Dodaj do ulubionych

Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983

IP: *.agro.ar.szczecin.pl 29.11.02, 08:50
czy ktos może ma taką hondzię?????? JA MAM i uwazam że jest superowa -
chociaż ostatnio nie jeździ:(((((
Obserwuj wątek
    • Gość: 130rapid Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.02, 00:38
      Przyspieszeniem wpędzasz w kompleksy właścicieli najnowszych 16-zaworowców ;-)
    • Gość: Niknejm Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 IP: *.ipartners.pl 30.11.02, 14:53
      Gość portalu: vega napisał(a):

> czy ktos może ma taką hondzię?????? JA MAM i uwazam że jest superowa -
      > chociaż ostatnio nie jeździ:(((((

Na www.hondapl.org jest kilku właścicieli podobnych autek. Gratuluję, to duża
      rzadkość...

Pzdr
      Niknejm
    • vega12 Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 02.12.02, 12:08
      dzięki za podpowiedź zaraz tam zajrzę:) pozdrowienia (a moze tu tez jeszcze sie
      znajdzie jakiś szczęśliwy posiadacz...:)))))))))) a moze jakie części ktoś
      ma.......
      • Gość: Niknejm Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 IP: *.waw.cdp.pl, / 143.26.81.* 02.12.02, 13:31
        Co do Twoich (a właściwie Hondkowych ;-), wahaczy, to problem dotyczy stalowych
        elementów wahaczy, czy samych tulejek metalowo-gumowych (element wahaczy,
        najszybciej ulegajcy zużyciu)?
        Wiele warsztatów naciąga ludzi twierdząc, że wahacze są nierozbieralne. Bzdura.
        Przy pomocy prasy (mechanicznej lub hydraulicznej) wyrzuca się stare tulejki i
        wciska nowe. Koszt za tulejkę do 150zł maksimum!!!
        Poza tym, co do części, to trzeba wiedzieć, gdzie szukać. Tuleje, łożyska,
        klocki hamulcowe, świece, itd. itp. można kupić w internecie (np.
        www.eterna.com.pl) lub sklepach (np. Japan Cars) jako zamienniki. Dużo taniej
        niż w ASO, a jakość zbliżona, lub często taka sama.

Pzdr
        Niknejm
        • vega12 Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 02.12.02, 13:49
          no ja wiem że to o te tuleje chodzi, już wybiliśmy stare z tych wahaczy, w
          szczecinie nowe do tej hondy nie sa do dostania, problem jest w tym że w 1
          wahaczu są 2 rózne tuleje, szersza i węższa, no i ciążko dobrac , szczególnie
          że po wybiciu ich z wahacza są one zniszczone i nie można zmierzyc zewnetrznej
          średnicy,
          dzięki Niknejm za rade, faktycznie na necie poszukam, może jakies podróby
          znajde, chociaż jestem sceptycznie nastawiona do tego bo to stary model i jak
          juz zauwazono rzadki i coraz rzadszy to i poróbek nie opłaca sie do niego
          robić, ale jeszcze poszukam bo naprawde uwielbiam ten samochód mimo że juz
          nowym jeżdze. pozdrowienia:)
          • Gość: Niknejm Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.81.* 02.12.02, 14:12
            vega12 napisała:

> dzięki Niknejm za rade, faktycznie na necie poszukam, może jakies podróby
            > znajde, chociaż jestem sceptycznie nastawiona do tego bo to stary model i jak
            > juz zauwazono rzadki i coraz rzadszy to i poróbek nie opłaca sie do niego
            > robić, ale jeszcze poszukam bo naprawde uwielbiam ten samochód mimo że juz
            > nowym jeżdze. pozdrowienia:)

Zadzwoń do ludzi z Eterny, bo po wstępnym zerknęciu na ich stronkę wydaje mi
            się, że to mają, a jak nawet nie, to Ci ściągną na zamówienie.
            Figurują tam całe wahacze do Civików z lat 87-91 za 115zł :-)
            Mogą mieć i tuleje...

Pzdr
            Niknejm
            • vega12 Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 02.12.02, 14:31
              no tak tylko że moja honda jest z 1980:( znalazlam u nich jakis wahacz dolny ze sworzniem do tego auta, nawet nie wiem co to znaczy dolny, myslalam ze sa przednie i tylne;), ale tylnych nie ma do tego modelu, ale chyba faktycznie zadzwonie to najlepiej sie dowiem:) jak bys mial jakies jeszcze pomysły to pisz:) o to wlasnie mi chodzilo zakladajšc wštek, dzieki za pomoc:)
              • Gość: Niknejm Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.81.* 02.12.02, 14:42
                vega12 napisała:

> no tak tylko że moja honda jest z 1980:(

Dobra wiadomość: przejęzyczyłem, a właściwie przeklawiaturowałem się. :-)
                Cytuję za www.eterna.com.pl:

Nazwa: SH WAHACZ DOLNY
                Opis: HONDA CIVIC SF,SS,SL,WC 79-84 (L/P ZE SWORZNIEM)
                Kod części: J34000 Cena: 115,00

Ale zadzwoń i upewnij się, że to jest właśnie to, aby uniknąć dwukrotnego
                zamawiania i kosztów.

Są też i tuleje, ale trzebaby głębiej pogrzebać.

Pzdr
                Niknejm
                • Gość: Niknejm Uzupełnienie -tuleja to chyba nie sworzeń... (n/t) IP: *.waw.cdp.pl, / 143.26.81.* 02.12.02, 14:47
                  Niet tieksta
                • vega12 Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 02.12.02, 14:51
                  zadzwonie, zadzwonie, ale czy dolny to to samo co tylny????????????? bo ja nie
                  mam pojecia co to znaczy dolny wahacz:-/
                  • Gość: Niknejm Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 IP: *.waw.cdp.pl, / 143.26.81.* 02.12.02, 15:01
                    vega12 napisała:

> zadzwonie, zadzwonie, ale czy dolny to to samo co tylny????????????? bo ja
                    > nie mam pojecia co to znaczy dolny wahacz:-/

Dolny to niekoniecznie tylny. Honda (przynajmniej moja - Cifek 1.8VTi '97) ma
                    podwójne wahacze poprzeczne. Jak to wygląda, to akurat wiem, więc ten niżej to
                    pewnie dolny. Z nazewnictwem w dziedzinie zawieszeń jestem niestety na bakier
                    :-( Bardziej mnie interesują silniki Hondy, bo niektóre typy są dość unikalne
                    (np. ten z S2000)...

Pzdr
                    Niknejm
                    • vega12 Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 02.12.02, 15:06
                      nie wiem o co im chodzi z tym dolnym bo w mojej są pojedyncze wahacze??!! ale
                      nieważne zadzewonie to sie dowiem a wlaściwie mężus zadzwoni bo on jest
                      bardziej kumaty w tym temacie niż ja. Próbuje sie zalogowac na tej stronie
                      hondy która mi podales, bo faktycznie jeste tam kilku jeżdzocyh
                      tym "zabytkiem", ale kurcze nie moge sie zalogować dlugo sie u nich czeka na to
                      potwierdzenie zalogowania?
                      • Gość: Niknejm Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 IP: *.waw.cdp.pl, / 143.26.81.* 02.12.02, 15:40
                        vega12 napisała:

> nie wiem o co im chodzi z tym dolnym bo w mojej są pojedyncze wahacze??!! ale
                        > nieważne zadzewonie to sie dowiem a wlaściwie mężus zadzwoni bo on jest
                        > bardziej kumaty w tym temacie niż ja. Próbuje sie zalogowac na tej stronie
                        > hondy która mi podales, bo faktycznie jeste tam kilku jeżdzocyh
                        > tym "zabytkiem", ale kurcze nie moge sie zalogować dlugo sie u nich czeka na
                        > to potwierdzenie zalogowania?

Oj, niestety czasami długo... Pomaga e-mail do Admina.
                        Natomiast możesz czytać posty bez logowania. Działa też wyszukiwarka postów pod
                        Info (górna belka forum).

Pzdr
                        Niknejm
                        • vega12 Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 03.12.02, 09:04
                          poczekam jeszcze:) a juz wiem ze ten wahacz dolny - to przedni jest (u nas tylko jeden jest nie ma dolego i gornego) bo napisali ze ze swozniem a tylne przecież swozni nie majš :/ ale dzi� mšż tam zadzwoni to zobaczymy co powiedzš moze uratuje to swojš hondzie:))))) ;)
    • bart_ Czy to ten model z Akademii Policyjnej ??? 02.12.02, 12:53
      gdzie Hightower wyrwał przednie siedzenia zeby wygodnie usiąśc w autku.

• vega12 Re: Czy to ten model z Akademii Policyjnej ??? 02.12.02, 12:59
        bart_ napisał:

> gdzie Hightower wyrwał przednie siedzenia zeby wygodnie usiąśc w autku.
        >
        tego nie wiem, bo nie pamietam AP, ale ten model był w Pulp Fiction, Bruce
        Willis nim jeździł i rozwalił go :)
        • bart_ Aha, no to chyba ten sam :-))) 02.12.02, 13:01
          vega12 napisała:
          > tego nie wiem, bo nie pamietam AP, ale ten model był w Pulp Fiction, Bruce
          > Willis nim jeździł i rozwalił go :)

Fajna bryka. I jaka popularna w Hollywood.
          Witka !
        • bart_ Pulp Fiction 02.12.02, 13:05
          vega12 napisała:

> ale ten model był w Pulp Fiction, Bruce
          > Willis nim jeździł i rozwalił go :)

A potem była fajna gadka z Fabien, mniej więcej tak:
          "...
          Fabien: - Co zrobiłeś z moją Hondą ?
          Bruce : - Musiałem ją skasować, kochanie.
          F: - A czyj to motocykl ?
          B: - To nie motocykl, to harley !
          F: - Czy to harley ?
          B: - Zeda
          F: - Kim jest Zed ?
          B: - Zed zszedł, kochanie, Zed zszedł !
          ..."

:-)))
          • vega12 Re: Pulp Fiction 02.12.02, 13:09
            :))))))) tak było? nie pamiętam dialogów:))) ale była biala Honda to napewno:)
            • bart_ Re: Pulp Fiction 02.12.02, 14:18
              Mniej więcej.
              Pożyczyłbym ci kasetke gdybys była nieco bliżej ;-)))

pzdr
              • vega12 Re: Pulp Fiction 02.12.02, 14:34
                bart_ napisał:

> Mniej więcej.
                > Pożyczyłbym ci kasetke gdybys była nieco bliżej ;-)))
                >
                > pzdr

:) już ze trzy razy oglšdam ten film, dzieki, ja zwykle nie ucze sie dialogów na pamięć ;)))))) pozdrowionka:)
                • bart_ Re: Pulp Fiction 02.12.02, 16:24
                  vega12 napisała:

> :) już ze trzy razy oglšdam ten film, dzieki,
                  > ja zwykle nie ucze sie dialogów na pamięć ;)))))) pozdrowionka:)

Faktycznie czasem wygląda to obciachowo jak coś cytuję, ze maniakiem jestem
                  jakim albo co. Ale tak naprawdę to po prostu mam dobrą pamięć, szczególnie do
                  fajnych dialogów.
                  Dzieki za pozdrowienia. Wzajemnie.
                  • vega12 Re: Pulp Fiction 03.12.02, 09:11
                    no ja wiem fajnie jest czasem pamietac takie rzeczy i cytatami porzucac, wcale nie uważam tego za głupie:) tylko ja tego nie robie, calkiem nie mam do tego głowy:)))))))))))))
    • vega12 Re: Honda Civic 1.3 - (1979)1980-1983 04.12.02, 08:42
      Gość portalu: vega napisał(a):

> czy ktos może ma taką hondzię?????? JA MAM i uwazam że jest superowa -
      > chociaż ostatnio nie jeździ:(((((
      albo częsci do niej........................................................
      albo chcialby jakies cześci...............................

HOP DO GÓRY!!!!!!!!

może jednak sie ktos znajdzie na tym forum....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka