje, i
          raczej nie ida na kompromisy w stylu "dobrze kochanie, kup sobie auto ktore
          lubisz a ja bede wozic dzieci do szkoly autobusem"
          uklad czesto jest taki:
          on SUV - ona Van (bo wozi dzieci)
          on duzy sedan - ona male SUV
          oraz kombinacja powyzszych
          co do camry, ciekaw jestem jakie bedzie wyposazenie z zakresu bezpieczenstwa.
          znajomy kupil camry 2 miesiace temu, i bardzo sie zdziwilem ze auto nie ma VSC.
          np. nowa sonata ma tych "bajerow" pelno, a i wyglad ujdzie w tloku, a cena
          bardzo dobra, 20 kola za V6
          www.edmunds.com/new/2006/hyundai/sonata/100534616/prices.html?action=1
          pzdr.
    • black.iron Re: Nowa Toyota Camry 17.01.06, 03:01
      nie mam pojecia jak te silniki beda sie sprawowac, 158 KM z 2.4 to chyba troche
      malo? 268 KM z 3.5 to juz w miare, ale wciaz mniej niz konkurencja. cemu nie
      dali 3.5 z lexa ISa?

stylistcznie to wyszlo im to przyzwoicie, na pewno lepiej od poprzedniego
      modelu, ale wciaz nie urzeka. dostrzegam pewne zapozyczenia ze stylistyki
      hondy/acury (szczegolnie z przodu)
      • wowo5 Re: Nowa Toyota Camry 17.01.06, 03:07
        Nie podobaja mi sie wstawki drewnopodobne, ktore nijak nie pasuja do jasno
        szarego wnetrza.
        • dr.rocco Re: Nowa Toyota Camry 17.01.06, 16:41
          He he , no a czego sie spodziewac po tej marce , wyglada tak nie ladnie jak
          miejsze modele tej marki.
    • greenblack Czego wy, ku.., chcecie od tego samochodu? Przeci 17.01.06, 18:34
      eż on osiągami, komfortem, wyciszeniem i wyposażeniem bije 95% poruszających
      się w Europie samochodów, z wynalazkami typu 730 dyzel włącznie i to wszystko w
      cenie Oktawiana, a w przeliczeniu na amerykańskie pensje jeszcze taniej.
      • franek-b Re: Czego wy, ku.., chcecie od tego samochodu? Pr 17.01.06, 21:15
        > eż on osiągami, komfortem, wyciszeniem i wyposażeniem bije 95% poruszających
        > się w Europie samochodów, z wynalazkami typu 730 dyzel włącznie i to wszystko
        w
        >
        > cenie Oktawiana, a w przeliczeniu na amerykańskie pensje jeszcze taniej.

Popieram w 100%.
        Za $20k USD juz mozna camry kupic a w Pisulandii octvie 1.6 w kredycie 50/50...
    • kodem_pl No smialo... 17.01.06, 18:49
      wyladujcie sie. Odpowiednikiem Camry w Polsce jest Fabia. Rownie popularne auto
      dla osob, ktore nie maja pojecia o motoryzacji. Oczywiscie Camry wysiada, nie
      ma knedlowatego dizajnu, ciekawych wzorow tapicerek i ultra moncnych silnikow.
      Slowem porazka.
    • szymizalogowany Re: Nowa Toyota Camry 17.01.06, 21:12
      268 KM, luksusowe wnetrze ponad 5 metrow dlugosci

nielze jak na amerykanski odpowiednik Golfa 1.6

socjaleuropejczycy moga co najwyzej ze zlosci popisac bzdety na forum bo
      amerykanie maja i tak to w dupie a zadnego z naszych krytykow i tak nie stac na
      ta camre hehe
      • franek-b Re: Nowa Toyota Camry 17.01.06, 21:18
        > socjaleuropejczycy moga co najwyzej ze zlosci popisac bzdety na forum bo
        > amerykanie maja i tak to w dupie a zadnego z naszych krytykow i tak nie stac
        na
        >
        > ta camre hehe

no co Ty? AMG rozpedzi sie i wyhamuje w czasie gdy bedziesz wsadzal kluczyki do
        stacyjki w camry ;-)
        • szymizalogowany Re: Nowa Toyota Camry 17.01.06, 21:28
          franek-b napisał:

> > socjaleuropejczycy moga co najwyzej ze zlosci popisac bzdety na forum bo
          > > amerykanie maja i tak to w dupie a zadnego z naszych krytykow i tak nie s
          > tac
          > na
          > >
          > > ta camre hehe
          >
          > no co Ty? AMG rozpedzi sie i wyhamuje w czasie gdy bedziesz wsadzal kluczyki
          do
          >
          > stacyjki w camry ;-)

Tak tylko:

"Moreover, the brand’s performance division, Mercedes-AMG, continued to post
          successes in 2004, selling over 20,000 vehicles worldwide. Half of all AMG
          models were delivered to customers in the U.S. — the main sales market for AMG."

AMG istnieje zieki USA

Nie oszukujmy sie rynek europejski to male gowna, dyzle, scierwa 3 metrowej
          dlugosci, jakies hatche i inne pizdrygaly z najnizszej polki

USA to top limuzyny, coupe, cabriolety, AMG i najlepsze modele.

Wiadomo ze ogolnie gowna mozna sprzedac wiecej niz super luksusowych samochodow
          bo gowno jest tansze.

Dlatego tyle sie gowna w Europie sprzedaje.
          • franek-b Re: Nowa Toyota Camry 17.01.06, 21:36

> Wiadomo ze ogolnie gowna mozna sprzedac wiecej niz super luksusowych
            samochodow
            >
            > bo gowno jest tansze.
            >
            > Dlatego tyle sie gowna w Europie sprzedaje.

Parodiowalem habudzika ;-)
            Nie musisz mnie przekonywac... dzieki US mamy cale nowe segmenty aut,
            poczynajac od SUV, fun cars, roadstery, pick-upy i wszystkie te niszowe
            subsegmenty (np x5 i x3) itd. Pelne spectrum aut wg segmentacji behavioralnej -
            czysty marketing i wolny rynek.
            Horse power race to rowniez zasluga US a nie dieslowatego eurogejlandu
        • habudzik Re: Nowa Toyota Camry 18.01.06, 01:38
          franek-b napisał:

> no co Ty? AMG rozpedzi sie i wyhamuje w czasie gdy bedziesz wsadzal kluczyki do
          >
          > stacyjki w camry ;-)
          >

Masz racje bo taka operacja niektórym zajmuje 5-6 sekund a tyle potrzebyje
          właśnie CLK AMG DTM na manewr 0-100-0
          P.s. To ja juz teraz wiem że to Was Panowie boli. Poboli , poboli i przestanie .
          • jackk3 Re: Nowa Toyota Camry 18.01.06, 04:34
            Chlopie co ty pier....
            Jezdiles kiedys Camry V6? Co do tego AMG to 5 czy 6? Poza tym ta Camry bedzie
            jeszcze jezdic jak ten AMG na zlomie rdzewiec bedzie. A mnie sie nowa Camry
            podoba. Ktos tu powiedzial o BMW 330 i zgadzam sie (pom prostu slabe-
            szczegolnie od tylu i z boku). Porownajcie np. TL z 330 od tylu!
            Pzdr
            • wowo5 Re: Nowa Toyota Camry 18.01.06, 04:43
              Habudzik podnieca sie AMG na ktore nigdy w zyciu nie bedzie go stac i ktore
              mial okazje ogladac na obrazku. AMG to nie ta klasa, co Camry. Camry to jest
              auto dla zwyklych ludzi. Jak nie masz nic do powiedzenia na temat to sie nie
              odzywaj. Znajdz sobie taki temat na ktory masz cos do powiedzenia. Ja tak robie.
            • habudzik Re: Nowa Toyota Camry 18.01.06, 10:24
              jackk3 napisał:

Poza tym ta Camry bedzie
              > jeszcze jezdic jak ten AMG na zlomie rdzewiec bedzie. A mnie sie nowa Camry
              > podoba.

A mi nowa Camry nie przeszkadza i nie mam zdania na jej temat . Co do starszych
              modeli to w Europie ciężko uwidzieć 25 letni model toYoty . Nawet tego modelu z
              linku ponizej juz sie na ulicach nie widuje
              www.ajovalo.net/Historia/toyota_camry83.htm
              nie mówiąc o starszych .

Spotkać W123 to natomiast żaden problem .
          • franek-b Re: Nowa Toyota Camry 18.01.06, 09:06

> P.s. To ja juz teraz wiem że to Was Panowie boli. Poboli , poboli i
            przestanie

Boli? smiech to zdrowie, a po takich Twoich postach wiele jest radosci
            • habudzik Re: Nowa Toyota Camry 18.01.06, 10:12
              franek-b napisał:

>
              > > P.s. To ja juz teraz wiem że to Was Panowie boli. Poboli , poboli i
              > przestanie
              >
              > Boli? smiech to zdrowie, a po takich Twoich postach wiele jest radosci
              >

Nie denerwuj sie ja tylko odpowiadałem na Twoje nieudolne parodiowanie mnie .
              • franek-b Re: Nowa Toyota Camry 18.01.06, 10:18

> Nie denerwuj sie ja tylko odpowiadałem na Twoje nieudolne parodiowanie mnie .

Znow robisz to samo, czyli przypisujesz mi Twoje uczucia
                • habudzik Re: Nowa Toyota Camry 18.01.06, 10:26
                  franek-b napisał:

>
                  > > Nie denerwuj sie ja tylko odpowiadałem na Twoje nieudolne parodiowanie mn
                  > ie .
                  >
                  > Znow robisz to samo, czyli przypisujesz mi Twoje uczucia
                  >
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=35037559&a=35146955
                  a potem to :
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=35037559&a=35148135
    • cracovian Camry #1 18.01.06, 07:09
      Toyota prawie pol miliona Camry w zeszlym roku w USA sprzedala. Czy te
      wszystkie AMG, beemki i Lamborghini tez sa tak bardzo w Europie popularne? Czy
      popularnosc Camry nie jest przypadkiem odpowiednikiem Golfa, a cenowo Skody
      Octavii? Amerykanie rzeczywiscie sa ograniczeni i kiczowaci - nawet 130-konnego
      turbo-dizla do tego trupa nie wloza...

Tak na marginesie to stylistycznie jest podobna do nowej Avalon i ma wreszcie
      ten sam super silnik. W czarnym kolorze powinna wygladac calkiem niezle. Fajny
      woz choc ja nadal Accord albo Pilota wole... po GTO oczywiscie.
      • fazi_ze_sztazi Re: Camry #1 19.01.06, 02:45
        jak sie nie ma co sie lubi to sie ....
        tylko w ten sposob moge skomentowac glosy przeciwko camry.
        sam ostatnio przygladam sie autom klasy D i ta toyota wydaje sie baaardzo
        ciekawa propozycja. znajomy kupil 2 miesiace temu camry, zaplacil 19 kola, w
        miare dobra cena.
        pzdr.
        • wowo5 Re: Camry #1 19.01.06, 04:45
          Jezeli chodzi o komfort szczegolnie na dlugich trasach Camry przewyzsza wiele
          aut kosztujacych sporo wiecej. Silniki sa bardzo dobre, wyciszenie kabiny
          prawie Lexusowskie. Nie jest to auto dla amatorow sportowej jazdy ale jako
          limuzyna sprawdza sie znakomicie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka